Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy wybranego Ignasia, ale w rodzinie zapanował jakiś sprzeciw że mnie zniechecili 🙄 i teraz w sumie chłopak pozostaje bezimienny. Ale jeszcze 3 miesiące to może uda się coś wybrać 😁 z córka problemu nie było i mam dla niej na pamiątkę rożek z wyhaftowanym imieniem, a tutaj chyba takiego nie zamówię bo nie wiadomo co wpisać. Chyba że potem w zimowe wieczory będę sama haftowac 😂

Madzko lubi tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson,dalej trzymam kciuki,pamiętaj że to nie kulturalnie tak wbijać się przed terminem innych 😉 Na pewno będzie dobrze 💗

Madlene, długa i wyboista droga przed tobą,ale za to w jakim towarzystwie ☺ Dzieci ci wszystko zrewanżują,jestem tego pewna.

Oczywiście też nie omieszkałam wejść na ten watek i czyta się go jak dobry kryminał.Bulwersujace to ale też i cholernie przykre. To musi być jakieś mocne zaburzenie psychiczne. Mając swoje lata dopuszczałam fakt że nigdy nie urodzę ale są inne opcje posiadania dziecka, a ta dziewczyna ma dwadzieścia kilka lat i zamiast kreować sobie przyszłość i rozważać różne opcje to wykreowała sobie wyimaginowana rzeczywistość, która do niczego nie prowadzi.

nick nieaktualny, megson91, tym_janek lubią tę wiadomość

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie wszystko ok. Tętno bardzo dobre i za miesiąc kolejna wizyta. Mam brać dwie tabletki dziennie żelaza bo słabo idzie w górę. Zaszłam po lekarzu też do Rossmanna myślałam że dokupię kilka rzeczy ale taki słaby asortyment ciekawe czemu nie mają dostaw czy co🤔
    Co do tamtego forum aż zajrzałam z ciekawości o co Wam chodzi i niezła lipa jakim to trzeba być człowiekiem by tak ludzi oszukiwać. Może faktycznie ma jakieś problemy psychologiczne że tak postępowała ta dziewczyna

Evli, Mirabelka02, ticia9, megson91, Kropka4, agniecha2101, tym_janek, Madzko lubią tę wiadomość

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jprdl. Jestem taka wściekła na męża.
    Miał mi odebrać wyniki z jednego laboratorium, w tym pta.
    Co zrobił mój mąż? Pojechał do innego labu, a te wydały mu moje stare wyniki na upoważnienie z innego laboratorium 🤦🤦
    Bo tam chodzę do endokrynologa i pracuję, to na pewno tam robię wszystkie badania 🤦 a na upoważnieniu jak byk inny szpital i laboratorium.

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też weszłam na tamten wątek. Szok że można taką historię sobie wymyślić...

megson91 lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Jprdl. Jestem taka wściekła na męża.
    Miał mi odebrać wyniki z jednego laboratorium, w tym pta.
    Co zrobił mój mąż? Pojechał do innego labu, a te wydały mu moje stare wyniki na upoważnienie z innego laboratorium 🤦🤦
    Bo tam chodzę do endokrynologa i pracuję, to na pewno tam robię wszystkie badania 🤦 a na upoważnieniu jak byk inny szpital i laboratorium.

Kagu a powiedziałaś mu gdzie ma jechać? Mojemu jak się nie powie konkretnie, to nie załatwi 🙈

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Kagu a powiedziałaś mu gdzie ma jechać? Mojemu jak się nie powie konkretnie, to nie załatwi 🙈
    Nie pamiętam, ale chyba wczoraj mówiłam mu, gdzie robiłam te badania, ale się wkurzyłam, bo to oznacza kolejne latanie po przychodniach, a on musi stać w kolejce nawet po wyniki, ja z kolei nie chcę wchodzić przed ludźmi, jeśli to nie badania, bo zawsze trafię na jakiś wrednych, co krzywo patrzą 🙄 więc jak nie muszę to nie chodzę bo strasznie to później przeżywam

Nic to, będzie stał i czekał znowu, ale jestem nerwus straszny teraz

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu, heh, niestety - faceci 💁🏻‍♀️. Jak powiesz to będzie gadał, że nie jest durny, jak nie powiesz to Twoja wina albo będzie dzwonił dwadzieścia razy.

Ja za III usg prenatalne płace 300 zł, w tym jest zdjęcie i film (chyba film też). Lekarz kazał mi się umówić na przyszły tydzień, czyli to będzie już leciał 30, który dzisiaj zaczęłam 😊

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu,mi ostatnio mąż powiedział,że jego roztargnienie jest przez naszą ciążę, bo gdzieś przeczytał że mężczyźni również przechodzą te same objawy co my w ciąży a jednym z nich jest właśnie roztargnienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Kagu,mi ostatnio mąż powiedział,że jego roztargnienie jest przez naszą ciążę, bo gdzieś przeczytał że mężczyźni również przechodzą te same objawy co my w ciąży a jednym z nich jest właśnie roztargnienie.
    Przedwczoraj nie kupił połowy zakupów z listy, bo skupił się na szukaniu serków naturalnych 🤦 także chyba coś w tym jest
    Mój mąż zawsze w naszej ciąży też tyje trochę 😅 po pierwszej autentycznie został mu trochę brzuszek i jest tatusiowaty taki 😆 coś z tymi objawami jest

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu, w takim razie nie możesz się gniewać na swojego męża ;)

Jejku, dzisiaj mieliśmy idealny letni obiadek, młode ziemniaczki, jajko sadzone i młoda zasmażana kapusta. Milion kalorii, ale to takie pyszne... A na deser koktajl z truskawek i bananów. Kocham lato ❤

nick nieaktualny, ticia9, nick nieaktualny, Evli, Madzko lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka ale mi narobiłaś smaka na taki obiadek 🤤

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka, znęcasz się nad nami 🙈😋

Madzko lubi tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najszybszy obiad świata! Latem mogłabym go jeść na zmianę z leczo, fasolką szparagową i makaronem z jagodami 😍

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Kagu, w takim razie nie możesz się gniewać na swojego męża ;)

Jejku, dzisiaj mieliśmy idealny letni obiadek, młode ziemniaczki, jajko sadzone i młoda zasmażana kapusta. Milion kalorii, ale to takie pyszne... A na deser koktajl z truskawek i bananów. Kocham lato ❤

O kurka wodna mniam :D

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio chciałam zrobić taki obiadek ale ponoć jajka nie można takiego jeść no chyba że ze sprawdzonego źródła a ja zawsze kupuje jajca w spożywczym 😕

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na sezon fasolki szparagowej i młode ziemniaczki 😍 wtedy zrobię najazd na ogród rodziców i spałaszuję co najlepsze 😅 mama co roku powiększa ogródek a w tym roku musiała wydzielić kawałek z pola żeby posiać więcej ogórków i zasadzić więcej ziemniaków a na ogrodzie posiać więcej fasolki i innych warzyw. W zeszłym roku ja poszłam na swoje a w tym roku siostra no i pierwszy wnuk w drodze i mama się śmieje, że rodzina się powiększa więc ona musi ogródek powiększyć bo wszyscy korzystamy z tych dobrodziejstw i z wiejskich jajeczek także 😅 ale obiecałam, że pomogę jej zakisić ogórki. Chyba można w ciąży ? Bo podczas miesiączki to słyszałam, że nie wychodzą 😂

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Ja też czekam na sezon fasolki szparagowej i młode ziemniaczki 😍 wtedy zrobię najazd na ogród rodziców i spałaszuję co najlepsze 😅 mama co roku powiększa ogródek a w tym roku musiała wydzielić kawałek z pola żeby posiać więcej ogórków i zasadzić więcej ziemniaków a na ogrodzie posiać więcej fasolki i innych warzyw. W zeszłym roku ja poszłam na swoje a w tym roku siostra no i pierwszy wnuk w drodze i mama się śmieje, że rodzina się powiększa więc ona musi ogródek powiększyć bo wszyscy korzystamy z tych dobrodziejstw i z wiejskich jajeczek także 😅 ale obiecałam, że pomogę jej zakisić ogórki. Chyba można w ciąży ? Bo podczas miesiączki to słyszałam, że nie wychodzą 😂

Ja kiszę co roku odkąd mam dziecko 🙃 całe kilka tygodni sezonu ogórkowego w zeszłym roku kisilam, i podczas okresu i wyszły pyszne 👌 w tym roku jakoś wątpię, że dotrwam do końca sezonu ogórkowego 😉

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam młode ziemniaczki ze zsiadłym mlekiem i mocno posypane koperkiem 😁 to jest mój ulubiony obiad wiosenny 😁 w tym roku zasadziliśmy pierwszy raz ziemniaki i już nie mogę się doczekać kiedy je zjemy 🤤🤤🤤

Starająca lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoje warzywka są najlepsze, dużo bym dała za takie, ale nie mam w ogóle ręki do roślin, więc nawet nie próbuje z warzywami. Szkoda czasu i pieniędzy, mlze kiedyś do tego dorosnę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 18:18

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ