❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sie wczoraj jednocześnie załamałam ale i ucieszyłam właśnie ze dostałam tyle rzeczy od rodzinki bo wczoraj zakupy w Gemini wyniosły mnie prawie 600zl😥 i mam problem z rozmiarówka biustonoszy do karmienia i nie wiem gdzie kupić w rozsądnej cenie ehhh
-
Loczek:) wrote:Dzień dobry ☺️ ale tu dzisiaj cisza... Mam nadzieję że u Was wszystko dobrze i po prostu lenicie się😉
Poukladalam wczoraj do komody ubranka dla malutkiej i za głowę się złapałam.. cała komoda zawalona a w sumie mam dosłownie 2 kaftaniki 56 i jeden 62, pajace tak samo 2-56 ale jakieś obszerne sie wydają i 1 62, śpiochów małych 56/62 jeden, polspiochow 2. Body z krótkim chyba 1 a z długim 2 ale żaden nie jest kopertowy. Resztą to wieksze ciuszki 68-74... Myślicie że to wystarczy? Chyba muszę dokupić, tylko ile i czego?
Wkurzyłam się bo siostra zapewniała że tych malutkich jest tyle że pewnie nie zdążymy wszystkich założyć a na moje oko słabo to wygląda... Nawet nie bardzo wiem jak to pokompletowac małej do szpitala (mamut mieć swoje ubranka), a nawet jeśli to chyba musiałabym wziąć wszystko z tej listy a w domu będzie chyba leżeć na golasa... Podpowiecie coś?
Podsumowując ja bym dokupila 😉
Ja mam w rozmiarze 56:
6 szt body krótki rękaw
3 szt body długi rękaw
3 pajace
2 kaftaniki długi rękaw
5 par polspiochow
1 spiochy
Skarpetki, czapeczki itp
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
cela1518 wrote:W 5 10 15 jest promocja na wszystkie ubranka - 50% moim zdaniem powinnaś dokupic
I jakie komplety? Ja wiem że ciężko przewidzieć kiedy urodzę, jaka będzie pogoda, jakie będzie dzuecko itd. pewnie później coś jeszcze dostaniemy ale podstawę chce mieć na już😉 -
madziab wrote:Moim zdaniem tych najmniejszych ciuszkow powinnaś dokupić ale tu już dziewczyny pisały że na 56 swoim dzieciom nie zalozyly więc trudno doradzać... Ja pakując walizkę do szpitala od razu kompletowalam zestawy i w woreczki strunowe spakowałam. Poprzednio miałam zapakowane osobno body, osobno pajace itd i potem zanim coś w tym szpitalu znalazłam co mi było potrzebne to wieczność trwało. A też nie chciałam tyh rzeczy wyjmować do szafki żeby jak najmniej miały kontaktu ze szpitalnymi sprzętami...
Podsumowując ja bym dokupila 😉
Ja mam w rozmiarze 56:
6 szt body krótki rękaw
3 szt body długi rękaw
3 pajace
2 kaftaniki długi rękaw
5 par polspiochow
1 spiochy
Skarpetki, czapeczki itp -
Loczek:) wrote:A i ile kompletów trzeba spakować do szpitala jeśli mamy mieć swoje ubranka?
Ja będę pakować przynajmniej 6, zobaczę ile będę mieć też ostatecznie ubranek, z córka byłam tydzień w szpitalu, więc trochę tego poszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 10:28
madziab lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Flara wrote:Ja będę pakować przynajmniej 6, zobaczę ile będę mieć też ostatecznie ubranek, z córka byłam tydzień w szpitalu, więc trochę tego poszło.
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Moja mała wczoraj na badaniu ważyła 1200 gram a był tydzień 28+5.
Lekarz stwierdził że może być drobniejszą ale nic nie mówił że jest coś źle. My z mężem nie jesteśmy masywni, raczej tego niższego wzrostu więc może córeczka też nie będzie duża. Najważniejsze że co wizytę przybiera i to się liczy... Zobaczę jaka waga będzie w lipcu, najwyżej zaopatrze się w więcej ciuszkow 56aniołkowa_mama, Bela, mommy, ticia9, Malutka_94, Kropka4, tym_janek lubią tę wiadomość
*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
A do szpitala bierzecie body z krótkim rękawem czy długim czy pół na pół ? Ja mam termin na 1 sierpnia ale czuje ze na pewno urodzę w lipcu wiec pewnie będzie upał i się zastanawiam....Chociaż taki noworodek zaraz po urodzeniu to chyba w długi rękawek mimo wszystko ?
-
Ja spakowalam część z dlugim, część z krotkim. W domu będzie reszta naszykowana i myślę że w razie czego mąż będzie mógł dostarczyc.
Z tego co pamiętam to noworodka ubierają w szpitalu na Dlugi rękaw bo bardzo szybko traci ciepło... Zobaczymy. Może Mamy które mają wakacyjne dzieci coś jeszcze podpowiedzą...
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Ja chcę dokupić jeszcze trochę 56 pajacykow, a na 62 body z długim, bo chociaż szacowanie jej rozmiarów teraz i przewidywanie pogody to póki co wróżenie z fusów, to jednak zakładam, że będzie drobna. Pierwsza córka urodziła się 51 cm i my korzystaliśmy trochę czasu z 56, dlatego ubranek mam już sporo. Jednak nie mogę się powstrzymać przed zakupem czegoś specjalnie dla niej i zamówię takie fajne pajace i śpiochy z Pinokia
Chcę jeszcze spróbować uratować pajace, które okazało się, że są całe żółte od siary. Polecałyście jakis Vanish, prawda? Możecie przypomnieć jaki to dokładnie był, czy jest jeden? Nigdy z tego odplamiacza nie korzystałam. -
dzień dobry ☕
dziś przyjedzie moje zamówienie z apteki
i dostaniemy fotel dla mnie
a w przyszłym tygodniu ruszam z praniemBela, megson91, MartitaS, Kropka4 lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
aniołkowa_mama wrote:
aniołkowa_mama, Kropka4, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Mirabelka02 wrote:Ja chcę dokupić jeszcze trochę 56 pajacykow, a na 62 body z długim, bo chociaż szacowanie jej rozmiarów teraz i przewidywanie pogody to póki co wróżenie z fusów, to jednak zakładam, że będzie drobna. Pierwsza córka urodziła się 51 cm i my korzystaliśmy trochę czasu z 56, dlatego ubranek mam już sporo. Jednak nie mogę się powstrzymać przed zakupem czegoś specjalnie dla niej i zamówię takie fajne pajace i śpiochy z Pinokia
Chcę jeszcze spróbować uratować pajace, które okazało się, że są całe żółte od siary. Polecałyście jakis Vanish, prawda? Możecie przypomnieć jaki to dokładnie był, czy jest jeden? Nigdy z tego odplamiacza nie korzystałam.
Ja korzystałam z odplamiacza OXY z biedronki i uratował mi wszystko.Mirabelka02 lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Dzień dobry 🌞
Jak tam samopoczucie dziś ? U mnie lepszy humorek zobaczymy na jak długo.
Do szpitala również zabieram 6 kompletów. Dobry patent jest z tymi woreczkami strunowymi żeby mieć już gotowy zestaw a nie szukać po całej torbie. Na szkole rodzenia online widziałam i już zakupiłam takie większe w Ikea.
Za pranie planuje w połowie czerwca się wziąć jak będzie ładna pogoda to szybko będzie schło.
Cela to strasznie poszalałaś w tej Aptece kupowała tylko dla maluszka i siebie ??
Co do biustonosza a ten zwykły z Canpola jest dobry ? Ktoś go miał ?
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
U mnie w szpitalu to przez min 24h po porodzie zalecają ubierać na ciepło, czapeczka, długi rękaw, czasami do tego jeszcze kaftanik + kocyk lub rożek. Później w zależności od temp to można zmniejszać ilość i już bez czapeczki w sali.
Jak się trafi upał po 35 stopni to ma pewno coś krótkiego się przyda, bo w szpitalu najczęściej zaduch.
Ja do szpitala będę brała kiła kompletów na długi i kilka na krótki + ze 2 lub 3 kaftaniki to zawsze na krótki rękaw można zarzucić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 11:26
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka