❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny, witamy się i My 😘😘😘
U nas wszystko w porządku, czuje się rewelacyjnie 💜
Stęskniłam się strasznie za naszym mieszkankiem, za mężem i kotami 💜🙈
Podczas mojego pobytu w szpitalu przyjechał do nas teściu i razem z mężem zrobili remont przedpokoju i jadalni 💜💜💜
Poczułam się jak w którymś z programów tv, gdzie robią remont niespodziankę, bo żaden z nich nie chciał wysłać mi nawet jednego zdjęcia 😁😁😁
Popłakałam się jak bóbr jak to zobaczyłam 😍
Dzisiaj o 16:00 mamy wizytę z kontrolą u ginekologa prowadzącego ciąże, także proszę o kciuki 🤞🏻 Żeby okazało się, że wszystko jest w porządku 🙏🏻💜
Mirabelka02, AgaAgnieszka1989, aniołkowa_mama, madziab, Nadzieja777, Bela, Iskierka87, Asasa, mommy, MartitaS, Niki345, AgaG88, kasia_pra, ticia9, i_ka, m@rzenie, pati_zuzia83, Malutka_94, Kindoll, Kropka4, OranżadA, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
aaa i w przyszłym tygodniu zaczynamy szkołę rodzenia
megson91 lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
AgaG88 wrote:A do szpitala bierzecie body z krótkim rękawem czy długim czy pół na pół ? Ja mam termin na 1 sierpnia ale czuje ze na pewno urodzę w lipcu wiec pewnie będzie upał i się zastanawiam....Chociaż taki noworodek zaraz po urodzeniu to chyba w długi rękawek mimo wszystko ?
Moja mama świra dostawała jak przychodziła bo zawsze musiała przy młodym zrobić coś po swojemu i zostawić jakiś głupi komentarz. Takim małym dzieciom temperaturę sprawdza się na karku a nie stwierdza po stópkach czy rączkach.mommy, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Anieszka wrote:Aga proszę nie daj się zwieść mamom i babciom. Według nich noworodki zawsze trzeba opatulać, zakładać skarpetki itp. Maleństwu będzie tak samo ciepło jak Tobie. Na powrót wystarczy mu jedna warstwa ciuszków plus ewentualnie przykryć pieluszką.
Moja mama świra dostawała jak przychodziła bo zawsze musiała przy młodym zrobić coś po swojemu i zostawić jakiś głupi komentarz. Takim małym dzieciom temperaturę sprawdza się na karku a nie stwierdza po stópkach czy rączkach.
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
nick nieaktualnyMegson jak dobrze się czyta takie wiadomości od Ciebie 💜 Bardzo się cieszę że czujesz się już dobrze i że takie wspaniałe powitanie w domku miałaś ☺️ to bardzo miłe. Oczywiście kciuki zaciśnięte ✊🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 11:58
megson91 lubi tę wiadomość
-
Mirabelka02 wrote:Patrzę na te malutkie ubranka i uwierzyć nie mogę, że dzieci potrafią być takie małe i że niedługo znowu będzie z nami taki mikro człowiek... wszystkie ubranka wydają mi się za małe, a pamiętam, że niektóre 56 były nawet za duże. Ech...
Loczek dokupuj jeszcze ciuszki, nie rób mojego błędu, wszyscy mówili, że dziecko szybko wyrasta i żeby nie kupować dużo 56, a potem nie miałam w co dziecko ubrać, może i szybko wyrasta Ale jednak trzeba mieć w co je ubrać.
Biustonosza z canpolu ja nie polecam, dla mnie masakra. Miałam jeden i dobrze, że nie więcej. Nie mówiąc o tym, że rozmiarówka też jest słaba, bo jak mały obwód to małe miski, a większe miski to znowu obwód wielki. Taki całkiem miękki, bez fiszbin miałam z firmy abecita, na allegro upolowałam coś takiego i był spoko. -
Asasa dzięki za opinie biustonosza😊👍 a zastanawiałam się nad nim pewnie bym nie dopasowała odpowiedniego bo piersi nie mam jakiś wielkich.
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Ja w rozmiarze 56 też mam bardzo mało rzeczy (przynajmniej w mojej ocenie - 5 kompletów), bo i ja i mąż urodziliśmy się na ponad 60cm, więc nie chciałam inwestować pieniędzy w coś, czego mogę nie założyć. Jeśli córeczka urodzi się mniejsza to dokupię jeszcze będąc w szpitalu - przygotuję sobie wcześniej koszyk w jakimś sklepie i zanim wrócę do domu to już będą na mnie czekać
jedynie do prania kogoś zwerbuję
do szpitala mam nie brać ciuszków, więc o tyle łatwiej.
Na 62 mam już więcej - i moim zdaniem tego rozmiaru powinnaś dokupić. Tu mam około 10 kompletów.
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Bela wrote:Dzień dobry 🌞
Jak tam samopoczucie dziś ? U mnie lepszy humorek zobaczymy na jak długo.
Do szpitala również zabieram 6 kompletów. Dobry patent jest z tymi woreczkami strunowymi żeby mieć już gotowy zestaw a nie szukać po całej torbie. Na szkole rodzenia online widziałam i już zakupiłam takie większe w Ikea.
Za pranie planuje w połowie czerwca się wziąć jak będzie ładna pogoda to szybko będzie schło.
Cela to strasznie poszalałaś w tej Aptece kupowała tylko dla maluszka i siebie ??
Co do biustonosza a ten zwykły z Canpola jest dobry ? Ktoś go miał ? -
co do loveli to teraz w fajnej cenie jest w Biedronce. druga rzecz, to koleżanki poleciły kupić na pierwsze prania tylko bo może się okazać że będzie uczulać.
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
cela1518 wrote:No zaszalałam bo wzięłam prócz tych higienicznych rzeczy to butelkę dla małego na wszelki wypadek i smoczki oraz płyn do prania dla niemowlaków loveli duży no i pieluszki tetrowe i tak się nazbierało 😐
ja zamówiłam same pierdółki w stylu waciki, sol fizjologiczna, smoczek, najdroższa była lanolina dla mnie, a też zapłaciłam 350 prawie... a gdzie jeszcze termometr, pieluszki itd
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
to_tylko_ja wrote:Na 62 mam już więcej - i moim zdaniem tego rozmiaru powinnaś dokupić. Tu mam około 10 kompletów.
Ja z kolei na 62 prawie nic nie mam, bo nie wiem co kupować. Krótki rękaw, długi? Raczej już grubsze rzeczy czy cieńsze kaftaniki? Mam mętlik w głowie...
Ale przynajmniej ruszyłam z praniem tego, co już mam.
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Asasa wrote:Biustonosza z canpolu ja nie polecam, dla mnie masakra. Miałam jeden i dobrze, że nie więcej. Nie mówiąc o tym, że rozmiarówka też jest słaba, bo jak mały obwód to małe miski, a większe miski to znowu obwód wielki. Taki całkiem miękki, bez fiszbin miałam z firmy abecita, na allegro upolowałam coś takiego i był spoko.
A ja się właśnie przymierzałam do zakupu tych z Canpola. Mam co prawda dwa biustonosze do karmienia, ale chodzę w nich już teraz, bo w tych co miałam przestałam się mieścić 😅
Ale chciałam też kupić ze dwa takie miękkie bez fiszbin do spania i wydawało mi się, że Canpol będzie ok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 13:10
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Jak radzicie sobie ze złością i frustracją? Dzisiaj złość na moich rodziców ma swoje apogeum. Jako że mój syn urodził się w dzień dziecka powiedziałam sobie, że będę dążyła do tego by nie czuł się gorzej. Obmyśliliśmy plan, że zrobomy skromne pirackie urodziny. I nagle dowiaduję się że mój tata- ukochany dziadek syna nie przyjdzie bo UWAGA będzie wędził polędwicę. Jestem osobą która uważa że na siłę ludzi się nie uszczęśliwia nie to nie. Ale poczułam taka fale złości i żalu.
Moi rodzice nigdy nie byli zbyt wylewni, mama uważa że wnuki są fajne ale na krótko. Nie ma opcji nocowania. Przykro mi jest przed mężem bo jego mama ma dużo cierpliwości do nas i do swoich wnuków. Jak u niej jesteśmy pozwala mi się przespać, odpocząć po prostu nie muszę chodzić krok w krok dzieckiem.
-
AgaG88 wrote:A do szpitala bierzecie body z krótkim rękawem czy długim czy pół na pół ? Ja mam termin na 1 sierpnia ale czuje ze na pewno urodzę w lipcu wiec pewnie będzie upał i się zastanawiam....Chociaż taki noworodek zaraz po urodzeniu to chyba w długi rękawek mimo wszystko ?
Ja polecam spakowac body na krotki rękaw. Moja mama ubrala w pajaca i skarpetki malego jak mi przywiezli i pod spodem body (ja po cc nie wstawalam) polozna jak go zobaczyła kazala zdjac wszytsko i zostaowc bodziaka samego i ewentualnie cieniutkie skarperkichyba ze będziecie mieli klimatyzowana sale u mni niestety takich wynalzakow nie byla Za oknek 30 stopni na salach zaduch
Anieszka lubi tę wiadomość
-
cela1518 wrote:No zaszalałam bo wzięłam prócz tych higienicznych rzeczy to butelkę dla małego na wszelki wypadek i smoczki oraz płyn do prania dla niemowlaków loveli duży no i pieluszki tetrowe i tak się nazbierało 😐
No tak uzbierało się😕 Ja zapłaciłam 180zł ale jeszcze mam pare rzeczy do kupienia wiec drugie tyle pewnie wyjdzie. Jestem ciekawa ile wyjdzie jak wszystko podsumuje😬 ale wszystko dla naszych bąbelków❤️
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Ja za ostatnie zamówienie z apteki zaplacilam 290 zł a większosc rzeczy już miałam, to takie drobiazgi były. Na szczęście został tylko monitor oddechu do kupienia i to by było na tyle.
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ja kupilam te staniki https://www.kappahl.com/pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/amningsbh/stanik-do-karmienia-2-pak/681015 i jestem bardzo zadowolona, zawsze nosilam w triumph np 70E, piersi mi urosly, zamowilam L i super, bardzo mi wygodnie w nich 🧡