❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMegson, super wieści, jak to cudownie ,że wszystko potrafi się tak odkręcić na korzyść 💜
Nadzieja,oj tak.Marzy mi się prosecco z truskawkami albo wytrawny merlot,albo baileys albo wszystko naraz... eh, zostaje mi dalsza degustacja wszystkich 0% jakie są na rynku dostępne
Ticia,mi też tam grzebie, raz z lewej raz z prawej, w ogóle ciężko mi ją sobie wyobrazić jak tam leży. Skoro czuję ją w pachwinach to pewnie ma tam rączki a główke ma w dole ,więc wygląda na to że leży krzyżem ☺
ticia9, megson91 lubią tę wiadomość
-
Ja też już bym chciała być na końcówce, a najgorsze czekanie dopiero przed nami. Najbardziej denerwuje mnie, że nie mogę się schylic jak człowiek tylko jak jakaś żaba w balecie, a schylać się muszę codziennie nawet nie wiem iledziesiat razy, bo jakoś kiepsko mi idzie nauka mojej córki odkładania rzeczy na miejsce . I jeszcze mi coś wlazło w plecy, pod lewą łopatkę, że chyba pójdę do jakiegoś fizjo na taśmy czy cokolwiek, bo coraz czesciej mi niewygodnie, nawet na naszej najwygodniejszej na świecie kanapie 😭 I jeszcze ta pogoda...
Za to dobrze słyszeć Megson, że u Ciebie wszystko dobrzeMalutka pięknie urosła! Chyba możesz trochę odetchnąć z ulgą? Najlepszy prezent na urodziny
Kagu3, megson91 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja777 wrote:Pocieszające, ze nie jestem z tym sama 😳 a jak mi zabroni jechac nad morze , które było moim ostatnim promykiem w całej tej covidowej rzeczywistości to już dopiero będzie mi przykro. Wiadome, dla małej wszystko. Ale i tak mi będzie przykro . Tak cieszyłam się na ten wyjazd.
-
A mi czas tak szybko ucieka, ze mam wrażenie, ze nie zdążę wszystkiego zrobić do porodu...
Ale % tez mi chodzą po głowie, zwłaszcza jak byliśmy nad morzem i mąż sobie popijał piwko.
Tez czuje grzebanie w pachwinach, a czasem to nawet w pochwie. Wczoraj wieczorem się wystraszyłam, bo miałam mega ból okresowy właśnie w dole brzucha i w pachwinach. Poza tym chyba już wiem o co Wam chodzi ze stawianiem macicy i wydaje mi się, ze tez tak mam od jakiegoś czasu. A to nie są te skurcze przepowiadające? Mi się wydaje, ze to właśnie to. W poniedziałek mam 3 prenatalne to pogadam o tym z lekarka.
Megson super, ze u Was się wszystko uspokoiło.megson91 lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualnyJa też mam ostatnio już dość
tyje, mierze cukry, ciśnienia, insulina, chce mi się spać zawsze ok 15, nie mam siły biegać za córką na spacerze, marzę, żeby już minęło te 8 tygodni i chcę rodzić.
Też chętnie napilabym się czegoś procentowego, ale wiadomo nigdy przenigdy w ciąży.
Ale przynajmniej wróciło mi jakieś libido, molestuję męża 😆
Megson, gratuluję ! I gratuluję w ogóle udanych wizyt!!
Nadzieja, ile masz szyjki? Będzie dobrze, pojedziesz 😘 my w lipcu też chcemy nad morze na kilka dni chociaż 🙏 studiowałam w Gdańsku i mieszkałam tam kilka lat, nie wyobrażam sobie wakacji bez klimatu promenady, lodów, mola i Gdańskiej starówki ❤️❤️
U mnie w ogródku pokazały się już zielone małe truskawki ❤️❤️❤️❤️
-
Kagu3 wrote:Ja też mam ostatnio już dość
tyje, mierze cukry, ciśnienia, insulina, chce mi się spać zawsze ok 15, nie mam siły biegać za córką na spacerze, marzę, żeby już minęło te 8 tygodni i chcę rodzić.
Też chętnie napilabym się czegoś procentowego, ale wiadomo nigdy przenigdy w ciąży.
Ale przynajmniej wróciło mi jakieś libido, molestuję męża 😆
Megson, gratuluję ! I gratuluję w ogóle udanych wizyt!!
Nadzieja, ile masz szyjki? Będzie dobrze, pojedziesz 😘 my w lipcu też chcemy nad morze na kilka dni chociaż 🙏 studiowałam w Gdańsku i mieszkałam tam kilka lat, nie wyobrażam sobie wakacji bez klimatu promenady, lodów, mola i Gdańskiej starówki ❤️❤️
U mnie w ogródku pokazały się już zielone małe truskawki ❤️❤️❤️❤️
Z 2,9 skróciła się na 2,6 . O ile nie skróci się bardziej to powiedział , ze mnie puści. Jeśli bardziej - to nie. Wtedy posiew i pessar.
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Ja też już czekam przynajmniej na połowę lipca bo wtedy będę mogła wstać więcej niż do WC, póki co 5 tydzień z nogami do góry, zastrzyki, cukrzyca... Nie ma kiedy się cieszyć bo jak nie jedno to drugie
Mi lekarka nie chce ani szwu ani pessar założyć, bo ze szpitala ma złe doświadczenia z nimi i nie było dyskusji, a że szyjka poniżej 1,5 cm to mimo bólu, niewygody leżę dalej. Za dwa tygodnie na sterydy... Sesje ciążowa, wyjazd z wszystkiego trzeba było zrezygnowaćale jak człowiek ma straty za sobą to mimo niedogodności i niejednego dołka stara się to wszystko wytrzymać, żeby zobaczyć uśmiech, ktory wynagrodzi wszystko
Bela lubi tę wiadomość
-
ticia9 wrote:Megson, super wiadomości! Jaki masz tryb życia prowadzić? Leżący?
Dziewczyny też macie czasem wrażenie, jakby maluch grzebał wam dosłownie w pachwinach? Mnie to aż czasem irytuje 🙈
U mnie dzisiaj grill i piwko 0%. Takiego winiacza to bym spiła. Mmm..
Mam nie biegać, nie skakać, nie wykonywać gwałtownych ruchów i mam zakaz prowadzenia auta na dłuższe dystanse 😁💜ticia9 lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Nadzieja777 wrote:A ja tu tak tylko z dygresją, ze marze dziś o winie . Tak po prostu się napić . Albo drinka. Albo cokolwiek co zawiera %.
A tu tyle jeszcze trzeba czekać 🙈Nadzieja777 lubi tę wiadomość
🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
Megson najlepsze wiesci jakie moga byc
) Bardzo sie ciesze naprawde!
Nadzieja oby sie udalo z tym morzem kciuki! Ja tez mam wrazenie ze chodze w tej ciazy juz wieki... Chociaz to dziwne bo z jednej strony czas naprawde szybko mi leci, ale z drugiej jak pomysle ze jeszcze 7 tygodni... To az mnie skreca.
Dzisiaj powiedzielismy o ciazy babci Meza i moim rodzicom. Babcia jest super kochana, poplakala sie, wielkie emocje bylyRodzice tez sie ucieszyli ale od razu pytania o problemy i komplikacje... takze dobrze ze dopiero teraz mowilismy, naprawde to byla najlepsza decyzja ever, oszczedzilam sobie mnostwo nerwow
Ticia mi tez mloda grzebie w pachwinach! A mnie to strasznie laskocze. W ogole wszedzie te lapki i nogi wpycha, jezdzi po tym brzuchu jak dzika.
Wczoraj mialam kryzys i glupie mysli ze nie donosze. Dzisiaj juz lepiej ale i tak stresuje mnie to wszystko. Chce juz lipiec!
Co innego miec dosyc bo ciezko, bo brzuch przeszkadza, a co innego w takiej niepewnosci beznadziejnej
Sisi dziwne ze nic Ci nie chce zalozyc. Lezenie jest okropneKagu3, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Niestety
już w poprzednich ciążach przeleżałam kilka miesięcy niestety wtedy nie udało się, teraz wierzę że na tym etapie musi być już dobrze
Szew, podobno za późno i grozi przebiciem worka owodniowego.
Pessar mówi że więcej przynosi szkody, powoduje infekcje, rozwarcie, którego nie da się powstrzymać. Mówiła że niewiele zna przypadków które dobrze się skończyły i nie ma dyskusji... -
Też ostatnio chodzę bardziej poddenerwowana. Ogólnie strasznie szybko się męczę i jak w pierwszym trymestrze chce mi się spać. Jutro idziemy na imprezkę do mojej przyjaciółki a właściwie jej synka. Pierwsze urodzinki, a tak niedawno trzymałam go na rękach, takiego maleńkiego i zastanawiałam się kiedy my doczekamy się takiej kruszynki. No i jutro tylko ja i Młody będziemy siedzieć przy picolo 😉
-
Ja ostatnio miałam straszną ochotę na procenty jak zobaczyłam w Biedronce likier o smaku białej czekolady i malin 😍 normalnie się uśliniłam na jego widok 🤪
Kagu a u mnie w ogródeczku dziś zerwały dziewczyny już 2 czerwone truskawki ❤️ dobrze, że były dwie bo chyba by się pobiły 😂megson91, Kagu3, Kropka4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyticia9 wrote:Ja też już mam dość. Od wczoraj wszystko mnie boli, ciągnie, oddychać nie mogę.. Ja to odliczam do końca lipca, aby do donoszonej. Najgorsza jest właśnie ta obawa, że się nie donosi i każdy ból się analizuje.. Niby już blisko, a tak daleko. Eh.
-
Hej Dziewczyny. My dzis wyszlismy, miedzy czasie przewiezli mnie do innego szpitala. Porobili badania, mnostwo ktg I jak narazie jest ok. Troche nagimnastykowali sie przy ktg, bo maly bawil sie w chowanego I kilka razy musialam lezec podlaczona po 2 godziny. Maly ciagle jest ponizej normy, powoli ale rosnie😊 od poniedzialku mam byc codziennie na wizycie jak nie w jednym to w drugim szpitalu, alevchyba tylko ten tydzien. Domporodu juz mam wszystko, bo tak mnie nastraszyli, a nic nie mialam🤷♀️ ja jestem pozytywnej mysli, ze urodze blisko terminu I nawet naturalnie, kurde cesarki sobie nie wyobrazam I jakos mnie przeraza.
-
Dziewczyny, jestem najszczęśliwsza na świecie 💜💜💜
Tyle strachu co się najedliśmy przez tą całą sytuację. Mega się cieszę! W ogóle nie zdawałam sobie sprawy, że ta szyjka dzięki pessarowi może się wydłużyć 😱 myślałam, że co najwyżej utrzyma ją na długości 1 cm.
A co do pachwin, to moja tez tam paluszki wkłada 😂😂😂💜💜💜pati_zuzia83, Niki345, Nadzieja777, i_ka, Marta35, Malutka_94, MartitaS, ticia9, aniołkowa_mama, tym_janek, Kropka4, Kindoll, agniecha2101 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Dziewczyny głowy do gory. Donosimy ciążę do końca. A jak któraś z nas urodzi to przecież teraz po 28 tygodniu szansę na urodzenie zdrowego dziecka to 90%, przecież ratują dzieci 400 gramowe nasze mają już każdej powyżej 1kg. Myślimy pozytywnie i płyniemy z falą tego co życie nam przyniesiem ja jestem po 3 stratach i dużo we mnie pozytywnych myśli, ja urodzę zdrowe dziecko jak i każda z was !!!🍀🍀💚💚💚💚💚💚
Bela, pati_zuzia83, AgaAgnieszka1989, Nadzieja777, megson91, MartitaS, ticia9, Kropka4, Kindoll, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
OranżadA wrote:Aa, no i byłam na tej nieszczęsnej krzywej cukrowej. O dziwo nie było tragedii z wypiciem tego kubka pełnego cukru. Na szczęście miałam glukozę cytrynową
Wyniki dość dziwne bo
87 / 94 / 144
A więc ostatni wynik po 2godz wypicia glukozy jest lekko za wysoki bo o 4j.,ale lekarz nie dał skierowania do diabetologa i nic o cukrzycy nie mówił więc uznaje, że problemu nie ma. Czy się mylę?
Sądzicie, że za jakiś czas będzie trzeba powtorzyć to badanie?
Ostatni wynik też jest w porządku, norma jest do 153OranżadA lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
Ja też już bym chciała rodzić. A najlepiej to być już po porodzie w domku 😅 strasznie mało mam siły, nie ma wieczoru żeby mnie plecy i brzuch nie bolały
jeszcze ten mój Mały Łobuz zrobił się taki marudny, wychodzi mu chyba 5 zębów na raz 😵
Dziewczyny, a przy cukrzycy ciążowej zawsze się wywołuje poród wcześniej? 🤔Malutka_94