X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierwszy raz przekroczyłam cukry rano 🙄 ale czułam się strasznie głodna jak wstałam i myślę że to przez to. Chyba za mało zjadłam na wieczór bo po kolacji miałam cukry 105. A jak mam koło 120 to rano zawsze było ok

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja liczę że nam się pogoda utrzyma, bo dziś mamy rocznicę i planowałam grilla na wieczór ;)

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj robimy grilla, a pogoda nie rozpieszcza. Więc nakrywam w domu, a jedzonko będzie z grilla :) Nie da się posiedzieć na zewnątrz. Denerwuje mnie już ta pogoda.

Sisi86 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    ja liczę że nam się pogoda utrzyma, bo dziś mamy rocznicę i planowałam grilla na wieczór ;)

Wszystkiego najlepszego dla Was ❤️ Teraz czeka Was piękny czas . 🥰 my mamy jutro .

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Sisi86 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Ja dzisiaj pierwszy raz przekroczyłam cukry rano 🙄 ale czułam się strasznie głodna jak wstałam i myślę że to przez to. Chyba za mało zjadłam na wieczór bo po kolacji miałam cukry 105. A jak mam koło 120 to rano zawsze było ok

Czy po wszystkich posiłkach masz cukier w okolicy 120? Ja jedynie po śniadaniu mam powyżej 110 a tak to z reguły 105... Może mam za małe porcje i stąd ten poranny cukier wysoki? Czy jesz ostatni posiłek ok 22?

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja codziennie ma sniadanie pije kawe z mlekiem i jem kanapke z chida szynka zawsze cukier po tym 90-110 max A Wczoraj i dzisiaj 120 ! No Kurde jak się pytam?

m3sxqqmz9ufod68y.png

Wysłany: 30 maja 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi86 wrote:
    Czy po wszystkich posiłkach masz cukier w okolicy 120? Ja jedynie po śniadaniu mam powyżej 110 a tak to z reguły 105... Może mam za małe porcje i stąd ten poranny cukier wysoki? Czy jesz ostatni posiłek ok 22?
    zazwyczaj mam w okolicy 115-125 po posiłku, a rano do tej pory miałam 83-85. Dzisiaj pierwszy raz rano miałam 92.

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Sisi86 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na te moje poranne cukry zastanawiam się czy nie mam za małych porcji w ciągu dnia... Z racji tego że ciągle leżę ustalili mi dietę w ok 1700 kcal może tu jest problem?
    Ile Mała Gwiazdka-ile jesz kolacji i o której? I czy coś konkretnego przed snem?
    Mi czasem też po tym samym posiłku o tej samej godzinie wyskakuje różny cukier.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie rozjechane już cukry i to po insulinie, że w poniedziałek będę rozmawiać o bardziej radykalnym zwiększaniu liczby jednostek. Np zwiększam co 3 dni o 1 j, a cukry nic się nie obniżają. A przekroczenia nie są bezpieczne.

Wysłany: 30 maja 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi86 wrote:
    Ile Mała Gwiazdka-ile jesz kolacji i o której? I czy coś konkretnego przed snem?
    ja sama dopiero testuje. Cukry mierzę tydzień czasu :) ale pierwsza kolacje jem ok 19.30 i ostatnio był to kalafior albo fasolka szparagowa z kawałkiem grillowanego w piekarniku mięsa bez pieczywa, po prostu samo mięso i warzywa ;) a potem przed samym snem ok. 21.30 - kanapka lub dwie w zależności od tego jak jestem głodna z chudą wędliną lub żółtym serem i pomidorem/ ogórkiem. Wczoraj zjadłam tylko jedną, więc chyba mi było za mało :)

mi tak naprawdę diabetolog powiedziała tylko proszę nie jeść słodyczy i mierzyć cukier, więc w sumie to sama nie wiem ile czego jeść. W ciągu dnia staram się jesć dużo warzyw i owoców - przez cały tydzień pije na II śniadanie koktajl z maślanki i truskawek, bo cukier mam po nim ok a zastępuje mi kawałek ciasta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 13:46

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważaj z owocami, ja raz po jabłku odnotowalam cukier 220, to teraz muszę je jeść z kefirem i jest lepiej. To samo z każdym owocem np jogurt naturalny + owoc. Ale za dużo owoców to duzo cukrów prostych . Niektóre są dozwolone inne nie. Wszystko znajdziesz w internecie tak naprawdę

• Sisi86 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz polecił dietę z strony www.slodkiemamy.edu.pl tam jest przykład diety i co ile czego można. Mi też owowce w połączeniu z nabialem służą, tylko że dozwolone 300 g podzielone na 3 części.
    Ja kolacje jem aż 3... Dziś próbuje nowych rzeczy przed snem zobaczymy co jutro rano będzie.

Wysłany: 30 maja 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Ja mam takie rozjechane już cukry i to po insulinie, że w poniedziałek będę rozmawiać o bardziej radykalnym zwiększaniu liczby jednostek. Np zwiększam co 3 dni o 1 j, a cukry nic się nie obniżają. A przekroczenia nie są bezpieczne.

A jakie masz zalecienia do zwiększania dawki insuliny?
    Ja jak mam miedzy 90-100 to zwiekszam o 1 j jak powyzej 100 to o 2j
    zazwyczaj czekam dzien bo dwa razy w tym.miesiacu mialam 93 dawki nie zwiekszalam poczekalam dzien zeby sprawdzić i dalej juz mialam w normie.

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Sisi86 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie i jakim poziomie cukrow naczczo lekarz przepisał wam insulinę?

• Miszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o rozejście się mięśni. Wczoraj jak wstawałam to zauważyłam że robi mi się lekki stożek nad pepkiem. Czy też rąk macie, czy na tym etapie to normalne?

Wysłany: 30 maja 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi86 wrote:
    Po jakim czasie i jakim poziomie cukrow naczczo lekarz przepisał wam insulinę?

Po ok 2 tyg Mimo diety i niskich cukrow po posilku na czczo ciagle przekraczalam, ketonow w moczu brak

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi86 wrote:
    Mi też waga spada, ale z tego co mi powiedział lekarz na początku to normalne zjawisko. Widzę że nie bierzesz insuliny jak udało Ci się opanować poranne cukry? Testuje co dziennie coś innego przed snem i ciągle 96-100 naczczo.
    Ja ogólnie na czczo mam dobre cukry, raz miałam przekroczony ale wieczorem zjadłam końska porcję płatków kukurydzianych na mleku - teraz już w ogóle ich nie dotykam 😉 generalnie to jem często (co 2 godz, max 3) i zwracam uwagę na to co jem. Kilka razy zaskoczył mnie np. sos do pulpetów albo inne pieczywo albo te cholerne płatki i miałam wzrosty ale wykluczam lub ograniczam takie rzeczy w menu i jakoś jest ok. Ostatni posiłek jadam 22-23 czasem nawet później jak mnie zassie. I nie jem więcej niż 1 kromkę pieczywa do posiłku, bo po 2 jest kiepsko. A tak mnie nachodzi na lody i pizzę... 😉

0d1yhqvke2vztk4w.png

Wysłany: 30 maja 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek po lodach cukier mam dobry, ale ostatnio zjadlam pizze na dzien mamy i 145 cukier :/

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    A jakie masz zalecienia do zwiększania dawki insuliny?
    Ja jak mam miedzy 90-100 to zwiekszam o 1 j jak powyzej 100 to o 2j
    zazwyczaj czekam dzien bo dwa razy w tym.miesiacu mialam 93 dawki nie zwiekszalam poczekalam dzien zeby sprawdzić i dalej juz mialam w normie.
    3 dni przekroczeń -- dokładam jedną jednostkę insuliny.
    Tylko u mnie po tej jednej jednostce więcej nie widać żadnej różnicy. Teraz biorę 5 jednostek i znowu jeszcze gorzej niż po 4 j. Dziś odnotowalam 102 :/
    Mój gin twierdzi, że powinno się od razu podnieść o 2 j, diabetolog, że na spokojnie, ale ja mam ciągle, ciągle przekroczenia znowu ostatnio, więc w poniedziałek będę ją o to pytać, czy właśnie nie powinnam co 2 j przy takich cukrach

• Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    A co jadasz w ciągu dnia? Ja staram się jeść OC 2.5-3h na razie nie chudnę ale już nie tyje. Utrzymuje mi się od tygodnia ta sama waga a wcześniej co dzień miałam trochę więcej
    Na śniadanie kromka chleba, masmix, plaster albo dwa wędliny, czasem ser żółty i masę warzyw (sałata, rzodkiewki, ogórek, kawałek papryki i czasem pomidor albo ogor kiszony 😝). Po 2 godz powtórka. Na obiad zazwyczaj pół woreczka kaszy (gryczanej 2/5) jęczmiennej pęczak, ryżu trzy kolory, pół piersi z kurczaka z patelni bez panierki albo z piekarnika, czasem rybka albo pulpety no i znowu masa warzyw. Jak gotowane warzywa to al dente i do tego zawsze jakaś surówka. Później 200 g jogurtu greckiego + szklanka owoców i 2 łyżki płatków owsianych albo miksu ziaren. No a na kolację i pozna kolację praktycznie to samo co na śniadanie. Czasem zamiast tego jakąś sałatka z warzyw plus mięso z obiadu albo jakaś mozarella. Czasem 2 jajka z tuńczykiem, cebula i kiszonymi ogórkami. A jak mnie ssie w międzyczasie to jeszcze jakiś owoc, wafle ryżowe. Zamiast kanapek też czasem jem serek wiejski z ogórkiem lub rzodkiewka i do tego kromkę lub ze dwa wafle. Wydaje mi się że sporo tego jest, głodna nie chodzę😁

Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość

0d1yhqvke2vztk4w.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ