X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierwszy raz przekroczyłam cukry rano 🙄 ale czułam się strasznie głodna jak wstałam i myślę że to przez to. Chyba za mało zjadłam na wieczór bo po kolacji miałam cukry 105. A jak mam koło 120 to rano zawsze było ok

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja liczę że nam się pogoda utrzyma, bo dziś mamy rocznicę i planowałam grilla na wieczór ;)

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj robimy grilla, a pogoda nie rozpieszcza. Więc nakrywam w domu, a jedzonko będzie z grilla :) Nie da się posiedzieć na zewnątrz. Denerwuje mnie już ta pogoda.

Sisi86 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    ja liczę że nam się pogoda utrzyma, bo dziś mamy rocznicę i planowałam grilla na wieczór ;)

Wszystkiego najlepszego dla Was ❤️ Teraz czeka Was piękny czas . 🥰 my mamy jutro .

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Sisi86 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Ja dzisiaj pierwszy raz przekroczyłam cukry rano 🙄 ale czułam się strasznie głodna jak wstałam i myślę że to przez to. Chyba za mało zjadłam na wieczór bo po kolacji miałam cukry 105. A jak mam koło 120 to rano zawsze było ok

Czy po wszystkich posiłkach masz cukier w okolicy 120? Ja jedynie po śniadaniu mam powyżej 110 a tak to z reguły 105... Może mam za małe porcje i stąd ten poranny cukier wysoki? Czy jesz ostatni posiłek ok 22?

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja codziennie ma sniadanie pije kawe z mlekiem i jem kanapke z chida szynka zawsze cukier po tym 90-110 max A Wczoraj i dzisiaj 120 ! No Kurde jak się pytam?

m3sxqqmz9ufod68y.png

Wysłany: 30 maja 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi86 wrote:
    Czy po wszystkich posiłkach masz cukier w okolicy 120? Ja jedynie po śniadaniu mam powyżej 110 a tak to z reguły 105... Może mam za małe porcje i stąd ten poranny cukier wysoki? Czy jesz ostatni posiłek ok 22?
    zazwyczaj mam w okolicy 115-125 po posiłku, a rano do tej pory miałam 83-85. Dzisiaj pierwszy raz rano miałam 92.

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Sisi86 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na te moje poranne cukry zastanawiam się czy nie mam za małych porcji w ciągu dnia... Z racji tego że ciągle leżę ustalili mi dietę w ok 1700 kcal może tu jest problem?
    Ile Mała Gwiazdka-ile jesz kolacji i o której? I czy coś konkretnego przed snem?
    Mi czasem też po tym samym posiłku o tej samej godzinie wyskakuje różny cukier.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie rozjechane już cukry i to po insulinie, że w poniedziałek będę rozmawiać o bardziej radykalnym zwiększaniu liczby jednostek. Np zwiększam co 3 dni o 1 j, a cukry nic się nie obniżają. A przekroczenia nie są bezpieczne.

Wysłany: 30 maja 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi86 wrote:
    Ile Mała Gwiazdka-ile jesz kolacji i o której? I czy coś konkretnego przed snem?
    ja sama dopiero testuje. Cukry mierzę tydzień czasu :) ale pierwsza kolacje jem ok 19.30 i ostatnio był to kalafior albo fasolka szparagowa z kawałkiem grillowanego w piekarniku mięsa bez pieczywa, po prostu samo mięso i warzywa ;) a potem przed samym snem ok. 21.30 - kanapka lub dwie w zależności od tego jak jestem głodna z chudą wędliną lub żółtym serem i pomidorem/ ogórkiem. Wczoraj zjadłam tylko jedną, więc chyba mi było za mało :)

mi tak naprawdę diabetolog powiedziała tylko proszę nie jeść słodyczy i mierzyć cukier, więc w sumie to sama nie wiem ile czego jeść. W ciągu dnia staram się jesć dużo warzyw i owoców - przez cały tydzień pije na II śniadanie koktajl z maślanki i truskawek, bo cukier mam po nim ok a zastępuje mi kawałek ciasta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 13:46

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważaj z owocami, ja raz po jabłku odnotowalam cukier 220, to teraz muszę je jeść z kefirem i jest lepiej. To samo z każdym owocem np jogurt naturalny + owoc. Ale za dużo owoców to duzo cukrów prostych . Niektóre są dozwolone inne nie. Wszystko znajdziesz w internecie tak naprawdę

• Sisi86 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz polecił dietę z strony www.slodkiemamy.edu.pl tam jest przykład diety i co ile czego można. Mi też owowce w połączeniu z nabialem służą, tylko że dozwolone 300 g podzielone na 3 części.
    Ja kolacje jem aż 3... Dziś próbuje nowych rzeczy przed snem zobaczymy co jutro rano będzie.

Wysłany: 30 maja 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Ja mam takie rozjechane już cukry i to po insulinie, że w poniedziałek będę rozmawiać o bardziej radykalnym zwiększaniu liczby jednostek. Np zwiększam co 3 dni o 1 j, a cukry nic się nie obniżają. A przekroczenia nie są bezpieczne.

A jakie masz zalecienia do zwiększania dawki insuliny?
    Ja jak mam miedzy 90-100 to zwiekszam o 1 j jak powyzej 100 to o 2j
    zazwyczaj czekam dzien bo dwa razy w tym.miesiacu mialam 93 dawki nie zwiekszalam poczekalam dzien zeby sprawdzić i dalej juz mialam w normie.

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Sisi86 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie i jakim poziomie cukrow naczczo lekarz przepisał wam insulinę?

• Miszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o rozejście się mięśni. Wczoraj jak wstawałam to zauważyłam że robi mi się lekki stożek nad pepkiem. Czy też rąk macie, czy na tym etapie to normalne?

Wysłany: 30 maja 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi86 wrote:
    Po jakim czasie i jakim poziomie cukrow naczczo lekarz przepisał wam insulinę?

Po ok 2 tyg Mimo diety i niskich cukrow po posilku na czczo ciagle przekraczalam, ketonow w moczu brak

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi86 wrote:
    Mi też waga spada, ale z tego co mi powiedział lekarz na początku to normalne zjawisko. Widzę że nie bierzesz insuliny jak udało Ci się opanować poranne cukry? Testuje co dziennie coś innego przed snem i ciągle 96-100 naczczo.
    Ja ogólnie na czczo mam dobre cukry, raz miałam przekroczony ale wieczorem zjadłam końska porcję płatków kukurydzianych na mleku - teraz już w ogóle ich nie dotykam 😉 generalnie to jem często (co 2 godz, max 3) i zwracam uwagę na to co jem. Kilka razy zaskoczył mnie np. sos do pulpetów albo inne pieczywo albo te cholerne płatki i miałam wzrosty ale wykluczam lub ograniczam takie rzeczy w menu i jakoś jest ok. Ostatni posiłek jadam 22-23 czasem nawet później jak mnie zassie. I nie jem więcej niż 1 kromkę pieczywa do posiłku, bo po 2 jest kiepsko. A tak mnie nachodzi na lody i pizzę... 😉

0d1yhqvke2vztk4w.png

Wysłany: 30 maja 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek po lodach cukier mam dobry, ale ostatnio zjadlam pizze na dzien mamy i 145 cukier :/

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    A jakie masz zalecienia do zwiększania dawki insuliny?
    Ja jak mam miedzy 90-100 to zwiekszam o 1 j jak powyzej 100 to o 2j
    zazwyczaj czekam dzien bo dwa razy w tym.miesiacu mialam 93 dawki nie zwiekszalam poczekalam dzien zeby sprawdzić i dalej juz mialam w normie.
    3 dni przekroczeń -- dokładam jedną jednostkę insuliny.
    Tylko u mnie po tej jednej jednostce więcej nie widać żadnej różnicy. Teraz biorę 5 jednostek i znowu jeszcze gorzej niż po 4 j. Dziś odnotowalam 102 :/
    Mój gin twierdzi, że powinno się od razu podnieść o 2 j, diabetolog, że na spokojnie, ale ja mam ciągle, ciągle przekroczenia znowu ostatnio, więc w poniedziałek będę ją o to pytać, czy właśnie nie powinnam co 2 j przy takich cukrach

• Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    A co jadasz w ciągu dnia? Ja staram się jeść OC 2.5-3h na razie nie chudnę ale już nie tyje. Utrzymuje mi się od tygodnia ta sama waga a wcześniej co dzień miałam trochę więcej
    Na śniadanie kromka chleba, masmix, plaster albo dwa wędliny, czasem ser żółty i masę warzyw (sałata, rzodkiewki, ogórek, kawałek papryki i czasem pomidor albo ogor kiszony 😝). Po 2 godz powtórka. Na obiad zazwyczaj pół woreczka kaszy (gryczanej 2/5) jęczmiennej pęczak, ryżu trzy kolory, pół piersi z kurczaka z patelni bez panierki albo z piekarnika, czasem rybka albo pulpety no i znowu masa warzyw. Jak gotowane warzywa to al dente i do tego zawsze jakaś surówka. Później 200 g jogurtu greckiego + szklanka owoców i 2 łyżki płatków owsianych albo miksu ziaren. No a na kolację i pozna kolację praktycznie to samo co na śniadanie. Czasem zamiast tego jakąś sałatka z warzyw plus mięso z obiadu albo jakaś mozarella. Czasem 2 jajka z tuńczykiem, cebula i kiszonymi ogórkami. A jak mnie ssie w międzyczasie to jeszcze jakiś owoc, wafle ryżowe. Zamiast kanapek też czasem jem serek wiejski z ogórkiem lub rzodkiewka i do tego kromkę lub ze dwa wafle. Wydaje mi się że sporo tego jest, głodna nie chodzę😁

Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość

0d1yhqvke2vztk4w.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ