❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A do szpitala ja biorę 5 kaftaników, 2 cienkie czapeczki i jakieś ubranko na wyjście. U nas położne ubierają dzieci w kaftaniki i opatulają je tak ciasno w kocyk, więc więcej nie potrzeba. No i w pierwszej dobie czapeczka musi być, później już wybór zostawiają mamie.
Myślę że kilka bodziaków z dłuższym rękawem warto mieć. Mój syn co prawda jest z grudnia, ale w domu było na początku bardzo ciepło, a on i tak marzł jak go rozbieraliśmy.Malutka_94
-
Jeżeli chodzi o wywoływanie wcześniejsze przy cukrzycy, to chyba zależy od lekarza i szpitala. Jak w pierwszej ciąży w szkole rodzenia pytałam się jakie u nich są procedury, to położna powiedział że przyjmują z cukrzycą na patologie w 40 tc w celu codziennego monitorowania i od tego uzależniają wywoływanie lub nie.
Mój lekarz po 37 tc zaleca częstsze wizyty w celu sprawdzenia przepływów i wydolności łożyska i o ile nie ma wskazań z tego powodu, to sama cukrzyca u nie go nie jest wskazaniem do wcześniejszego wywołania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 21:53
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Dziewczyny ja tez już się nie mogę doczekać końca! Masakraaa....czuje się jak niepełnosprawna i prawie nic robić nie mogę bo się boje. Wtedy brzuch mi się spina mega często
nawet jak leżę i biorę leki to też, ale rzadziej no i wtedy czuje się bezpieczniej. Ciężko mi, ze nie mogę swobodnie posprzątać i funkcjonować. Mąż wraca z pracy o 17 a ja cały dzień w domu w dzieckiem i Codziennie syf jakich mało
jest kochany i wszystko sprzątnie. Ja ograniczam czynności tylko do minimum bo wiadomo przy 4latku nie da się ciagle odpoczywać i leżeć chociaż moj synek jest bardzo mądry i wie ze mama musi dużo leżeć
U mnie zostały 6 tygodni do ciąży donoszonej i odliczam i marzę, żeby zleciało jak najszybciej....
-
Podzielam wasze odczucia jest coraz ciężej jak za długo stać czy chodzić nie mogę bo plecy bolą i brzuch twardy się robi. Spanie w nocy też jest coraz bardziej niewygodne boki bolą i tak przez cała noc się kręcę. Zauważyłam że mam mniej energii i chęci taki kanapowiec powoli się staje😅 Napiłabym się i ja drinka😋 albo winka półwytrawnego😋 czasem najdzie mnie ochota. Na to jeszcze długo poczekam. Jeszcze 10 tygodni do ciąży odnoszonej i może wyskakiwać. Codziennie sprawdzam w aplikacji ile jeszcze dni, tygodni jakby miało to przyspieszyć czas..
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Dzień dobry 😘 czyli nie tylko ja miewam kryzysy. Dobrze Was tu mieć , bo przynajmniej nie czuje się osamotniona w swoich przemyśleniach .
Dziś 31 tc. Z jednej strony przekroczyłam magiczne 30 + a z drugiej to mi się wydaje jeszcze nieskończoność. 🥺7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Ja dziś jadę do teściowej na urodziny. Miał być grill ale że z pogoda nie wiadomo to chyba będziemy w domu siedzieć.
Jakoś dziwnie się czuje, głowa boli i spać się chce zapewne to też sprawka pogody.
Bela mam tak samo codziennie patrzę w apke i czytam co nowego chociaż wiem ile jeszcze zostało ale jakoś tak lepiej się czuje jak poczytam co u małej i te rady z apki 🙂
Megson jak się czujesz i jak u Was?
Miłej soboty ciężaróweczki 🤰 hihi -
Ale dziewczyny kolejny dzien a nami Malo pocieszające ale zawsze cos Byle po terminie nie rodzic. Ostanio czytalam ze porody czesto sa powtarzalne,np jka pierwszy zaczal sie od odejscia wod to drugi też tak sie pewnie zacznie, a jak dziecko sie nie spieszylo to jest uza szanasa ze drugi tez leniwie podejdzie do tematu. Z tym mam nadzieje ze to nie prawda bo syn w 41 się urodzil. Frankowi grzecznie tlumacze ze max w 40 tyg wypad
-
AgaAgnieszka1989 wrote:Ale dziewczyny kolejny dzien a nami Malo pocieszające ale zawsze cos Byle po terminie nie rodzic. Ostanio czytalam ze porody czesto sa powtarzalne,np jka pierwszy zaczal sie od odejscia wod to drugi też tak sie pewnie zacznie, a jak dziecko sie nie spieszylo to jest uza szanasa ze drugi tez leniwie podejdzie do tematu. Z tym mam nadzieje ze to nie prawda bo syn w 41 się urodzil. Frankowi grzecznie tlumacze ze max w 40 tyg wypad
To ja już liczę, ze pod koniec lipca młoda będzie z nami 🤔 ciekawe jak to u nas będzie 🤓 bo chcieć to ja sobie mogę 😁7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Ja też urodziłam tydzień po terminie. Także teraz jakoś się nie spodziewam, że będzie wcześniej. Ale moja koleżanka pierwszą córkę urodziła dzień przed terminem, samo jej się zaczęło, a teraz miała wywoływany poród tydzień po terminie, więc słabo z tą powtarzalnością u niej.
Miłego weekendu dziewczyny, choć pogoda taka okropna, przynajmniej u nas. Ja biorę się za ciasta bo jutro maja być goście. -
Siostra córkę urodziła w 36, syna w 37 🤔 jakaś minimalna nadzieja jest 😁7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Hej☺️ mam pytanie do dziewczyn z cukrzyca - czy przybieracie na wadze? Przed ciążą ważyłam 54, przytylam do 62 a teraz od kiedy wprowadziłam dietę cukrzycowa (bez leków i insuliny) waga zleciała mi już ponad 1,5 kg w ciągu jakichś 3 tygodni. Myślicie że tak może być? Mała przybiera na wadze. Zapomniałam spytać lekarkę a wizyta dopiero 15 czerwca.
-
Często się tak zdarza na początku diety cukrzycowej. Aczkolwiek u mnie diabetolog pilnowała żeby po ustabilizowaniu diety coś jednak tyć.
Dziecko sobie doskonale poradzi i będzie przybierać na wadze, po prostu od nas wyciąga co się da.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Flara wrote:Ja nie ukrywam że liczę że mała urodzi się podobnie jak siostra w okolicach 37, no maks może pociągnąć do 38 dłużej już tego nie widzę
Tez tak chce 😁7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
nick nieaktualnyLoczek:) wrote:Hej☺️ mam pytanie do dziewczyn z cukrzyca - czy przybieracie na wadze? Przed ciążą ważyłam 54, przytylam do 62 a teraz od kiedy wprowadziłam dietę cukrzycowa (bez leków i insuliny) waga zleciała mi już ponad 1,5 kg w ciągu jakichś 3 tygodni. Myślicie że tak może być? Mała przybiera na wadze. Zapomniałam spytać lekarkę a wizyta dopiero 15 czerwca.
-
Też bym tak chciała. U nas pada a zaprosiliśmy gości na grilla i teraz nie wiem co zrobić. Chyba będę musiała kupić ziemniaki i normalny obiad zrobić. Ehh zawsze jak postanowimy grilla to się nie udaje a już się cieszyłam że nie będę musiała latać przy gościach bo grillem zajmuje się narzeczony