X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to od dwoch dni napastuje mnie jak nigdy i az zaczelam zastanawiac sie czy wszystko z nia ok 🤦🏼‍♀️ Ostatnio 3 bite godziny falowala mi brzuchem 😅

Mildred lubi tę wiadomość

• Mildred Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    Temat na czasie bo ja też małego od wczoraj słabiej czuje i też już schizuje, tym bardziej po ostatnich wiadomościach o serduszku. Już nawet dzisiaj rano zastanawiałam się czy nie jechać do lekarza 🙄 ale położyłam się na kanapie na lewym boku i w 15 minut naliczylam 10 ruchów więc chyba ok. Wczoraj wieczorem jak trochę potrzasnelam brzuchem to mi oddał nogą w zebra 😉 więc chyba myślę że właśnie odwrócił się plecami

No ja ruchy też czuje ale echa, nie takie mocne jak zazwyczaj. Czekam aż mój malec też się obrócić przodem do świata ;).

A właśnie byłaś na echu serca? Co lekarz dokładnie powiedział i tym serduszku.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Mildred ja ostatnie dwa dni czułam też tylko takie echa i to od czasu do czasu..oczywiście już stres 🙆‍♀️ Od tej nocy musiała zmienić pozycje bo już czuje ją wyraźniej 😊 W ogóle to tej nocy pobiłam liczbę wycieczek do wc. Miedzy 23h30 a 3h co pół godziny 🙈🙄

Usg mam 11.06 i po niej, mam nadzieje że będzie wszystko w porzadku, biorę się za odrywanie metek z ciuchów, pranie i prasowanie 😊
    To czekam aż mój malec też zmieni pozycję przodem do świata, bo to jednak jest stres czuć tylko echo jego ruchow. Ah te stresy w ciąży. Ja marzę już o posiadaniu go przy sobie, wtedy odetchne.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred termin mam na 01.08 a wg dzisiejszego USG 28.07 :) waga na tym wskaźniku jest na 54% wiec idealnie pośrodku nie wiem czy to tak samo się przelicza ze jest na 54 centylu...? 😂
    Bela tak wychodzi na to ze moja jest najstarsza :) ciekawe czy pierwsza się pojawi na świecie 😍😊

Mildred, Kropka4 lubią tę wiadomość

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nic się nie zmieniło. Jedyne co to wiem, ze nikt w salonie tego nie zrobił, bo okazało się, ze ktoś je widział na jakiejś grupie, ze ktoś znalazł ale bezpośrednio ze mną nadal nikt się nie kontaktował 😳 zastrzegłam kartę i dowód , na resztę czekam, może się ktoś odezwie :( dziewczyny zaraz wczoraj pokazały mi torebki mimo, ze nie chciałam. Kompletnie bezsensowna sytuacja.

Dziś wizyta na 15:00, okaże się co z szyjka i moim morzem. Ale już na nic nie liczę. Sytuacja z dokumentami mnie mega dobiła, pol nocy nie spałam . I najbardziej szkoda mi tez tych pieniędzy, bo w obecnej sytuacji korony i niedawnego powrotu do pracy każda złotówka jest ważna a tysiąc droga Nie chodzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 12:45

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • Anieszka Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Nie, nic się nie zmieniło. Jedyne co to wiem, ze nikt w salonie tego nie zrobił, bo okazało się, ze ktoś je widział na jakiejś grupie, ze ktoś znalazł ale bezpośrednio ze mną nadal nikt się nie kontaktował 😳 zastrzegłam kartę i dowód , na resztę czekam, może się ktoś odezwie :( dziewczyny zaraz wczoraj pokazały mi torebki mimo, ze nie chciałam. Kompletnie bezsensowna sytuacja.

Dziś wizyta na 15:00, okaże się co z szyjka i moim morzem. Ale już na nic nie liczę. Sytuacja z dokumentami mnie mega dobiła, pol nocy nie spałam . I najbardziej szkoda mi tez tych pieniędzy, bo w obecnej sytuacji korony i niedawnego powrotu do pracy każda złotówka jest ważna a tysiąc droga Nie chodzi :(
    Przykro mi strasznie. Miejmy nadzieję, że znalazca się znajdzie. Zgłoś to też na policję.
    Jeśli masz możliwość jedz nad morze, poczujesz się lepiej i nie miej sobie absolutnie nic do zarzucenia. Trzymam kciuki

3jgx9jcgtt7eg3o7.png
    mhsvpx9icpew9rk3.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:

Kurcze nieciekawa sytuacja 😞mi się śniło, że pieniądze znalazłaś a dokumenty przepadły jak kamień w wodę. Liczę na to, że znalazca okaże się uczciwy i odda pieniądze. Wierzę jeszcze w ludzi i ich dobre serce.. .

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Evli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja tez mam % i to są centyle :) super ze wszystko w porzadku i jaka piękna już waga :)

Nadzieja beznadziejna sytuacja 😔

Dziewczyny kupujecie rogal do karmienia? Ja sama nie wiem🤔 widziałam że w ikei są w miarę w rozsądnej cenie, nie wiem czy to się przydaje czy poduszka wystarczy..🤷‍♀️

AgaG88 lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, trzymam kciuki za znalezienie dokumentów i za wizytę, pojedziesz nad morze i oczyścisz trochę głowę 😘 wczoraj taki głupi wypad nad jezioro a dużo mi dał, przez to siedzenie w domu ciągle 😉

Aga, jaki duży maluch 😘 ja idę w 32+0, 33+0 z USG. Ciekawe, czy nie będzie już 2 kg 🤔 kiedy ta ciąża tak zleciała 😭

AgaG88 lubi tę wiadomość

• Anieszka Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Aga ja tez mam % i to są centyle :) super ze wszystko w porzadku i jaka piękna już waga :)

Dziewczyny kupujecie rogal do karmienia? Ja sama nie wiem🤔 widziałam że w ikei są w miarę w rozsądnej cenie, nie wiem czy to się przydaje czy poduszka wystarczy..🤷‍♀️
    Ja polecam rogal do karmienia. Super sprawa szczególnie że odciąża plecy. Muszę się zebrać by uszyć

Evli, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgtt7eg3o7.png
    mhsvpx9icpew9rk3.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Ja byłam wczoraj na wizycie NFZ, oczywiście dziecko nie zmierzone więc nie wiem ile waży ale sprawdziła szyjkę, twarda, zamknięta 2,8 cm.
    Moje dziecko obrocilo się dziwnie, że czuje jakby echo kopniaków i ruchów. Chyba jest odwrócone dupka w stronę mojego brzucha a rączki i nóżki wierzgaja w stronę kręgosłupa. Dziwne to. Sprawdziłam go detektorem serduszko ładnie bije. Ale czy wasze dzieci też się tak układają ?

Moja jest chyba właśnie tak ułożona, bo ruchy czuje bardzo delikatnie i tak w środku a nie na brzuchu. Wiec o ile się nie skupie, to nie czuje jej w ogóle. Muszę się dopiero położyć i skupić to wtedy czuje wewnątrz smyrnięcia ale właśnie tak w środku a nie od strony brzucha.
    2 tyg temu, przez kilka dni było inaczej bo kopała po brzuchu, ale po kilku dniach znowu wróciła do tej dziwnej pozycji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 13:17

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, rogal a poduszka do karmienia to w sumie to samo. Ja mam jakąś najzwyklejsza i to jest baaardzo przydatna rzecz, szczególnie na poczatku

Evli lubi tę wiadomość

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:

Ja przy chlopakach nie mialam wiec nie wiem czy przydaje sie czy nie,ale za to teraz mam dwa, kolezanki mi oddaly swoje wiec bede uzywac😊 one sobie chwalily😊 jeden bede miec w sypialni a jeden w salonie🙂

Evli lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil rogal lub poduszka ale taka poduszka do karmienia to dla mnie był must, mam mikro cycki więc żeby poprawnie dostawić córkę musiałam ja mocno podnieść, a tak to na rogalu była na idealnej pozycji (chociaż na początku i tak musiałam się jeszcze nachylac nim piersi się trochę nie naciągnęły :)

Zwykłą poduszka ciężko tak sobie to wszystko wyprofilować.
    Chyba że planujesz tylko karmić na leżąco, to wtedy zbędny jest.

Evli, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie sama nie wiem.. mam rogala C do spania ale on jest wielki wiec do karmienia to raczej nieporęczny. Są mniejsze specjalne do karmienia ale sama nie wiem czy to wygodne będzie. Nienawidze mieć nieprzydatnych gratów które pozniej niewiadomo gdzie upchnąć 🙃
    Z drugiej strony tak jak piszesz Flara zwykła poduszka może być niewygodna.
    Pojadę kiedyś do ikei jak się skończą pielgrzymki i zobacze jak to wyglada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 13:47

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały roznie kopie, sa dni ze szaleje i czuc go mocno a sa tez takie ze prawie wcale go nie czuc. I czesto w nocy mi szaleje mam nadzieje, ze pozniej jak sie urodzi nie pozamienia dni z noca hehe ja zaraz tez sie zbieram na wizytę, ide pod prysznic i jadę. Ale dzisiaj bez usg :/
    Też sie musze wziasc za dalsza czesc wyprawki, bo urządzanie mieszkania tak mnie pochłonęło, ze oprocz wózka, fotelika, kocykow, ciuszkow to ja nic nie mam 🤷🏼‍♀️

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Flara Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    No ja właśnie sama nie wiem.. mam rogala C do spania ale on jest wielki wiec do karmienia to raczej nieporęczny. Są mniejsze specjalne do karmienia ale sama nie wiem czy to wygodne będzie. Nienawidze mieć nieprzydatnych gratów które pozniej niewiadomo gdzie upchnąć 🙃

To wstrzymaj się, wypróbuj pierwsze tego do spania, jak ci spasuje a będzie za duży, to zawsze możesz dokupić taki do karmienia.

Ja swój zabierałam nawet do dziadków jak jechaliśmy, bo bez niego było mi strasznie niewygodnie.

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja już po usg, Mała waży 1040g.

Ja trochę plamię od przedwczoraj, mam małą nadżerkę i być może stąd plamienie... Szyjka skróciła mi się o kolejne 0.7cm :/ w sobotę wizyta u mojej prowadzącej i zobaczymy co powie.

Kagu3, Kindoll, pati_zuzia83, ticia9, Kropka4, m@rzenie, Mirabelka02, Asasa, aniołkowa_mama, tym_janek lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam w prezencie tą kurę z La Millou ale szczerze nie wiem czy się sprawdzi czy będzie robić za poduszkę lub ozdobę na komodę.

Nadzieja patowa sytuacja w pełni cię rozumiem szkoda tych pieniędzy to nie mała suma trzeba mieć nadzieje że się znajdą. Kojarzę, że trzeba zgłosić na policję jak dokumenty się zgubiły.

Aga pewnie twoja dziewczynka będzie pierwsza😊🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 14:15

AgaG88 lubi tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety z policja to tak nie działa. Jeśli zgłoszę , ze zgubiłam nie przyjmą zgłoszenia. Jeśli powiem, ze ukradli przetrzepia mi cały salon , pracowników i klientów z wczoraj. Nie mam na to siły

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ