❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry ☕
Bela ja mam normalnie hybrydę na stopach, na rękach tylko odżywkę
Kagu, mi wpisz proszę 17.06 wizytę, niestety bez USG
Nadzieja mam nadzieję że się znajdzie wszystko
po długim weekendzie ruszamy z malowaniem i jak skończymy biorę się za pranie i prasowanie
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Ja właśnie segreguje ubranka po bratanicy. Wczoraj siostra z bratową zrobili mi niespodziankę i przywieźli rzeczy, bo już wpadałam w handre że jestem kompletnie nie przygotowana i z niczym się nie wyrobię. Córę mam ubraną od aż do czwartego roku życia 🥰 Wydałbym majątek gdyby przyszło mi to kupić. Pewnie w większości nawet nie zdążymy ubrać ale oko i serce cieszy. Muszę tylko bodziaków kupić kopertowych bo większość jest przez głowę, a pewnie przez cztery lata wyszłam z wprawy. Jedna sukieneczka (w bardzo dobrym stanie) jest nawet po siostrzenicy która ma już 19 lat😝
Kagu mi możesz wpisać wizytę 15 czerwca.[/url]
-
Ja tez się zabrałam za pranie, jutro będę kończyć jak pogoda się poprawi, bo na zewnątrz raz dwa schnie a jednak dużo tego bo i kocyki i prześcieradła wiec się nazbierało.
Narazie i tak piorę tylko do rozmiaru 62, później będę sukcesywnie dokładać.
I coś z tym wiciem gniazda jest, bo wczoraj zamówiłam nowego mopa a w pon kupiliśmy nowy odkurzacz bezprzewodowy, wiec teraz każdy chodzi i sprząta z radością2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyHej, ja dawno sie nie odzywalam, ale caly czas czytam, caly czas siedze na mazurach, ale w sobote juz wracamy niestety, jak te 3 tygodnie szybko zlecialy...fajnie tak posiedziec u rodzicow, sporo odpoczelam, niczym nie musialam sie zajmowac i przejmowac, jak wrocimy to czas pewnie jeszcze bardziej przyspieszy, bo wezme sie za pranie, prasowanie i ogarnianie wszystkiego.
Jesli chodzi o kocyki to ja kupilam bawelniany z newbie i bawelniano bambusowy z lullalove, bardzo fajne kocyki 🧡 otulacze kupilam z layette i pink no more, cudowne w dotyku 🧡
Kagu, usg iii trymestru mam 09.10, ciesze sie a zarazem sie boje, bo juz dawno malej nie widzialam 🙈
Jeej, zaczelam 30 tydzien.. powoli wpadam w panike 😨Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 10:48
-
Nadzieja, czy coś się wyjaśniło w sprawie Twojej zguby? Straszne to wszystko ale mam nadzieję że się coś wyjaśniło?
Mnie wczoraj wzięło zmęczenie jak z I trymestru. O 20 już spałam jak dziecko, nawet nie miałam siły na kolację coś zjeść. Organizm kazał mi odpuścić. Dziewczyny bardzo wam zazdroszcze tego zakupowego szaleństwa 🙂 w poprzedniej ciąży wiele radości mi to sprawiało. Tym razem nie mam weny, no i wiele rzeczy zostało nam po pierworodnym. Planuję w tej samej koszuli rodzic co 2 lata temu 😁 Dokupiłam tylko artykuły higieniczne. Co do rozkow... Są dwie szkoły. Pierwsza żeby dzieci niemowlęta zwijać, druga wręcz przeciwnie. Ja raczej preferuje to drugie. Jasne wygodniej jest takie niemowlę złapać w rozku ale do spania zawsze odwijalam, spało bez poduszki, bez ochraniaczy na łóżeczku. Dla mnie najważniejszy był dostęp powietrzaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 10:55
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Wczoraj przyjechała pierwsza fura Olusia 💙😍
W dzień dziecka mi się przypomniało, że mogą być promocję i o 17 jakoś wózek zamówiłam a na drugi dzień kurier już był 🙂
Kagu3, Kindoll, MartitaS, Bela, m@rzenie, AgaAgnieszka1989, pati_zuzia83, aniołkowa_mama, megson91, tym_janek, OranżadA, Madzko, agniecha2101 lubią tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
aniołkowa_mama wrote:dzień dobry ☕
Bela ja mam normalnie hybrydę na stopach, na rękach tylko odżywkę
A zrobię hybrydę będzie cieplej to wskoczę w klapki czy sandałki to będzie to lepiej wyglądać i ja będę się lepiej czuć☺️ W lipcu już odżywkę. Do szpitala wole nie mieć żadnych lakierów.
Ja z praniem jeszcze czekam na ładna pogodę bo coś nie może się rozkręcić.
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Ja po wizycie szczęśliwa jak dawno się nie czułam 😍😊 malutka waży już 1856 g także waga jak na ten tydzień idealnie pośrodku
a najważniejsze szyjka w bardzo dobrej kondycji...lekarka mowila ze twarda, zamknięta żadnego roZwarcia nie ma i długość 4,4 cm także mega długa a ostatnio miałam 3,5 cm wiec się jeszcze wydłużyła 😳😂 mowila ze widocznie taka moja uroda z tymi bardzo częstymi twardnieniami. Jak widać nie wpływa to na szyjkę a to najważniejsze no i nie są to bolesne twardnienia. Mówię Wam wczoraj to już ryczeć mi się chciało i widziałam oczami wyobraźni ze szyjka skrócona i pewnie już jakieś rozwarcie się zrobiło bo spięć miałam kilkanaście jak nie więcej ....prawie każde wstanie, czasem nawet zmiana pozycji i od razu jak kamień i trwa to tak max 10 sekund. Dziś jakby lepiej wiec może mój nastrój tez ma na to wpływ.
Następna wizyta za 3 tygodnie 24 czerwcaChciała za 4 tygodnie bo nic się nie dzieje i wszystko ok, ale ja dla mojego zdrowia psychicznego wole teraz już częściej wizyty
Powodzenia dla wszystkich dziewczyn dzisiaj wizytujących 😘 liczę na same dobre wieściKropka4, Bela, Kagu3, Kindoll, Evli, Mildred, darkestfear, ticia9, m@rzenie, Asasa, MartitaS, pati_zuzia83, Zozo, aniołkowa_mama, kasia_pra, Mirabelka02, tym_janek, Madzko, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga super wieści👏🏻🎉😍 malutka jest chyba największa i najstarsza na grupie ? Czyli nie zawsze twardnienie brzucha oznacza skradająca się szyjkę. Fajnie że się wydłużyła sama.👍
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Ja byłam wczoraj na wizycie NFZ, oczywiście dziecko nie zmierzone więc nie wiem ile waży ale sprawdziła szyjkę, twarda, zamknięta 2,8 cm.
Moje dziecko obrocilo się dziwnie, że czuje jakby echo kopniaków i ruchów. Chyba jest odwrócone dupka w stronę mojego brzucha a rączki i nóżki wierzgaja w stronę kręgosłupa. Dziwne to. Sprawdziłam go detektorem serduszko ładnie bije. Ale czy wasze dzieci też się tak układają ? -
Nadzieja myślałam o tobie i o twojej zgubię.chyba bym na twoim miejscu w dniu zaginięcia poprosiła pracownicę żeby pokazały torebki. Ja ogólnie ufam ludzia, ale nie raz się zawiodłam a zwłaszcza jak chodzi o kasę i to duża. Oby jakoś to wszystko się poukładało i żeby dokumenty i kaska się znalazły.
-
AgaG88 wrote:Ja po wizycie szczęśliwa jak dawno się nie czułam 😍😊 malutka waży już 1856 g także waga jak na ten tydzień idealnie pośrodku
a najważniejsze szyjka w bardzo dobrej kondycji...lekarka mowila ze twarda, zamknięta żadnego roZwarcia nie ma i długość 4,4 cm także mega długa a ostatnio miałam 3,5 cm wiec się jeszcze wydłużyła 😳😂 mowila ze widocznie taka moja uroda z tymi bardzo częstymi twardnieniami. Jak widać nie wpływa to na szyjkę a to najważniejsze no i nie są to bolesne twardnienia. Mówię Wam wczoraj to już ryczeć mi się chciało i widziałam oczami wyobraźni ze szyjka skrócona i pewnie już jakieś rozwarcie się zrobiło bo spięć miałam kilkanaście jak nie więcej ....prawie każde wstanie, czasem nawet zmiana pozycji i od razu jak kamień i trwa to tak max 10 sekund. Dziś jakby lepiej wiec może mój nastrój tez ma na to wpływ.
Następna wizyta za 3 tygodnie 24 czerwcaChciała za 4 tygodnie bo nic się nie dzieje i wszystko ok, ale ja dla mojego zdrowia psychicznego wole teraz już częściej wizyty
Powodzenia dla wszystkich dziewczyn dzisiaj wizytujących 😘 liczę na same dobre wieści -
Chyba w końcu zamówię te otulacze muślinowe bawełniane z Motherhood, rozmiar 100x120cm.
Tym sposobem będę miała pieluszki tetrowe i flanelowe, otulacze muślinowe bawełniane i kocyki bawełniano bambusowe. Będzie czym przykrywaćCzekamy na Ciebie, synku :*
-
Mildred ja ostatnie dwa dni czułam też tylko takie echa i to od czasu do czasu..oczywiście już stres 🙆♀️ Od tej nocy musiała zmienić pozycje bo już czuje ją wyraźniej 😊 W ogóle to tej nocy pobiłam liczbę wycieczek do wc. Miedzy 23h30 a 3h co pół godziny 🙈🙄
Usg mam 11.06 i po niej, mam nadzieje że będzie wszystko w porzadku, biorę się za odrywanie metek z ciuchów, pranie i prasowanie 😊
Mildred lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
W ogóle muszę sobie zrobić listę rzeczy, których mi jeszcze brakuje, bo tak co chwilę coś jeszcze wyskakuje. Tym sposobem zupełnie zapomniałam o przewijaku 😂 Przypomniało mi się jak zerknęłam na zdjęcie wrzucone przez darkestfear 😂
darkestfear, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Temat na czasie bo ja też małego od wczoraj słabiej czuje i też już schizuje, tym bardziej po ostatnich wiadomościach o serduszku. Już nawet dzisiaj rano zastanawiałam się czy nie jechać do lekarza 🙄 ale położyłam się na kanapie na lewym boku i w 15 minut naliczylam 10 ruchów więc chyba ok. Wczoraj wieczorem jak trochę potrzasnelam brzuchem to mi oddał nogą w zebra 😉 więc chyba myślę że właśnie odwrócił się plecami
Mildred, Bela, Evli lubią tę wiadomość