X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ticia9 wrote:
    Martita ostatnio się właśnie zastanawiałam co tam u Ciebie? Nie lezysz cały czas nie?

Nadzieja, niektóre z nas właśnie mają takie szyjki od 22tc i jakoś się toczymy dalej 😉
    Dziękuję, że pytasz :) Nie, nie leżę cały czas. Głównie po domu się kręcę (szykujemy się do malowania w długi weekend (znaczy mąż będzie malował😁), więc po trochu zbieram rzeczy do pudeł), poprałam, poprasowałam rzeczy dla Małej, chodzę na krótkie spacery. Taki oszczędny tryb, ale bez leżenia non stop. Byłam w piątek na usg III trymestru i mamy już 1495g 😊
    No i zmieniło nam się imię, więc Kagu przy okazji możesz mi zmienić na 1wszej stronie na Gabrysie (mężowi się przyśniło i zostało) 😊 kolejne wizyty mam 26czerwca i 17lipca i wtedy właśnie wyjęcie pessara. A i jest ułożona miednicowo, więc jak do 17lipca się nie przekręci będziemy się umawiać na cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 18:04

Evli, ticia9, Kropka4, tym_janek lubią tę wiadomość

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:
    Dziękuję, że pytasz :) Nie, nie leżę cały czas. Głównie po domu się kręcę (szykujemy się do malowania w długi weekend (znaczy mąż będzie malował😁), więc po trochu zbieram rzeczy do pudeł), poprałam, poprasowałam rzeczy dla Małej, chodzę na krótkie spacery. Taki oszczędny tryb, ale bez leżenia non stop. Byłam w piątek na usg III trymestru i mamy już 1495g 😊
    No i zmieniło nam się imię, więc Kagu przy okazji możesz mi zmienić na 1wszej stronie na Gabrysie (mężowi się przyśniło i zostało) 😊 kolejne wizyty mam 26czerwca i 17lipca i wtedy właśnie wyjęcie pessara. A i jest ułożona miednicowo, więc jak do 17lipca się nie przekręci będziemy się umawiać na cc

Ja też się właśnie kręcę po domu, czasem myślę, że nawet za dużo łażę. Może nic tam złego się nie dzieje. A twój gin mierzy Ci szyjkę z pessarem czy tylko palcami bada? Bo moja gin nie mierzy i tylko słyszę, że szew trzyma 😃

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ticia9 wrote:
    Ja też się właśnie kręcę po domu, czasem myślę, że nawet za dużo łażę. Może nic tam złego się nie dzieje. A twój gin mierzy Ci szyjkę z pessarem czy tylko palcami bada? Bo moja gin nie mierzy i tylko słyszę, że szew trzyma 😃
    Tylko palcami. Powiedział, że teraz to sprawdza czy pessar jest ładnie na miejscu i czy obejmuje szyjkę :)

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie problem tkwi w mojej głowie. Tak jak już kiedyś wspominałam - moja fobia jest szpital. To jest coś co wywołuje u mnie paniczny lęk. I nie boje się pessara i całej tej reszty ale przeraża mnie tygodniowy pobyt sama z sobą w miejscu w którym czuje tak ogromny strach. Wiem, ze to dla niej, wiem, ze muszę i, ze będzie lepiej ale i tak jestem przerażona i jest mi bardzo, bardzo złe na myśl o tym, ze mam tam zostać sama.

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Wiecie problem tkwi w mojej głowie. Tak jak już kiedyś wspominałam - moja fobia jest szpital. To jest coś co wywołuje u mnie paniczny lęk. I nie boje się pessara i całej tej reszty ale przeraża mnie tygodniowy pobyt sama z sobą w miejscu w którym czuje tak ogromny strach. Wiem, ze to dla niej, wiem, ze muszę i, ze będzie lepiej ale i tak jestem przerażona i jest mi bardzo, bardzo złe na myśl o tym, ze mam tam zostać sama.
    Wiem co czujesz ja mam to samo. Teraz za parę dni idę na zastrzyk do szpitala bo dr skierowała mnie tam bym miała na NFZ. Niby idę na chwilę a i tak się boję. Nie wiem jak ja przetrwam po porodzie 3 dni- oby to było tylko 3 dni :/

• Zozo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin to w ogole z takich ostrożnych jest zabronił mi smarowania brzucha i piersi, zero seksu ...

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    No tak, pisałaś już kiedyś, że szpital dla Ciebie to duże obciążenie... wcale się nie dziwię, też nienawidzę tego miejsca i wbrew pozorom wcale nie czuję się tam bezpiecznie. Czy w tym szpitalu, w którym będziesz, pracuje Twój lekarz? Może jakoś ten pobyt trochę odmieni Twoje podejście, może nie będzie aż tak źle, trafisz na miły personel, a czas jakoś zleci... wiem, że łatwo się mówi, kiedy to nas nie dotyczy, jeszcze teraz kiedy jest sytuacja z tym całym wirusem, ale postaraj się jakoś wykorzystać ten czas dla siebie. Ech, przykro mi :(

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja tulę mocno :*

Kagu, Ty chyba kupowałaś łóżeczko w woodies? długo czekałaś na przesyłkę?
    jednak zamawiamy tam i zastanawiam się czy zamawiać już czy po długim weekendzie po malowaniu

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Ja jestem pielęgniarką, a nie cierpię być pacjentem. Ba, robi mi się słabo, jak pobiera mi ktoś krew 🤷
    Spokojnie, tam pracują ludzie, nie jest to najprzyjemniejsze miejsce, ale moje rady- miej że sobą coś, czym się zajmiesz-mozesz nadrobić wszystkie zaległe książki, gazety, gry itd
    Weź suche przekąski, oraz rzeczy, które możesz schować do lodowki- niestety w większości posiłki są dość ubogie i kolacja jest zwykle max o 18.
    Swoje sztućce, kubek i talerz- chyba każdy woli jeść na swoim, chociaż teraz pewnie dają posiłki w jednorazowych, ale nie jestem pewna.
    Weź słuchawki do filmów, muzyki.
    Uzbroj się w cierpliwość 💛
    Trzymam kciuki ❤️❤️
    Spakuj oczywiście wygodne piżamy i kapcie oraz bielizę 😉

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:
    Tylko palcami. Powiedział, że teraz to sprawdza czy pessar jest ładnie na miejscu i czy obejmuje szyjkę :)

Już się przestraszylam, że tylko mi nie mierzy 🙄 to super. Już niedużo nam zostało, mi w 37tc ściągnie szew, więc jak każda odliczam 😉

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, skierował mnie do siebie. Obiecał się mną zająć i zrobić wszystko by trwało to najkrócej jak się da.

aniołkowa_mama, Mirabelka02, Kindoll, Malutka_94, Bela, Kropka4, megson91, Madzko lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    Nadzieja tulę mocno :*

Kagu, Ty chyba kupowałaś łóżeczko w woodies? długo czekałaś na przesyłkę?
    jednak zamawiamy tam i zastanawiam się czy zamawiać już czy po długim weekendzie po malowaniu
    Szybko wysłali, na pewno miałam w ciągu kilku dni. Dostawałam SMS-y i maile na każdym etapie realizacji

aniołkowa_mama lubi tę wiadomość

• Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja tule mocno i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, żebyś jak najszybciej wyszła do domu.
    Najważniejsze że będziecie miały z Mią świetną opieke.

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Tak, skierował mnie do siebie. Obiecał się mną zająć i zrobić wszystko by trwało to najkrócej jak się da.
    No widzisz, na pewno tak będzie. Będziesz pod jego dobrą opieką. Tak jak Kagu mówi, pakuj komputer, wszystkie ładowarki, książki i inne rozrywki, nadrabiaj, zweryfikuj wyprawkę i pozałatwiaj sprawy, na które normalnie brakuje czasu. Dasz radę 😊

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj na świeżo po wizycie i jak wiecie mam tez straszny problem z tymi twardnieniami. Jak chodzę to właściwie zawsze brzuch jak kamień także tez duzoooo leżę i odpoczywam jak najwiecej ale u mnie nawet jak leżę co jakiś czas twardy się robi chociaż wiadomo rzadziej. Bo jak jestem w ruchu to właściwie cały czas jest twardy dopiero jak się położę momentalnie się rozluźnia. Lekarka mówiła, ze niektóre kobiety tak maja, maja wrażliwsza macice i wtedy właśnie trzeba bardzo kontrolować szyjkę bo są takie którym będzie się skracać i rozwierac a są takie którym to nie zaszkodzi choćby i 30 razy na dobę twardniał. Ja i tak profilaktycznie przyjmuje luteinę, magnez i doraźnie nospe. Może ta luteina pomaga mi na szyjkę ze długość mam dobrą.

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja,współczuję.Wiem,że z fobiami jest ciężko i żadne rady nie pomogą,po prostu musisz to przeżyć. za kilka tygodni znowu będziesz w szpitalu więc potraktuj to jako trening 😉

U mnie dziewczynka jest dość spora,ma już prawie 2 kg i główkę tuż przy szyjce,więc pewnie dlatego się tak szybko skróciła.Po pessarze czuję się bezpieczniej i chyba brzuch mi rzadziej twardnieje. Pewnie będę miała termin na koniec lipca,więc jakieś 56 dni mi zostało.

m@rzenie lubi tę wiadomość

• aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby któraś decydowała się na laktator lansinoh podwójny to na allegro w dobrej cenie jest
    https://allegro.pl/oferta/laktator-elektryczny-podwojny-lansinoh-dwufazowy-6820134652?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie takie bolesne ruchy dziecka? Dzisiaj jakos tak sie kreci, ze mam taki dyskomofortowy bol momentami 🤔

• Namyria Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam kiedyś fobie przed szpitalem ale jechałam na laparoskopie na 3 dni stwierdziłam, że muszę się pozytywnie nastwaic.

Na miejscu okazało się ze wcale nie było tak źle - jedzenie dobre, personel nawet miły, fajne dziewczyny na sali... I ta pyszna, niezdrowa, rozpuszczalna herbatka z automatu vendingowego 😄

Szukalam poprostu pozytywów.

Przyjaciółka mi mówi wczoraj że musiala w ciazy leżeć 2x po 2 tygodnie w szpitalu i dla zabicia czasu zainstalowała sobie Simsy 😄 one mega pożerają czas.

Darkestfear - wstyd sie przyznać ale mnie tez jak dzidzia sie duzo rusza czasem to irytuje i lekko gdzies pobolewa... Ale mimo wszystko ciesze sie ze ja czuję 👶

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Bela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się doczekałam już po wizycie. U nas wszystko w porządku☺️szyjka długa zamknięta. Ułożona nadal tak samo w poprzek jeszcze ma czas na przekręcenie się lekarza mówił że do 38tc zobaczymy Waga Oliwki 1300g🥰 kolejna wizyta 16.06. UsgIII
    trymestru. Mam fotkę mojej dziewczynki🥰

82a1df3333c0.jpg

AgaG88, Kagu3, Mamuśka☺️, ticia9, AgaAgnieszka1989, Marta35, pati_zuzia83, aniołkowa_mama, Mirabelka02, i_ka, kasia_pra, mommy, Evli, Kindoll, Asasa, Zozo, MartitaS, m@rzenie, Mousie89, Namyria, Iskierka87, Kropka4, Malutka_94, tym_janek, megson91, Niki345, Madzko, agniecha2101 lubią tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ