X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wam te brzuchy twardnieją to odczuwacie ból? Od kilku dni twaradnieje mi tak nagle po kilka razy dziennie czuje taki napięty i twardy w różnych miejscach. Raz nad pepkiem, raz z boku raz u dołu. Odczuwam czasem też ból ale taki dziwny przeważnie nad pepkiem i rozchodzi się na boki. Szyjkę mam dobra bo ponad 4cm i sama nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    I ja się doczekałam już po wizycie. U nas wszystko w porządku☺️szyjka długa zamknięta. Ułożona nadal tak samo w poprzek jeszcze ma czas na przekręcenie się lekarza mówił że do 38tc zobaczymy Waga Oliwki 1300g🥰 kolejna wizyta 16.06. UsgIII
    trymestru. Mam fotkę mojej dziewczynki🥰

82a1df3333c0.jpg
    Jaka słodziaśna pucia ❤️❤️❤️❤️

Bela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    A jak wam te brzuchy twardnieją to odczuwacie ból? Od kilku dni twaradnieje mi tak nagle po kilka razy dziennie czuje taki napięty i twardy w różnych miejscach. Raz nad pepkiem, raz z boku raz u dołu. Odczuwam czasem też ból ale taki dziwny przeważnie nad pepkiem i rozchodzi się na boki. Szyjkę mam dobra bo ponad 4cm i sama nie wiem.

Ja czuję nasilony ból miesiączkowy i w tej chwili czuje twardnienie rozchodzące się od dołu, czasami aż promieniuje na uda :/ trwa długo, nawet koło minuty. Czasami nie mogę się ruszyć nawet i zastygam. Pamiętam podobne skurcze z początków porodu, oczywiście to mniejsze nasilenie znacznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Ja czuję nasilony ból miesiączkowy i w tej chwili czuje twardnienie rozchodzące się od dołu, czasami aż promieniuje na uda :/ trwa długo, nawet koło minuty. Czasami nie mogę się ruszyć nawet i zastygam. Pamiętam podobne skurcze z początków porodu, oczywiście to mniejsze nasilenie znacznie.
    A to są te przepowiadające? Też czasem do tego czuje takie jak by miesiączkowe bóle ale to tylko chwilę trwają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 21:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to są wlasnie przepowiadające i wtedy odczuwam twardnienie brzucha :)

• Bela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Jaka słodziaśna pucia ❤️❤️❤️❤️
    Dziękuje😘🥰 fotograf się spisał i ładnie uchwycił:)

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • OranżadA Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Dziewczyny, a macie takie bolesne ruchy dziecka? Dzisiaj jakos tak sie kreci, ze mam taki dyskomofortowy bol momentami 🤔

Tak, ja czuję dyskomfort :| mam wrażenie że młoda odpycha się od ściany macicy i przekręca się w tym momencie i wtedy jest to najbardziej bolące. No coz...
    Przynajmniej wiem, że tam jest i ma się dobrze więc idzie to przeżyć :)

darkestfear lubi tę wiadomość

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te twardnienia nie bolą. W pierwszej ciąży też miałam często twardy brzuch, teraz też mam często. Cały brzuch jest wtedy twardy, ale nie unieruchamia mnie to ani nic takiego, momentami nawet nie wiem kiedy się to zaczęło. Czasem jest mniej lub bardziej spięty, ale jeśli już to cały. Jednak pamiętam, że w dniu porodu było tak samo, stwardniał tak samo jak wcześniej, tylko częściej. Mimo tego nie byłam przekonana do końca, że właśnie się zaczęło. Zaczęło boleć jak był już taki mocno napięty, że robił się kanciasty, sama skóra naciągnięta na dziecko.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    A to są te przepowiadające? Też czasem do tego czuje takie jak by miesiączkowe bóle ale to tylko chwilę trwają.

Ja czasem czuję takie napięcie brzucha i chwilę to trwa. Czasem też są to bóle miesiączkowe, ale delikatne i te szybko mijają. Szyjka macicy jest zamknięta, więc myślę, że to właśnie przepowiadające.

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Dziewczyny, a macie takie bolesne ruchy dziecka? Dzisiaj jakos tak sie kreci, ze mam taki dyskomofortowy bol momentami 🤔

Bólu nie odczuwam, ale czasem wierci się tak bardzo, że nie mogę sobie wyobrazić, że po porodzie taki Maluch głównie śpi 😅

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu mozesz mi wpisac wizytę na 17.06 :)

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie, synuś waży 1617g. Wszystko w porządku. Ułożony głową w dół, plecami do mojego brzucha, więc nie mam żadnego zdjęcia, bo nijak się nie dał sfotografować. Ma chłopak charakterek, już się boję ;-)
    A następna wizyta 24 czerwca, także AgaG znowu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 22:15

Kindoll, Mirabelka02, i_ka, m@rzenie, Evli, ticia9, Bela, Iskierka87, Kropka4, Malutka_94, AgaG88, Kagu3, tym_janek, megson91, aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Bólu nie odczuwam, ale czasem wierci się tak bardzo, że nie mogę sobie wyobrazić, że po porodzie taki Maluch głównie śpi 😅

Kto Cie tak oszukal? hahaha :D

tym_janek, mommy lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • zazu Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj wizyt bylo! Duze te nasze dzieci juz

Ja skurczei i twardnienia odczuwam bardzo czesto niestety. Tzn twardnienia to tez skurcze oczywiscie ale ja tak nazywam te niebolace :P

Czasem mam raz na pol godziny, czasem co 10 minut, roznie. Trwaja okolo 40 sekund, zdarza sie ze minute ponad czasem. Niektore sa niebolace tak ze tylko czuje ze brzuch sie robi twardy, inne to taka lajtowa wersja tych porodowych. Ale taka juz moja uroda. W pierwszej ciazy bylo to samo. Czesto jest tak ze bardzo szczuple osoby maja tak nadreaktywna macice ehhh... Co zrobic.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mały też się ostatnio tak wierci że czuję nie tyle ból co dyskomfort lekki bo np jak idę to muszę się zatrzymać póki nie przestanie. Dziś też miałam takie dziwne uczucie jak na miesiączkę ale mnie aż tak nie bolało tylko to było dziwne. Zaczynam się martwić jak mówicie o tych dolegliwościach i o skracaniu szyjki ze boję się o swoją szyjkę a ostatnio miałam badana na usg II trymestru więc dawno a wizyte mam za dwa tygodnie dopiero.

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Niki86 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:

U mnie ruchy są bardzo mocne, i często bolesne. Nie wiem dlaczego tak bardzo to odczuwam,ale właśnie mnie zdziwiło jak niektóre dziewczyny pisaly,że u nich ruchy słabe. Mi brzuch faluje na wszystkie strony,młody wybija części ciała tak mocno że widać pod skórą jak się przesuwają , chociaż nie umiem odróżnić co to 😉 Czasem mam wrażenie,że mi brzuch przebije 😂 I przez to że ruchy są bolesne,to budzę się w nocy.

5djyflw11ba2jkjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela jaka już duża dziewczynka Twoja i cudne foto 🤩 kieruję się u Ciebie waga bo mamy podobnie przeważnie więc pewnie moja też mniej więcej tyle waży na tym etapie 😉 ale na wizyte sobie jeszcze poczekam. Tymczasem jutro jadę na badania i tą nieszczęsną krzywą.

Asasa synek już kawał chłopa 💪 super niech rośnie w siłę 🙂

U mnie tak mała kopie czasem że czuję jakby w szyjkę mi nawalała bo strasznie mnie to wkurza (przypomina mi cewnikowanie 🙈) brrr...

Bela, Asasa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny pytanko jutro mam też zrobić badanie moczu czy w takim razie nie brać luteiny dopochwowo na noc? Czy ona wpływa na wynik?

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo chyba sobie odpuszczę te spacery do wizyty bo nie wiem w jakim stanie jest obecnie moja szyjka.. . Generalnie nie czuję przy tym bóli miesiączkowych tylko brzuch jest cały napięty i tak jakby mi ciąży.

Bela śliczna córeczka 😍 a jak u Ciebie z szyjką po dzisiejszej wizycie? Możesz spacerować?

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    A i dziewczyny pytanko jutro mam też zrobić badanie moczu czy w takim razie nie brać luteiny dopochwowo na noc? Czy ona wpływa na wynik?
    Iskierko,ja ostatnio wzięłam na noc luteinę i wyniki były ok,tylko trzeba sobie bardzo dokładnie śmignąć to i owo przed ☺

Iskierka87 lubi tę wiadomość

‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ