❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA jak wam te brzuchy twardnieją to odczuwacie ból? Od kilku dni twaradnieje mi tak nagle po kilka razy dziennie czuje taki napięty i twardy w różnych miejscach. Raz nad pepkiem, raz z boku raz u dołu. Odczuwam czasem też ból ale taki dziwny przeważnie nad pepkiem i rozchodzi się na boki. Szyjkę mam dobra bo ponad 4cm i sama nie wiem.
-
nick nieaktualnyJaka słodziaśna pucia ❤️❤️❤️❤️
Bela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamuśka☺️ wrote:A jak wam te brzuchy twardnieją to odczuwacie ból? Od kilku dni twaradnieje mi tak nagle po kilka razy dziennie czuje taki napięty i twardy w różnych miejscach. Raz nad pepkiem, raz z boku raz u dołu. Odczuwam czasem też ból ale taki dziwny przeważnie nad pepkiem i rozchodzi się na boki. Szyjkę mam dobra bo ponad 4cm i sama nie wiem.
Ja czuję nasilony ból miesiączkowy i w tej chwili czuje twardnienie rozchodzące się od dołu, czasami aż promieniuje na udatrwa długo, nawet koło minuty. Czasami nie mogę się ruszyć nawet i zastygam. Pamiętam podobne skurcze z początków porodu, oczywiście to mniejsze nasilenie znacznie.
-
nick nieaktualnyKagu3 wrote:Ja czuję nasilony ból miesiączkowy i w tej chwili czuje twardnienie rozchodzące się od dołu, czasami aż promieniuje na uda
trwa długo, nawet koło minuty. Czasami nie mogę się ruszyć nawet i zastygam. Pamiętam podobne skurcze z początków porodu, oczywiście to mniejsze nasilenie znacznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 21:04
-
nick nieaktualny
-
darkestfear wrote:Dziewczyny, a macie takie bolesne ruchy dziecka? Dzisiaj jakos tak sie kreci, ze mam taki dyskomofortowy bol momentami 🤔
Tak, ja czuję dyskomfortmam wrażenie że młoda odpycha się od ściany macicy i przekręca się w tym momencie i wtedy jest to najbardziej bolące. No coz...
Przynajmniej wiem, że tam jest i ma się dobrze więc idzie to przeżyćdarkestfear lubi tę wiadomość
-
Mnie te twardnienia nie bolą. W pierwszej ciąży też miałam często twardy brzuch, teraz też mam często. Cały brzuch jest wtedy twardy, ale nie unieruchamia mnie to ani nic takiego, momentami nawet nie wiem kiedy się to zaczęło. Czasem jest mniej lub bardziej spięty, ale jeśli już to cały. Jednak pamiętam, że w dniu porodu było tak samo, stwardniał tak samo jak wcześniej, tylko częściej. Mimo tego nie byłam przekonana do końca, że właśnie się zaczęło. Zaczęło boleć jak był już taki mocno napięty, że robił się kanciasty, sama skóra naciągnięta na dziecko.
-
Mamuśka☺️ wrote:A to są te przepowiadające? Też czasem do tego czuje takie jak by miesiączkowe bóle ale to tylko chwilę trwają.
Ja czasem czuję takie napięcie brzucha i chwilę to trwa. Czasem też są to bóle miesiączkowe, ale delikatne i te szybko mijają. Szyjka macicy jest zamknięta, więc myślę, że to właśnie przepowiadające.Czekamy na Ciebie, synku :*
-
darkestfear wrote:Dziewczyny, a macie takie bolesne ruchy dziecka? Dzisiaj jakos tak sie kreci, ze mam taki dyskomofortowy bol momentami 🤔
Bólu nie odczuwam, ale czasem wierci się tak bardzo, że nie mogę sobie wyobrazić, że po porodzie taki Maluch głównie śpi 😅Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Ja też po wizycie, synuś waży 1617g. Wszystko w porządku. Ułożony głową w dół, plecami do mojego brzucha, więc nie mam żadnego zdjęcia, bo nijak się nie dał sfotografować. Ma chłopak charakterek, już się boję
A następna wizyta 24 czerwca, także AgaG znowuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 22:15
Kindoll, Mirabelka02, i_ka, m@rzenie, Evli, ticia9, Bela, Iskierka87, Kropka4, Malutka_94, AgaG88, Kagu3, tym_janek, megson91, aniołkowa_mama, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Mousie89 wrote:Bólu nie odczuwam, ale czasem wierci się tak bardzo, że nie mogę sobie wyobrazić, że po porodzie taki Maluch głównie śpi 😅
Kto Cie tak oszukal? hahahatym_janek, mommy lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Ale dzisiaj wizyt bylo! Duze te nasze dzieci juz
Ja skurczei i twardnienia odczuwam bardzo czesto niestety. Tzn twardnienia to tez skurcze oczywiscie ale ja tak nazywam te niebolace
Czasem mam raz na pol godziny, czasem co 10 minut, roznie. Trwaja okolo 40 sekund, zdarza sie ze minute ponad czasem. Niektore sa niebolace tak ze tylko czuje ze brzuch sie robi twardy, inne to taka lajtowa wersja tych porodowych. Ale taka juz moja uroda. W pierwszej ciazy bylo to samo. Czesto jest tak ze bardzo szczuple osoby maja tak nadreaktywna macice ehhh... Co zrobic.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
No mój mały też się ostatnio tak wierci że czuję nie tyle ból co dyskomfort lekki bo np jak idę to muszę się zatrzymać póki nie przestanie. Dziś też miałam takie dziwne uczucie jak na miesiączkę ale mnie aż tak nie bolało tylko to było dziwne. Zaczynam się martwić jak mówicie o tych dolegliwościach i o skracaniu szyjki ze boję się o swoją szyjkę a ostatnio miałam badana na usg II trymestru więc dawno a wizyte mam za dwa tygodnie dopiero.
-
U mnie ruchy są bardzo mocne, i często bolesne. Nie wiem dlaczego tak bardzo to odczuwam,ale właśnie mnie zdziwiło jak niektóre dziewczyny pisaly,że u nich ruchy słabe. Mi brzuch faluje na wszystkie strony,młody wybija części ciała tak mocno że widać pod skórą jak się przesuwają , chociaż nie umiem odróżnić co to 😉 Czasem mam wrażenie,że mi brzuch przebije 😂 I przez to że ruchy są bolesne,to budzę się w nocy. -
nick nieaktualnyBela jaka już duża dziewczynka Twoja i cudne foto 🤩 kieruję się u Ciebie waga bo mamy podobnie przeważnie więc pewnie moja też mniej więcej tyle waży na tym etapie 😉 ale na wizyte sobie jeszcze poczekam. Tymczasem jutro jadę na badania i tą nieszczęsną krzywą.
Asasa synek już kawał chłopa 💪 super niech rośnie w siłę 🙂
U mnie tak mała kopie czasem że czuję jakby w szyjkę mi nawalała bo strasznie mnie to wkurza (przypomina mi cewnikowanie 🙈) brrr...Bela, Asasa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zozo chyba sobie odpuszczę te spacery do wizyty bo nie wiem w jakim stanie jest obecnie moja szyjka.. . Generalnie nie czuję przy tym bóli miesiączkowych tylko brzuch jest cały napięty i tak jakby mi ciąży.
Bela śliczna córeczka 😍 a jak u Ciebie z szyjką po dzisiejszej wizycie? Możesz spacerować?
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyIskierka87 wrote:A i dziewczyny pytanko jutro mam też zrobić badanie moczu czy w takim razie nie brać luteiny dopochwowo na noc? Czy ona wpływa na wynik?
Iskierka87 lubi tę wiadomość