X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Słodkie mamy. Czy wy wiecie jakie są normy cukru pomiędzy posiłkami? Na czczo do 93 a godzinę po posiłku do 140 i póki co przekroczenia tych wartości mam bardzo sporadycznie. Ale pomiędzy posiłkami mam od ok. 85 do ok. 100 a czasem nawet koło 120 i nie wiem czy to ok? A może to nie ma znaczenia? Ważne, żeby nie przekraczać tej magicznej granicy 140? 🙈
    Jeśli trzymasz dietę, to nie badaj przygodnego poziomu glikemii. Badasz na czczo oraz godzinę po każdym głównym posiłku. Chyba, że lekarz zlecił Ci inaczej, ale raczej rzadko zalecają badanie po 2 godzinach (chyba kiedyś były takie zalecenia, teraz udowodniono, że pik po Prawidłowo skomponowanym posiłku następuje po godzinie).
    Na czczo 70- 90
    Po posiłku godzinę 90-140

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 15:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Darkestfear na allegro są bardzo ładne i w przystępnych cenach. Mi się osobiście podobają też te plecak torby fajnie wyglądają i mają przegródki na butelki i inne pierdoły 🙂 a w jakiej kolorystyce szukasz czy to obojętne?

Raczej szukam czegos w szarosciach bo mam zielony wozek, albo jakies ciekawe wzory 🤔

• Asasa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam torbę babyono i jestem z niej zadowolona. Babyono Torba dla mamy - torba do wózka COMFORT CHIC. Podobała mi się też ta: Torba dla mamy ICONIC Babyono.

Ostatnio koleżanka pokazywała mi torbę jaką sobie kupiła ze skip hop i szału nie robi, nie widzę różnicy pomiędzy nią a babyono.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 15:41

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Ja też mam torbę babyono i jestem z niej zadowolona. Babyono Torba dla mamy - torba do wózka COMFORT CHIC. Podobała mi się też ta: Torba dla mamy ICONIC Babyono.
    Właśnie maja bardzo dobra jakoś, solidnie wykonane, a cena jak na podobne torby przystępna. Byłam naprawdę bardzo miłe nią zaskoczona.

Asasa lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam torbę do wózka pink lining yummy. Kupiłam ją rok temu w sh w idealnym stanie, mówię może kiedyś mi się przyda, a kosztowała 5 zł. Wróciłam do domu, sprawdzam w necie z ciekawości co to za firma, a tam ceny od 300 zł 😆
    Ma w środku przewijak, kosmetyczkę, lusterko, mnóstwo przegródek.
    Na dole mi się zrobiła mała plamka od leżenia i muszę tylko to uratować

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Raczej szukam czegos w szarosciach bo mam zielony wozek, albo jakies ciekawe wzory 🤔

Tutaj są ciekawe:https://allegro.pl/oferta/pojemna-torba-do-wozka-torby-wozkow-duza-producent-8289716552

Albo:https://allegro.pl/oferta/torba-do-wozka-dla-mam-do-wszystkich-wozkow-easygo-8563458284

Mi się podobają jeszcze z tych takich plecakowych https://allegro.pl/oferta/torba-plecak-do-wozka-organizer-dla-mamy-taty-3w1-8770889375

darkestfear lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są fajne wzory tych wszystkich toreb i gdybym nie miała oryginalnej od wózka to też bym z chęcią kupiła w jakimś ciekawym 🙂

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie będę korzystać z tej co mam przy wózku. A jak nie będę się mieścić to wtedy będę czegoś szukać ale w dobrej cenie ma mama ginekolog i też słyszałam wiele dobrych opinii, że jest pojemna i ma dużo przegrodek ale na żywo nie widziałam 🙂

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Namyria Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też dzis po wizycie.

Szyjka dłuższa niż ostatnio (ma 3,9 cm) wiec tez potwierdzam że twardnienie brzucha lub skurcze jak przy okresie nie muszą oznaczać jej skracania 👍

Dzidzia ma 1370 gram.

Kolejna wizyta:

10.06. - USG III trymestru (spytalam w rejestracji położnej czy moge na nie przyjść z mężem powiedzili ze tak 😉)

25.06. - kolejna normalna wizyta u mojego Gin z USG.

Jestem juz wpisana na cesarkę w szpitalu na termin 😄 14.08.2020💜

Córcia jest obrócona głową do dołu.

Z takich żalów to zapłaciłam za wizytę 230 zł + pobrano mi krew na badania (5 wyników - grupa krwi, toksoplazmoza i jakieś inne) kolejne 140 zl.

Za tydzień te prenatalne 250 zl.

Mam jeszcze zrobic krew, morfologia i ddimery. No i w czerwcu jeszcze jedna wizyta za 220 zl.

1000 zl nie moje na same wizyty w czerwcu... I jak tu sie maja zarobki z najniższa krajowa...

A gdzie lekarstwa, wyprawka itp. 🤔

Kindoll, Evli, Mousie89, megson91, Iskierka87, Mirabelka02, ticia9, Kropka4, Madzko, MartitaS, m@rzenie, aniołkowa_mama, Bela, Malutka_94, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też nie mam torby do wózka, nie miałam z wózkiem w komplecie. Nie mogę się zdecydować czy chcę plecak, torbę czy tylko organizer. Chociaż generalnie i tak nie podoba mi się jak coś wisi na tym wózku :P Ale wiem, że się przyda.

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam z firmy babymoov. Właśnie spojrzałam na Allegro 🙈jakbym wiedziała ile ona kosztuje w Polsce to bym nie kupowała tutaj 😡
    https://allegro.pl/oferta/torba-do-wozka-dla-mamy-na-pieluchy-babymoov-urban-8601708239

Edit. Doczytałam że uszkodzona dlatego tańsza 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 16:02

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll wrote:
    Ja właśnie też nie mam torby do wózka, nie miałam z wózkiem w komplecie. Nie mogę się zdecydować czy chcę plecak, torbę czy tylko organizer. Chociaż generalnie i tak nie podoba mi się jak coś wisi na tym wózku :P Ale wiem, że się przyda.

Ja tak samo nie lubie miec nic powieszone na tej rączce . Ale bede chyba do kosza pod wozek ją wsadzać

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria.
    Ja ostatnio za badania i wizyty u lekarzy zapłaciłam 750 zł. Także ten... 🙈 Ale Mąż mi powiedział, że zdrowie Małej a co za tym idzie nasz wewnętrzny spokój są bezcenne.

Kagu.
    Dzięki za odpowiedź. Jakoś wbiłam sobie do głowy, że jak pomiędzy posiłkami poziom cukru jest wyższy (np. takie 120) to też szkodzę Małej 😏

Przy okazji:
    1. Czy któraś z Was była w warszawskich Ośmiu Gwiazdkach po fotelik? Czy tam trzeba się umawiać na konkretną godzinę, żeby przyjechać do sklepu? Wypełniłam formularz na ich stronie, mieli się skontaktować a tu cisza i teraz nie wiem czy jeszcze czekać na kontakt z ich strony czy po prostu pojechać? I czy tam foteliki są dostępne od ręki?

2. Okrycie kąpielowe. Gdzie i jaki kupujecie? Poza takimi z Akuku (które są dostępne bez problemu), ale są słabej jakości.

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria super wieści po wizycie 🙂 a Ty nie miałaś opcji na NFZ to wszystko robić? Przecież to kupa kasy

Mi osobiście bardzo przydaje się torba przy wózku, mam też kubek na np. kawę co bardzo mi się podoba 😁 do niczego nie pasującą parasolkę, nie wiem po kiego grzyba mi ją dołączyli do zestawu bo raczej do kolorystyki nie pasuje. Nie wiem czy kupować inną czy wgl zrezygnować z niej. Dziewczyny przydaje się czy zbędna?

• Flara Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Namyria super wieści po wizycie 🙂 a Ty nie miałaś opcji na NFZ to wszystko robić? Przecież to kupa kasy

Mi osobiście bardzo przydaje się torba przy wózku, mam też kubek na np. kawę co bardzo mi się podoba 😁 do niczego nie pasującą parasolkę, nie wiem po kiego grzyba mi ją dołączyli do zestawu bo raczej do kolorystyki nie pasuje. Nie wiem czy kupować inną czy wgl zrezygnować z niej. Dziewczyny przydaje się czy zbędna?

Mi się nie przydała parasolka w spacerówce bo mam olbrzymią budkę.
    W gondoli wolałam pieluchę zarzucić (ale spokojnie bez krzyków :) nie na cała budkę, a tak na 1/3 od góry, wystarczało żeby słońce już nie leciało a nie trzeba było przy każdym skręcie ustawiać parasola na nowo)
    Ale jak budka mała to pewnie dobra i parasolka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 16:33

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka torbe do wozka

https://www.amazon.co.uk/Miss-Lulu-Changing-Shoulder-Handbag/dp/B01MR8ZR16/ref=sr_1_102?crid=164HX3HJCSLJ5&dchild=1&keywords=baby+bag+for+mum&qid=1591280762&sprefix=Baby+bag%2Caps%2C188&sr=8-102

Juz nie patrze na inne, bo na pewno bym kupila jeszcze jedna🙈😂 stoi spakowana z rzeczami dla mnie I dla malego,ale tego nie ma duzo. Woze ja teraz na kazda wizyte plus walizka dla mnie jesli znowu by musieli mnie polozyc.

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam torbę od wózka, więc nie polecę nic innego, ale dla mnie taka torba jest bardzo wygodna, chociaż duża. Jestem typem chomika, który musi mieć wszystkiego na zaś i na wszelki każdy wypadek, więc zawsze dużo ze sobą noszę. Ale jak córka była starsza to się przerzuciłam na taką saszetkę z LaMilou i też z niej byłam bardzo zadowolona, akurat na pampersa, małą paczkę chusteczek, klucze i portfel.

A taka torba do wózka jest super jako torba niemowlaka do samolotu :)

Ja z parasolki używałam. Nie kupiłam z wózkiem, a potem na szybko musielismy znaleźć i mieliśmy jakąś tanioszkę. Dla mnie to była podstawa, bo nie uznaję w ogóle pieluszek na budki ani nic z tych rzeczy, to niebezpieczne, w wózku robi się wtedy piekarnik. Dlatego dobrze jak parasolka ma dobre mocowanie i jest skrętna, żeby łatwo dała się dostosować do kierunku promieni. Tylko ja mialam dziecko calkiem letnie, wiec proby spacerowania bez parasolki nie miały sensu. W sierpniu bywa upalnie, ale kto to teraz wie.

tym_janek lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara w moim wózku całkiem spora budka jest i mi się nie bardzo widzi ta parasolka też wolę osłonić w inny sposób. Znajoma np miała taki daszek i się sprawdzało ale za to często się zsuwało i wkurzało bo trzeba było poprawiać 😒https://allegro.pl/oferta/daszek-przeciwsloneczny-tropik-do-wozka-kunert-8251814141

• Flara Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Flara w moim wózku całkiem spora budka jest i mi się nie bardzo widzi ta parasolka też wolę osłonić w inny sposób. Znajoma np miała taki daszek i się sprawdzało ale za to często się zsuwało i wkurzało bo trzeba było poprawiać 😒https://allegro.pl/oferta/daszek-przeciwsloneczny-tropik-do-wozka-kunert-8251814141

Fajne, właśnie ja czasami coś podobnego z otulacza dużego robiłam, do budki łapałam takimi klipsami a do raczki przywiązywałam . Lepiej mi się to sprawdzało niż parasolka.

A w spacerówce już tylko budka, bo była fajna i bardzo duża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Fajne, właśnie ja czasami coś podobnego z otulacza dużego robiłam, do budki łapałam takimi klipsami a do raczki przywiązywałam . Lepiej mi się to sprawdzało niż parasolka.

A w spacerówce już tylko budka, bo była fajna i bardzo duża.

Mi tp ciągle się zsuwało i to mnie wkurzało bo ogólnie to spoko i dobrze osłania przed słonkiem ale jak zamocować mocniej hmmm chyba że ja nie wprawiona w tym byłam i ciapa ot co 🙃

‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ