❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMousie89 wrote:Słodkie mamy. Czy wy wiecie jakie są normy cukru pomiędzy posiłkami? Na czczo do 93 a godzinę po posiłku do 140 i póki co przekroczenia tych wartości mam bardzo sporadycznie. Ale pomiędzy posiłkami mam od ok. 85 do ok. 100 a czasem nawet koło 120 i nie wiem czy to ok? A może to nie ma znaczenia? Ważne, żeby nie przekraczać tej magicznej granicy 140? 🙈
Na czczo 70- 90
Po posiłku godzinę 90-140
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 15:28
-
nick nieaktualnyIskierka87 wrote:Darkestfear na allegro są bardzo ładne i w przystępnych cenach. Mi się osobiście podobają też te plecak torby fajnie wyglądają i mają przegródki na butelki i inne pierdoły 🙂 a w jakiej kolorystyce szukasz czy to obojętne?
Raczej szukam czegos w szarosciach bo mam zielony wozek, albo jakies ciekawe wzory 🤔 -
Ja też mam torbę babyono i jestem z niej zadowolona. Babyono Torba dla mamy - torba do wózka COMFORT CHIC. Podobała mi się też ta: Torba dla mamy ICONIC Babyono.
Ostatnio koleżanka pokazywała mi torbę jaką sobie kupiła ze skip hop i szału nie robi, nie widzę różnicy pomiędzy nią a babyono.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 15:41
-
Asasa wrote:Ja też mam torbę babyono i jestem z niej zadowolona. Babyono Torba dla mamy - torba do wózka COMFORT CHIC. Podobała mi się też ta: Torba dla mamy ICONIC Babyono.
Asasa lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyJa mam torbę do wózka pink lining yummy. Kupiłam ją rok temu w sh w idealnym stanie, mówię może kiedyś mi się przyda, a kosztowała 5 zł. Wróciłam do domu, sprawdzam w necie z ciekawości co to za firma, a tam ceny od 300 zł 😆
Ma w środku przewijak, kosmetyczkę, lusterko, mnóstwo przegródek.
Na dole mi się zrobiła mała plamka od leżenia i muszę tylko to uratować -
nick nieaktualnydarkestfear wrote:Raczej szukam czegos w szarosciach bo mam zielony wozek, albo jakies ciekawe wzory 🤔
Tutaj są ciekawe:https://allegro.pl/oferta/pojemna-torba-do-wozka-torby-wozkow-duza-producent-8289716552
Albo:https://allegro.pl/oferta/torba-do-wozka-dla-mam-do-wszystkich-wozkow-easygo-8563458284
Mi się podobają jeszcze z tych takich plecakowych https://allegro.pl/oferta/torba-plecak-do-wozka-organizer-dla-mamy-taty-3w1-8770889375darkestfear lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja narazie będę korzystać z tej co mam przy wózku. A jak nie będę się mieścić to wtedy będę czegoś szukać ale w dobrej cenie ma mama ginekolog i też słyszałam wiele dobrych opinii, że jest pojemna i ma dużo przegrodek ale na żywo nie widziałam 🙂
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Dziewczyny ja też dzis po wizycie.
Szyjka dłuższa niż ostatnio (ma 3,9 cm) wiec tez potwierdzam że twardnienie brzucha lub skurcze jak przy okresie nie muszą oznaczać jej skracania 👍
Dzidzia ma 1370 gram.
Kolejna wizyta:
10.06. - USG III trymestru (spytalam w rejestracji położnej czy moge na nie przyjść z mężem powiedzili ze tak 😉)
25.06. - kolejna normalna wizyta u mojego Gin z USG.
Jestem juz wpisana na cesarkę w szpitalu na termin 😄 14.08.2020💜
Córcia jest obrócona głową do dołu.
Z takich żalów to zapłaciłam za wizytę 230 zł + pobrano mi krew na badania (5 wyników - grupa krwi, toksoplazmoza i jakieś inne) kolejne 140 zl.
Za tydzień te prenatalne 250 zl.
Mam jeszcze zrobic krew, morfologia i ddimery. No i w czerwcu jeszcze jedna wizyta za 220 zl.
1000 zl nie moje na same wizyty w czerwcu... I jak tu sie maja zarobki z najniższa krajowa...
A gdzie lekarstwa, wyprawka itp. 🤔Kindoll, Evli, Mousie89, megson91, Iskierka87, Mirabelka02, ticia9, Kropka4, Madzko, MartitaS, m@rzenie, aniołkowa_mama, Bela, Malutka_94, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
Ja zamówiłam z firmy babymoov. Właśnie spojrzałam na Allegro 🙈jakbym wiedziała ile ona kosztuje w Polsce to bym nie kupowała tutaj 😡
https://allegro.pl/oferta/torba-do-wozka-dla-mamy-na-pieluchy-babymoov-urban-8601708239
Edit. Doczytałam że uszkodzona dlatego tańsza 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 16:02
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Kindoll wrote:Ja właśnie też nie mam torby do wózka, nie miałam z wózkiem w komplecie. Nie mogę się zdecydować czy chcę plecak, torbę czy tylko organizer. Chociaż generalnie i tak nie podoba mi się jak coś wisi na tym wózku
Ale wiem, że się przyda.
Ja tak samo nie lubie miec nic powieszone na tej rączce . Ale bede chyba do kosza pod wozek ją wsadzać👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Namyria.
Ja ostatnio za badania i wizyty u lekarzy zapłaciłam 750 zł. Także ten... 🙈 Ale Mąż mi powiedział, że zdrowie Małej a co za tym idzie nasz wewnętrzny spokój są bezcenne.
Kagu.
Dzięki za odpowiedź. Jakoś wbiłam sobie do głowy, że jak pomiędzy posiłkami poziom cukru jest wyższy (np. takie 120) to też szkodzę Małej 😏
Przy okazji:
1. Czy któraś z Was była w warszawskich Ośmiu Gwiazdkach po fotelik? Czy tam trzeba się umawiać na konkretną godzinę, żeby przyjechać do sklepu? Wypełniłam formularz na ich stronie, mieli się skontaktować a tu cisza i teraz nie wiem czy jeszcze czekać na kontakt z ich strony czy po prostu pojechać? I czy tam foteliki są dostępne od ręki?
2. Okrycie kąpielowe. Gdzie i jaki kupujecie? Poza takimi z Akuku (które są dostępne bez problemu), ale są słabej jakości.Czekamy na Ciebie, synku :*
-
nick nieaktualnyNamyria super wieści po wizycie 🙂 a Ty nie miałaś opcji na NFZ to wszystko robić? Przecież to kupa kasy
Mi osobiście bardzo przydaje się torba przy wózku, mam też kubek na np. kawę co bardzo mi się podoba 😁 do niczego nie pasującą parasolkę, nie wiem po kiego grzyba mi ją dołączyli do zestawu bo raczej do kolorystyki nie pasuje. Nie wiem czy kupować inną czy wgl zrezygnować z niej. Dziewczyny przydaje się czy zbędna? -
Iskierka87 wrote:Namyria super wieści po wizycie 🙂 a Ty nie miałaś opcji na NFZ to wszystko robić? Przecież to kupa kasy
Mi osobiście bardzo przydaje się torba przy wózku, mam też kubek na np. kawę co bardzo mi się podoba 😁 do niczego nie pasującą parasolkę, nie wiem po kiego grzyba mi ją dołączyli do zestawu bo raczej do kolorystyki nie pasuje. Nie wiem czy kupować inną czy wgl zrezygnować z niej. Dziewczyny przydaje się czy zbędna?
Mi się nie przydała parasolka w spacerówce bo mam olbrzymią budkę.
W gondoli wolałam pieluchę zarzucić (ale spokojnie bez krzykównie na cała budkę, a tak na 1/3 od góry, wystarczało żeby słońce już nie leciało a nie trzeba było przy każdym skręcie ustawiać parasola na nowo)
Ale jak budka mała to pewnie dobra i parasolka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 16:33
2017 - listopad - córka
Ja mam taka torbe do wozka
https://www.amazon.co.uk/Miss-Lulu-Changing-Shoulder-Handbag/dp/B01MR8ZR16/ref=sr_1_102?crid=164HX3HJCSLJ5&dchild=1&keywords=baby+bag+for+mum&qid=1591280762&sprefix=Baby+bag%2Caps%2C188&sr=8-102
Juz nie patrze na inne, bo na pewno bym kupila jeszcze jedna🙈😂 stoi spakowana z rzeczami dla mnie I dla malego,ale tego nie ma duzo. Woze ja teraz na kazda wizyte plus walizka dla mnie jesli znowu by musieli mnie polozyc.
-
Ja mam torbę od wózka, więc nie polecę nic innego, ale dla mnie taka torba jest bardzo wygodna, chociaż duża. Jestem typem chomika, który musi mieć wszystkiego na zaś i na wszelki każdy wypadek, więc zawsze dużo ze sobą noszę. Ale jak córka była starsza to się przerzuciłam na taką saszetkę z LaMilou i też z niej byłam bardzo zadowolona, akurat na pampersa, małą paczkę chusteczek, klucze i portfel.
A taka torba do wózka jest super jako torba niemowlaka do samolotu
Ja z parasolki używałam. Nie kupiłam z wózkiem, a potem na szybko musielismy znaleźć i mieliśmy jakąś tanioszkę. Dla mnie to była podstawa, bo nie uznaję w ogóle pieluszek na budki ani nic z tych rzeczy, to niebezpieczne, w wózku robi się wtedy piekarnik. Dlatego dobrze jak parasolka ma dobre mocowanie i jest skrętna, żeby łatwo dała się dostosować do kierunku promieni. Tylko ja mialam dziecko calkiem letnie, wiec proby spacerowania bez parasolki nie miały sensu. W sierpniu bywa upalnie, ale kto to teraz wie.tym_janek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlara w moim wózku całkiem spora budka jest i mi się nie bardzo widzi ta parasolka też wolę osłonić w inny sposób. Znajoma np miała taki daszek i się sprawdzało ale za to często się zsuwało i wkurzało bo trzeba było poprawiać 😒https://allegro.pl/oferta/daszek-przeciwsloneczny-tropik-do-wozka-kunert-8251814141
-
Iskierka87 wrote:Flara w moim wózku całkiem spora budka jest i mi się nie bardzo widzi ta parasolka też wolę osłonić w inny sposób. Znajoma np miała taki daszek i się sprawdzało ale za to często się zsuwało i wkurzało bo trzeba było poprawiać 😒https://allegro.pl/oferta/daszek-przeciwsloneczny-tropik-do-wozka-kunert-8251814141
Fajne, właśnie ja czasami coś podobnego z otulacza dużego robiłam, do budki łapałam takimi klipsami a do raczki przywiązywałam . Lepiej mi się to sprawdzało niż parasolka.
A w spacerówce już tylko budka, bo była fajna i bardzo duża.2017 - listopad - córka
nick nieaktualnyFlara wrote:Fajne, właśnie ja czasami coś podobnego z otulacza dużego robiłam, do budki łapałam takimi klipsami a do raczki przywiązywałam . Lepiej mi się to sprawdzało niż parasolka.
A w spacerówce już tylko budka, bo była fajna i bardzo duża.
Mi tp ciągle się zsuwało i to mnie wkurzało bo ogólnie to spoko i dobrze osłania przed słonkiem ale jak zamocować mocniej hmmm chyba że ja nie wprawiona w tym byłam i ciapa ot co 🙃