❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOj rozjaśniać to ja się nie odważę. Niby jest napisane że to brąz ale jakoś mi nie pasi do brązu. Kiedyś jak miałam mega odrosty położyłam sobie brąz to wyszły mi rudawe, szybko farbnęłam na czarno 😃 Ciekawa jestem jak z refleksami takimi jak wyżej czy też trzeba by było rozjaśnić hmmm... No Nadzieja to niech odpoczywa sobie tam i tak za dużo stresów ma dziewczyna. Tak se tylko marzę 😁
Bela niestety farbowane, swoje mam byle jakie myszowate, brązowe huk wie raczej brąz typowyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 21:38
-
Iskierka87 wrote:Aga a jaki to wgl kolor Twoim zadaniem? Jak taki uzyskać? Tj ja mam czarne włosy czy na coś w ten deseń wgl mogę liczyć?
Nie wiem mam ten sam problem farbuje na ciemne brazy a boje sie dekoloryzacji dla mnie to taki miedziany braz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzkoda czyli za dużo to na tych moich kłakach się nie da poczarować, no trudno może za to jakieś ciekawe cięcie 😉 jakoś trzeba się zmienić na lato 🙂
Widziałyście te fajowe smoki co świecą w ciemności? Łatwo znaleźć w nocy jak dzidzia wypluje 😁 hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 22:15
-
Hej dziewczyny, co do palących ciężarnych/matek to ja bym też chętnie za kudly wytargała. Ja urodziłam syna w październiku, była wtedy paskudna pogoda i wróciłam ze szpitala chora bo matki-palaczki ciągle otwierały okno w łazience i było tam tak cholernie zimno że kąpiel przypominała morsowanie. Nie wspomnę już o tym jak śmierdziało fajkami. dobrze że teraz sierpień wypada 😊
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
nick nieaktualnyKagu3 wrote:Ja w moim szpitalu w pracy, wychodAc, nie raz widziałam zgromadzenia mamusiek z ogromnym brzuchem jarajacych razem
aż miałam ochotę je wytargac za kudły :p
A też mam koleżankę co palila w ciąży. Raz ja opierdzililam bo będąc u mnie w domu wyszła na balkon niby zadzwonić - ja patrze a ona z papierosem... 🤦♀️ -
Iskierka87, Kagu3, MartitaS, Madzko, Kropka4, Namyria lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Ja generalnie jestem przeciwniczka palenia. Bo w sumie dorosly palacz drenuje nasz system ochrony zdrowia tak samo jak chore dziecko palacej matki. Ale wkladajac troche kij do mrowiska, ale na prawde mnie to ciekawi. Dlaczego palace czy pijace mamy rodza taki powszechny spoleczny sprzeciw, a ci rodzice co np. Nie szczepia dzieci juz nie? Dlaczego palaczke chcemy "wytargac za wlosy" a mame/tate co daje slodycze maluchowi co nawet nie chodzi i kupuje smakowa wode z tona cukru przemilczamy? Nke oczekuje odpowiedzi, tak do przemyslen
A co do mojego zdania, to nic tylko edukowac, szerzyc wiedze, aby kazdy wiedzial co robi i jakie to niesie konsekwencje i kazdy mogl swiadomie decydowac o sobie i swoich dzieciach. Jak ktos wie, jakie konsekwencje dla dziecka ma palenie w ciazy i mimo to sie na to decyduje to juz prywatna sprawa tej osoby. No chyba, ze by to podpiac pod jakis paragraf, ale to juz prawne klimaty tk ja sie na tym nie znam.
megson91 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnytym_janek wrote:Ja generalnie jestem przeciwniczka palenia. Bo w sumie dorosly palacz drenuje nasz system ochrony zdrowia tak samo jak chore dziecko palacej matki. Ale wkladajac troche kij do mrowiska, ale na prawde mnie to ciekawi. Dlaczego palace czy pijace mamy rodza taki powszechny spoleczny sprzeciw, a ci rodzice co np. Nie szczepia dzieci juz nie? Dlaczego palaczke chcemy "wytargac za wlosy" a mame/tate co daje slodycze maluchowi co nawet nie chodzi i kupuje smakowa wode z tona cukru przemilczamy? Nke oczekuje odpowiedzi, tak do przemyslen
A co do mojego zdania, to nic tylko edukowac, szerzyc wiedze, aby kazdy wiedzial co robi i jakie to niesie konsekwencje i kazdy mogl swiadomie decydowac o sobie i swoich dzieciach. Jak ktos wie, jakie konsekwencje dla dziecka ma palenie w ciazy i mimo to sie na to decyduje to juz prywatna sprawa tej osoby. No chyba, ze by to podpiac pod jakis paragraf, ale to juz prawne klimaty tk ja sie na tym nie znam.
Ale nie chcę mówić, że moje dziecko nie jadło nigdy słodyczy albo nie piło słodkich napojów, zdarza się, uważam, że nie jest to tak niezdrowe w rozsądnych ilościach i raz na jakiś czas, jak palenie w ciąży 🤷 Poza tym, tym ciężarnym też nic tak naprawdę nie zrobisz, jak ktoś wyżej napisał świata nie zbawisz. Mam ochotę wytargac za włosy, ale co to by dało 😅 moje nerwy, a Pato matka i tak pójdzie na dymka
Tu akurat odnosiliśmy się do tematu palenia w ciąży, nie słodyczy u niemowlątdlatego nikt nie pisał o masie innych zachowań, za które, jeśliby można było, wytargałoby się za włosy
Iskierka87, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iskierka gdybys tylko miała jakieś pytania- chętnie służę pomocą
wytłumaczę Ci pojęcie dekoloryzacja i reszta, bo z doświadczenia wiem, ze klientki się go boja natomiast to zupełnie nic złego 🤔 jak chcesz mogę dać Ci wykład 😁 prace swoją uwielbiam wiec służę tutaj uprzejmie.
Iskierka87 lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
No dobra przynajmniej się czymś zajmę 😁
Pojęcie rozjaśnianie i dekoloryzacja to dwa pojęcia , którymi najczęściej posługujemy się gdy mówimy o pojaśnieniach włosów. Zawsze zasada jest jedna - farba farby nie rozjaśni dlatego w przypadku chęci refleksów , sombre, ombre flamboyage najczęściej sięgamy po rozjaśniacz. Ok, bywa, ze klientka ma włosy całkiem naturalne na poziomie np jasnego lub średniego blondu to dla naturalnego efektu słońce można użyć farby rozjaśniającej.
Z doświadczenia wiem , ze słowo dekoloryzacja - dla Was klientek lubi brzmieć przerażająco, kojarzy Wam się z pomarańczowym włosem , zniszczona struktura i wszystkim co złe - fryzjerom natomiast pozwala na wyciąganie od klientek większej ilości gotówki z racji , że lubi się kojarzyć z bardzo skomplikowanym zabiegiem a za to przecież się płaci. 🙈
Pojęcia Rozjaśnianie- używamy , gdy mówimy o rozjaśnieniu NATURALNEGO włosa . Czyli przy jakiejkolwiek technice w przypadku włosów naturalnych używając rozjasniacza - rozjaśniany włosy .
W przypadku koloru kosmetycznego ( czyli włosy wcześniej już farbowane) w momencie , gdy chcemy je podjasnić i nie ważne czy lekko kilka tonow czy bardzo mocno - zawsze używamy słowa dekoloryzacja . Czyli po prostu de kolor - ściągamy kolor
I teraz tak : jestem ogromnym przeciwnikiem olaplexu. Dlatego, ze został on stworzony w dobrej wierze natomiast jak wszystko ma tez strony uboczne. Klientkom które upierają się przy dodaniu go do rozjasniacza ( i tak na nim nie pracuje ) zawsze staram się wytłumaczyć , ze kilkanaście lat temu nie było jeszcze żadnych plexów a blond włosy nie weszły do mody dopiero z olaplexem - od wieków many blondynki . Jeżeli fryzjer ma fachowa wiedzę, szanuje swój warsztat pracy i przede wszystkim klienta - nigdy nie pozwoli sobie na krok na krok za dużo wiedząc, ze krok ten mogły przynieść jakiekolwiek straty . Pomijając oczywiście również fakt , ze użycie plexow wiąże się z dodatkowymi często bardzo sporymi kwotami.
Ja np pracuje na firmie, która w swoich rozjasniaczach zawiera już bardzo mądra keratyne ( a to z niej składa się przede wszystkim nasz włos ) i każdy nasz klient podczas rozjaśniania już ma chroniona strukturę włosa. Nie pobieram z tego tytułu żadnych dodatkowych opłat.
Teraz ważna kwestia - włosy rozjaśniają się na trzy kolory najpierw bardzo ciemne do czerwieni, potem do pomarańczy na końcu do żółtego. Jeśli fryzjer rozjaśni Wam włosy do białego znaczy to, ze uszkodził Wam korę włosa- rzecz , której zaden fryzjer nie powinien nigdy zrobić . wiąże się to z łamaniem się włosów, pękanie, mocnym przesuszeniem. Takiego włosa jest wręcz niemożliwe naprawić. Wiem, ze po rozjasnianiu /dekoloryzacji przeraża Was efekt „ jajka”, „ kurczaka” i całej reszty ale wierzcie mi na słowo - jest to bardzo normalny i zdrowy efekt. To już fryzjer ma za zadanie dobrać tak farbe z przeciwstawnymi pigmentami ( czerwony neutralizuje zielony, pomarańczowy niebieski, żółty fioletowy ) żebyście osiągnęły efekt docelowy taki na jaki macie ( oczywiście w miarę rozsądku i możliwości włosów ) chcecie. Tak naprawdę u nas nie ma perłowych blondow, piaskowych blondow itp. To nazwy stworzone dla Was. Tak naprawdę to niebieski żółty blond, fioletowo niebieski blond itp.- właśnie po to by wzajemnie się neutralizować. Trochę to skomplikowane ale ja staram się zawsze choć łopatologicznie tłumaczyć klientkom co i jak byście miały świadomość każdego mojego kroku , efektu oraz przede wszystkim znały instrukcje obsługi po wyjściu z salonu tak by efekt utrzymywał się jak najdłużej . W tym celu po wyjściu od fryzjera stosujemy tylko i wyłącznie szampony i odżywki / maski, które chronią kolor. Każdy szampon nawilżający , rekonstruujący itp nie ma siły ochrony koloru stad bardzo częste wypłukiwania pigmentu już po kilku myciach.
Co do koloryzacji takich jak np Aga wrzuciła- te z tymi pojasnieniami - są piękne. Ale zwróćcie uwagę, ze takiego efektu nie znajdziecie nigdzie pokazanego na włosach prostych . Wszystkie instagramie flamboyage, sombre, ombre , babylight i cała reszta technik pokazana jest najczęściej na włosach pofaowanych . Dlaczego ? Bo efekt na prostych jest już mniej spektakularny . To również trzeba brać pod uwagę wybierając technikę i kolor - bo jeśli nie falujemy włosów na codzień powinnysmy wybrać jednak technikę, która sprawdzi się również na włosach prostych. No ale od tego powinni być fryzjerzy. To my jesteśmy fachowcami i to od nas oczekuje się wiedzy i przede wszystkim porady. Niestety w praktyce bywa różnie - wiem ponieważ szkolilam w Polsce i w Czechach. Czasem kolory podstawowe , które w naszej pracy sa jak amen w pacierzu potrafią sprawiać ogromne trudności a co dopiero reszta. 😞
Iskierka - jeśli masz ciemne włosy i marzy Ci się coś w czerwieniach, mahoniach, fioletach - są to najprostsze koloryzacje i 98% fryzjerów Ci je bezpiecznie wykona .
Jakby coś - służę uprzejmieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 07:38
AgaAgnieszka1989, ticia9, MartitaS, Iskierka87, Madzko, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
Mildred wrote:Nadzieja ja też poproszę o wyklad. Sama jestem brunetką dosyć ciemna o ciemnych grubych brwiach i rzęsach i zawsze marzyłam żeby zrobić sobie taki siwy z ciemnymi odrostami. A dekoloryzacja mnie przeraża 🤦,
Taaak, był swego czasu szał na te koloryzacjetutaj niestety problem jest bardzo duży - do tego efektu potrzeba naprawdę bardzo mocnej dekoloryzacji , prawie aż do platyny. Włos by wyszedł pieknie siwy, olowkowy itp musi być czysty jak kartka papieru.
No i najlepiej wyglada z bardzo mocna ciemna zimna nasada - ale wtedy taka koloryzacja jest jednorazowa ponieważ w momencie , gdy będziesz chciała je odświeżyć ( choćby jaśniejszy podciągnąć „ wyżej” to z tej mocnej nasady nie uzyskasz platyny podczas jednej wizyty.
Dodatkowo - nie wiem jaki masz pyszczek - ale takie kolory bardzo postarzają. Wystarczy zamówić perukę na Ali żeby się o tym przekonać czy warto99% klientek po zetknięciu siwych włosów z ich twarzą się wycofuje z tego pomysłu
Do tego typu koloryzacji pasuje tylko bardzo mocny makijaż, jakiś fiolet na ustach i mocne oko. W przypadku kogoś kto nie preferuje mocnego makijażu może sprawić , ze będzie się wyglądać jak własna babcia .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 07:51
Mildred lubi tę wiadomość
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭