X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33802efa439a.jpg

Tutaj np była dekoloryzacja :) zwróćcie uwagę na strukturę włosa - kompletnie nieuszkodzona.

Mildred, Madzko, agniecha2101 lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny efekt :)

Z włosów bardzo ciemnych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 08:01

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Piekny efekt :)

Z włosów bardzo ciemnych?

Ciemnych jak dobrze pamietam :) i tutaj są trzy kolory - ciemna nasada, mrożona kawa na środku i chłodne doły. Wyglądają pieknie w falach ale również na prostych wyglądają bardzo elegancko.

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja pięknie dziękuję 💗 😘 to gdzie przyjmujesz? 😅 Hehe z chęcią bym się wybrała właśnie do Ciebie, czułabym się zaopiekowana ☺️ a powiedz mi tak mniej więcej na ile kasy bym musiała się przygotować chcąc te czerwienie bądź fiolety?

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

• Mildred Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Taaak, był swego czasu szał na te koloryzacje :) tutaj niestety problem jest bardzo duży - do tego efektu potrzeba naprawdę bardzo mocnej dekoloryzacji , prawie aż do platyny. Włos by wyszedł pieknie siwy, olowkowy itp musi być czysty jak kartka papieru.
    No i najlepiej wyglada z bardzo mocna ciemna zimna nasada - ale wtedy taka koloryzacja jest jednorazowa ponieważ w momencie , gdy będziesz chciała je odświeżyć ( choćby jaśniejszy podciągnąć „ wyżej” to z tej mocnej nasady nie uzyskasz platyny podczas jednej wizyty.
    Dodatkowo - nie wiem jaki masz pyszczek - ale takie kolory bardzo postarzają. Wystarczy zamówić perukę na Ali żeby się o tym przekonać czy warto :) 99% klientek po zetknięciu siwych włosów z ich twarzą się wycofuje z tego pomysłu ;)
    Do tego typu koloryzacji pasuje tylko bardzo mocny makijaż, jakiś fiolet na ustach i mocne oko. W przypadku kogoś kto nie preferuje mocnego makijażu może sprawić , ze będzie się wyglądać jak własna babcia . :)

Ja się prawie wcale nie maluje, więc pewnie został by efekt stare babci 😉, dzięki za wytlumaczenie. Na kimś zawsze coś ładnie wygląda, gorzej w oryginale jak ktoś sobie coś zrobi dziwnego na głowie. Perulka z Aliexpress chyba na tym się skupie hehehe 🤦😉

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Nadzieja pięknie dziękuję 💗 😘 to gdzie przyjmujesz? 😅 Hehe z chęcią bym się wybrała właśnie do Ciebie, czułabym się zaopiekowana ☺️ a powiedz mi tak mniej więcej na ile kasy bym musiała się przygotować chcąc te czerwienie bądź fiolety?

Centrum Dabrowy Gorniczej :) jesli będziesz miała ochotę to serdecznie zapraszam ❤️
    Co do ceny - niestety tutaj nie pomogę, bo każdy salon rządzi się swoim cennikiem 🤔

Mildread , przepraszam, Broń Boże nie chciałam Cię urazić 😘 to tylko taki obrazowy opis jak te koloryzacje wyglądają w rzeczywistości . Są bardzie niepraktyczne niestety.

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio narzekalam że mały nieaktywny, a dzisiaj w nocy dał mi popalić 😁 i w sumie cały czas się rozpycha, teraz mu się w drugą stronę zmieniło 😂
    Jeszcze byłem dzisiaj rano na badaniach to już w ogóle wytrzymać bez wstawania na siusiu to był wyczyn :) powtórzyłam morfologie, crp i mocz i jestem ciekawa bardzo czy faktycznie zadna infekcja się nie rozwija.

O 10 dzisiaj mam telekonsultacje z diabetolog i pewnie da mi insulinę na noc. W tym tygodniu każdego dnia rano mam cukier 92, cokolwiek bym nie zjadła na kolację

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    O 10 dzisiaj mam telekonsultacje z diabetolog i pewnie da mi insulinę na noc. W tym tygodniu każdego dnia rano mam cukier 92, cokolwiek bym nie zjadła na kolację

U mnie dzisiaj na czczo 96 🙈🙈 A wczoraj po kolacji 102. Nie wiem o co chodzi 😞 Oby to był jednorazowy skok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 09:14

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Centrum Dabrowy Gorniczej :) jesli będziesz miała ochotę to serdecznie zapraszam ❤️
    Co do ceny - niestety tutaj nie pomogę, bo każdy salon rządzi się swoim cennikiem 🤔

No to kawałek drogi mam ale warto jechać, kto wie może i wpadnę 😉 ile byś mnie skasowała zatem u siebie? Po prostu chce mniej więcej wiedzieć ile kasy szykować co by później gał nie wybauszać 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 09:17

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy też macie takie luźniejsze 💩 ? Biegunkę tego nie mogę nazwać bo raz dziennie chodzę do toalety i od jakichś dwóch tygodni mam takie luźniejsze 💩. Nie boli mnie przy tym brzuch ani nie mam innych dolegliwości. Ale dzisiaj to już taką bardzo luźniejsza była i oczywiście zaczynam się martwić. Wizyta dopiero za tydzień i nie wiem czy to po prostu przez to,ze w miarę regularnie jem, czy większą ilość płynów na to wpływa, czy może te pomidory tak na mnie działają, a może czopki na hemoroidy mają coś z tym wspólnego? Używam od tygodnia tych czopków po jednym na noc. Przepraszam, że z rana takie tematy ale się naczytałam, ze w ten sposób się organizm oczyszcza no ale to jeszcze za wcześnie chyba albo o zgrozo oznacza odklejanie łożyska i jestem w jeszcze większym strachu. Internet to zło. Tez tak macie lub miałyście w poprzednich ciążach?

pati_zuzia83 lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka sorki chcialam zacytowac a polubilam🤦‍♀️ Jak ja sie oczyszczalam to moja 💩 byla bardziej niz luzniejsza i nie schodzilam z toalety, siedzialam tam z miska na kolanach, bo doslownie Lecialo ze wszystkich dziur🙈🙊 tak bylo za pierwszym razem gdy zaczelo sie samo I za drugim gdy mi wywolywali. I dosc sporo czasu spedzilam w toalecie, przynajmniej tak to pamietam😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 09:41

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • Sisi86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 ja już tak mam od co najmniej miesiąca niezależnie co zjem. Wszyscy straszą zaparciami a u mnie odwrotnie.

Wczoraj byłam na badaniach prenatalnych i szyjka jedynie 6,7 mm :( dzwoniłam do lekarki i kazała leżeć do środy do wizyty i potem do szpitala możliwe że do rozwiązania... Przeraża mnie ta wizja nie sam szpital bo w poprzednich ciążach też śledziłam tam kilka tygodni, ale brak odwiedzin mnie dobija...

Cukry u mnie rano między 96 a 99, diabetolog mówi o insulinie a ginekolog mówi, że do 100 nie trzeba.... Kogo tu słuchać? 🙄

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia83 wrote:
    Kropka sorki chcialam zacytowac a polubilam🤦‍♀️ Jak ja sie oczyszczalam to moja 💩 byla bardziej niz luzniejsza i nie schodzilam z toalety, siedzialam tam z miska na kolanach, bo doslownie Lecialo ze wszystkich dziur🙈🙊 tak bylo za pierwszym razem gdy zaczelo sie samo I za drugim gdy mi wywolywali. I dosc sporo czasu spedzilam w toalecie, przynajmniej tak to pamietam😂

Czyli się nie oczyszczam 😅 więc zatem to jest normalne? Sama nie wiem co o tym myśleć. Boję się tego odklejania łożyska. Czy podczas USG lekarz może to zauważyc czy raczej nie?

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi86 wrote:
    Kropka4 ja już tak mam od co najmniej miesiąca niezależnie co zjem. Wszyscy straszą zaparciami a u mnie odwrotnie.

Wczoraj byłam na badaniach prenatalnych i szyjka jedynie 6,7 mm :( dzwoniłam do lekarki i kazała leżeć do środy do wizyty i potem do szpitala możliwe że do rozwiązania... Przeraża mnie ta wizja nie sam szpital bo w poprzednich ciążach też śledziłam tam kilka tygodni, ale brak odwiedzin mnie dobija...

Cukry u mnie rano między 96 a 99, diabetolog mówi o insulinie a ginekolog mówi, że do 100 nie trzeba.... Kogo tu słuchać? 🙄

Ja miałam zaparcia w 1 trymestrze i trochę na początku 2 . Ale mało jadłam i brałam Duphaston więc może on tak działał. Hmm dziwne to wszystko ale martwię się.

O jejku współczuje 😔 w poprzednich ciążach też leżałaś przez krótką szyję ? Wspolczuje..

mhsvj44jaatf8jcr.png

• to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy też macie takie luźniejsze 💩 ? Biegunkę tego nie mogę nazwać bo raz dziennie chodzę do toalety i od jakichś dwóch tygodni mam takie luźniejsze 💩. Nie boli mnie przy tym brzuch ani nie mam innych dolegliwości. Ale dzisiaj to już taką bardzo luźniejsza była i oczywiście zaczynam się martwić. Wizyta dopiero za tydzień i nie wiem czy to po prostu przez to,ze w miarę regularnie jem, czy większą ilość płynów na to wpływa, czy może te pomidory tak na mnie działają, a może czopki na hemoroidy mają coś z tym wspólnego? Używam od tygodnia tych czopków po jednym na noc. Przepraszam, że z rana takie tematy ale się naczytałam, ze w ten sposób się organizm oczyszcza no ale to jeszcze za wcześnie chyba albo o zgrozo oznacza odklejanie łożyska i jestem w jeszcze większym strachu. Internet to zło. Tez tak macie lub miałyście w poprzednich ciążach?
    Ja też tak mam, jakoś od miesiąca. Nie wydaje mi się, żeby to było coś poważnego, bo to nie są biegunki.
    edit - i też miałam na początku problemy z zaparciami, nie jakieś straszne, ale były, a teraz właśnie odwrotnie. Jak dla mnie zmiana na duży + :D

Sisi a przy takiej szyjce to nie od razu do szpitala? Do środy jeszcze kupa czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 09:54

Kropka4 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z biegunkami. Jeśli bierzecie magnez i to w dość sporych dawkach biegunka jest normalnym efektem spożywania magnezu.
    Też mam, lekkie kupy 💩.

Nadzieja wcale mnie nie uraziłas, tylko doradzilas, a efekt stare babci to poprostu fakt hehe 😆♥️.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi86 leż kochana i jakby co to pamiętaj śmigać na IP szybko. Który to tydzień ?
    A jeśli chodzi o cukry mój profesorem mówi że teraz jest szaleństwo na cukrzycę ciazowo że to przesada i nad wyrost, ja mam cukry nadczco czasami ponad 90, 91 max do 93 i on uważa że nadal tylko dieta bez insuliny bo insulina przy takich wynikach może tylko zrobić gorzej czasami.
    Staram się jak mogę jeść wieczorem tak aby cukier byl niższy ale nie zawsze to wychodzi, w ciągu dnia zawsze w normie, obojętnie co zjem.
    Moim zdaniem chyba słuchać gina bardziej.. 🤔

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:
    Ja też tak mam, jakoś od miesiąca. Nie wydaje mi się, żeby to było coś poważnego, bo to nie są biegunki.
    edit - i też miałam na początku problemy z zaparciami, nie jakieś straszne, ale były, a teraz właśnie odwrotnie. Jak dla mnie zmiana na duży + :D

Sisi a przy takiej szyjce to nie od razu do szpitala? Do środy jeszcze kupa czasu.

Uf to mi lepiej 🤣 fajnie bo się nie męczę na wizycie w toalecie i chodzę codziennie , a to też wpływa na mniejsze tycie 😂 to się nie będę martwić 😌

mhsvj44jaatf8jcr.png

• Sisi86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w ciągu dnia nie mam żadnych problemów z cukrem rzadko przekraczam 110, tylko te poranne od dwóch tygodni testuje różne posiłki przed snem a poniżej 96 nie spada.

W pierwszej ciąży miałam przedwczesne odejście wód, 5 tygodni w szpitalu i niestety synek był za mały. W drugiej krwiak, krwawienie leżenie 3 tygodnie i niestety też nie udało się uratować. Usunęliśmy prawdopodobna przyczynę - przegrodę macicy... To teraz problemy z szyjką.

Też myślałam że mnie położy do szpitala ale kazała dalej brać leki tak jak biorę i w środę na wizytę i jak nie będzie lepiej to do szpitala. Wczoraj miałam już takie mysli czy dobrze wybrałam lekarza prowadzącego.... Tyle z was dobrze znosi pessar, a moja kategorycznie odmówiła jego założenia w mojej sytuacji... Tysiac myśli w głowie i jeszcze więcej niepokoju

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Dziewczyny z biegunkami. Jeśli bierzecie magnez i to w dość sporych dawkach biegunka jest normalnym efektem spożywania magnezu.
    Też mam, lekkie kupy 💩.

Nadzieja wcale mnie nie uraziłas, tylko doradzilas, a efekt stare babci to poprostu fakt hehe 😆♥️.

Kurcze o tym nie pomyślałam, że magnez może tak wpływać. Dziękuję, że mnie oświeciłaś ☺ ja tu już czarny scenariusz z odklejającym się łożyskiem i przedwczesnym porodem miałam 🤦‍♀

mhsvj44jaatf8jcr.png

‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ