X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • polin Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll za taki stres to Ci ten lekarz powinien 2 kg truskawek do domu na kolanach przynieść i do tego tort czekoladowy:)

Kindoll, Nadzieja777, Bela lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • AgaG88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll super ze wszystko jest dobrze! :) ale przeraża mnie to jacy lekarze mogą się trafić i zestresować kobietę, która w tym stanie nie powinna się stresować !!!
    Ja też mogę być i tu i na Fb 😊

Kindoll lubi tę wiadomość

w4sqqqmzkt8w1t59.png
    f2wlanlikcvz92zp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll wspaniałe wieści 💗 i tylko współczuję Ci stresu kochana. Lekarze...

AgaAgnieszka też widziałam je w pepco i zastanawiałam się czy wziąć w końcu nie wzięłam a teraz widzę że się przydadzą jednak. Pojadę po nie dziś 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 10:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wczoraj wyciągnęłam starego laptopa, żeby zgrać zdjęcia i przeglądałam zdjęcia z pierwszej ciąży, z tych pierwszych dni po narodzinach, Jezu jakie to piękne, że znowu to przeżywam. Ale też znalazłam kilka rzeczy, do których sama do siebie bym się przyczepiła 🙄
    Zwróćcie uwagę na dobre dociągnięcie pasów w łupinie, bo moja córka jeździła w poluzowanych na początku, pewnie głupia myślałam, że ja to będzie bolało, ale widzę, że dużo pierwszorazowych rodzicow popełnia ten błąd 🙄 dobrze, że nie mieliśmy kolizji albo wypadku

Pasy dociagaj tak, jak kochasz 👍

Te pojemniki z Pepco też mam, ale mam też takie mini z Rossmana, może któryś użyje. Wczoraj kupiłam w biedrze woreczki na suwak do kompletów ubranek. Kto już spakował torbę? Ew kiedy pakunecie? Przy Ali spakowałam się jakoś po 37 tc, teraz chcę szybciej, bo mam wrażenie, że tym razem szybciej urodzę niż małą, częściej mam twardnienia i szyjkę krótsza niż przy Ali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 10:16

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    u mnie też ponad normę kolejny dzień. Wczoraj spróbowałam na noc bez chleba, sałatka z grilowanym kurczakiem i przed samym snem pół szklanki maślanki, ale wynik znowu taki sam. Nie ważne co zjem wynik co rano ten sam.

Ale znowu zmierzyłam 2 razy, pierwszy raz zaraz po siusiu wynik 95 i drugi raz po 15 minutach 91. Więc chyba jutro poleżę 15 minut w łóżku i dopiero zmierzę :) mniej się będę stresować
    Mi raz w ciągu 3 tyg diety wyszedł cukier 89 zawsze mam dużo mniej. I diabetolog mówiła że musiałam wlansie dzień wcześniej zjeść za duzo węglowodanów. I żeby trochę mniej ich jeść a więcej warzyw białka i tluszczu

• Zozo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll wrote:
    Dziewczyny, wczoraj lekarz musiał zle zmierzyć kość udową. Dzisiaj 3 pomiary, wszystkie w normie idealnie. Noc nieprzespana przez konowała!!!

Uffff super wiadomosc :) szkoda tylko twojego stresu :(

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę być i tu i na fb 🙂

Kindoll super wieści, ale się cieszę 😘 tylko niepotrzebnie sie denerwowalas. Ta wczorajsza wizyta to było USG III trymestru? I pewnie jeszcze płatne?

Ja się zastanawiam czy iść na to USG. Zapisałam się ale jeszcze się waham. Ginekolog nie widzi potrzeby skoro I i II badanie było okej ale sama nie wiem. Dla świętego spokoju wolałabym iść.

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• Kindoll Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Ja mogę być i tu i na fb 🙂

Kindoll super wieści, ale się cieszę 😘 tylko niepotrzebnie sie denerwowalas. Ta wczorajsza wizyta to było USG III trymestru? I pewnie jeszcze płatne?

Ja się zastanawiam czy iść na to USG. Zapisałam się ale jeszcze się waham. Ginekolog nie widzi potrzeby skoro I i II badanie było okej ale sama nie wiem. Dla świętego spokoju wolałabym iść.
    Dokładnie tak, płatne usg 3 trymestru. A mój lekarz dzisiaj nie wziął nawet ode mnie pieniędzy, mimo, że to też prywatna klinika.

ckai3e3kbk0ms415.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pepco cala paczka buteleczek 5 zl w rossman 2-3zl za 1 placilam

Iskierka87 lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • madziab Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze i weź tu ufaj lekarzom 🙆 niby nie mamy innego wyjścia ale tu chodzi też o nasz spokój psychiczny i jak coś nas niepokoi to lepiej sprawdzić u 3 lekarzy niż niepotrzebnie stresowac się błędna diagnoza jakiegoś konowała

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll super wieści ☺️ szkoda nieprzespanej nocy ale dobrze że w końcu możesz odetchnąć z ulgą ☺️

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll super wieści ! Ale się nastresowałaś 🥺
    Czyli waga Ci się zmieniła?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu ja sie niby spakowalam ale ciagle coś dokładam Po dzisiejszych kosmetykach ledwo dopielam walizke a jeszcze becik musze upchnac
    Przy wyjsciu ze szpitala latwiej bedzie chociaż to upchnac

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Kindoll super wieści ! Ale się nastresowałaś 🥺
    Czyli waga Ci się zmieniła?
    Odrobinę, bo i główka inaczej zmierzona wyszła mniejsza, a te nogi dłuższe, więc wyszła ostateczna waga przybliżona do wczorajszej - 1548 g

Evli, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziab - a jak u Ciebie? Mam nadzieję że dobrze się czujesz. Wychodzisz dzisiaj?

madziab, Nadzieja777 lubią tę wiadomość

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • madziab Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek właśnie nie wiadomo. Rano na wizycie było że po śniadaniu KTG i wychodzę. A po KTG wyszło że o 13 będzie powtórzone (nie wiem dlaczego, bo nikt mi nie mówi co tam wyszło) i wtedy będzie decyzja czy wychodzę. mam już dość

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Kagu ja sie niby spakowalam ale ciagle coś dokładam Po dzisiejszych kosmetykach ledwo dopielam walizke a jeszcze becik musze upchnac
    Przy wyjsciu ze szpitala latwiej bedzie chociaż to upchnac
    Właśnie ciągle myślę, czy te ubranka dziecięce wytrzymaja w ładnym stanie tzn bez zagnieceń i świeże w miarę..chyba, że wstępnie spakuję za jakiś czas a w 37+0 jeszcze je przeprasuję 🤔

• aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll świetne wieści!

Kagu- pokażesz te woreczki? też muszę kupić

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll super wiadomosci! Ja juz tez po wizycie, mała waży 1,4kg, wszystko jest ok, chociaz wyciagnelam wyniki i zaczelam sama analizowac i brzuszek sporo mniejszy niz reszta wymiarów..hmm, ale skoro lekarz mowi, ze wszystko dobrze to chyba wszystko dobrze 🙈🧡

A to moja gwiazda :)

82a2d20a6839.jpg

Kagu3, Asasa, Kropka4, Kindoll, Nadzieja777, MomOfBoys, Zozo, Madzko, AgaAgnieszka1989, ticia9, Evli, Mirabelka02, pati_zuzia83, aniołkowa_mama, kasia_pra, Bela, megson91, MartitaS, Namyria, Mamuśka☺️, m@rzenie, mommy, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    A jaki macie cukier 1h po spożyciu tego chleba Probody? Bo ja 87 po 3 kromkach. Się zastanawiam czy nie za nisko. Ale miałam dużo warzyw do niego. To może dlatego?

Ja też mam niski po tym chlebie. I korzystając z tej wiedzy jak jem Probody to zawsze pozwalam sobie na więcej wędliny lub sera 😂 Oczywiście w połączeniu ze sporą porcją warzyw 😋 W ogóle takich porcji warzyw w różnych kombinacjach to chyba nigdy w życiu nie jadłam 😅 Prawie do każdego posiłku pomidor/ogórek/papryka/szczypiorek/rzodkiewka/ogórek małosolny w zmiennych proporcjach, ale muszą być 😋😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 11:11

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ