X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • polin Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Zamówiłam właśnie na alli małe buteleczki po 30 ml z pompką do szamponu, odżywki, balsamu, żelu, płynu do higieny intymnej - oszczędzam miejsce w torbie:) I zamówiłam nową kosmetyczkę- też, taką w typie worka żeby nie była sztywna a ładnie się układała:)

Domówiłam 2 koszule, mam jeszcze gdzieś takie z pierwszego porodu no i siostra chce mi dać swoją porodową od mamy ginekolog bo jej nie zdążyła użyć, a mówi że na później nie zdaje egzaminu bo sama się odpina, za to powinna być idealna do porodu i kangurowania zaraz po:)

Wczoraj przyjechał materacyk i paczka z Gemini i od jednego sprzedawcy z allegro, zamówiłam od niego m.in. okrycie kąpielowe z sensillo - o ile jakość samego ręcznika wydaje mi się ok to ta bawełniana nakładka jakoś mnie nie przekonuje. Muszę pomyśleć czy ze mną zostanie:) Za to pomimo, że mam przewijak wolnostojący z regałem Hensvik z IKEA to i tak kupiłam przewijak usztywniany bo mi się wzór spodobał:) Ostatnio koleżanka szyła mi z minky piękny ale oddałam go siostrze:)

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny cukrzycowe.
    Nie wiem czy jecie chleb Probody. Ma niski indeks.
    Ale warto sprawdzić w niektórych sklepach gdzie go dowożą. U mnie jest mimo że jestem z mniejszego miasta. Na ich stronie można sprawdzić czy jest u Was i w którym sklepie. Jest pyszny

https://www.pieczywoprobody.pl/

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria wrote:
    Dziś dostałam paczkę z HubiWord. Ale ten dwupak otulaczy odsyłam. Jednak wolę bambus lub flanele a nie mulslinę.

Ja mam zamiar zamówić właśnie taki dwupak otulaczy. Dlaczego odsyłasz? Nieprzyjemne w dotyku sa muślinowe? Za cienkie albo za grube? Z muślinowymi nie miałam do tej pory do czynienia...

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    Dzieczyny cukrzycowe.
    Ale warto sprawdzić w niektórych sklepach gdzie go dowożą. U mnie jest mimo że jestem z mniejszego miasta. Na ich stronie można sprawdzić czy jest u Was i w którym sklepie. Jest pyszny

Ja kupuje w Putce chleb Probody. Jest smaczny, ale drogi (za malutki kawałek, prawie 7 zł 😯). To chyba właśnie taki jak na tej stronie. Ja chyba nieubłaganie zmierzam do insuliny. Dzisiaj rano znowu ponad normę 😭😭😭

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też wolę zostać tutaj - nie mam FB.

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Ja kupuje w Putce chleb Probody. Jest smaczny, ale drogi (za malutki kawałek, prawie 7 zł 😯). To chyba właśnie taki jak na tej stronie. Ja chyba nieubłaganie zmierzam do insuliny. Dzisiaj rano znowu ponad normę 😭😭😭

Tak Probody jest od Putki, u mnie niestety nie ma nigdzie a czytałam same dobre opinie o tym chlebie.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Tak to ten sam. U mnie 5.50zl Ale w sklepie dowiedziałam się że mają też inny chleb z niskim indeksem więc go spróbuję następnym razem.
    Ja o dziwo mam na czczo super te cukry. Dziś byłam w szpitalu rano na czczo zeszło mi tam 3h i cukier po tym czasie cały czas taki jak o 5 rano. A ponoć rośnie jak się długo nie je☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę podzielić grupy w ten sposób, ale szczerze powiedziawszy po porodzie łatwiej się pisze na FB jak się z dzieckiem przy cycu siedzi 😅 możemy założyć na próbę 👍 ja i tak będę też tu jak mówiłam póki co

Wiecie co jestem wściekła na moją uczelnię. Miała być obrona w czerwcu, nie wyrobili się, wymyslili dodatkowe zaliczenia i egzaminy. Teraz ponoć nawet nie umieją podać daty obrony 👿 nosz ku***
    Miał być początek lipca, to chyba wypada już sierpień wrrr. :/

Powodzenia na wizytach ✊✊✊

32 tydzień ❤️ tydzień do wizyty ❤️
    Niby 8 miesiąc ? Ale ja liczę od 11 każdy kolejny 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 09:18

Mamuśka☺️, pati_zuzia83, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Ja nie chcę podzielić grupy w ten sposób, ale szczerze powiedziawszy po porodzie łatwiej się pisze na FB jak się z dzieckiem przy cycu siedzi 😅 możemy założyć na próbę 👍 ja i tak będę też tu jak mówiłam póki co

Wiecie co jestem wściekła na moją uczelnię. Miała być obrona w czerwcu, nie wyrobili się, wymyslili dodatkowe zaliczenia i egzaminy. Teraz ponoć nawet nie umieją podać daty obrony 👿 nosz ku***
    Miał być początek lipca, to chyba wypada już sierpień wrrr. :/

Powodzenia na wizytach ✊✊✊

32 tydzień ❤️ tydzień do wizyty ❤️
    Niby 8 miesiąc ? Ale ja liczę od 11 każdy kolejny 🤔
    32 tydzień to już brzmi poważnie! :) nie mogę się doczekać aż mi minie 30 😉

• Kindoll Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj lekarz musiał zle zmierzyć kość udową. Dzisiaj 3 pomiary, wszystkie w normie idealnie. Noc nieprzespana przez konowała!!!

madziab, MartitaS, Kagu3, Mała_Gwiazdka, Mała_Gwiazdka, Mildred, Mousie89, AgaAgnieszka1989, pati_zuzia83, ticia9, AgaG88, Asasa, Iskierka87, Kropka4, Madzko, Evli, i_ka, Mirabelka02, aniołkowa_mama, darkestfear, to_tylko_ja, Nadzieja777, MomOfBoys, Bela, kasia_pra, AsIuLa2020, megson91, m@rzenie, mommy, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

ckai3e3kbk0ms415.png
  • madziab Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll wrote:
    Dziewczyny, wczoraj lekarz musiał zle zmierzyć kość udową. Dzisiaj 3 pomiary, wszystkie w normie idealnie. Noc nieprzespana przez konowała!!!
    Super wiadomość!

Kindoll lubi tę wiadomość

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki macie cukier 1h po spożyciu tego chleba Probody? Bo ja 87 po 3 kromkach. Się zastanawiam czy nie za nisko. Ale miałam dużo warzyw do niego. To może dlatego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll wrote:
    Super !! Bardzo się cieszę, wyobrażam sobie, jak musiałaś być zdenerwowana :*

Mamuśka, jeszcze chwila i będzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze się pochwalę, że umówiłam kontrolę okulistyczną przed porodem do tego polecanego lekarza, na 29.06. mam nadzieję, że będzie rzeczywiście wnikliwie sprawdzał, czy na 200 % mogę rodzić sn

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Mildred Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindoll wspaniała wiadomość !! 💚💚💚

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wam dziękuję za wsparcie <3

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Flara Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    A jaki macie cukier 1h po spożyciu tego chleba Probody? Bo ja 87 po 3 kromkach. Się zastanawiam czy nie za nisko. Ale miałam dużo warzyw do niego. To może dlatego?
    Ja w pierwszej ciazy po tym chlebie to zawsze właśnie koło 90 miałam. Po nim nie ma szans zeby cukier wyskoczył. Jak do godziny, dwóch robiłam się głodna to dojadała coś jeszcze, ale najczęściej 2h bez głodu się udawało.

Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    Dzieczyny cukrzycowe.

dziękuję Ci bardzo :) okazuje się, że u nas w mieście też jest, a właśnie do Putki mam pół Łodzi do przejechania. Dzisiaj jeszcze kończę mój chleb z biedronki żytni, ale jutro przejadę się po ten :)

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:

u mnie też ponad normę kolejny dzień. Wczoraj spróbowałam na noc bez chleba, sałatka z grilowanym kurczakiem i przed samym snem pół szklanki maślanki, ale wynik znowu taki sam. Nie ważne co zjem wynik co rano ten sam.

Ale znowu zmierzyłam 2 razy, pierwszy raz zaraz po siusiu wynik 95 i drugi raz po 15 minutach 91. Więc chyba jutro poleżę 15 minut w łóżku i dopiero zmierzę :) mniej się będę stresować

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko moj maly to takie akrobacje robi od wczoraj ze az mi sie nie dobrze robi momentami

Ja właśnie dzisiaj dokupilam pare mini kosmetyków i mini buteleczki w pepco zeby sobie przelewać i nie zabierac tylu butelek do szpitala bo teraz każda przestrzeń w walizce na wage zlota :)
    0a18d6d33522.jpg

Ja tez na fb jestem anonimowo bez zdjec i żadnych info tylko imię i nazwisko woec dla mnie moze byc

Kindoll super ze wszystkie okazalo sie dobrze 😘

Kagu3, Bela, agniecha2101 lubią tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ