❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kindoll wrote:Dokładnie tak, płatne usg 3 trymestru. A mój lekarz dzisiaj nie wziął nawet ode mnie pieniędzy, mimo, że to też prywatna klinika.
Masakra.. . Myślałam, że te prenatalne są naprawdę dokładne bo tylko lekarze z certyfikatem mogą je robić a tu taka sytuacja i pewnie zapłaciłaś więcej niż u lekarza prowadzącego.
Dobrze, ze Twój lekarz chcoiaz okazał serce. Ale najważniejsze, ze maluszek jest zdrowy, a Ty możesz być spokojna 🙂Kindoll lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Kagu3 wrote:Zosia samosia strunowe, takie zwykłe. Będą ok na pojedyncze zestawy ubranek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 11:30
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Kagu3 wrote:Wiecie co wczoraj wyciągnęłam starego laptopa, żeby zgrać zdjęcia i przeglądałam zdjęcia z pierwszej ciąży, z tych pierwszych dni po narodzinach, Jezu jakie to piękne, że znowu to przeżywam. Ale też znalazłam kilka rzeczy, do których sama do siebie bym się przyczepiła 🙄
Zwróćcie uwagę na dobre dociągnięcie pasów w łupinie, bo moja córka jeździła w poluzowanych na początku, pewnie głupia myślałam, że ja to będzie bolało, ale widzę, że dużo pierwszorazowych rodzicow popełnia ten błąd 🙄 dobrze, że nie mieliśmy kolizji albo wypadku
Pasy dociagaj tak, jak kochasz 👍
Te pojemniki z Pepco też mam, ale mam też takie mini z Rossmana, może któryś użyje. Wczoraj kupiłam w biedrze woreczki na suwak do kompletów ubranek. Kto już spakował torbę? Ew kiedy pakunecie? Przy Ali spakowałam się jakoś po 37 tc, teraz chcę szybciej, bo mam wrażenie, że tym razem szybciej urodzę niż małą, częściej mam twardnienia i szyjkę krótsza niż przy Ali
Kagu podeślij fotę tych woreczków bo ja już obszukalam dwa razy Biedre i nie znalazłam, a kupiłam a Auchan takie 1l i się okazały maluteńkie 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 11:43
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja tez po wizycie.
Mała wazy 2178g 😳 ale to podobno w normie 😊
Szyjka długa i twarda, serducho bije wiec nic tylko czekać na porod.
Jedziemy z mężem nad morze na urlop, następna wizyta 30.06.
No i Gin poruszyła dzisiaj temat porodu. Czy chce naturalnie czy CC.
Mam skierowanie do okulisty, muszę sprawdzić czy naturalnie w ogóle wchodzi w grę.
Trochę liczę na to że okulista powie że tylko CC bo miałabym przeświadczenie że ktoś podjął decyzje za mnie...
Sama nie jestem w stanie zadecydować co będzie lepsze ...
ticia9, Kagu3, Evli, madziab, Nadzieja777, Asasa, MomOfBoys, Zozo, Mirabelka02, pati_zuzia83, Kindoll, aniołkowa_mama, Bela, Kropka4, Iskierka87, megson91, MartitaS, m@rzenie, mommy, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzko wrote:Dziewczyny ja tez po wizycie.
Mam skierowanie do okulisty, muszę sprawdzić czy naturalnie w ogóle wchodzi w grę.
Trochę liczę na to że okulista powie że tylko CC bo miałabym przeświadczenie że ktoś podjął decyzje za mnie...
Sama nie jestem w stanie zadecydować co będzie lepsze ... -
Mousie89 wrote:Ja też mam niski po tym chlebie. I korzystając z tej wiedzy jak jem Probody to zawsze pozwalam sobie na więcej wędliny lub sera 😂 Oczywiście w połączeniu ze sporą porcją warzyw 😋 W ogóle takich porcji warzyw w różnych kombinacjach to chyba nigdy w życiu nie jadłam 😅 Prawie do każdego posiłku pomidor/ogórek/papryka/szczypiorek/rzodkiewka/ogórek małosolny w zmiennych proporcjach, ale muszą być 😋😊
To jest dobra wprawa przed późniejszym karmieniem szkraba.
My własnie ze względu na córkę to do każdego posiłku porcje warzyw dorzucamy żeby dawać dobry przykład i było codziennie jakieś urozmaicenie zwłaszcza do kanapeki je teraz nawet surowa cebule ze smakiem
lub prosi o paprykę do kanapki. A na początku tylko ogórki i pomidory tolerowała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 11:59
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Czuje się ok. Choć dopiero w domu zauważyłam ile nerwów i stresu mnie to kosztowało. Nawet moj mąż powiedział do mnie -„ ale jesteś biedna „. Twarz mam blada jak ściana, oczy podkrążone i czerwone, widze potężne zmęczenie w lustrze. I zmęczona mam tez głowę. Nie umiem się nawet uśmiechnąć . I stojąc z boku szkoda mi mnie samej. Jakoś depresyjnie się czuje.
Próbowałam poprawić sobie humor i wybrałam się do kosmetyczki. Choć wybranie to za duże słowo- obok bloku moja przyjaciółka ma salon. Jakieś 100metrow. Założyłam bluzę, dresy, przemylam twarz i poszam 1km na godzinę . Zrobiła mi rzęsy, paznokcie, hennę i regulacje. Chyba widziała , ze potrzebuje pomocy 🙈 ale żeby mi to pomogło to tak średnio.
Plamienia widze ustają . Znaczy są „ luteinowe „ ale są brudne. Widze, ze zanikają i nie ma nowej, świeżej krwi wiec musiał to być na sto procent polip. Nie mam skurczy, czasem lekko zaboli mnie brzuch przy np próbie obrócenia się na bok lub gdy młoda cała sobą oprze się na pessarze.
Jestem mocno rozbita . I nie wiem co z sobą zrobić. Umylabym sobie włosy ale nie wiem czy mogę . Po tej rozmowie z moim lekarzem czuje się do dupy.
Przetrzepałam wypis z 6 razy - zalecenia - oszczędzający tryb życia ( czyli to co czytam od 16tc) , duphaston ( co by luteina nie podrażnić tego polipa ), kontrola za 2 tyg. W razie skurczy, krwawienia, braku ruchów do szpitala , pacjentka wypisana w stanie ogólnym dobrym . Wyniki krwi ok, moczu tez, pomiary super, ( przy usg wspomniał , ze anatomiczny ideał ). A ja czuje się jakbym conajmniej miała ciąże zagrożoną. Eh.7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Madzko wrote:Dziewczyny ja tez po wizycie.
Sama nie jestem w stanie zadecydować co będzie lepsze ...
Ciekawe ile maluszki przybierają teraz na wadze tygodniowo. Moja, niecałe dwa tyg temu ważyła 1425 g. Być może za tydzień będzie ważyć podobnie jak u Ciebie (wg suwaczka jesteś tydzień do przodu z ciążąw stosunku do mnie) 🤔. Za dwa tyg wizyta. Mam nadzieję, że lekarz zmierzy, bo on nie zawsze sprawdza wymiary.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Flara wrote:To jest dobra wprawa przed późniejszym karmieniem szkraba.
My własnie ze względu na córkę to do każdego posiłku porcje warzyw dorzucamy żeby dawać dobry przykład i było codziennie jakieś urozmaicenie zwłaszcza do kanapeki je teraz nawet surowa cebule ze smakiem
lub prosi o paprykę do kanapki. A na początku tylko ogórki i pomidory tolerowała.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Nadzieja wyszłaś ze szpitala z pewnym poczuciem winy, pewnie dlatego teraz jest tak byle jak psychicznie. Może jakiś odmóżdżający program w tv albo film (serial) trochę oderwie Cię od smutnych myśli? Ja to bym pewnie lody zjadła na pocieszenie, albo coś innego co lubię. Ale patrząc na moją wagę nie powinnam tego polecać 😅
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
MomOfBoys wrote:Fajnie, już takie spore dzieciątko 🥰
Ciekawe ile maluszki przybierają teraz na wadze tygodniowo. Moja, niecałe dwa tyg temu ważyła 1425 g. Być może za tydzień będzie ważyć podobnie jak u Ciebie (wg suwaczka jesteś tydzień do przodu z ciążąw stosunku do mnie) 🤔. Za dwa tyg wizyta. Mam nadzieję, że lekarz zmierzy, bo on nie zawsze sprawdza wymiary.
MomOfBoys ja byłam tydzień temu na III prenatalnych i mała ważyła 1699g. Mówię Gin że przyrost chyba duży to powiedziała że w normie i że te pomiary nie są aż takie dokładne. Że może być rozbieżność nawet 200g. -
nick nieaktualnyMadzko wrote:-6 na oboje oczu ale to podobno zależy od kondycji siatkówki
Madzko lubi tę wiadomość
-
Madzko wrote:MomOfBoys ja byłam tydzień temu na III prenatalnych i mała ważyła 1699g. Mówię Gin że przyrost chyba duży to powiedziała że w normie i że te pomiary nie są aż takie dokładne. Że może być rozbieżność nawet 200g.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
MomOfBoys wrote:Mój młodszy to niestety nic nie chce, chociaż ja za każdym razem uparcie kładę mu talerz jakieś warzywo. Zawsze oddaje i mówi, że nie lubi. Gdyby nie zupy to w ogóle warzyw by nie jadł 🤷♀️ Liczę na to, że kiedyś zaskoczy. Ale gdzieś mam obawy, że słabo go odżywiam i wyrządzam mu tym krzywdę, więc kiepska ze mnie matka 🙄
Najważniejsze że próbujesz, sama wiesz że wpychanie na siłe zwłaszcza w przypadku dzieci do niczego nie prowadzi a raczej prowadzi zawsze do odwrotnej sytuacji. Kiedyś zaskoczy.
Widzę że córka bardzo wzoruje się na nas (lepiej je jak jemy wszyscy razem jakiś posiłek) i chce próbować to co my jemy, czasem jej smakuje czasem nie, ale próbuje (ostatnio nawet placki nan i jakieś tajskie jedzonko i to mnie cieszy)
Ale to też chyba przez to że od małego jej powtarzam żeby spróbowała, że może jej nie smakować i to nie problem, nie musi dalej danej rzeczy jeść ale niech przynajmniej spróbuje i sama się przekona. I czasami się udaje, bo zamiast mówić odrazu nie nie nie, to jak spróbuje mówi oooo dobre.
Z papryką surową to ze 2 tygodnie trwało nim się przekonała, jak spróbowała i powiedział że nie, to już jej na talerzyk nie dawałam, ale papryka leżała zawsze na talerzyku obok i widziała jak ja i tata ja bierzemy do kanapek i jemy i z czasem zaczęła sama brać.
Ja też najwiecej przemycam warzyw w zupach i takich daniach jednogarnkowych w stylu baza: mięso mielone z pomidorami i do tego co tam znajdę w lodowce (cebula, papryka, czosnek, cukinia, marchewka, por itp) i do tego ryż / kasza.
Bo tak to do obiadu to np: kapusty zasmażanej albo buraczków nie tknie a raczej tknie ale prosi później o wytarcie językaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 12:54
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka