❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirabelka nie przejmuj się 🙂 dziecka się niestety nie da zmusić do jedzenia bo raczej to zadziała w drugą stronę. A może z czasem zacznie próbować różne rzeczy. Chociaz ja mam kuzynkę która naprawdę je mało warzyw. Jak robią domowa pizze to ona ma z samym serem, serio.. . Ani pieczarki, ani kukurydzy, no masakra. A wagę ma okej i z resztą jest już dorosła bo ma już 23 lata także tego 😁no ale najważniejsze ze jest zdrowa 🙂 ale chyba też bym wolała dziecko, które chętnie je ale żeby znowu nie było przesady w drugą stronę. Tak szczerze to lepiej mieć niedowagę niż nadwagę więc głowa do góry. Jeśli córka nie chodzi głodna, wyniki ma okej i jest zdrowa to pozostaje Ci czekać aż się przełamie do innych produktów 🙂 ja całe życie miałam niedowagę ale taka była moja uroda. Też dużo rzeczy mi nie smakowało. Miałam swoje smaki i tyle. W zerówce byłam jedynym dzieckiem, które nie jadło obiadów szkolonych 😁haha
Mirabelka02 lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
W zasadzie sama niewiele wiem, tyle że tętno dziecka powinno w czasie pół godziny minimum 2 razy wzrosnąć o 15 uderzeń/min na 15 sekund. A u nas tak się nie dzieje, przynajmniej dzisiaj bo dopiero mi o tym powiedzieli po porannym KTG i teraz popołudniu jest tak samo.
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
madziab wrote:Zostaję w szpitalu, zapis KTG niereaktywny...
A co to oznacza? Wszystko dla maluszka
Moj byl niejadkiem taj do 4 roku, skierownaia czy anemi nie ma itp,teraz mu sie tak pozmienialo ze lodowke na kłódkę powinnam zamykac, ciagle głodny. Tak zle i tak niedobrze. Dobrze ze jest wysoki.i ubity 😂 -
madziab wrote:W zasadzie sama niewiele wiem, tyle że tętno dziecka powinno w czasie pół godziny minimum 2 razy wzrosnąć o 15 uderzeń/min na 15 sekund. A u nas tak się nie dzieje, przynajmniej dzisiaj bo dopiero mi o tym powiedzieli po porannym KTG i teraz popołudniu jest tak samo.
Mi położna coś mówiła, że właśnie tętno dziecka skacze. W zależności od tego czy śpi czy się rusza itp... Ale szczegółów nie znam. Powinni Ci wytłumaczyć o co chodzi a tak odchodzisz od zmysłów...
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
madziab wrote:W zasadzie sama niewiele wiem, tyle że tętno dziecka powinno w czasie pół godziny minimum 2 razy wzrosnąć o 15 uderzeń/min na 15 sekund. A u nas tak się nie dzieje, przynajmniej dzisiaj bo dopiero mi o tym powiedzieli po porannym KTG i teraz popołudniu jest tak samo.
madziab lubi tę wiadomość
-
Ojej, madziab mam nadzieję, że nic takiego się nie dzieje i zaraz wszystkiego się dowiesz.
Kropka, właśnie takie staram się mieć podejścieWiadomo, nie można odpuszczać, ale dopóki jest zdrowa, prawidłowo się rozwija i nie widzę w jej zachowaniu żadnych odstępstw od normy, to staram się wrzucić na luz. Tylko nie zawsze to jest łatwe
madziab, Kropka4 lubią tę wiadomość
-
madziab wrote:U mnie dzidzius się rusza, nawet bardzo tylko że ruchom nie towarzyszy wymagany wzrost tętna. Dzisiaj leżałam w sumie ponad 3,5 godz pod KTG. Zobaczymy co wyjdzie wieczorem
No Teo tez duzo sie ruszal podczas ktg, uciekal czasem I go nie lapalo, co za pierwszym razem mnie przerazilo, ale polozna mi wytlumaczyla co I jak. Mowila, ze normalnie robia Ktg po skonczonym 30 tyg.bo wczesniej dziecko jest za male. Ruszal sie o wiele wiecej niz normalnie, nie lubil tego😂 Mi polozne odpowiadaly na kazde moje pytanie, wyjasnialy co i jak. Pozniej podczas obchodu lekarza jak ja zapomnialam o cos zapytac, a wczesniej I tym rozmawialysmy to one mi przypominaly lub same odrazu zadawaly to pytanie🙂 jestes na pewno w dobrym miejscu pod opieka, obserwacja injakby cos sie dzialo to beda dzialac. Ja mimo, ze najadlam sie stresu przez pobyt w szpitalu I ich przypuszczenia to cieszylam sie, ze tam jestem, bo wiedzialam, ze ciagle sprawdzaja I kontroluja. W tamtym momencie nie czulabym sie bezpiecznie w domu. Teraz ruchy malego sa silniejsze I regularne wiec jestem spokojniejsza plus mam co tygodniowe wizyty, wiec to tez duzo mi pomaga🙂Evli lubi tę wiadomość
-
Dostałam informację, że w związku z ciążą powikłaną zalecany jest poród w szpitalu o III st referencyjnosci. Ten, w którym jestem, to jest taki właśnie. Nie pozostaje mi nic innego jak wierzyć że wszystko dokładnie sprawdzą. Może u nas to też wynika z faktu, że ten brzuszek jest mały...
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
nick nieaktualnymadziab wrote:Dostałam informację, że w związku z ciążą powikłaną zalecany jest poród w szpitalu o III st referencyjnosci. Ten, w którym jestem, to jest taki właśnie. Nie pozostaje mi nic innego jak wierzyć że wszystko dokładnie sprawdzą. Może u nas to też wynika z faktu, że ten brzuszek jest mały...
A ile mlodszy jest brzuszek u Ciebie? Bo u mnie dzisiaj wyszlo, ze obwod brzuszka jest 3 tygodnie mlodszy od np glowy..ale lekarz mowil, ze wymiary sa super, wklejam fotke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 17:38
-
nick nieaktualnyChyba cos jednak zle czytam z tego wyniku od obwodu glowki rozni sie o tydzien, a od kosci udowej i BPD (wymiar dwuciemieniowy główki, czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia) o 3 tygodnie..cokolwiek to znaczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 17:56
-
Madziab oby wieczorem wyszło już lepsze ktg 🙏🏻
Kurcze nie rozumiem trochę, tego podejścia lekarzy u Was, żadnego wytłumaczenia, człowiek na internecie szuka odpowiedzi 🙆♀️
Mam wrażenia że w Polsce jak nie zapłacisz to masz zero wytłumaczenia i empatii.
U mnie nie ma coś takiego jak „iść prywatnie” i do tej pory nie miałam żadnego problemu z personelem medycznym, zawsze mili i chętni do wytłumaczenia, oby się nic nie zmieniło 🙃madziab lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Dzięki Evli. Właśnie to jest wkurzajace że rzuca Ci hasło KTG niereaktywne, a ty się zastanawiaj co to jest. Nie powiedzą z czego to może wynikać, czy jakoś się na to wpływa, leczy itd. Jedyna info to zostajemy na oddziale bo zapis jest "niewyjściowy"🤦
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g