❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaniołkowa_mama wrote:z tym FB to mi np chodzi bardziej o wrzucanie zdjęć itd. ja na pewno nie wrzucę tu zdjęcia Młodej jak się urodzi, na fb w zamkniętej"naszej" grupie już bym się nie bała
wszystko co wrzucasz do internetu to w nim zostaje. A to że grupa będzie jakaś prwyatna/tajna to nie ma znaczenia
Ja nie ogarniam tego pokazuwania dziecka zaraz po porodzie lub ogólnie wrzucania zdj, z informacją dla całego świata gdzie jestem albo że robię to czy tamto..😉
A to że tutaj rozmawiamy to nie znaczy że się dobrze znamynigdy nie wiesz kto jest tak na prawdę po 2 stronie ekranu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 06:40
-
Mamuśka☺️ wrote:A po co chcesz dziecka zdjęcia pokazywać
wszystko co wrzucasz do internetu to w nim zostaje. A to że grupa będzie jakaś prwyatna/tajna to nie ma znaczenia
Ja nie ogarniam tego pokazuwania dziecka zaraz po porodzie lub ogólnie wrzucania zdj, z informacją dla całego świata gdzie jestem albo że robię to czy tamto..😉
A to że tutaj rozmawiamy to nie znaczy że się dobrze znamynigdy nie wiesz kto jest tak na prawdę po 2 stronie ekranu
Mysle ze to kazdego indywidualna sprawa co robi i nie ma co atakowac koleżanki.
Kazda robi co chce i nie ma co oceniać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 07:52
MomOfBoys, Nadzieja777, megson91, mommy, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgaAgnieszka1989 wrote:Mysle ze to kazdego indywidualna sprawa co robi i nie ma co atakowac koleżanki
mojej znajomej ktoś skopiował zdj z fb, przerobił i potem udostępniał na innym profilu. A potem był płacz że mogła nie dodawać. Co prawda to było kilka lat temu ale jakoś mi ta historia utkwiła w pamięci i może dlatego mam takie zdanie co do wstawiania zdjęć w sieci. Ale widomo każdy robi jak uważa 😁
Madzko lubi tę wiadomość
-
AgaAgnieszka1989 wrote:Mysle ze to kazdego indywidualna sprawa co robi i nie ma co atakowac koleżanki.
Kazda robi co chce i nie ma co oceniać.
Zgadzam się, każdy ma swoje granice prywatności.
Ja FB nie mam, nie zamierzam mieć, pare razy podzieliłam się tutaj swoim wizerunkiem, ale po informacji o oszustkach jakie się mogą pojawiać robię to mniej chętnie i z większą rozwagą.
Moja najlepsza przyjaciółka ma FB i insta i na bierząco coś wrzuca - na początku tego nie kumałam, teraz zaakceptowałam że niektórzy taką potrzebę mają i jesli sprawia im to przyjemność to nie widzę w tym niczego złego 😊Mamuśka☺️, Iskierka87 lubią tę wiadomość
-
Mirabelka02 wrote:Ach, trzy lata temu o tej porze zbierałam ostatnie rzeczy i jechałam na porodówkę... 🙂 Chyba do końca życia będę to wspominać ze wzruszeniem, chociaż ckliwą osobą nie jestem. Ciekawe jak będzie tym razem 🙂
Mirabelka02 lubi tę wiadomość
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Mamuśka☺️ wrote:A po co chcesz dziecka zdjęcia pokazywać
chodzi mi o to że prędzej wrzucę na zamkniętą grupę niż otwarte forum.
co do dzielenia się rzeczami na fb czy insta- każdy wrzuca co uważa i nic nikomu do tego. ja akurat wrzucam niewiele, ewentualnie rzeczy bardzo neutralne
Mirabelka sto lat dla Córeczki 🍬🎂Madzko, AgaAgnieszka1989, Mirabelka02, Bela, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
nick nieaktualnyA ja zrozumiem, w znajomych na FB mam osoby które naprawdę znam, i nie miałam problemu, żeby im córkę pokazać po narodzinach. I moi wszyscy znajomi też wstawiają swoje dzieci po narodzinach dzieci, nie widzę w tym nic złego 🙆
Nawet fajnie popatrzeć na takiego malucha i pogratulować
Dopóki to nie są zdjęcia - na golasa, na nocniku, takie, które mogą po prostu to dziecko kiedyś ośmieszyć, to uważam, że nie ma w tym nic złego i nie ma co przesadzać w drugą stronę :p
A te skrajne przypadki, o których piszemy, to raczej właśnie pojawiają się tutaj, bo masz pełną anonimowość. Ale szczerze powiedziawszy, z osób udzielających się tutaj na co dzień, nikogo bym nie podejrzewała.
Na naszej grupie na FB wrzucamy różne zdjęcia, też nigdy nikt nic nie wyniósł 👍 i jakoś tak ufam tym dziewczynom, bo jednak najpierw 9 miesięcy siedzialysmy tutaj, potem kolejne 3 lata tamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 08:26
AgaAgnieszka1989, aniołkowa_mama, Bela, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMirabelka02 wrote:Ach, trzy lata temu o tej porze zbierałam ostatnie rzeczy i jechałam na porodówkę... 🙂 Chyba do końca życia będę to wspominać ze wzruszeniem, chociaż ckliwą osobą nie jestem. Ciekawe jak będzie tym razem 🙂
Mirabelka02 lubi tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:A ja zrozumiem, w znajomych na FB mam osoby które naprawdę znam, i nie miałam problemu, żeby im córkę pokazać po narodzinach. I moi wszyscy znajomi też wstawiają swoje dzieci po narodzinach dzieci, nie widzę w tym nic złego 🙆
Nawet fajnie popatrzeć na takiego malucha i pogratulować
Dopóki to nie są zdjęcia - na golasa, na nocniku, takie, które mogą po prostu to dziecko kiedyś ośmieszyć, to uważam, że nie ma w tym nic złego i nie ma co przesadzać w drugą stronę :p
A te skrajne przypadki, o których piszemy, to raczej właśnie pojawiają się tutaj, bo masz pełną anonimowość. Ale szczerze powiedziawszy, z osób udzielających się tutaj na co dzień, nikogo bym nie podejrzewała.
Ja akurat fb mam pusty ale prowadze insta, konto wystarczy kiec prywatne i nie zapraszac do znajomych kogo popadnie. Wtedy tez nie widze nic zlego w dodawanih zdjec w gronie znajomych- no chyba ze ktos wrzuca miliony zdjec dziecka to blokuje obserwowanie bo ile można.Mamuśka☺️, megson91 lubią tę wiadomość
-
Kiedy FB zrobił się popularny, dodawało się do znajomych wszystkich. Kolegów ze szkoły, byłej szkoły, z osiedla, sąsiadów, kogoś to kiedyś powiedział Ci „cześć” lub kogos właściwie całkiem obcego, ale że mijales go na mieście i kojarzysz twarz no to dodałeś do znajomych.
A potem 300, 500, 1000 znajomych z czego 3/4 tych osób tak na serio nie są twoimi znajomymi, tylko osobami które kiedyś znałeś, bardzo dawno temu albo kojarzysz z miasta...
W tych sytuacjach dzielenie się swoją prywatą ciężko przychodzi mi zaakceptować jednak nadal tego nie neguje.
Jesli macie zaufane grono dodanych znajomych (podziwiam bez sarkazmu bo to serio wyczyn) to wtedy bardzo fajnie podzielić się z kimś fotką co u nas slychac, szczególnie dzisiaj kiedy kontakt jest utrudniony przez wirusa.
Ja mam kilka grup na whatsupp założonych z zaufanymi osobami, przyjaciółmi, znajomymi - niektóre mają po 20 członków - i tam dzielimy się codziennością 😊Iskierka87, Mamuśka☺️ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA idź Ty Madźko, ja nawet nie wiem, co to whatsupp 😆 na FB mam osoby, z którymi na studiach niejedna butelka pękła, z którymi jedliśmy piasek w dzieciństwie, albo z którymi pracowałam, pracuję. Generalnie się znamy, a nie że jakiś Mietek wysyła mi zaproszenie i go dodaje 🙆Mam też naszą Nadzieję, jakoś nie sądzę, by mi zdjęcia z FB wyniosła 🤣🤣🤣
Jezuu córka śpi, jak tu się ruszyć z łóżka jak taka pogoda. A na dziś planowaliśmy grilla z moim bratemMadzko, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
To ja dzięki fb jestem w zawodowym miejscu , w którym jestem i toczę bardzo aktywne życie na profilach społecznościowych. W dużej mierze przez prace ale również przez to , ze nie ma dla mnie większej różnicy miedzy byciem anonimową a byciem aktywnym w sieci
nie oceniam nikogo wiec również nie chce być w tym temacie oceniana
Mamy takie czasy , ze jesteśmy kontrolowani na każdym kroku . Nawet wtedy gdy myślimy, ze jest to niemożliwe
AgaAgnieszka1989, aniołkowa_mama, Flara, Kindoll, Iskierka87, Madzko, megson91, mommy, agniecha2101 lubią tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Kagu3 wrote:A idź Ty Madźko, ja nawet nie wiem, co to whatsupp 😆 na FB mam osoby, z którymi na studiach niejedna butelka pękła, z którymi jedliśmy piasek w dzieciństwie, albo z którymi pracowałam, pracuję. Generalnie się znamy, a nie że jakiś Mietek wysyła mi zaproszenie i go dodaje 🙆Mam też naszą Nadzieję, jakoś nie sądzę, by mi zdjęcia z FB wyniosła 🤣🤣🤣
Jezuu córka śpi, jak tu się ruszyć z łóżka jak taka pogoda. A na dziś planowaliśmy grilla z moim bratem
Kagu ! Cholera przejrzałas mnie 🙈🙈🙈😁😁😁🥺 a taki miałam niecny plan wykleić sobie zdjęciami Twojej rodziny sypialnie 🙈
A jak już w tym temacie - to uwielbiam na Was patrzeć ❤️ Wiec nie rób mi tego i mnie nie blokuj 😁Madzko, megson91 lubią tę wiadomość
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyNadzieja777 wrote:Kagu ! Cholera przejrzałas mnie 🙈🙈🙈😁😁😁🥺 a taki miałam niecny plan wykleić sobie zdjęciami Twojej rodziny sypialnie 🙈
A jak już w tym temacie - to uwielbiam na Was patrzeć ❤️ Wiec nie rób mi tego i mnie nie blokuj 😁Nadzieja777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A w ogóle to zostało nam 150 km do naszego cudownego morza 😁☀️🍭
AgaAgnieszka1989, Kagu3, Evli, Mirabelka02, aniołkowa_mama, Kindoll, Mamuśka☺️, Madzko, pati_zuzia83, ticia9, darkestfear, megson91, Kropka4, MartitaS, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️