X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    A w ogóle to zostało nam 150 km do naszego cudownego morza 😁☀️🍭
    Odpoczywajcie i miłego wypoczynku Wam życzę ☀️☀️☀️

• Evli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tu Janusz codziennie czytam wasze perypetie przy kuflu piwa 😅
    A tak na serio to jadę na wizytę, ciekawe ile ważę 🙈🙈🙈 usg jutro 👌

Nadzieja777, aniołkowa_mama, Kagu3, Flara, AgaAgnieszka1989, Kindoll, Iskierka87, Madzko, Asasa, pati_zuzia83, Bela, megson91, Kropka4, tym_janek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia :)

Właśnie zbieram się z łóżka, chociaż dla mnie to bardzo wczesna pora ostatnio ;), bo mamy na dziś zaplanowany dzień pełen wrażeń w tej koronawirusowej rzeczywistości i muszę się ogarnąć. To cudowne, że teraz możemy sprawić jej już realna radość wspólnie spędzonym czasem 😊 Zauważyłam ostatnio, że kiedy jesteśmy wszyscy razem jest bardzo szczęśliwa, tak widocznie - ciągle się śmieje, skacze, wygłupia się. Dlatego mąż dzisian ma urlop i jedziemy na wycieczkę :) Musimy jeszcze cichaczem nadmuchać balony, żeby miała radochę jak wstanie.

A co do dzielenia się zdjęciami to wrzucę swoje trzy grosze 🙂 Ja też nie dodaję na swoje konto na fb żadnych zdjęć ani informacji. Mam konto ze zdjęciem ze studiów i tyle tylko, że zmienione nazwisko z panieńskiego. Nikt z tych różnych osób, które mam w znajomych czy osób obcych, chociaż i tak mam poblokowane informacje, nie dowie się za wiele z tego profilu. Ale ja z natury jestem też nieśmiała i zawsze przejmowałam się oceną innych, więc nie wrzucam różnych informacji o sobie, chociaż.... czasami bardzo bym chciała czymś się pochwalić ;) Tak po prostu, ze zwykłej ludzkiej natury. Bo pomijając kwestie bezpieczeństwa (co wrzucam do Internetu to już tu zostaje), to zwłaszcza w rodzicach jest silna potrzeba podzielenia się tym, jakie nasze dziecko jest piękne, sprawne, zdolne, rozwinięte, mądre, no wiadomo :) I ja to w pełni rozumiem, bo sama nie mogę się powstrzymać czasami, żeby w prywatnych wiadomościach nie zasypać rodziny czy przyjaciół zdjęciami córki. Mimo tego publicznie ich nie pokazuję, bo po prostu nie chcę. Nie mam natomiast absolutnie nic do tego, co kto wrzuca, ich sprawa :) Każdy z nas jest inny i ma inne potrzeby. No i fajnie czasem popatrzeć co u kogo słychać ;)

Nadzieja777, MomOfBoys, AgaAgnieszka1989, Kagu3, Mamuśka☺️, Madzko, pati_zuzia83, megson91 lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ❤️
    Mam plan na totalne odcięcie .
    Wczoraj tak mnie zdenerwowały dziewczyny w salonie , ze postanowiłam rzucić wszystko w cholerę i skupić się na chwile na sobie. A oni tam się mogą nawet pozabijać.

Kagu3, Madzko, aniołkowa_mama, megson91 lubią tę wiadomość

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    A w ogóle to zostało nam 150 km do naszego cudownego morza 😁☀️🍭
    Udanego wypoczynku życzę 😊 Relaksuj się na maksa.
    Chociaż pogoda nad morzem się skiepściła trochę, przynajmniej w okolicach Gdańska. Jaki kierunek wybrzeża obraliście?

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Udanego wypoczynku życzę 😊 Relaksuj się na maksa.
    Chociaż pogoda nad morzem się skiepściła trochę, przynajmniej w okolicach Gdańska. Jaki kierunek wybrzeża obraliście?

Wicie , koło Jarosławca :)

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊
    Napisałam wiadomość i się usunęła 😭
    U mnie spadek formy. Ubranka nie poprane, zakupy jeszcze nie skończone a sił na ogarnięcie tego brak 🥴
    Dziś mam wizytę, mam nadzieję że jak zobaczę małą i dowiem się że wszystko ok to energia powróci. Trzymajcie kciuki 😉

Bela lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że się skusiłaś jednak na wyjazd. Na pewno odpoczniesz.

Jeszcze co do Facebooka, ja tez nie jestem sieciowym ekshibicjonistą, i publicznych danych mam minimum - zdjęcie i miejscowość.
    Ale z plusów to dzięki temu udało mi się:
    - odzyskać zostawiona 250 km dalej torebkę z dokumentami i kasa
    - odzyskać paczkę zostawiona dwa bloki dalej pod innym adresem (gdzie na paczce nadawca pomylił adres i nie zostawił numeru telefonu)

Także o dziwo mi się 2 razy przydał :)

Madzko, Nadzieja777, aniołkowa_mama, megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Wicie , koło Jarosławca :)
    No to tam może być zdecydowanie inna pogoda 👍
    Pełne morze jest super, zawsze wolałam je od zatoki, której wcześniej nigdy morzem nie nazywałam 🙃
    Jak plaża i kąpiele to tylko nad pełnym morzem 😉

Nadzieja777 lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy do Was przychodzą położne albo w jakiś sposób się kontaktują? Gdzie wogole się szuka położnej w swoim regionie? Bo moja delikatnie mówiąc mnie wkurrr... Była z polecenie to wzięłam, ma dobre opinie. Ale do tej pory od kiedy złożyłam deklaracje zero kontaktu od siebie, ostatnio zadzwoniłam spytać czy się widzimy przed porodem czy dopiero po, to powiedziała mi, ze teraz zgodnie z wytycznymi nie ma wizyt, a po porodzie zamierza się ze mną połączyć na whats appie, żebyśmy się widziały, a przyjdzie w wyjątkowej sytuacji, jak będę bardzo tego potrzebowała albo jak będę miała szwy. Nie wiem o co chodzi czy ze mną jest coś nie tak, ze nie kumam tego sposobu działania!? Czy wszyscy teraz tak robią? Złożyłam deklaracje koło 22 tc i ona się do mnie nie odezwała, dopiero ja teraz zadzwoniłam się dowiedzieć co i jak. Czy to polożna nie powinna wychodzić z inicjatywa czy jak to w Polsce trzeba się dowiadywać? Zastanawiam się nad zmiana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 09:49

AgaAgnieszka1989 lubi tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Dziewczyny czy do Was przychodzą położne albo w jakiś sposób się kontaktują? Gdzie wogole się szuka położnej w swoim regionie? Bo moja delikatnie mówiąc mnie wkurrr... Była z polecenie to wzięłam, ma dobre opinie. Ale do tej pory od kiedy złożyłam deklaracje zero kontaktu od siebie, ostatnio zadzwoniłam spytać czy się widzimy przed porodem czy dopiero po, to powiedziała mi, ze teraz zgodnie z wytycznymi nie ma wizyt, a po porodzie zamierza się ze mną połączyć na whats appie, żebyśmy się widziały, a przyjdzie w wyjątkowej sytuacji, jak będę bardzo tego potrzebowała albo jak będę miała szwy. Nie wiem o co chodzi czy ze mną jest coś nie tak, ze nie kumam tego sposobu działania!? Czy wszyscy teraz tak robią? Złożyłam deklaracje koło 22 i ona się do mnie nie odezwała, dopiero ja teraz zadzwoniłam się dowiedzieć co i jak. Czy to polożna nie powinna wychodzić z inicjatywa czy jak to w Polsce trzeba się dowiadywać? Zastanawiam się nad zmiana.
    Moja się miała odezwać początkiem czerwca(bo od wtedy miala zacząć spotkania z dziewczynami) by ustalić pierwsze spotkanie i na razie nie dzwoniła. Ale jak do poniedziałku się że mną nie skontaktuje to będę do niej dzwonić 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 09:48

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Dziewczyny czy do Was przychodzą położne albo w jakiś sposób się kontaktują? Gdzie wogole się szuka położnej w swoim regionie? Bo moja delikatnie mówiąc mnie wkurrr... Była z polecenie to wzięłam, ma dobre opinie. Ale do tej pory od kiedy złożyłam deklaracje zero kontaktu od siebie, ostatnio zadzwoniłam spytać czy się widzimy przed porodem czy dopiero po, to powiedziała mi, ze teraz zgodnie z wytycznymi nie ma wizyt, a po porodzie zamierza się ze mną połączyć na whats appie, żebyśmy się widziały, a przyjdzie w wyjątkowej sytuacji, jak będę bardzo tego potrzebowała albo jak będę miała szwy. Nie wiem o co chodzi czy ze mną jest coś nie tak, ze nie kumam tego sposobu działania!? Czy wszyscy teraz tak robią? Złożyłam deklaracje koło 22 tc i ona się do mnie nie odezwała, dopiero ja teraz zadzwoniłam się dowiedzieć co i jak. Czy to polożna nie powinna wychodzić z inicjatywa czy jak to w Polsce trzeba się dowiadywać? Zastanawiam się nad zmiana.

U mnie 6 lat temu polozna dopiero po porodzie sie kontaktowała

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Was nadrobić to graniczy z cudem ufff...

Mirabelka 100 lat dla córci! 🎂💝

Nadzieja Miłego wypoczynku 🙂

Co do fb to ja nie mam i dobrze mi z tym 🙂 kiedyś miałam i pamiętam jak znajoma dodawała zdj. obiadów i śniadań które sama robiła żeby się tylko pochwalić 😂 także ludzie czasem szaleją z tymi fotami ale rozumiem w grupie dobrych znajomych można podzielić się tym co kto uważa za ok. Ja mam tylko whatsapp i też kilka znajomych z tego forum tj. z forum staraczek gdzie wspólnie trochę przeszłyśmy min. ciężką i długą walkę o rodzicielstwo.

Ja zaraz mykam do miasta może uderzę o jakiś sh i znów coś wyszperam 😁
    Póki co kawka

Mirabelka02 lubi tę wiadomość

• Namyria Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja zazdroszczę długiego weekendu nad morzem bo właśnie sprawdzałam pogodę i caly weekend ma byc słonecznie i powyżej 22 stopni w cieniu 🏖️🏖️🏖️

Ja jednak próbie namówic męża na wyjazd nad morze. Kobieta zmienna jest 🤦‍♀️

Co do położnej to ja mam tez z polecenia ale przyjmuje tez u mojego gin. W sumie to ja do niej juz 2x dzwoniłam. Prowadzi tez ze swoja koleżanka szkole rodzenia do ktorej sie wybieram od lipca. Ale sama od siebie nie dzwoni i nie proponuje spotkań. Mówiła tam kiedys ze przyjedzie po porodzie. Przed chyba sie nie wybiera 🤷‍♀️

Czyli wychodzi na to ze to ja dbam o kontak z nia i aby mnie w ogole pamietala... Wydaje mi sie ona taka zabiegana i ze ma duzo pacjentek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 09:55

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy jak jacyś kargule 🙈 nie dość , ze auto wypchane na maxa - oczywiście postawiliśmy na moj komfort wiec polowe podróży spędziłam śpiąc rozłożona na tylniej siedzeniu ( zabrałam koce, Jaśki , ta poduszkę ciążowa i kołdrę 😁) to jedziemy jedziemy i nagle Mia kopnęła mnie prosto w żołądek. W sekundę zrobiłam się zielona. 😳 wiec pokazuje mężowi , ze jest awaria , żeby się zatrzymał. Ten wystraszony zatrzymał się na pobliskim przystanku. Ale tak nagle zahamował , ze kawa się przewróciła i zalała pol samochodu. Ja w skarpetkach walczącą o oddech i poszanowanie śniadania na przystanku a ten biedny szuka ręczniczków i woreczka kurwujac pod nosem , ze przewidział wszystko ale nie to , ze będę rzygac 😁😁😁 jak na złość woreczków nie znalazł wiec wpakował mnie do samochodu i kazał w razie w korzystać z kubeczka po tej kawie 😳😁 dobrze , ze chociaż kawa była duża to mam jakaś większa pojemność do wykorzystania 😁😁😁😁
    I jedziemy sobie dalej 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 10:03

Starająca, megson91, Madzko, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam 2 razy i ani razu nie wybierałam położnej 😲 po obu porodach przyszła jakaś z przychodni, którą wybrałam dla dziecka i na tym się nasz kontakt zakończył. Teraz też nie wybierałam i nie słyszałam żeby ktoś wśród znajomych tak robił. Może po prostu w mniejszych miejscowościach nie ma takich praktyk? 🤔

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już wiem co miałam dopisać

M@rzenie kciukasy za wizytę kochana ✊ o której masz widzenie? 😉

m@rzenie lubi tę wiadomość

• i_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie w mniejszych miejscowościach tak jest, w dużych miastach trochę jest tych położnych i inaczej to funkcjonuje. W każdym razie uspokoilyscie mnie, bo jedna dziewczyna tu pisała, ze była u niej polożna, ze jakiś smoczek od niej dostała i takie tam, wiec pomyślałam, ze moja mnie olewa. Ale widocznie to norma. Ja jakoś nie mam potrzeby, żeby przychodziła teraz, tylko czułam się olana z deczka ;)
    Edit: Na fali dzisiejszego porannego wkur... idę do ZUSu spytać co z kaska, bo w poniedziałek mija kolejny termin, a jeszcze poprzedniego mi nie wypłacili 🤬
    Do tego Hubibo nadal mnie olewa i nie wysłali łóżeczka, w zoraj napisali, ze dzisi wyślą, ale to nie pierwszy raz. Już nawet kiedyś dostałam numer listu przewozowego, tylko, ze okazało się, ze zarejestrowało przesyłkę, ale nie zamówili kuriera, czyli zrobili mnie w ch...
    A potem na 14:30 mam ktg, wiec się trochę uspokoję po dzisiejszych emocjach, jak usłyszę mała. No mam nadzieje, ze będzie ok i się uspokoję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 10:13

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Pewnie w mniejszych miejscowościach tak jest, w dużych miastach trochę jest tych położnych i inaczej to funkcjonuje. W każdym razie uspokoilyscie mnie, bo jedna dziewczyna tu pisała, ze była u niej polożna, ze jakiś smoczek od niej dostała i takie tam, wiec pomyślałam, ze moja mnie olewa. Ale widocznie to norma. Ja jakoś nie mam potrzeby, żeby przychodziła teraz, tylko czułam się olana z deczka ;)
    Edit: Na fali dzisiejszego porannego wkur... idę do ZUSu spytać co z kaska, bo w poniedziałek mija kolejny termin, a jeszcze poprzedniego mi nie wypłacili 🤬
    Do tego Hubibo nadal mnie olewa i nie wysłali łóżeczka, w zoraj napisali, ze dzisi wyślą, ale to nie pierwszy raz. Już nawet kiedyś dostałam numer listu przewozowego, tylko, ze okazało się, ze zarejestrowało przesyłkę, ale nie zamówili kuriera, czyli zrobili mnie w ch...
    A potem na 14:30 mam ktg, wiec się trochę uspokoję po dzisiejszych emocjach, jak usłyszę mała. No mam nadzieje, ze będzie ok i się uspokoję.

Naprwno po ktg humor Ci sie porawi
    Z lozeczkiem bardzo słabo z ich strony ze tak pogrywaja :/
    ZUS widze dziala jak zawsze, byle by im w terminie placic, choc u mnie tym razem szefowa nawalila

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:

M@rzenie kciukasy za wizytę kochana ✊ o której masz widzenie? 😉

O 17.40 dopiero, więc cały dzień czekania przede mną jeszcze 🤪

3i499vvjv3ex36x6.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ