❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
i_ka wrote:Dziewczyny czy do Was przychodzą położne albo w jakiś sposób się kontaktują? Gdzie wogole się szuka położnej w swoim regionie? Bo moja delikatnie mówiąc mnie wkurrr... Była z polecenie to wzięłam, ma dobre opinie. Ale do tej pory od kiedy złożyłam deklaracje zero kontaktu od siebie, ostatnio zadzwoniłam spytać czy się widzimy przed porodem czy dopiero po, to powiedziała mi, ze teraz zgodnie z wytycznymi nie ma wizyt, a po porodzie zamierza się ze mną połączyć na whats appie, żebyśmy się widziały, a przyjdzie w wyjątkowej sytuacji, jak będę bardzo tego potrzebowała albo jak będę miała szwy. Nie wiem o co chodzi czy ze mną jest coś nie tak, ze nie kumam tego sposobu działania!? Czy wszyscy teraz tak robią? Złożyłam deklaracje koło 22 tc i ona się do mnie nie odezwała, dopiero ja teraz zadzwoniłam się dowiedzieć co i jak. Czy to polożna nie powinna wychodzić z inicjatywa czy jak to w Polsce trzeba się dowiadywać? Zastanawiam się nad zmiana.
Ja dostałam namiar na położną środowiskową z polecenia z Ujastka w Krakowie - ostatnio jak leżałam na patologii ciąży. Zadzwoniłam do niej w ubiegły piątek i zapisała moje dane łącznie z adresem. Powiedziała, że jak będę miała jakieś pytania, to żeby zadzwonić i sobie wszystko omówimy telefonicznie. A spotkanie u nas w mieszkaniu dopiero po porodzie 😊06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
i_ka wrote:Właśnie problem jest taki, ze nie ma możliwości, żeby do nich zadzwonić, bo numery podane na stronie są nieaktualne. Pisze maile i muszę czekać aż łaskawie odpiszą, odpisują zdawkowo i niezbyt często. No jeszcze czekam.
Jeśli chodzi o polożna to ja słyszałam, ze jest obowiązek do 20 tc czy jakoś tak się zgłosić. Ja tez jakoś nie mam silnej potrzeby, żeby do mnie przychodziła, ale do tej pory spotykałam się wśród znajomych z tym, ze przychodziła przed porodem i po i generalnie się kontaktowała. Wiec już zgłupiałam.
Jak już zapłacone to teraz pozostaje czekać. Jednak dziwna ta firma jest oby Ci już wysłali skoro tak piszą. A gdzie ta firma się mieści? Chyba, że adres też nieprawdziwy.
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Nadzieja udanego wypoczynku
na ile jedziecie ? U nas od piątku maja byc upaly po 31-29 stopni 🥵 to nad morzem bylo by idealnie
Ja nie wybieram położnej u nas zawsze jakas sama przychodzi po porodzie, z pierwsza ciaza byla tylko raz i mowie ze moja mama jest polozna to dały mi spokoj. Teraz tez tak planuje zrobic👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Do mnie położna przychodziła w pierwszej ciąży od 21 tygodnia, sprawdzała tętno dziecka i mierzyła ciśnienie. Niby coś tam mówiła o porodzie i pielęgnacji noworodka oraz sporządziliśmy plan porodu. W pierwszej ciąży jeszcze ok bo t jakieś pytania były, a teraz to.mi nie na rękę te jej wizyty wiec narazie nie szukam kontaktu. Odezwę się do niej pod koniec, żeby przyszła po porodzie. Dla mnie ważne było ważenie dziecka, czy prawidłowo przybiera na wadze bo karmiłam piersią. Sprawdzała też ranę po CC i pępek młodego. Dla mnie po porodzie ok przed niekoniecznie, ale.chyba dlatego że to druga ciąża. U mnie w szpitalu też trzeba podać nazwisko wybranej poloznej, ale pewnie jak się nie ma to same kogoś polecą.
I_ka a masz zapłacone to łóżeczko czy za pobraniem? Może warto zrezygnować i zamówić u innego sprzedawcy?
Kurcze ja przeZ to leżenie też.strasznie tyje i miałam nadzieję że 90 nie przekrocze ale chyba się nie uda😣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 13:34
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPołożna możesz wybrać, gdzie tylko chcesz (wiadomo, że bardziej w obrębie Twojego miejsca zamieszkania a nie np z Łodzi jak mieszkasz w Olsztynie 🙃) ale może być lekarz z jednej przychodni, a położna z drugiej (chociaż przy wyborze lekarz poz często podsuwają deklaracje do tej położnej z przychodni). Podsumowując- tak, możesz 👍
-
nick nieaktualnyMadu, dzięki za odpowiedź. Dziś z rana jest trochę lepiej, ale jak np córka dotknie przez przypadek, to boli. Wiem, że czeka mnie prawdopodobnie kontrola u fizjoterapeuty. Póki co ma też rzucić okiem mąż kumpeli, jest chirurgiem, może coś doradzi, czy może to chwilę poczekać.
Za 6 dni mam wizytę u gina na szczęście -
i_ka wrote:Dziewczyny czy do Was przychodzą położne albo w jakiś sposób się kontaktują? Gdzie wogole się szuka położnej w swoim regionie? Bo moja delikatnie mówiąc mnie wkurrr... Była z polecenie to wzięłam, ma dobre opinie. Ale do tej pory od kiedy złożyłam deklaracje zero kontaktu od siebie, ostatnio zadzwoniłam spytać czy się widzimy przed porodem czy dopiero po, to powiedziała mi, ze teraz zgodnie z wytycznymi nie ma wizyt, a po porodzie zamierza się ze mną połączyć na whats appie, żebyśmy się widziały, a przyjdzie w wyjątkowej sytuacji, jak będę bardzo tego potrzebowała albo jak będę miała szwy. Nie wiem o co chodzi czy ze mną jest coś nie tak, ze nie kumam tego sposobu działania!? Czy wszyscy teraz tak robią? Złożyłam deklaracje koło 22 tc i ona się do mnie nie odezwała, dopiero ja teraz zadzwoniłam się dowiedzieć co i jak. Czy to polożna nie powinna wychodzić z inicjatywa czy jak to w Polsce trzeba się dowiadywać? Zastanawiam się nad zmiana.
I_ka u mnie położna była dwa razy. Co prawda za każdym razem jej zostawiam podpisy na kolejne dwie wizyty ale cieszę się, ze w ogóle się interesuje. Raz zadzwoniłam bo miałam problem z hemoroidami z porada bo dotychczasowa maść już zawodziła to na drugi dzień mi przywiozła trzy czopki na próbę gdzie się w ogóle nie spodziewałam i od razu podsłuchałysmy serduszka synka. A za pierwszym razem przywiozła próbki pampersow, smoczek, butelkę, maść na odparzenia itp.
No i generalnie do tej pory przeprowadziła trzy szkoły on-line dla tych dziewczyn, ktróre są jej podopiecznymi. Mówiła że jak będę mieć problemy z karmieniem to po powrocie ze szpitala pokaże co i jak. Generalnie na chwilę obecną jestem zadowolona a też dopiero ją ogarnęłam jakoś koło 24 tyg chyba i mam ją również z polecenia.
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Bela wrote:Jak już zapłacone to teraz pozostaje czekać. Jednak dziwna ta firma jest oby Ci już wysłali skoro tak piszą. A gdzie ta firma się mieści? Chyba, że adres też nieprawdziwy.
mmm No właśnie wszystko opłacone, tak to już bym dawno zrezygnowała z tego zamówienia, ale na razie jeszcze czekam, bo potem nie chce zostać w dwoma w razie czego...
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Kobitki, jutro wybieram się nad morze, nie będzie nas aż do 22.06.
32 tydzień ciąży... czy myślicie ze awaryjnie powinnam spakować mała torbę do szpitala? Tak teraz pomyślałam że w sumie to 6h drogi od domu i mojego szpitala i się zastanawiam czy mieć coś w razie W?
-
nick nieaktualnyMadzko wrote:Kobitki, jutro wybieram się nad morze, nie będzie nas aż do 22.06.
32 tydzień ciąży... czy myślicie ze awaryjnie powinnam spakować mała torbę do szpitala? Tak teraz pomyślałam że w sumie to 6h drogi od domu i mojego szpitala i się zastanawiam czy mieć coś w razie W?Madzko lubi tę wiadomość
-
Kurczę podziwam Was ja mam 180 km nad morze i boje sie jechac ze nie usiedze w aucie 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 15:53
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Madzko Ja bym spakowała wyrazie w. Będziesz w razie czego zabezpieczona i nie będziesz miała stresu, że nic nie masz.
Udanego pobytu. Wypoczywaj i łap pozytywna energię😊🌞🌴
Podziwiam was dziewczyny, ja też bym nie wysiedział tyle godzin mam 4h nad morze ale z moja częstotliwością chodzenia do toalety podróż potrwała by z 5h.
Trochę wam zazdroszczę☺️
Madzko lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
nick nieaktualny
-
Ja bym z mężem w domu zwariowała. Ma 2 tyg urlopu i jakbyśmy tu siedzieli to dziennie bym słuchała jaka to Polska jest po.ebana bo granic nie otwarli a jemu się marzyła Chorwacja.
No i w sumie ostatnie wakacje we dwoje 🥰
Także choćby skały srały i mieliśmy się zatrzymać 50 razy na siku i prostowanie pleców -WYTRZYMAM! 😊
U nas się mówi „zazarto baba” 😂Iskierka87, Evli, Asasa, Flara, Kagu3, pati_zuzia83, Zozo, aniołkowa_mama, Bela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzko udanego i bezproblemowego wypoczynku Wam życzę 🏖️ 🙂
A ja po zakupach i oczywiście pełna torba z sh 😅 ale mega mnie cieszą takie zakupy. Dla malutkiej świetną kurteczkę dorwałam. A i w Lidlu byłam ręcznik kąpielowy że zniżką kupiłam też dla malutkiej bo tylko 10zl kosztował także zadowolona jestem dzisiejszym wypadem 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 16:31
Evli, m@rzenie, pati_zuzia83, Kropka4, Namyria, Madzko lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie u dentysty. Tam co mnie pobolewa nic nie widać... bez zdjęcia ani rusz. W innym mi się plomba ukruszyla i tyle. Ząb naprawiony, reszta ok
Więc morfologia, mocz, zęby sprawdzone. Pozostaje mieć nadzieję że za tydzień z serduszkiem u małego wszystko będzie ok -
Iskierka87 wrote:Madzko udanego i bezproblemowego wypoczynku Wam życzę 🏖️ 🙂
A ja po zakupach i oczywiście pełna torba z sh 😅 ale mega mnie cieszą takie zakupy. Dla malutkiej świetną kurteczkę dorwałam. A i w Lidlu byłam ręcznik kąpielowy że zniżką kupiłam też dla malutkiej bo tylko 10zl kosztował także zadowolona jestem dzisiejszym wypadem 😊
W zusie dowiedziałam się, ze aktualnie przerabiają dokumenty z końca marca, a mój jest z początku maja, także jeszcze z miesiąc poczekam.
Byłam na ktg, zapis bardzo ładny. Teraz wizyta 25.06. i od tej wizyty ktg będzie co tydzień.m@rzenie, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1