X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Ja też już po wizycie. Mała ma tylko 1150 gram i jest na 6 percentylu 😭😭😭 jestem załamana, siedzę i płacze od wizyty 😭
    Loczek jak u Ciebie?
    Ostatnio miałam podobną sytuację, może Cię to trochę uspokoi i da nadzieję, że jest ok.
    02.06 miałam prenatalne 3 trymestru, do tej pory syn był na każdym badaniu o 2 tygodnie większy niż wiek ciąży, na badaniu lekarka podała wagę 1410gr (idealna dla tc), jak wróciłam do domu, zorientowałam się, że w ciągu ok 2 tyg syn przybrał tylko 60 gram (na tym etapie powinno być ok 200), byłam przerażona, że nie rośnie do tego przepływy pępowinowe wyszły poniżej 5 centyla. Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza prowadzącego i dziecko waży prawie 2000gr, poprzednie badanie mimo, że na super sprzęcie zaliczyło błąd pomiaru (i to spory). Ponoć to się często zdarza. A jakie wagi miało Twoje dzieciątko do tej pory? Miałaś sprawdzane przepływy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 20:33

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki to się nastresowalas biedna.

Dokładnie te pomiary takie jednorazowe to czasami naprawdę mogą nastraszyc. Zawsze dla pewności sprawdzić dwa trzy razy, bo jak widać po nie jedym przykładnie na tym forum, że pomiary mogą się mylić i to sporo.

Ja czekam na czwartek na moją USG 3 trymestru ostatnio młody był straszy prawie o tydzień. Zobaczymy jak teraz przybiera, i jak moja szyjka, czuje już lekki stres, tym bardziej po tych wynikach podwyższonych prób watrobowych.

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie on mi zaznaczył w karcie że przepływy do zbadania ale sam chyba nie zbadał 😡 czuję że ta wizyta ostatnia taka trochę olewkowa była. Ja jak się zestresuje to zapominam o wszystkich pytaniach jakie chciałam zadać 🥴 a wagę znam tylko z 21 tygodnia- wtedy miała 413 gram.
    Zrobię tak jak mówicie- zadzwonię do tego nowego lekarza w piątek i mam nadzieję że po niedzieli mnie przyjmie...

Niki345 lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia ja mam zeszyt ze sobą z pytaniami, bo mialam problemy u lekarzy że jak się zestresowałam to nic nie pamiętałam. Teraz mój profesorek wie że mam swój zielony kajet i pełno pytań i wątpliwości. Zawsze sobie też zaznaczam co się spytać już po samym USG po mierzeniu szyjki i po mierzeniu dziecka, na czerwoną mam przepływy, waga czy urósł, szyjka jak długa czy mieka czy twarda, o serduszko i ogólnie narządy, a później o wyniki badań i leki. Mi to bardzo pomaga, bo ja zawsze byłam sierota u lekarzy nie wiedzącą nic, i bojąca się pytać.

Mam nadzieję że lekarz będzie jakiś kompetentny i przyjmie cię szybko i będziesz zadowolona z opieki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 21:27

m@rzenie lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Już się trochę uspokoiłam. Muszę jakoś wytrzymać do kolejnego USG, może te pomiary wyjdą lepsze...

Madzko lubi tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie, tak jak mówisz, dzwoń do nowego lekarza, a może nawet do jeszcze innego i niech to badanie porządnie zrobi. Boże, zbadają byle jak i zostawiają człowieka, jeszcze przed wolnym, z takim nastrojem... :( Bądź jednak dobrej myśli!❤

Ja po intensywnym dniu ledwo żyję, narobiłam dzisiaj mnóstwo kilometrów, a moja córka to nie wiem skąd ma tyle energii. Były lody na obiad, pizza na kolację, mnóstwo prezentów, a impreza dopiero nas czeka. Kładziemy ją spać i zabieram się za pieczenie biszkopta.

A co do kolejek to jeszcze jest Ikea. Zawsze mają kasy pierwszeństwa i mam wrażenie, że w ogóle jest tam taka atmosfera, że to normalne i naturalne, że kobietom w ciąży przysługuje pierwszeństwo. Dzisiaj nawet z niego skorzystałam, bo przy okazji wizyty w większym mieście obok zahaczyliśmy Ikeę, bo mieliśmy kilka zwrotów. Myśleliśmy, że w środę o 19:30 nikogo tam nie będzie, oj jak byliśmy w błędzie... kolejka na 20 osób. Nie chciałam stać, mąż poszedł się zorientować ile jest osób, a do mnie podeszła kobieta z maluszkiem w chuście, która stała w tej kolejce dużo bardziej z przodu, i mówi do mnie, że mam pierwszeństwo i żebym szła spokojnie do przodu 🙂 Z początku nie chciałam, bo myślałam, że ludzie mnie zjedzą. Ale że brzuch mam już duży, jeszcze miałam obcisłą sukienkę, to po chwili zdecydowałam się i sunęłam do przodu. Zapytałam ostatnich ludzi, czy mogłabym skorzystać z pierwszeństwa z uwagi na ciążę, nie mieli żadnego problemu :) Wydaje mi się to naprawdę normalne, sama też zawsze przepuszczam, chociaż nie ukrywam, że dużo robi też to, jak ktoś się o to pierwszeństwo upomina ;)

Pamiętam jak w pierwszej ciąży stałam w kolejce w Rosmanie, cała zakatarzona i ledwo żywa, poszłam po wodę morską do nosa, bo miałam najbliżej z pracy. Byłam w pierwszym trymestrze, była zima, nic a nic nie było po mnie widać, więc stałam. Jak przede mną była jedna osoba to do sklepu weszła kobieta z wózkiem i na oko drugi trymestr, widać było lekki brzuszek. Stała przy rzeczach pierwszej potrzeby- słodyczach ;) Stała, stała, wybierała i zdecydowała się na żelki, po czym na nic nie patrząc weszła przede mnie i powiedziała zdecydowanie, że "ona ma pierwszeństwo!". No i już, jasne, że miała :) Za mną nikogo nie było. Ale można było milej :)

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie spróbuj się nie denerwować, choć wiem że łatwo się mówi 😏
    Dobrze że zmieniasz lekarza, bo ten z tego co piszesz to już Cię olał na ostatniej wizycie 😖

Madziab? Nadal jesteś w szpitalu, co z tym ktg? Czy pisałaś i coś przeoczyłam 🤔

m@rzenie, madziab lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po USG 3 trymestru. Wszystko ok - waga cos powyżej 1500 gram. Ja tam nie analizuje centyli. Jak lekarz mówi, że wszysyko dobrze to tak twierdzę. Ale tak dziś sie przyjrzałam jak oni to mierzą wszystko i tak wydaje mi sie na oko... Wiec błąd jest bardzo prawdopodobny.

Fajnie, że mąż mógł wejść ze mną 😉 Zobaczył Dzidzie po 4 miesiącach i bardzo się cieszył.

Ja też chce jechać z drugiego końca Polski nad morze - 7 godzin drogi. Ale już swiruje w domu... Mam jakieś poczucie, że marnuje czas. I tak samo mam wizję moich ostatnich wakacji z mężem sam na sam.

A propo pierwszenstwa to ja przeskoczyłam 2x gigantyczna kolejkę chyba 20 osobowa w IKEA w dziale zwrotów towaru tak jak Mirabelka dziś . Za jedym razem jakas mloda dziewczyna do mnie wydymila, czy nie widzę ze jest kolejka ale zaraz ja obsluga upomniala. Żeby bylo śmiesznie za mna przepuścili kolejna ciężarna wiec mloda dostawala ciśnienia 😉

A w pepco tez juz mnie kilka razy obsługa wolała na przód. To samo zwykły osiedlowy Lewiatan. Ale nigdy nie ludzie - zawsze obsluga ktora jest poprostu po szkoleniach z firmy👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 21:55

Evli, m@rzenie, Mirabelka02, pati_zuzia83, Iskierka87, Bela, Kagu3, Kropka4, Asasa, Niki345, Madzko lubią tę wiadomość

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • madziab Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli tak, jestem jeszcze w szpitalu. Wczoraj wieczorem KTG w normie, dziś rano 2 godz leżenia i znów niereaktywne. Po południu w normie i teraz wieczorem też, jeszcze jak jutro będzie ok to wychodzę. Na razie się nie nastawiam, żeby się nie rozczarować

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziab nie chce Cię maluszek puścić do domu 😏 oby jutro już było ok 🙏🏻
    Ja z moja pierwszą to się śmiałam że chce jeść szpitalne jedzenie, jak przynosili mi do pokoju to się aż trzęsłam na jego widok.
    Któregoś razu byłam na IP na ktg i tak mąż snuł plany co zrobi do jedzenia jak wrócimy do domu po badaniu a tu nagle mała bumm zaliczyła spadek na ktg 😅 śmiałam się że nie spodobało jej się menu tatusia, wolała zostać w szpitalu 🙈

madziab, agniecha2101 lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • madziab Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie same pyszności 😂 dzisiaj rano tak mi tu lekarka brzuchem trzęsła na wszystkie strony bo się mały chował że chyba się wkurzył i następne zapisy wyszły ok 😊 oby do jutra mu ten nerw nie przeszedl

Evli lubi tę wiadomość

2nn3dqk3eicvxk7g.png
    25.03 - 320 g
    29.04 - 700 g
    27.05 - 1153 g
    24.06 - 1880 g
    15.07 - 2480 g
    ex2bx1hpv1qm80ol.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie- to była prywatna wizyta? I tak cię pozostawił z nadmiarem do innego lekarza i tyle. Może i pomiary zrobił na odwal się.
    Tak jak dziewczyny piszą możliwe że to błąd pomiaru. Było ich pare na tej grupie.

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela tak wizyta była prywatnie. Ten lekarz prowadził moją poprzednią ciążę i byłam na prawdę zadowolona z opieki... W naszej mieścinie to ona ma najlepszy sprzęt i jako jedyny chyba posiada te certyfikaty do wykonywania prenatalnych... Ale w tej sytuacji czuję się olana. Poprzednia wizyta błyskawiczna i teraz tak samo... Nic nie wytłumaczył, nic nie doradził... Chociaż tyle że tego lekarza polecił, wygooglałam go i ma super opinie, tyle że z innego miasta jest 😊

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie ten twoj lekarz to jakis imbecyl albo z kupionym dyplomem. Nagadał, nastraszył a sam nic nie wie. Mam nadzieje, ze ta pechowa wizyta okarze sie jednak szczesliwa i trafisz na normalnego lekarza i bedzie wszystko dobrze .

m@rzenie, Nadzieja777 lubią tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Bela Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pare razy czytałam że polecacie olejek ze słodkich migdałów a możecie polecić z jakiej firmy żeby był naturalny 100% ?

I jeszcze do dziewczyn które przyjmują zastrzyki z heparyny kłujecie się nadal w brzuch ? Jak tak to w jakich miejscach? Czy przeszłyście na inne miejsce?
    Ostatnio coraz częściej zdążają mi się tak bolące miejsca, że muszę przerwać i szukać kolejnego bo tak boli.
    Znaczy się mąż mi robi sama jeszcze ani jednego nie zrobiłam.

Raz stałam w pepco jak nie wiedziałam że mamy pierwszeństwo zresztą nie było takiej informacji nigdzie ale Pani mnie uświadomiła i mówiła żebym następnym razem szła na sam początek bo na końcu kolejki to nie zawsze są w stanie zauważyć i zawołać. Zazwyczaj mam farta i wszędzie mnie przepuszczają nawet ostatnio byłam w szoku. Jechałam autobusem i nastolatka odrazu zeszła mi z miejsca. Było to bardzo miłe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 22:58

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria a Ty chodzisz prywatnie do gina że mógł mąż wejść też?

M@rzenie nie martw się na zapas i tak jak dziewczyny piszą zadzwonisz do drugiego gina i na pewno wszystkiego się dowiesz, może temu już się nie chciało po prostu skoro zamyka i tak na szybko wszystko zrobił. Będzie na pewno wszystko dobrze 💗

Ja byłam jeszcze w Auchan i właśnie w tej kolejce pierwszeństwa także poszło szybko 😉 i znowu bodziaki dla małej kupiłam ale były kopertowe na długi rękaw dwupak 62 i wzięłam a co tam 🙃

• i_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Pare razy czytałam że polecacie olejek ze słodkich migdałów a możecie polecić z jakiej firmy żeby był naturalny 100% ?

Ja używam olejów Your natural side o ten ze słodkich migdałów tez od nich kupię. Tylko maja rafinowane i nierafinowane, ja biorę te nierafinowane.
    Z Lullalove podobno tez jest bardzo fajny, ale nie ma obecnie nigdzie na stanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 23:17

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadrobić dziewczyny po całym dniu, ale już meldujemy się po wizycie.

U nas na szczęście ok. Mała waży prawie 1750 gram więc znowu tydzień do przodu ale ponoć tak może być, mam się nie martwić. Przepływy ok ale bardzo mało wód płodowych mi wyszło i mam je skontrolować. Na szczęście wizytę u swojej lekarki mam w poniedziałek więc sprawdzimy co i jak - podejrzewam że to efekt dzisiejszego dnia bo przez badania pozno zjadłam śniadanie, mało piłam. Mam nadzieję że w poniedziałek będzie lepiej.

Marzenie kochana bardzo mi przykro że tak Cię lekarz potraktował. Kurcze będziesz się teraz martwiła, pewnie każda z nas by to robiła ale postaraj się myśleć pozytywnie. Mam nadzieję że okaże się że to jakiś błąd pomiaru albo po prostu gościu nie przyłożył się do badania. Koniecznie dzwon w piątek do innego lekarza. Trzymam mocno kciuki za Was!!!

m@rzenie, Kagu3, Kropka4, pati_zuzia83, Asasa, Niki345 lubią tę wiadomość

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i lekarka kazała że względu na cukrzycę zrobić echo serduszka malutkiej. W piątek mamy zrobić. Wy też macie takie zalecenia? Moja lekarka o niczym takim nie wspominała i trochę zaniepokoiło mnie, że coś jeszcze jest do sprawdzenia... Na prenatalnych, połówkowych i trzecim USG lekarka żadnych zastrzeżeń do serduszka nie miała. Nie kumam trochę co i po co...

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i_ka wrote:
    Rozmawiałam dzis z polożna od mojej lekarki i polecała masaż krocza po 35 tc, może to pomoc uniknąć nacięcia. A jak nie masaż to chociaż smarować olejem ze słodkich migdałów.
    A ja od siebie polecam szczotkowanie ciała na sucho, na razie robię nogi i widze fajne efekty. Wystarczy kilka minut dziennie.

Pomaga na cellulit? 😣a jakiej dokładnie używasz?

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ