❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZ tym czekaniem w kolejce to masakra. Niby mamy pierwszeństwo i powinni nas przepuszczać ale ja chyba tylko dwa razy spotkałam się z tym że ktoś mi ustąpił a tak to czekam w kolejce na pocztę czy w mpku stałam całą drogę 😒 a niektórzy jeszcze jak chodzą to by wlezli na głowę no gdzie tam się zesunąć lepiej wejść na kogoś albo z boku trzepnąć jeszcze masakra 🤦♀️
-
U nas to samo niby bez kolejki w pepco i rosmanie ale jak sie sama nie wypchniesz przed szereg i nie powiesz JA MoGĘ BEZ KOLEJKI to nikt nie pusci
mi sie raz zdarzylo ze w pepco mnie babka przepuściła (moja sasiadka he)
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyOstatnio jak miałam badanie na krzywą i po pierwszym pobraniu babki z labo powiedziały że mogę wyjść i wrócić za godzinę wtedy już bez kolejki normalnie więc wyszłam. Wracam chce wchodzić a jakąś baba do mnie z mordą że ona też stoi w kolejce. A ja se i tak wlazłam a jej na odchodne powiedziałam że ja mogę bez kolejki i tyle o 😜 z resztą nawet jakby to sama widziała ze jestem w ciąży i powinna by zaproponować bym weszła pierwsza ale gdzie tam jeszcze się sadzi. A pro po labo to też oczywiście czekałam w kolejce...
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Z tym czekaniem w kolejce to naprawdę ludzie są bezlitośni. Też musiałam pójść na poszte odebrać list polecony i weszłam i kolejka była na szczęście nie duża ale przede mną stała kobietka i popatrzyła się na mnie i odwróciła i nic cisza a że ja mam taki charakter że się nie upomnę o swoje to stałam i czekałam aż będzie moja kolej
-
nick nieaktualnyKochane, punkty z pierwszeństwem bezwzględnym zgodnie z ustawą :
Laboratoria
Apteki
Przychodnie
Przywilej taki dają też w:
Auchan (tu mamy swoją kasę pierwszeństwa)
Poczta polska
Rossmann
I właśnie od wczoraj widzę, że wiszą kartki w Pepco, że przyszłe mamy kupują bez kolejkija skorzystałam, bo dla mnie było niemiłe to, że ludzie spojrzeli i pochowali głowy w telefonach, a że widać po mnie bardzo ładnie i karteczka wisi, to grzecznie podchodzę i mówię, że skorzystam z kolejki- mówię to grzecznie i z uśmiechem
bądźmy dla siebie dobrzy
Ja pamiętam jak raz na dyżurze dziewczyna w zaawansowanej ciąży czekała do nas do lekarzy już długo , a tam nie ma nawet krzesła 🤦 podeszlam do niej, dałam jej krzesło i zaproponowałam wodęnie lubię takiego olewania najważniejszej grupy osob- nosimy nowe życie ☀️ żeby nie ciężarne, świat byłby pusty 🙃
Tak samo pomagam osobom starszym i wpuszczam w kolejkę jak widzę takie osoby, którym ciężko stać 💛Iskierka87, MartitaS, to_tylko_ja, pati_zuzia83, megson91, Mirabelka02, Madzko, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZgadzam się z Tobą Kagu ja sama ustępowałam pierwszeństwa kobietom w ciąży bądź proponowalam pomoc z wózkiem jak widzę że jest kłopot czy osobom starszym zawsze ustępuje miejsca ale są ludzie którzy udają że nie widzą albo widzą i gapią się perfidnie ale nie powiedzą nic. A najbardziej chyba mnie drażni jak młodzież siedzi rozwalona ze słuchawkami w uszach i telefonami przed gębą w mpkach i świat dla nich nie istnieje a starzy ludzie stoją obok ledwo się trzymając no kuźwa 😠
-
Kagu3 wrote:Kochane, punkty z pierwszeństwem bezwzględnym zgodnie z ustawą :
Laboratoria
Apteki
Przychodnie
Przywilej taki dają też w:
Auchan (tu mamy swoją kasę pierwszeństwa)
Poczta polska
Rossmann
I właśnie od wczoraj widzę, że wiszą kartki w Pepco, że przyszłe mamy kupują bez kolejki
U nas w Pepco od dawna jest pierwszeństwo dla przyszłych mam - na pewno było już zanim byłam w ciąży. Ale nie jest to jakoś szczególnie rozgłaśniane, są tylko małe naklejki na ekranach kas.
Na pewno Lidl jeszcze ma kasę pierwszeństwa.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Rozmawiałam dzis z polożna od mojej lekarki i polecała masaż krocza po 35 tc, może to pomoc uniknąć nacięcia. A jak nie masaż to chociaż smarować olejem ze słodkich migdałów.
A ja od siebie polecam szczotkowanie ciała na sucho, na razie robię nogi i widze fajne efekty. Wystarczy kilka minut dziennie.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Ja też już po wizycie i okazało się że szyjka bez zmian ma nadal 16, a nie 6 mm, czyli od 6 tygodni bez zmian.
W poniedziałek idę do szpitala n podanie sterydów na rozwój płuc, chyba że szyjka się pogorszy to zostanę dłużej, ale mam nadzieję, że będzie bez zmian i będę mogła wrócić do domu i tam dalej leżeć.
Próbowałyśmy ją podejrzeć na 3d ale nadal tak wtulona w lozysko że nie da się nic zobaczyć. Ułożony cały czas miednicowo, ale powiedziała mi że ma jeszcze czas i w moim przypadku dobrze że główka nie naciska na szyjkę.ticia9, Evli lubią tę wiadomość
-
Co do kolejek, to w Auchanie jest kasa pierwszeństwa i lubię jak tam stoi stado facetów a ja podchodzę i pytam który z panów w ciąży. Ich miny są bezcenne. Ja jak mam dobry dzien to mogę sobie postać w kolejce ale jak jest ten gorszy to już korzystam raczej wchodzę normalnie przed innych. Ogólnie zauważyłam że często ludzie sami mnie wypychają na przód. Ostatnio też pani kasjerka w żabce z końca sklepu poprosiła mnie do kasy bo ciężarne są obsługiwane w pierwszej kolejności. Ja tam nie narzekam na to że ludzie są nie mili. Zresztą ja mam już duuuzy brzuszek i czasem zdarza mi się zasapać i chyba puszczają mnie przodem bo boją się że im zacznę rodzic 😆
Madzko, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
m@rzenie wrote:Ja też już po wizycie. Mała ma tylko 1150 gram i jest na 6 percentylu 😭😭😭 jestem załamana, siedzę i płacze od wizyty 😭
Loczek jak u Ciebie?
Marzenie a co Ci lekarz powiedział ?7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
Dziewczyny w sumie nic konkretnego się nie dowiedziałam. Tylko tyle że ten 6 percentyl i że do kontroli. Ale on musi zamknąć jednak gabinet i już nie będzie prowadził mojej ciąży 😟 dał mi numer do innego lekarza i mam się z nim po niedzieli skontaktować. Powiedział ,że za 2 tygodnie koniecznie usg ale ja chyba nie wytrzymam 2 tygodnie w takiej niepewności... O przepływach nic mi nie mówił, szyjki też nie sprawdził 😟 powiedział mi że gdyby nie ten koronawirus to by mnie położył do szpitala ale w tej sytuacji to decyzje musi podjąć nowy lekarz 😩
-
Marzenia to dzwoń w piątek do nowego lekarza i umów się na porządną wizytę u nowego lekarza z przepływami, szyjka i porządnym mierzeniem córeczki. Nie martw się na zapas. Bo sama widzisz jak te pomiary są nie miarodajne i niedokladne. Namów tego nowego lekarza na szybki termin wizyty, powiedz że się boisz że dziecko, że szyjka niezbadana itd nawet możesz lekko nadwyrost opowiedzieć tak żeby zrobił ci ta wizytę szybciej. A jak nie to śmigają na IP, powiedz że brzuch boli itd, wytedy cię sprawdza dokładnie. Takie mam pomysły, zrobisz jak uważasz ale nie martw się na zapas, niestresuj się. Ściskam Cię mocno!! Będzie dobrze.
m@rzenie lubi tę wiadomość
-
Rzadko się udzielam ale regularnie was czytam.
Chce Ci tylko napisać, że moja mała w 28 tydzień miała 1120. To był 26 centyl, ale była długa i chuda. Brzuszek był na 26.1. A noga na 30.6. Też mnie na straszyli. Kazali dużo odpiczwac i jeść dużo białka. Łącznie z batona mi proteinowymi. Po 2 tygodniach mała osiągnęła wagę 1750 (30 tydzień 1 dzień) i wskoczyła na 76 centyl.
Warto spróbować z dużo ilością białka, tylko dokładnie doczytać bo np. Jogurt i twaróg mają go niewiele.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 20:18
-
Mildred wrote:Marzenia to dzwoń w piątek do nowego lekarza i umów się na porządną wizytę u nowego lekarza z przepływami, szyjka i porządnym mierzeniem córeczki. Nie martw się na zapas. Bo sama widzisz jak te pomiary są nie miarodajne i niedokladne. Namów tego nowego lekarza na szybki termin wizyty, powiedz że się boisz że dziecko, że szyjka niezbadana itd nawet możesz lekko nadwyrost opowiedzieć tak żeby zrobił ci ta wizytę szybciej. A jak nie to śmigają na IP, powiedz że brzuch boli itd, wytedy cię sprawdza dokładnie. Takie mam pomysły, zrobisz jak uważasz ale nie martw się na zapas, niestresuj się. Ściskam Cię mocno!! Będzie dobrze.
Popieram !
Co za cholerni buce. Za co oni pieniądze biorą, za to by nas straszyć i zostawić z tym poczuciem strachu tak o ? 😳m@rzenie lubi tę wiadomość
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️