❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kokonu nie miałam, dla mnie zbyteczny. Zwłaszcza na teraz w lecie, one wszystkie wydają się takie gorące.
Rożku tez nie mieliśmy i nie planujemy, ale mój mąż jak kiedyś przyszło mu trzymać dziecko kuzynki, które było w rożku, stwierdził że lepiej mu się trzyma bez, bo wtedy ma wyczucie gdzie jest dziecko a w rożku mu się wydawało że mały za chwile mu wyjedzie z niego
Także czasami może być na odwrót.Iskierka87, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyJa na początku bardzo chciałam ten kokon kupić ale ppo czasie stwierdziłam że jedna zbędny zakup więc też zrezygnowałam. Rożek kupiłam już dawno więc w razie czego jest, jak się przyda to ok a jak nie to posłuży jako kocyk po prostu 😉
to_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
Wreszcie udalo mi sie zaszczepic przeciw krztuscowi. Jest problem z dostepnoscia szczepionek, nie ma w magazynach. Ale niektore apteki maja jeszcze na stanie.
Troche rozbita sie czuje, mam podwyzszona temperature i reka dosyc mocno boli. Ale to nic takiego. Ciesze sie ze mam juz z glowy.
Jutro koncze 32 tygodnie... Bardzo sie ciesze, to byl taki plan minimumTeraz odliczam do 34
W poniedzialek wizyta u lekarza prowadzacego, a potem we czwartek powtorka USG 3 trymestru bo nie dalo sie wszystkiego zbadac ostatnim razem. Takze szykuje sie bardzo przyjemny tydzien
Przeczytalam wszystko co piszecie ale jestem nieprzytomna, zasypiam na siedzaco.
Nadzieja to bardzo indywidualna sprawa co mozna robic z pessarem a co nie. Ktos juz pisal ze siedzenie nie jest wskazane, to prawda. W takiej pozycji jest duzy nacisk na szyjke.Bela, Evli, tym_janek, Kagu3 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Flara wrote:Dobra pianka nie jest zła. Dla starszej mam od urodzenia samą piankę i teraz młodsza będzie używać po niej ten sam materac (chociaż trochę się martwię bo ostatnio sama go wyleguje, córka chce się przed snem przytulać wiec zobaczę czy za bardzo go swym tyłkiem nie zwichrowałam
Tak musi być dobra, coś kiedyś czytałam ale nie podaj w sklepach z jakiej pianki jest i nie może być miękki a tego się obawiam że kupie i będzie za miękki. Jak już masz wypróbowany i córeczka spała na nim i jest Ok to też bym nie zmieniała:)
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Kagu3 wrote:Ja też w necie widziałam tylko piankę a pojechałam stacjonarnie do tej hurtowni u nas i kupiłam pianka kokos, aż byłam w szoku że mają :p chodzi Ci o taki
https://allegro.pl/oferta/materac-do-kolyski-pianka-kokos-90x40-6113998116
O dziękuje Ci za link😊 szukałam na różnych stronach na Allegro też patrzyłam ale najwidoczniej słabo:)
Fajnie można wybrać grubości i środek cena też super! Zamówię od nich🥰🥰
Dzięki Kagu😘
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
My dzisiaj też już po wizycie
szyjka trzyma ładnie, mała waży 1550 gram. Lekarz stwierdził że wszystko jest dobrze
A mi się wydaje że powinna już więcej ważyć i tak już chyba zostanie do końca, że ciągle będę myśleć że coś jest nie tak 😀Kindoll, AgaAgnieszka1989, i_ka, Bela, ticia9, Kagu3, Kropka4, mommy, Evli, pati_zuzia83, Marta35, m@rzenie, MartitaS, Asasa, Mirabelka02, tym_janek, MomOfBoys, agniecha2101 lubią tę wiadomość
*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
Paulina90 wrote:My dzisiaj też już po wizycie
szyjka trzyma ładnie, mała waży 1550 gram. Lekarz stwierdził że wszystko jest dobrze
A mi się wydaje że powinna już więcej ważyć i tak już chyba zostanie do końca, że ciągle będę myśleć że coś jest nie tak 😀
Waga jest idealnie w normie, naprawdę.
U mnie w 30t 5d ważyła 1570 i to był i to był właśnie taki środek normy.Mildred, tym_janek lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
Dziewczyny jeżeli kupujecie becik tylko bo szpital tak napisałam na stronie a normalnie byście nie rozważały takiego zakupu, to naprawdę to przemyślcie, bo to jest bezsensu.
Mój szpital tez na stronie miał i ma nadal info że musi być becik, ale nikt mi nic nie powiedział jak zamiast niego miałam kocyk i teraz tez zabiorę kocyk i otulacz bo tak mi wygodnie.
Prawda jest taka ze Potrzeba tylko coś czym da się dziecko opatulić a co to będzie jest obojętne.
Ps mój szpital ma na stronie info żeby zabrać 7 kaftaników - do głowy by mi nie przyszło by tak zrobić bo i po co, zwłaszcza w lecie.Mirabelka02 lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
Paulina90 wrote:My dzisiaj też już po wizycie
A mi się wydaje że powinna już więcej ważyć i tak już chyba zostanie do końca, że ciągle będę myśleć że coś jest nie tak 😀 -
Flara wrote:Waga jest idealnie w normie, naprawdę.
U mnie w 30t 5d ważyła 1570 i to był i to był właśnie taki środek normy.🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie
2018.11 IUI - 11tc [*]
2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
(5 klasy A, 2 klasy B )
2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣
▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku
Prowadzę stronę:
👉www.mamapoinvitro.pl
gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊 -
7 kaftanikow 🤦♀️ ja w sumie nie kupilam ani jednego i nie zamierzam bo mi sie nie podobaja i jakos wątpię abym je ubierala jeszcze na spiochy... Mam dwie sztuki od znajomej ale takie mini ze nawet nie naciągnę ich na body wiec pewnie nie użyje ani razu.
Powiem Wam, ze irytuje mnie fakt, że mamy brac jakieś rzeczy do szpitala. To co? Jakbym przyjechała z drogi do produ z innego miasta bez podkładów, pieluch itp. To mi rodzic zabronią?
To tak jakbyśmy na operacje miały przynosić swoje bandaże i igly...
Później nakupie za duzo majtek porodowych, podkładów... Totalnie bez sensu.
Moja mama leczy sie czesto za granicą bo tam pracuje i tam ma ubezpieczenie. Byla juz kilka razy na operacjach i tam nawet swojego recznika z domu sie nie przynosi bo nie wiadomo kto w jakich warunkach mieszka i co ile planuje go prac. Tam przychodzisz to ubieraja Cię w piżamę szpitalna (codziennie masz nowa i musisz oddac ta z wczoraj). To samo reczniki itp. Każdy pacjent jest rowny i wyglada tak samo a nie rewia mody. A tu nawet kubek i papier toaletowy 🤦♀️Evli, to_tylko_ja, Iskierka87, agniecha2101 lubią tę wiadomość
31 lat - Bocian Katowice
⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
1️⃣
03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
2️⃣
2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮
13dpt - beta 909!
🍼14.08.2020 - Poród przez cc
02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌
Na zimowisku: ❄️(3d)
Przygotowania do ostatniego criotransferu -
AgaAgnieszka1989 wrote:A to na recepte? Pomogły Ci?
U mnie nie bola i nie pekaja ale wlasnie zyly sa i bardzo to "nie wygodne" a robi sie coraz więcej
Maz zawsze tak pracuje glownie w Warszawie, to juz u nich taka tradycja, nie przeszkadza mi ze tak pracuje o ile chociaz co tydzien wraca na jakieś 2 dni. Razem jesteśmy od technikum będzie 14 lata od 12 gdzies tak pracuje
To są czopki bez recepty 🙂oj pomogły, czasami mi się płakać chciało bo nie dość, ze dyskomfort to jeszcze mnie bolały. Dzisiaj biorę ostatni i zobaczmy jak długo będę miała spokój 🙂AgaAgnieszka1989 lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
Namyria wrote:7 kaftanikow 🤦♀️ ja w sumie nie kupilam ani jednego i nie zamierzam bo mi sie nie podobaja i jakos wątpię abym je ubierala jeszcze na spiochy... Mam dwie sztuki od znajomej ale takie mini ze nawet nie naciągnę ich na body wiec pewnie nie użyje ani razu.
Powiem Wam, ze irytuje mnie fakt, że mamy brac jakieś rzeczy do szpitala. To co? Jakbym przyjechała z drogi do produ z innego miasta bez podkładów, pieluch itp. To mi rodzic zabronią?
To tak jakbyśmy na operacje miały przynosić swoje bandaże i igly...
Później nakupie za duzo majtek porodowych, podkładów... Totalnie bez sensu.
Moja mama leczy sie czesto za granicą bo tam pracuje i tam ma ubezpieczenie. Byla juz kilka razy na operacjach i tam nawet swojego recznika z domu sie nie przynosi bo nie wiadomo kto w jakich warunkach mieszka i co ile planuje go prac. Tam przychodzisz to ubieraja Cię w piżamę szpitalna (codziennie masz nowa i musisz oddac ta z wczoraj). To samo reczniki itp. Każdy pacjent jest rowny i wyglada tak samo a nie rewia mody. A tu nawet kubek i papier toaletowy 🤦♀️
Oczywiście jak by człowiek przyjechał z drogi to i go ubiorą i dadzą mu podkład czy ligninę zamiast podpasek ale to tylko w wyjątkowych sytuacjach.
U mnie w szpitalu jak rodziłam za pierwszym razem, położne prosiły że jak mamy za dużo to żeby zostawić właśnie u nich czy tetry czy pampersy, bo wtedy maja dla tych co z ulicy przyjeżdzają, albo dla tych, których po prostu na to nie stać. Bo szpital nie dostaje środków na takie rzeczy.
A jeszcze co do własnych rzeczy i szpitala, jak miałam z 12 lat trafiłam do szpitala i to były czasu kiedy jak rodzicie nie chcieli by dziecko codziennie kłuto w celu podawania leków to mogli zejść do apteki i kupić wenflon, inaczej dziecko go nie dostało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 21:13
2017 - listopad - córka
Wiecie co, jakby mało było problemów... U kolegi z pracy mojego taty stwierdzono koronę. Widziałam się z moim bratem, który pomieszkuje z moimi rodzicami w ostatni piątek. Tacie będą robić test. I teraz ja muszę siedzieć i czekać. A po drodze mąż chodził do pracy, ja na wizyty, przyjechaliśmy do teściów, z moimi rodzicami widziała się babcia, widziałam się z inną koleżanką w ciąży, z inną koleżanką z 1,5 miesięcznym dzieckiem. Niesamowite, jak to się w najbliższym otoczeniu pojawia. Nie wiem co mam robić.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy dzisiaj pojechalismy na miasto i nie mielismy w planie teraz, ale tak jakos wyszlo, ze kupilismy fotelik z baza, dostalismy 100zl rabatu, wiec za fotelik z baza wydalismy 900zl to chyba fajna cena 🤔 jezdzimy w dlugoe trasy, a ten fotelik moze byc w dwoch pozycjach „lezacej” i taki w normalnej ”siedzacej”
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 21:25
Iskierka87, pati_zuzia83, Evli, Kagu3, Kropka4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny