X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja777 wrote:
    Mamusie moje drogie, z racji powrotu do rzeczywistości - z wyprawki zostały mi tylko do kupienia już te „ poważniejsze „ rzeczy typu laktator, niania , monitor oddechu .

Mogłybyście polecić konkretne modele lub firmy? Jeśli był ten temat omawiany - wybaczcie. Zazwyczaj muszę dojrzeć do pewnych zakupów wiec teraz u mnie to jest na tapecie 🤔

Laktator - czytałam sporo na ten temat i Medela ponoć ma najlepsze. Medela Swing jest bardzo polecany.
    Niania - ja chcę z kamerką, podoba mi się Xblitz Kinder, ma stosunkowo dobrą cenę i fajne parametry.
    Monitor oddechu - chyba najbardziej polecany jest Babysense7 - ale pamiętaj, że do dostawki on się nie nadaje. Będzie wyczuwał Twój oddech, bo będziesz za blisko, więc niestety może nie wykryć problemów z oddechem malutkiej. Jest też taki, który się nadaje do dostawki - Snuza Hero i jego możesz używać w dostawce i np foteliku samochodowym, ale jego musisz założyć dzidziusiowi. Więc już musisz sama przemyśleć, ale obydwa mają certyfikaty i są pewne. Ja kupuję Babysense7, bo wydaje mi się wygodniejszy.

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My monitor też mamy babysense jeszcze po córce:)

Laktator kupuje Medela Swing, do tego 2 butelki Avent szklane

A co do cukrów to u mnie dzisiaj rano 95. Też nie mam na nie sposobu. Może spróbuje zrezygnować z chleba na ta późną kolację i spróbuje przez 3 dni jeść kabanosy i trochę sałatki

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • Sisi86 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator - ja kupiłam medela swing flex podwójny, biorąc pod uwagę, że po poronieniach miałam już nawał pokarmu to spodziewam się że teraz będzie jeszcze gorzej więc porządny sprzęt się przyda, w dodatku że planujemy rodzeństwo dla córeczki więc będzie na przyszłość :)

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator kupilam spectra s1 bodajze, ale to dlatego, ze juz my mieli malego wyjmowac, wiec szybko zamawialam bedac wcszpitalu. W pierwszej ciazy zamowilam przed porodem Avent I nigdy nie uzylam, oddalam szeagierce🤷‍♀️ w drugiej nie mialam, stwierdzilam ze zamowie jak bedzie potrzebny. Teraz mam zamir zrobic zapasy mleka, kiedy maz bedzie zostawal z malym😊 wiec ten laktator sobie zostawie😊 nianie mam angelcare jeszcze po statszym synu czyli pewnie bedzie miec prawie 7 lat🙈 kupie nowa jak ta zaszeankuje. On a ma tez monitor oddechu, tylko musze znalezc. Tez uzylam przy pierwszym dziecku, przy drugim juz nie, teraz nie wiem czy uzyje, raczej nie, ale szczerze nie myslalam jeszcze o tym. My zostalo kupic fotelik I parasolke do wozka I chyba tyle. BArdzo malo rzeczy kupilam teraz, bo ciuszki, zabawki podostawalam I bede kupowac na biezaco po urodzeniu, jak cos my sie spodoba😁

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kamerkę, ja polecam kupić zwykła kamera no Xiaomi obrotowa, czuła na ruch i dźwięk na wi-fi koszt około 130-180 zł u mojej siostry się świetnie sprawdziła. Przywiesila nad łóżeczko może ja obracać przybliżać, jak mały zaplacze, zakwili to włącza się alarm jest super. A te kamerki które niby są edytowane dla dzieci są drogie i mają mniej funkcji. A ta może na telefonie można i na laptopie oglądać wystarczy zainstalować apke.

https://allegro.pl/oferta/xiaomi-kamera-ip-bezprzewodowo-wifi-ir-full-1080p-9319420730?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=TV+i+Video&gclid=CjwKCAjwlZf3BRABEiwA8Q0qq-uSTDeI17sJF77OXd1q-YnqJZl3X1Nh06uo1FNTj2KNPu6EAVe7GhoCa9sQAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 11:28

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🌞

Słonko świecie ale na szczęście nie ma takiego gorąca jak wczoraj.

Monitor oddechu i nianie bez kamerki mam w jednym z tej firmy:
    Angelcare Monitor Oddechu Niania Ac403
    Ma dużo funkcji musiałabyś poczytać.

Co do lokatora jeszcze nie mam. Zastanawiam się nad Canpolem easy natural albo easy start. Albo Elektryczny z Lovi. Oglądałam recenzje położnej na Youtubie i tak te dwa moje typy :)

Widziałam gdzieś na stronach laktator z tommee tippee Słyszałyście coś na jego temat ?

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prośba o nie cytowanie - usunę zdjęcie za kilka dni:)

To nasze z pamiątkowej sesji brzuszkowej :)

Zdjecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 18:59

Evli, Kindoll, Nadzieja777, AgaAgnieszka1989, pati_zuzia83, darkestfear, tym_janek, Bela, Iskierka87, megson91, ticia9, MartitaS, Kagu3, i_ka, Asasa, OranżadA, m@rzenie, Kropka4, MomOfBoys, Madzko, mommy lubią tę wiadomość

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria ślicznie :)

Kuzwa kompleksów dostane przez was ja wygladam jak slon. Wczoraj bylismy na chrzcinach jak zobaczylam swoje zdjecie to mam ryj wiekszy od swojeho faceta :/ jeszcze ciotka sie mnie pyta ile przytylam mowile ze 10 kg a ona myslala ze juz z 20 bo taki mam wielki brzuch :/

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria pięknie wyglądaliście 😍 My chyba zrobimy sobie sesję rodzinną po porodzie, chociaż kusi mnie sesja na trzy latka połączona z ciążową. Gorzej tylko, że wyglądam i czuję się jak słoń, więc chyba jednak nic z tego nie wyjdzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 12:36

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Kindoll Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, Namyria piękne zdjęcia i piękne z was mamusie! 🤩

ckai3e3kbk0ms415.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria ślicznie wyglądacie ,;)💚💚

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria, Nadzieja piekne te wasze sesje ❤

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:
    Laktator - czytałam sporo na ten temat i Medela ponoć ma najlepsze. Medela Swing jest bardzo polecany.
    Niania - ja chcę z kamerką, podoba mi się Xblitz Kinder, ma stosunkowo dobrą cenę i fajne parametry.
    Monitor oddechu - chyba najbardziej polecany jest Babysense7 - ale pamiętaj, że do dostawki on się nie nadaje. Będzie wyczuwał Twój oddech, bo będziesz za blisko, więc niestety może nie wykryć problemów z oddechem malutkiej. Jest też taki, który się nadaje do dostawki - Snuza Hero i jego możesz używać w dostawce i np foteliku samochodowym, ale jego musisz założyć dzidziusiowi. Więc już musisz sama przemyśleć, ale obydwa mają certyfikaty i są pewne. Ja kupuję Babysense7, bo wydaje mi się wygodniejszy.

Co do monitora Snuza Hero to jego nie można używać w foteliku ani w żadnym innym miejscu w którym są obecne ruchy otoczenia.
    Dodatkowo też należy uważać żeby nie spać za blisko dziecka bo urządzenie może nie działać idealnie.

Dlatego w przypadku jakichkolwiek monitorów oddechu, kiedy chcemy je używać to najlepiej aby dziecko spało we własnym łóżeczku oddalonym choć trochę od łóżka rodziców.

Źródło: instrukcja monitora Snuza Hero: https://www.snuza.com/media/manuals/phmd00603.pdf
    Strona 5 - środki bezpieczeństwa i przeciwskazania

Żrodklo 2, FAQ z ich strony: https://snuza.pl/-cabout-pol-391.html

CZY MOGĘ UŻYWAĆ MONITORA PRZY CO-SLEEPINGU (wspólne spanie z dzieckiem) LUB W PODRÓŻY/RUCHU (np w samochodzie lub w wózku)?
    Nie. Monitory oddechu Snuza Hero MD nie mogą być używania jeśli obok dziecka śpi inna osoba dorosła lub inne dziecko.
    Monitor oddechu nie może być stosowany w podróży np w samochodzie czy też w wózku. Sensor monitora jest bardzo wrażliwy i może wykrywać ruch z zewnętrznych źródeł np drgania pojazdu, wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 12:39

Bela, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też tak nie macie energii na nic? Ja wstaję rano i mam ochotę znowu położyć się do łóżka. Zrobienie czegokolwiek to wyczyn. Na sama myśl o zrobieniu obiadu jestem już zmęczona. Nie wiem czy to taki akurat czas, czy ta szalejąca pogoda - u nas wczoraj ponad 30 stopni, dzisiaj 23 i pochmurno - czy wyniki, czy przemęczenie ostatnich dni. Ale samej ze sobą już mi ciężko wytrzymać taka rozlazła jestem. Strasznie tak nie lubię, a jakoś nie mogę się zmobilizować, w dodatku przez to uczucie zmęczenia wiecznie chodzę z nosem na kwintę, jestem taka zobojętniała.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊

Ja mam babysense 7 i ostatnio właśnie sprawdzałam czy działa. Siedzieliśmy z mężem na kanapie, te krążki były obok nas, włożyliśmy baterie i nic się nie zadziało - wyczuwał nasz oddech. Dopiero jak wstaliśmy to zaczął zadzwonić.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy laktator Lovi Expert i polecam goraco. Teraz kupilam Lansiloch (czy jakos tak to sie pisze) podwojny. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Zdecydowalam sie na zmiane wylacznie dlatego, ze Lovi nie robi podwojnych, a ja jednak czesto go uzywalam.

Monitora oddechu nie kupuje. Mamy 2 koty, corka pierwsze tygodnie spala z nami, potem zaraz obok w kolysce (ktora sie buja) wiec monitor nie mial specjalnie sensu.

Nianie mamy angelcare i jest spoko :) tez moge polecic.

Dzis mi mezu zrobil nalesniki do lozka na sniadanie <3 hormony tak szaleja, ze az sie wzruszylam na ten widok...

Nadzieja777, Kindoll lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Flara Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak nie macie energii na nic? Ja wstaję rano i mam ochotę znowu położyć się do łóżka. Zrobienie czegokolwiek to wyczyn. Na sama myśl o zrobieniu obiadu jestem już zmęczona. Nie wiem czy to taki akurat czas, czy ta szalejąca pogoda - u nas wczoraj ponad 30 stopni, dzisiaj 23 i pochmurno - czy wyniki, czy przemęczenie ostatnich dni. Ale samej ze sobą już mi ciężko wytrzymać taka rozlazła jestem. Strasznie tak nie lubię, a jakoś nie mogę się zmobilizować, w dodatku przez to uczucie zmęczenia wiecznie chodzę z nosem na kwintę, jestem taka zobojętniała.

Oj tez tak mam od paru dni. Dobrze że miałam pomnożone obiady bo by się na zamawianiu skończyło. Jeszcze jestem w stanie jakoś się zebrać by wyjść z dzieckiem na spacer do parku lub hulajnogę (pewnie tylko dlatego że wiem że dla niej to frajda i się cieszy) , ale taka krzątanina domowa mnie osłabia a jeszcze tydzień temu było inaczej.
    Liczę że to pogoda i przejdzie.

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria super fotki 🤩

Też chcę mieć jakąś pamiątkę z ciąży ale mój mąż jest taki że ciężko go namówić na jakiejkolwiek zdj bardzo bym chciała ale chyba sama ba nich bd z brzuszkiem 😒

• Bela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namyria piękne zdjęcia i niesamowita pamiątka😍 i ślicznie wyglądacie

Ja się nie poznaje na zdjęciach jak się uśmiecham to jak księżyc w pełni... w lustrze jak się oglądam to tego nie widzę ale aparat dodaje mi kg. Super jest taka sesja ale ja się nie czuje ani ładna ani zgrabna ani nic. Wiec odpuszczam taka sesje, chyba że męża poproszę o pare zdjęć gdzieś w plenerze, jak mi się nastrój zmieni co do swojej osoby🙂

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam najpierw zmienić fryzurę bo te moje kudły już mnie doprowadzają do szału. Zawsze noszę długie ale teraz wyjątkowo mnie drażnią postanowiłam że trochę je skrócę będzie mi wygodniej i nie bd się tak wkurzać. Teraz tylko nie wiem jak przy twarzy zrobić matko zawsze coś 🙈

Bela czy Ty jutro masz wizytę?

‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ