❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMousie89 wrote:Ja z kolei dzisiaj zjadłam kawałek ciasta czekoladowego z truskawkami 😋 Ale ciasto z mąki orkiszowej pełnoziarnistej, gorzką czekoladą i ksylitolem zamiast cukru, więc się nie bałam 😄 Takiego zwykłego bym nie zjadła 😏
czy to jadlas gdzieś w cukierni?
Bumbox lubi tę wiadomość
-
Mamuśka☺️ wrote:Mogę prosić przepis?
czy to jadlas gdzieś w cukierni?
Piekłam sama. Bardzo proste i pyszne 😋😋
Proszę bardzo:
http://ugotowanaania.blogspot.com/2015/04/orkiszowe-ciasto-czekoladowe-z.html
U mnie z pominięciem masła orzechowego, ale z większą ilością truskawek 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 19:33
Kindoll, Mamuśka☺️ lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Ja marzę o czekoladzie ale milce oreo. Teraz jeszcze widzialam w reklamie białą z oreo i śni mi się po nocach
kupię sobie do szpitala. Bo rozumiem że po porodzie już można? Ja gorzkiej nie lubię i chyba nawet dieta mnie nie przekona 🙄
I malinowa chmurke bym zjadła 🤤 ale miesiąc po porodzie córka kończy 4 latka to sobie wszystko odbije 😁
Ja z restauracji zamówiłam już 2 razy pieczona poledwiczke z szparagami i pieczonymi ziemniakami i cukry po godzinie 115Kindoll lubi tę wiadomość
-
Mała_Gwiazdka wrote:Ja marzę o czekoladzie ale milce oreo. Teraz jeszcze widzialam w reklamie białą z oreo i śni mi się po nocach
kupię sobie do szpitala. Bo rozumiem że po porodzie już można? Ja gorzkiej nie lubię i chyba nawet dieta mnie nie przekona 🙄
I malinowa chmurke bym zjadła 🤤 ale miesiąc po porodzie córka kończy 4 latka to sobie wszystko odbije 😁
Ja z restauracji zamówiłam już 2 razy pieczona poledwiczke z szparagami i pieczonymi ziemniakami i cukry po godzinie 115
Kiedys po.porodzie dieta teraz mowia zeby jesc normalniejakis Maly grzech nie zaszkodzi
Wlasnie musze podpytac diabetolog co z porodem i po porodzie z insulina. Sprawdzalam w necie ale podobno jedni kaza odstawic insuline odrazy inni systwmatycznie zmniejszać (po pprodzoe chyba pół dawki) i pomiary chyba ok 10 dnina czczo 100 i 2 godziny po posilku 140.
Zobacze co mi w piątek powie, mam nadzieje ze zadzwonią i bede miala w koncu normalna wizyte a nie telekonsultacje.
A co do ziemniaków zapiekanych musze sprobowac bo balam sie ze cukier wywali.
Szparagi pieczone tez mi sluzaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 20:02
-
Iskierka87 wrote:Podejrzewam że jest klocek bo już strasznie mi ciężko a jeszcze tyle czasu to się chyba nie ruszę 😄 jak Ty się czujesz? Też tak Ci ciężko? Wizytę mam dopiero w piątek
Ja mam to samo, jest mi ciężko mam już pokaźny brzuch. Ostatnio kumpela zasugerowała czy czasem nie mam bliźniaków😏 hmm..
Nakładam sobie plan dnia z czego robię nawet nie połowę. Ciężko stać, ciężko długo chodzić np.wycieczki po galeriach już nie dla mnie.
Dziś stwierdziłam że muszę kupić jeszcze pare rzeczy i spakować dla siebie torbę w razie czego. Tak popatrzyłam to mało mam z tych potrzebnych rzeczy.
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
nick nieaktualnyBela wrote:Ja mam to samo, jest mi ciężko mam już pokaźny brzuch. Ostatnio kumpela zasugerowała czy czasem nie mam bliźniaków😏 hmm..
Nakładam sobie plan dnia z czego robię nawet nie połowę. Ciężko stać, ciężko długo chodzić np.wycieczki po galeriach już nie dla mnie.
Dziś stwierdziłam że muszę kupić jeszcze pare rzeczy i spakować dla siebie torbę w razie czego. Tak popatrzyłam to mało mam z tych potrzebnych rzeczy.
Ja dziś po spokojnym spacerze byłam wyczerpana na maksa i wyjątkowo dziś jestem śpiąca ale też ciężko i z trudem się coś robi. Dobrze że o kupiłam się wcześniej bo teraz bym ba to siły nie miała. Zostały mi nadal do zrobienia apteczne zakupy i chciałam pakować walizkę żeby już była ale weny brak 🙃 ile masz w obwodzie brzuszka? Dużo już na plusie kg?
Pomalowałam sobie paznokcie u nóg i myślałam że padnę. Ostatnie malowanie to było i do porodu muszą wytrzymać 😄 -
Mi ziemniaki też ewidentnie nie służą a tak chętnie zjadłabym młode z koperkiem, jajkiem sadzonym i mizeria... Jak zamienię ziemniaki na ryż, kaszę czy makaron to już nie to samo 😉 czekam do sierpnia, żeby sobie odbić 😋
Któraś z Was pisała ostatnio że wybiera sie do okulisty sprawdzić siatkówkę. Potrzebne jest skierowanie? Sama muszę sie wybrać bo już kilka lat nie byłam a chciałabym próbować sn... -
To na mnie ziemniaki jakoś źle nie działaja. Spokojnie właśnie jem ziemniaki z jajkiem i fasolka i cukry ok
Ja ostatnio obcinalam paznokcie u stóp, ale to był już ostatni raz kiedy to zrobiłam sama w ciąży. Pomalować chyba bym nie dała rady już 😂 -
nick nieaktualnyA jak u Was z goleniem? Wgl golicie pusie do ginekologa? 😅 Mężowie Wam pomagają czy na wyczucie golicie jak to jest u was bo ja chce ogolić się przed wizytą ale już nic nie widzę więc bd musiała pomoc sobie lusterkiem 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 21:41
-
Iskierka87 wrote:A jak u Was z goleniem? Wgl golicie pusie do ginekologa? 😅 Mężowie Wam pomagają czy na wyczucie golicie jak to jest u was bo ja chce ogolić się przed wizytą ale już nic nie widzę więc bd musiała pomoc sobie lusterkiem 🙈
U mnie już przed ostatnią wizytą była tragedia 🙈 nic tam nie widzę, trochę pomagałam sobie lusterkiem, trochę na czuja 🤪 najlepsze było że jak już skończyłam to byłam tak zmęczona tymi wygibasami jakbym ze 2 godziny na siłowni ćwiczyła 🤪Iskierka87, Bela, tym_janek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak już jesteśmy przy tym goleniu to czy macie teraz bardziej podrażnioną skórę po? U mnie jest tragedia, na drugi dzień po goleniu mam wysyp czerwonych bolesnych krostek, smaruje to alantanem ale koło tygodnia się goi. Przed ciążą też miałam wrażliwą skórę, ale nie aż tak 🥴 może macie jakieś sposoby żeby nie robiły się takie podrażnienia?
-
nick nieaktualny
-
Ja gole sie na czuja teraz, a normalnie chodze na woskowanie do przyjaciolki🙈 ma salon kosmetyczny, ale przez korone zamkniety😭 pocieszajace,ze 4 lipca salony, fryzjerzy itp.beda mogli sie otworzyc😁 ona otwiera szostego i ja i jeszcze dwie przyjaciolki bedziemy jej pierwszymi klijentkami po przerwie😁 pozniej pojde przed porodem i bedzie git😊 celluit tez mam,az strach patrzec. Od niedawna zaczelam sztokowanie ciala na sucho, moze pomoze, niby pomaga. Stosuje ktoras z Was?
-
Co do golenia to ekstremalna gimnastyka + lusterko, wiecej wysiłku przy tym niz przy ćwiczeniach z Chodakowska 😂
I skura bardziej podrażnienia, w ogole zauważyłam ze w ciazy mam bardzo suchą skórę.
Paznokcie dalej robie sama i mam.nadzieje ze do konca ciazy dam radę.
U rak juz zrezygnowalam z koloru, pazury mocno skrócone + sama baza proteinowa bezbarwna.
Cellulit tez mam pewnie gdybym nie byla tak blada nie byłby tak widoczny.
Co do wygladu to bardzo szybko rosna mi włosy, max co 3 tyg powinnam robic odrost, bo odrazu siwy pas (obciążenie genetyczne)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 22:15
-
nick nieaktualny