X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Bela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super 10 kg na tym etapie to jest malutko. Ja tam idę na rekord z wagą🙉 koleżanka mnie pocieszała i mówi „to jest nic ja w pierwszej ciąży prawie 40kg przytyłam”😳 a teraz jest szczuplutka. No nóg też nie lubię golić.

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój słowniczek doprowadza mnie do szału grrr... Jakieś zupełnie słowa z kosmosu wymyśla 😠 wybaczcie że czasem pisze nie wiadomo co.

Ja niestety nie mam wanny to bym musiała na kibelku usiąść ale sprawdzę jak z lusterkiem sobie poradzę 😉 mężowi boję się dać co by mi nie przyciął czegoś 😂

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ciężko mi pisać na bieżąco, a potem muszę nadrabiać tyle stron, że już zaczęłam w notatniku pisać o rzeczach do których chciałabym się odnieść, bo inaczej bym zapomniała co chcę napisać 🙃

Moja położna prowadziła szkołę rodzenia i zapisałam się do niej w 22tc. Widywałam się z nią na zajęciach, a potem ona przyjeżdżała po porodzie kilka razy. Przy drugiej ciąży pojechalam do niej ponownie wypełnić deklarację kilka tygodni przed porodem i mówiła, że nie musiałam robić tego przed. Mogłam zadzwonić po porodzie i przy pierwszej jej wizycie w domu wypełnić potrzebne papiery. Teraz sama jestem ciekawa jak będzie w związku z koronawirusem. Mam nadzieję, że będzie normalnie przychodzić do domu, bo jednak wolę, żeby ktoś kontrolował przyrost wagi mojej córci. No i fajnie pogadać z kimś innym niż dziecko 😅 Ja tam polubiłam swoją położną, bo fajna babka z niej 🙂

Kagu śliczny kącik malucha zrobiliście. Gdzie kupowałaś naklejki?

Evli fotka małej mega (mimo, że częściowo zakryta rączkami), te maleńkie noski i usteczka dzieciaczków są cudne 😍

Flara jak Ci idzie odpieluchowanie? Ja trzy razy podchodziłam do tematu z młodszym, bo właśnie brzuch mi ciąży i średnio mi się chciało wycierać podłogi i latać za małym. Ale w poniedzialek w końcu się zawzięłam i dość sprawnie poszło. Pierwszy dzień kiepski, ale później już coraz lepiej. Teraz ładnie woła jak chce siku, nawet u kogoś (dziś zaliczylismy imprezę urodzinową). Trochę zmusiłam się do tego odpieluchowania bo na jesień młodszy ma zacząć chodzić do przedszkola.

Nadzieja piękne zdjęcia w plenerze 😍 Zazdroszczę i zdjęć i figury, bo jeśli Ty czujesz się jak hipopotam, to nie wiem do czego siebie porównać 😂 Syn mi pstryknął zdjęcie telefonem, to, o losie, jak ja wyglądam 😲 W lustrze jednak wydaję się sobie ciut szczuplejsza a zdjęcia prawdę powiedzą 😅
    My od 3 lat mamy nianię Switel BCC58 i sobie bardzo ją chwalę, dobry zasięg ma, bez zakłóceń i czysty dźwięk. Dużo pozytywnych opinii mnie przekonało przy niewysokiej cenie.
    Namyria Twoje fotki równie super 💛 Nie wiem czemu, ale myślałam, że jesteś brunetką 😅

Bela ja mam laktator elektryczny Tomme Tippee, kupiony przy pierwszym synu z marszu przy nawale. Mąż sugerował się wtedy promocją w sklepie. Jak dla mnie mega głośny, ale w sumie porównania z innymi laktatorami nie mam, więc nie wiem jak wypada na tle innych.
    Co do ćwiczeń po porodzie to ja zapisuję się dziewczyny do Waszej grupy wzajemnej motywacji, mogę? 😅

Kagu3, Evli, Bela, Kropka4, Nadzieja777 lubią tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka krazkow nuvaring uzywalam jakos 5 lat, wklada sie jednego na trzy tygodnie, potem tydzien przerwy gdzie wystepuje krwawienie i znowu wkladamy na trzy tygodnie, mozesz wyjac w trakcie seksu(na ok.3godzin) jesli przeszkadza, albo mozesz baraszkowac z „towarzyszem” 🤣😅 nam z reguly nie przeszkadzal, tylko czasami i wtedy wyciagalam :) ogolnie jest super, wydziela mozliwie najnizsza dawke hormonow, nie trzeba pamietac codziennie o nim, no i nie jest antykoncepcja doustna przez co nie ma wplywu na watrobe itd.

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja przedostatnie golenie chcialam dac cale mezowi...ale nie sprostal, rece mu sie trzesly, bal sie, ze cos mi zrobi i mi sie cierpliwosc skonczyla, wiec skonczylo sie na tym, ze trzyma lusterko 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkestfear a to samemu się zakłada? Lekarz Ci je przepisywał? Ile kosztuje? Wybacz że tak wypytuje ale nigdy o tym nie słyszałam. Właśnie zależy mi by nie było jak z tabsami bo mi szkodziły tak sądzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale go nie można stosować podczas karmienia piersią 😒

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys zapraszamy 😊

Jak dobrze poczytać, że nie tylko ja mam takie problemy. Chociaż najlepiej by było, gdyby każda z nas czuła się jak bogini ;) U nas ostatnio dochodzi jeszcze jakiś bunt u mojej córki, nie wiem co w nią wstąpiło, ale dziwne krzyki z jej strony rujnują mnie psychicznie. Mój stan ducha idealnie oddaje ta emotikona: 🤯 Raz słodko jak w niebie, raz kupuję bilet w kosmos.

Chyba na poprawę nastroju zamówię sobie nowy samoopalacz od Resibo i będę czekoladką 🙃

MomOfBoys, Bela lubią tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak jak u Kagu stosunek przerywany 🤪 to nasza jedyna metoda antykoncepcji od 14 lat i nie zaliczyliśmy jeszcze wpadki 🤪 teraz już raczej nie będziemy planować kolejnego potomka więc może zastanowię się nad prawdziwą antykoncepcją, ale tabletki u mnie odpadają na sto procent bo ja zapominalska jestem i na bank bym nie brała ich jak należy 😉

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, samemu, to nie jest nic trudnego, krazek jest elastyczny i ma jakos 5cm, skladasz w palcach, wkladasz tak zeby Cie nie uwieral i jest ok :) Ale jak ja zaczynalam brac to w opakowaniu nie bylo aplikatora, teraz juz od jakiegos roku jest, wiec nawet nie musisz sie bawic z nim palcami tylko wprowadzasz aplikatorem, mega to ulatwili :) jesli chodzi o cene to baaardzo duzo zalezy od apteki i nie jest to pare zlotych, jak ja kupowalam to w jednej aptece sztuka byla za 70zl a w drugiej za 35, srednio za okolo 40zl kupowalam, ale nie wiem jak jest teraz.

• MomOfBoys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cela1518 wrote:
    A jeszcze mam problem ze zgaga ale mam tylko jak już w nocy położę się do łóżka i zaczyna mi nie dobrze aż być bo wszystko mi podchodzi do gardła a cały dzień nic
    Jakbym czytała o sobie. Też mi ostatnio niedobrze jak kładę się do łóżka (nawet w tej chwili). W poprzednich ciążach tego nie miałam, więc to dla mnie niezbyt miła nowość. Myślałam, że czas nudności mam już dawno za sobą 🙄
    A z bólem pod piersią (i to właśnie prawą) zmagam się już od jakiegoś czasu. Nie boli zawsze, ale dość często. Lekarz mówił, że dziecko pewnie uciska wątrobę. W drugiej ciąży miewałam podobne bóle, więc się tym nie przejmuję. Oby tylko do porodu i się skończy.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mom, https://allegro.pl/oferta/kroliczki-balony-naklejki-na-sciane-dla-dzieci-kol-9310767159?snapshot=MjAyMC0wNi0wNVQxODowNzozMC4yMDdaO2J1eWVyO2QxYTZhYmY2M2IxNjBhOWFkMjZjNTJlNTQ1MjkwODI3ZWE3ZGFjODFhYzYwNzY0ZDdiODFiYzFlMjgzNGVjZmQ%3D

Dziewczyny, ja też po porodzie będę zrzucać. Pewnie znowu zostanie mi 20 kg 🙄😱 ostatnio zrzuciłam je w 3 miesiące około, zrzucę i teraz. Wtedy z dziewczynami też się wspierałyśmy wzajemnie i miałyśmy naprawdę fajne wyniki 👍
    Dla mnie 10 kg na tym etapie to też nic. Ja tam tyję nawet od wody, jak moja mama i siostra w ciąży. Takie geny 🙃

MomOfBoys lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka, serio? A inne hormonalne mozna w takim razie? Skoro ten krazek wydziela najmniej hormonow ze wszystkich metod antykoncepcyjnych?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    MomOfBoys zapraszamy 😊

Jak dobrze poczytać, że nie tylko ja mam takie problemy. Chociaż najlepiej by było, gdyby każda z nas czuła się jak bogini ;) U nas ostatnio dochodzi jeszcze jakiś bunt u mojej córki, nie wiem co w nią wstąpiło, ale dziwne krzyki z jej strony rujnują mnie psychicznie. Mój stan ducha idealnie oddaje ta emotikona: 🤯 Raz słodko jak w niebie, raz kupuję bilet w kosmos.

Chyba na poprawę nastroju zamówię sobie nowy samoopalacz od Resibo i będę czekoladką 🙃
    Nie martw się, taki wiek, taki okres, trzeba to przeczekać. Moja córka potrafi się obrazić na śmierć jak jej powiesz, że czegoś nie dam, nie wolno, albo tłumaczysz coś, co jej akurat nie podpasowało. Czekam wtedy spokojnie a ona po tym krzyku przychodzi i mówi ,przepraszam mamusiu, więcej tak nie będę, i za godzinę znowu 🤦

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Tak, samemu, to nie jest nic trudnego, krazek jest elastyczny i ma jakos 5cm, skladasz w palcach, wkladasz tak zeby Cie nie uwieral i jest ok :) Ale jak ja zaczynalam brac to w opakowaniu nie bylo aplikatora, teraz juz od jakiegos roku jest, wiec nawet nie musisz sie bawic z nim palcami tylko wprowadzasz aplikatorem, mega to ulatwili :) jesli chodzi o cene to baaardzo duzo zalezy od apteki i nie jest to pare zlotych, jak ja kupowalam to w jednej aptece sztuka byla za 70zl a w drugiej za 35, srednio za okolo 40zl kupowalam, ale nie wiem jak jest teraz.

Szkoda że jak karmisz to nie można go używać bo ja chciałam zaraz po porodzie jak już zielone światło będzie na seks go założyć. Ciekawa jestem czy bym umiała bo to dziwnie wygląda i czy by nie wypadł 🙈 a mówiłaś że można go wyjąć do seksu no ale wtedy nie działa ochrona chyba nie?

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    MomOfBoys zapraszamy 😊

Jak mój syn (przeważnie starszy) zaczyna krzyczeć w jakimś swoim szale to czasem myślę, że jest opętany 😅 a jak obaj krzyczą to nic tylko uciekać z domu 😂

Kagu3, Mirabelka02 lubią tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Iskierka, serio? A inne hormonalne mozna w takim razie? Skoro ten krazek wydziela najmniej hormonow ze wszystkich metod antykoncepcyjnych?

No tak właśnie przed chwilą przeczytałam na jednej stronce że nie można, dziwne

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stosowalismy gumki, nie wiem ale jakos nie chcialam innej metody i tez nigdy innej nie stosowalam, dopoki wiedzialam, ze bedziemy chciec jeszcze jedno dziecko. Teraz chcialabym podwiazac sobie jajowody, tu jest to legalne, ale tez trzeba spleniac kilka warunkow, u mnie akurat nie powinno byc, ze tak powiem przeciwskazan. Najpierw chce porozmawiac z lekarzem i w ogole zrobic szersze rozeznanie. Jak nie to, to wtedy prawdopodobnie spirala lub cos o czym nie musze pamietac😉

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Nie martw się, taki wiek, taki okres, trzeba to przeczekać. Moja córka potrafi się obrazić na śmierć jak jej powiesz, że czegoś nie dam, nie wolno, albo tłumaczysz coś, co jej akurat nie podpasowało. Czekam wtedy spokojnie a ona po tym krzyku przychodzi i mówi ,przepraszam mamusiu, więcej tak nie będę, i za godzinę znowu 🤦
    Skąd ja to znam "już nie będę tak robić" 😂

Kagu3 lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka, jesli faktycznie nie mozna w trakcie karmienia, to pewnie zadnych hormonalnych nie mozna, wiec sama jestem teraz w kropce, a gumek nienawidzimy 😅 jesli chodzi o wyjmowanie na czas seksu, to wlasnie wg ulotki te 3h po wyjeciu jeszcze dziala, ale potem musi byc zalozony, najlepiej od razu po, zeby nie zapomniec, nie zasnac 😅 wlozenie go to naprawde pestka, tymbardziej wlasnie z aplikatorem, a jesli chodzi o wypadniecie to przez 5 lat nigdy mi sie nie zdarzylo 😅 jedyny problem jaki mialam to plamienie przez pierwszy miesiac po wlozeniu go, ale podobno czesto dziewczyny maja ten problem 🤷🏼‍♀️

‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ