WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dole z pomoca meza, on trzyma lusterko ja sie gole, ale tez czuje sie po tych wygibasach jak po jakiejs silowni 🤣 paznokcie do tej pory obcinalam sama, ale jak napisalyscie, ze juz nie dajecie rady to tak sobie mysle, hmm o co kaman, sprawdzilam i dupa, chyba nastepne obcinanie paznokci bedzie przez meza 😂

Dzisiaj byla taka piekna pogoda, bylismy na spacerze w lesie, a teraz wlasnie wyjelam chalke z piekarnika i wcinamy na kolacje 🧡
    a861dc731dec.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 22:24

Kagu3, Iskierka87, pati_zuzia83, Mirabelka02, Bela, Kindoll, MomOfBoys, m@rzenie, Madzko, Kropka4, MartitaS, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Pati ja się właśnie zastanawiam nad tym szczotkowaniem. Jak to wygląda i co za szczotka do tego? Pomaga coś? 🤔

Ja zamowilam szczotke jakos rok temu, ale jakos mi sie jej nie uzylo😂😂 zaczelam naprawde niedawno bo z tydzien temu, a na efekt chyba trzeba poczekac co najmniej miesiac🤔 ja szczotkuje sie zawsze wieczorem przed prysznicem i czasem rano. To nic skomplikowanego ja obejrzalam kilka filmikow na YouTube.

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez sie czuje jak hipopotam..chce miec robione zdjecia po czym zalamuje sie psychicznie jak je zobacze, cellulitu tez nigdy nie mialam, a teraz mam, czy to zniknie wszystko po porodzie?🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogarnęłam ostatni egzamin na 90 proc, czyli w sumie zakończyłam studia, pozostała tylko obrona(jeśli się nie obronię teraz, to mam jeszcze wrzesień, zero stresu) 👍

Byłyśmy z małą w basenie, ale pogoda po południu nie rozpieszczała. Mama dodatkowo ogarnęła mi pielenie ogródka ❤️❤️ i wreszcie mam przejrzyste grządki, bo ja nie byłam w stanie tego już zrobić. Rzodkiewkę już jemy na kanapki, sałata już zaraz będzie, czyli warzywa kanapkowe na tapecie 🙃

Kto jutro wizytuje, kciuki ✊
    Ja już pojutrze 💛 oby szyjka się nie skróciła i mała miała większy brzuszek 🙏

AgaAgnieszka1989, Evli, pati_zuzia83, Bela, Kindoll, Madzko, Kropka4, megson91, Nadzieja777, mommy, MartitaS lubią tę wiadomość

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do golenia to na czuja się gole i to przed wizytą tylko raz na miesiąc bo nie mam sił i nerw.
    Słuchajcie mam problem czuje pieczenie i rwanje pod prawa piersią. Czy to możliwe że mały się aż tak wysoko wierci? Bo coraz bardziej mnie boli a mam tak od trzech dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 22:33

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Ja dziś po spokojnym spacerze byłam wyczerpana na maksa i wyjątkowo dziś jestem śpiąca ale też ciężko i z trudem się coś robi. Dobrze że o kupiłam się wcześniej bo teraz bym ba to siły nie miała. Zostały mi nadal do zrobienia apteczne zakupy i chciałam pakować walizkę żeby już była ale weny brak 🙃 ile masz w obwodzie brzuszka? Dużo już na plusie kg?

Pomalowałam sobie paznokcie u nóg i myślałam że padnę. Ostatnie malowanie to było i do porodu muszą wytrzymać 😄

Tak dokładnie dobrze, że już większa cześć z wyprawki jest jakbym miała teraz chodzić po sklepach i to kompletować to masakra. Dobrze że ten internet nam ułatwia sprawę :) Ojej aż mi trochę wstyd się przyznawać ale ja już mam. 17kg na plusie😅 i 127cm. W obwodzie ( okolice pępka) 🤷‍♀️ Jestem z tych wyższych ale i tak kuleczka😂🐷🐽

Szacun że sama sobie pedi ogarnęłaś👑
    I przy moim brzuszku to już paznokcie u stóp nie wchodzą w grę. Po za tym boję się że dziecko przygniatam.
    Ja tam na wyczucie jadę w małpkowych pozycjach:)
    M@rzenie może to kwestia maszynki ja tak mam że po niektórych maszynkach mam później kropki, krostki swędzące po goleniu.
    Polecam Wilkinsona sword Quattro:)

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia83 wrote:
    Ja zamowilam szczotke jakos rok temu, ale jakos mi sie jej nie uzylo😂😂 zaczelam naprawde niedawno bo z tydzien temu, a na efekt chyba trzeba poczekac co najmniej miesiac🤔 ja szczotkuje sie zawsze wieczorem przed prysznicem i czasem rano. To nic skomplikowanego ja obejrzalam kilka filmikow na YouTube.

A ta szczotka to jakaś specjalna? Droga jest? Może też spróbuję bo aż się boję co to będzie po porodzie jak już teraz jestem tak pomarszczona 🙈

• Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. ja z goleniem lecę na czuja ☺️ lusterko mi nie pomaga bo gole się pod prysznicem a ze noszę okulary to wkurzam się bo i lusterko i okulary mi parują i nic nie widzę 😉 fakt że jest coraz trudniej i schodzi coraz dłużej.. jakoś jednak nie potrafię przestać się golic, nie chce zarosnąć 😂😂

Madzko lubi tę wiadomość

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam problem ze zgaga ale mam tylko jak już w nocy położę się do łóżka i zaczyna mi nie dobrze aż być bo wszystko mi podchodzi do gardła a cały dzień nic

Madzko lubi tę wiadomość

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym wyczuła wasz temat- u nas dzisiaj pierwsze golenie zaliczone przez męża :D a tak to tez na czuje jade ale mam wizyte w srode to wole zeby bylo dokładniej :)
    Paznokcie daje rade obciac i pomalowac ale poszlam na wygodę i zrobilam hybrydę :)

Ja to sie nie moge doczekac normalnego seksu :D teraz mamy tylko dwie pozycje i to w ogole jakos nie sprawia mi przyjemności 🙈

darkestfear lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela to było ostatnie moje malowanie paznokci u nóg bo się nawyginałam że hoho i też czuje jak mała się rusza jak się tak wyginam i boję się że ją gniotę. Teraz póki ma być ciepło chciałam żeby do sandałków ładnie stopy wyglądały jeszcze 😉

Też używam tej maszynki do golenia i balsam bez alko po goleniu przeważnie bo też skóra delikatna. Nogi też ciężko ogolić masakra.

U mnie poki co waga stoi 10kg na plusie a obwód 98cm ale jestem z tych niskich więc bańka wstańka i tak jestem 😅

Bela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, ja tez nie moge sie doczekac...juz nie chodzi o pozycje itd. Ja np zaczynam panikowac jak juz mam orgazm, bo brzucho mi sie spina, mam wrazenie, ze gdzies wybuchnie i nie moge czerpac z tego przyjemnosci, mam wrazenie, ze jej zaszkodze takimi przezyciami 🤣😂

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    A ta szczotka to jakaś specjalna? Droga jest? Może też spróbuję bo aż się boję co to będzie po porodzie jak już teraz jestem tak pomarszczona 🙈

Wiesz co, ja poczytalam na necie co to ma byc za szczotka i kupilam na ebay, nie byla jakos strasznie droga, w przeliczeniu na zlotowki ok 40 zl chyba. Najlepsze sa z naturalnego wlosia. Ja jakos sie nie zaglebialam bardziej😊 poczytaj najlepiej na necie, bo ja dopiero zaczelam i nie mam jakiejs wielkiej wiedzy na ten temat🙂

Iskierka87 lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seks raz na miesiąc ot szaleństwo 😄 i tak samo boję się trochę więc wolę lodziarnie dla męża otworzyć częściej 🙃 hehe a po porodzie jak już będzie można się pykać to planujecie brać jakieś antyki czy plastry używać?

• cela1518 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja to sie nie moge doczekac normalnego seksu :D teraz mamy tylko dwie pozycje i to w ogole jakos nie sprawia mi przyjemności 🙈
    I tak zazdroszcze mój partner mimo tłumaczeń ma blokadę psychiczną ze zrobi coś małemu albo on to wyczuje i nie chce zbliżeń i żadne tłumaczenia nie dają się go przekonać 😣

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    U nas seks raz na miesiąc ot szaleństwo 😄 i tak samo boję się trochę więc wolę lodziarnie dla męża otworzyć częściej 🙃 hehe a po porodzie jak już będzie można się pykać to planujecie brać jakieś antyki czy plastry używać?

Ja zawsze bralam krazki nuvaring i bylam bardzo zadowolona, wiec raczej wroce do nich :)

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Raczej przejdę do poprzedniej metody czyli tabletek antykoncepcyjnych bo mamy z tyłu głowy że może drugie będzie ale nie chcemy tak szybko

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w nogach robię hybrydę - bardzo to wygodne w ciąży.

Depilacja ostatnia była na czuja - musze kupić lusterko... Mąż odpada bo jakos tak mi dziwnie 🙈

Po ciąży polecam Wam na wszystkie dolegliwości związane z depilacja Laser Lumea - używam od 2 lat i tak naprawdę na nogach nie mam włosów a na bikini słabe i tak 40%. Nawet w ciąży mi słabo odrastają a juz 7 miesiąc bez niej 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 22:52

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się zastanawiam jaka metoda antykoncepcji będzie najlepsza. Kiedyś brałam tabsy ale być może od nich miała problemy nie wiadomo jednam mój mąż nie chce o tym słyszeć dlatego gdyby coś innego było to co wybrać 🤷‍♀️

Darkestfear krążki? Muszę poczytać o tym bo kompletnie nie wiem co to jest

Myślałam jeszcze o spirali ale nie wiem.

My też chcemy drugie dziecko ale nie tak od razu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 22:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem stosowaliśmy metodę najmniej skuteczną, ale która u nas działała w 100 proc, czyli obserwację+ przerywany. Powiem szczerze, że muszę mocno zastanowić się nad antykoncepcją, bo gumki absolutnie nie wchodzą w grę, to wtedy nie to :p a chcemy jeszcze jedno ale hmmm nie teraz . Będę rozmawiać z moim ginem, co mi poleci.

Ja się golę pod prysznicem, na czuja. Albo jeszcze jedna metoda- siadam na wannie na tym boku i wtedy mam lepszy dostęp i nogi mi się nie męczą 😅

‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ