X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dole z pomoca meza, on trzyma lusterko ja sie gole, ale tez czuje sie po tych wygibasach jak po jakiejs silowni 🤣 paznokcie do tej pory obcinalam sama, ale jak napisalyscie, ze juz nie dajecie rady to tak sobie mysle, hmm o co kaman, sprawdzilam i dupa, chyba nastepne obcinanie paznokci bedzie przez meza 😂

Dzisiaj byla taka piekna pogoda, bylismy na spacerze w lesie, a teraz wlasnie wyjelam chalke z piekarnika i wcinamy na kolacje 🧡
    a861dc731dec.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 22:24

Kagu3, Iskierka87, pati_zuzia83, Mirabelka02, Bela, Kindoll, MomOfBoys, m@rzenie, Madzko, Kropka4, MartitaS, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Pati ja się właśnie zastanawiam nad tym szczotkowaniem. Jak to wygląda i co za szczotka do tego? Pomaga coś? 🤔

Ja zamowilam szczotke jakos rok temu, ale jakos mi sie jej nie uzylo😂😂 zaczelam naprawde niedawno bo z tydzien temu, a na efekt chyba trzeba poczekac co najmniej miesiac🤔 ja szczotkuje sie zawsze wieczorem przed prysznicem i czasem rano. To nic skomplikowanego ja obejrzalam kilka filmikow na YouTube.

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez sie czuje jak hipopotam..chce miec robione zdjecia po czym zalamuje sie psychicznie jak je zobacze, cellulitu tez nigdy nie mialam, a teraz mam, czy to zniknie wszystko po porodzie?🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogarnęłam ostatni egzamin na 90 proc, czyli w sumie zakończyłam studia, pozostała tylko obrona(jeśli się nie obronię teraz, to mam jeszcze wrzesień, zero stresu) 👍

Byłyśmy z małą w basenie, ale pogoda po południu nie rozpieszczała. Mama dodatkowo ogarnęła mi pielenie ogródka ❤️❤️ i wreszcie mam przejrzyste grządki, bo ja nie byłam w stanie tego już zrobić. Rzodkiewkę już jemy na kanapki, sałata już zaraz będzie, czyli warzywa kanapkowe na tapecie 🙃

Kto jutro wizytuje, kciuki ✊
    Ja już pojutrze 💛 oby szyjka się nie skróciła i mała miała większy brzuszek 🙏

AgaAgnieszka1989, Evli, pati_zuzia83, Bela, Kindoll, Madzko, Kropka4, megson91, Nadzieja777, mommy, MartitaS lubią tę wiadomość

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do golenia to na czuja się gole i to przed wizytą tylko raz na miesiąc bo nie mam sił i nerw.
    Słuchajcie mam problem czuje pieczenie i rwanje pod prawa piersią. Czy to możliwe że mały się aż tak wysoko wierci? Bo coraz bardziej mnie boli a mam tak od trzech dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 22:33

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Ja dziś po spokojnym spacerze byłam wyczerpana na maksa i wyjątkowo dziś jestem śpiąca ale też ciężko i z trudem się coś robi. Dobrze że o kupiłam się wcześniej bo teraz bym ba to siły nie miała. Zostały mi nadal do zrobienia apteczne zakupy i chciałam pakować walizkę żeby już była ale weny brak 🙃 ile masz w obwodzie brzuszka? Dużo już na plusie kg?

Pomalowałam sobie paznokcie u nóg i myślałam że padnę. Ostatnie malowanie to było i do porodu muszą wytrzymać 😄

Tak dokładnie dobrze, że już większa cześć z wyprawki jest jakbym miała teraz chodzić po sklepach i to kompletować to masakra. Dobrze że ten internet nam ułatwia sprawę :) Ojej aż mi trochę wstyd się przyznawać ale ja już mam. 17kg na plusie😅 i 127cm. W obwodzie ( okolice pępka) 🤷‍♀️ Jestem z tych wyższych ale i tak kuleczka😂🐷🐽

Szacun że sama sobie pedi ogarnęłaś👑
    I przy moim brzuszku to już paznokcie u stóp nie wchodzą w grę. Po za tym boję się że dziecko przygniatam.
    Ja tam na wyczucie jadę w małpkowych pozycjach:)
    M@rzenie może to kwestia maszynki ja tak mam że po niektórych maszynkach mam później kropki, krostki swędzące po goleniu.
    Polecam Wilkinsona sword Quattro:)

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia83 wrote:
    Ja zamowilam szczotke jakos rok temu, ale jakos mi sie jej nie uzylo😂😂 zaczelam naprawde niedawno bo z tydzien temu, a na efekt chyba trzeba poczekac co najmniej miesiac🤔 ja szczotkuje sie zawsze wieczorem przed prysznicem i czasem rano. To nic skomplikowanego ja obejrzalam kilka filmikow na YouTube.

A ta szczotka to jakaś specjalna? Droga jest? Może też spróbuję bo aż się boję co to będzie po porodzie jak już teraz jestem tak pomarszczona 🙈

• Loczek:) Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. ja z goleniem lecę na czuja ☺️ lusterko mi nie pomaga bo gole się pod prysznicem a ze noszę okulary to wkurzam się bo i lusterko i okulary mi parują i nic nie widzę 😉 fakt że jest coraz trudniej i schodzi coraz dłużej.. jakoś jednak nie potrafię przestać się golic, nie chce zarosnąć 😂😂

Madzko lubi tę wiadomość

0d1yhqvke2vztk4w.png
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam problem ze zgaga ale mam tylko jak już w nocy położę się do łóżka i zaczyna mi nie dobrze aż być bo wszystko mi podchodzi do gardła a cały dzień nic

Madzko lubi tę wiadomość

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym wyczuła wasz temat- u nas dzisiaj pierwsze golenie zaliczone przez męża :D a tak to tez na czuje jade ale mam wizyte w srode to wole zeby bylo dokładniej :)
    Paznokcie daje rade obciac i pomalowac ale poszlam na wygodę i zrobilam hybrydę :)

Ja to sie nie moge doczekac normalnego seksu :D teraz mamy tylko dwie pozycje i to w ogole jakos nie sprawia mi przyjemności 🙈

darkestfear lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela to było ostatnie moje malowanie paznokci u nóg bo się nawyginałam że hoho i też czuje jak mała się rusza jak się tak wyginam i boję się że ją gniotę. Teraz póki ma być ciepło chciałam żeby do sandałków ładnie stopy wyglądały jeszcze 😉

Też używam tej maszynki do golenia i balsam bez alko po goleniu przeważnie bo też skóra delikatna. Nogi też ciężko ogolić masakra.

U mnie poki co waga stoi 10kg na plusie a obwód 98cm ale jestem z tych niskich więc bańka wstańka i tak jestem 😅

Bela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, ja tez nie moge sie doczekac...juz nie chodzi o pozycje itd. Ja np zaczynam panikowac jak juz mam orgazm, bo brzucho mi sie spina, mam wrazenie, ze gdzies wybuchnie i nie moge czerpac z tego przyjemnosci, mam wrazenie, ze jej zaszkodze takimi przezyciami 🤣😂

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    A ta szczotka to jakaś specjalna? Droga jest? Może też spróbuję bo aż się boję co to będzie po porodzie jak już teraz jestem tak pomarszczona 🙈

Wiesz co, ja poczytalam na necie co to ma byc za szczotka i kupilam na ebay, nie byla jakos strasznie droga, w przeliczeniu na zlotowki ok 40 zl chyba. Najlepsze sa z naturalnego wlosia. Ja jakos sie nie zaglebialam bardziej😊 poczytaj najlepiej na necie, bo ja dopiero zaczelam i nie mam jakiejs wielkiej wiedzy na ten temat🙂

Iskierka87 lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seks raz na miesiąc ot szaleństwo 😄 i tak samo boję się trochę więc wolę lodziarnie dla męża otworzyć częściej 🙃 hehe a po porodzie jak już będzie można się pykać to planujecie brać jakieś antyki czy plastry używać?

• cela1518 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja to sie nie moge doczekac normalnego seksu :D teraz mamy tylko dwie pozycje i to w ogole jakos nie sprawia mi przyjemności 🙈
    I tak zazdroszcze mój partner mimo tłumaczeń ma blokadę psychiczną ze zrobi coś małemu albo on to wyczuje i nie chce zbliżeń i żadne tłumaczenia nie dają się go przekonać 😣

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    U nas seks raz na miesiąc ot szaleństwo 😄 i tak samo boję się trochę więc wolę lodziarnie dla męża otworzyć częściej 🙃 hehe a po porodzie jak już będzie można się pykać to planujecie brać jakieś antyki czy plastry używać?

Ja zawsze bralam krazki nuvaring i bylam bardzo zadowolona, wiec raczej wroce do nich :)

• cela1518 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Raczej przejdę do poprzedniej metody czyli tabletek antykoncepcyjnych bo mamy z tyłu głowy że może drugie będzie ale nie chcemy tak szybko

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w nogach robię hybrydę - bardzo to wygodne w ciąży.

Depilacja ostatnia była na czuja - musze kupić lusterko... Mąż odpada bo jakos tak mi dziwnie 🙈

Po ciąży polecam Wam na wszystkie dolegliwości związane z depilacja Laser Lumea - używam od 2 lat i tak naprawdę na nogach nie mam włosów a na bikini słabe i tak 40%. Nawet w ciąży mi słabo odrastają a juz 7 miesiąc bez niej 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 22:52

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się zastanawiam jaka metoda antykoncepcji będzie najlepsza. Kiedyś brałam tabsy ale być może od nich miała problemy nie wiadomo jednam mój mąż nie chce o tym słyszeć dlatego gdyby coś innego było to co wybrać 🤷‍♀️

Darkestfear krążki? Muszę poczytać o tym bo kompletnie nie wiem co to jest

Myślałam jeszcze o spirali ale nie wiem.

My też chcemy drugie dziecko ale nie tak od razu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 22:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem stosowaliśmy metodę najmniej skuteczną, ale która u nas działała w 100 proc, czyli obserwację+ przerywany. Powiem szczerze, że muszę mocno zastanowić się nad antykoncepcją, bo gumki absolutnie nie wchodzą w grę, to wtedy nie to :p a chcemy jeszcze jedno ale hmmm nie teraz . Będę rozmawiać z moim ginem, co mi poleci.

Ja się golę pod prysznicem, na czuja. Albo jeszcze jedna metoda- siadam na wannie na tym boku i wtedy mam lepszy dostęp i nogi mi się nie męczą 😅

‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ