❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo dzieci maja z tym krzyczeniem? Jej ja dzisiaj nie mialam sily, dzieciaki lataly na podworku kolo mojego tarasu i darly sie tak jakby trzeba bylo zaraz wezwac jakiegos egzorcyste, czasami nie mam sily tego sluchac siedzac w swoim mieszkaniu, a co dopiero jak bede miala takiego krzykacza w domu?🙈🙈
Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZnalazłam taki wpis:
Niedawno urodziłaś dziecko, a do tego karmisz je piersią. Dlatego w najbliższym czasie wykluczasz ponowne zajście w ciążę i zastanawiasz się, czy istnieje dla ciebie bezpieczna antykoncepcja? Okazuje się, że nawet w czasie karmienia piersią kobiety mają duży wybór - bezpieczna dla nich jest i minipigułka, i wkładka domaciczna czy zastrzyk antykoncepcyjny. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydarkestfear wrote:Co dzieci maja z tym krzyczeniem? Jej ja dzisiaj nie mialam sily, dzieciaki lataly na podworku kolo mojego tarasu i darly sie tak jakby trzeba bylo zaraz wezwac jakiegos egzorcyste, czasami nie mam sily tego sluchac siedzac w swoim mieszkaniu, a co dopiero jak bede miala takiego krzykacza w domu?🙈🙈
Ale generalnie mam grzeczne dziecko, słucha się i na co dzień jest częściej spokojna i grzeczna, pomaga dużo, robi ze mną obiady, sprząta, ma swoje małe ,obowiązki, - do niej należy wstawienie zmywarki, odkurza odkurzaczem bezprzewodowym, 3 latki są naprawdę już ogarnięte, ale zarazem dopiero wszystkiego się.uczą i próbują pokazać, że mają swoje zdanie, czasami najmocniejsza ,bronią,MomOfBoys lubi tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Nie martw się, taki wiek, taki okres, trzeba to przeczekać. Moja córka potrafi się obrazić na śmierć jak jej powiesz, że czegoś nie dam, nie wolno, albo tłumaczysz coś, co jej akurat nie podpasowało. Czekam wtedy spokojnie a ona po tym krzyku przychodzi i mówi ,przepraszam mamusiu, więcej tak nie będę, i za godzinę znowu 🤦
Wiem, że to wszystko normalne, prawidłowe i zgodne z jej rozwojem... Tylko ta wiedza wcale mi nie pomaga w kryzysowych sytuacjach 🙃 ale nie ma wyjścia, trzeba to przeżyć 🙆♀️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydarkestfear wrote:Zawsze to jakies wyjscie, czytalam cos o tych minipigulkach przed chwila, ale tabsy to nie moja bajka, zapominalabym a poza tym nie lubie sie faszerowac tabletkamk 🙈 Bede musiala rozwazyc te dwa inny sposoby 🤔
Ja tak samo. Trzeba będzie pogadać z ginem co zaproponuje. Tabsow też bym już nie chciała 😒darkestfear lubi tę wiadomość
-
darkestfear wrote:Kagu takie krzyki to tam wiadomo, nawet nam sie zdarzaja jak sie zdenerwujemy xD ale mam na mysli takie krzyki podworkowe, lataja caly dzien i krzycza caly czas 😂 wrecz za przeproszeniem dra ryjki 😂
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
nick nieaktualnyMomOfBoys wrote:Moi chłopcy jak latają jeden za drugim (często gaszą wspólnie pożary, hehe) to czasem tak pokrzykują, że łeb pęka. Ale chyba łatwiej się to znosi jak to własne dzieci są 😅
😂🤣 no z moich obserwacji wlasnie wynika, ze to chlopcy najczesciej tak krzycza, moj 7 letnj chrzesniak jak teraz bylam wlasnie u rodzinki na mazurach to latal caly czas z kolega i pol dnia krzyczeli na podworku, strzelaniny, pozary, policja itd 😂 moze dziewczynki sa spokojniejsze? -
darkestfear wrote:Co dzieci maja z tym krzyczeniem? Jej ja dzisiaj nie mialam sily, dzieciaki lataly na podworku kolo mojego tarasu i darly sie tak jakby trzeba bylo zaraz wezwac jakiegos egzorcyste, czasami nie mam sily tego sluchac siedzac w swoim mieszkaniu, a co dopiero jak bede miala takiego krzykacza w domu?🙈🙈
Do tego wszystkiego jest słodka jak miód i ma dobre serduszko, także jak to w życiu bywa, wszystkiego po trochu.
Podobne wrzaski są na przerwach w szkole. Moja mama pracowała kiedyś w podstawówce i co przerwę było to samo: dzwonek i dziki wrzask na korytarzach. Dzieci wylewały się z tych klas od razu krzycząc 🤦♀️ -
nick nieaktualny
-
Antykoncepcja dwuskładnikowa (z estrogenem) nie jest zalecana podczas karmienia piersią. To nke jest tak, ze nie mozna bezwzglednie, ale moze powaznie zaburzyc laktacje, i jakas tam sladowa ilosc przedoataje sie do mleka, wiec no nie wskazane, szczegolnie jak maluch jest duzym ssakiem wiszacym na piersi, a nie np. Karmiony mieszanie mm i kp.
Antykoncepcja dwuskladnikowa moze byc pod postacia tabletek, plastrow, wkladek, implantow (i to chyba wszystko, ale moze cos mi umknelo).
Podczas kp mozna stosowac antykoncepcje hormonalna jednoskladnikowa (same gestageny), a ta wystepuje w postaci tzw. Minipigolki, spirali hormonalnej i zastrzyku. Mozna tez stosowac antykoncepcje mechaniczna czyli spirala miedziana, prezerwatywy, diafragma lub kapturki dopochwowe.
Oczywiscie jest tez podwiazywanie jajowodow i wezektomia, ale to u nas niestety nie jest legalne.
Sama osobiscie bralam antykoncpecje dwuskladnikowa, podczas kp minipigolke i teraz planuje podobnie, a jak skoncze kp to zamierzam isc w spirale hormonalna na 5 lat najlepiej.
W ramach obalania mitow - tabletki antykoncepcyjne czesto sa owiane obawa, ze zabuzaja plodnosc pozniej. Byla to prawda podczas debiutu tej metody, jednak od dobrych 10 lat wszystkie dostepne antykoncepcyjne leki hormonalne maja tak znikome dawki hormonow, ze nie maja najmniejszego wplywu na plodnosc po ich odatawieniu. Takie sa faktywiec prosze sie nie bac hormonow
megson91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
I my rozwazamy wazektomie jak juz urodze wszystkie dzieci ktore mamy w planach. Ja sie w hormony bawic juz nie chce. Bralam przez jakis czas tabletki, zmienialam kilka razy i niestety to nie dla mnie, organizm zle reagowal.
Poza tym cialo po tylu ciazach, porodach, karmieniach niech ma juz spokoj. Prezerwatywy odpadaja, zabieraja cala radosc z seksu w moim odczuciuNie ma innej metody antykoncepcji ktora by mnie zadowolila jak juz skoncze prokreacje
Ale to jest na razie bardzo odlegly temat bo marzy nam sie 4 dzieci wiec tak tylko jako ciekawostke swoj punkt widzenia przedstawiam.
tym_janek lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Zazu, brzmi jak dobry plan. Ja jak sie interesowalam tematem (kiedy bylam mloda i glupia i uwazalam, ze szybciej umre niz zdecyduje sie na dziecko :p ) to wazektomia nie byla legalna. Przyznam szczerze, ze nie sledzilam tematu wiec bardzo mozliwe, ze jest legalna - trzeba sprawdzic
My mamy zaplanowana 2 i w sumie oboje aktualnie uwazamy, ze na tym koniec, ale kurcze... jednak czlowiekowi sie zmienia punkt widzenia w czasie i sama nie wiem czy nie odbije nam cos za 10 lat, aby probowac "dojrzalego rodzicielstwa" 😂🤦🏼♀️🤷🏼♀️👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
A ja leze w lozku i swira dostaje. Maz spi z zabkujacym stworem u niej, a ja latam to toalety co 5 min, nie moge znalezc pozycji w ktorej bylabym w stanie oddychac normalnie. Mlody sie muota jak dziki co chwile wpychajac mi piete albo piastke pod zebra... szykuje sie "udany" dzien jutro... wizyta u gina dopiero wieczorem
albo duzo nie pamientam z pierwszej ciazy, albo na prawde ta druga idzie mi nieporownywalnie gorzej.
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020