X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Ja kupilam na gemini pieluchy tetrowe weber lux 140g, czytalam, ze sa super wiec sprawdzimy, moze ktoras ma? :)
    Też je kupiłam, ale jeszcze nie prałam. Czytałam gdzieś, że są dobre, więc kupiłam.

darkestfear lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze w lozku sie wyleguje, klade sie spac po 1 i zazwyczaj budze ok 10 a najchetniej spalabym jeszcze i spala, ale ogolnie mam jakis problem z ulozeniem sie, nie moge sie doczekac az bede mogla swobodnie pospac na brzuchu ❤️ Dzisiaj na dwie sekundy sie polozylam i gdyby nie swiadomosc, ze tam jest mala to nawet wygodnid by mi bylo 🤣😢

Bela, Kindoll lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Są tabletki anty jednoskładnikowe (tzw mini pigułka), które można brać karmiąc piersią. Ja brałam, ale niedługo, bo jakoś źle się po nich czułam i przeszliśmy na gumki, a chwilę później staraliśmy się już i tak o kolejne bobo ;-) Teraz sama się zastanawiam nad metodą antykoncepcji...🤔

Tak wiem tylko ja nie bardzo chciałam wgl tabletki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 11:14

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Też je kupiłam, ale jeszcze nie prałam. Czytałam gdzieś, że są dobre, więc kupiłam.

Moje dopiero jutro przyjda, a jak na pierwszy dotyk Ci sie wydaja? :) ja kupilam ich az 20, wiec wolalabym zeby naprawde byly ok 😅

• madu Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Ogólnie zakupy w Pepco to loteria, czasami zdarza się coś fajnego,ale niestety sprawdza się często zasada jaka cena taka jakość. Mam kilka rzeczy które są prawie do wyrzucenia i kilka fajnych i zgadzam się że Lidl ma chyba lepszą jakość.

Co do ruchów to mam różnie, wczoraj wieczorem była tak nadpobudliwa, że aż zaczęłam się martwić czy coś jej się tam nie dzieje.a dzień wcześniej jakieś smyranie w pachwinie i delikatne puknięcia. Na moją działają najlepiej słodycze, po 5 minutach kładę się na bok i spokojnie wyliczę 10 ruchów.

Czy któraś z was odczuwa ból w okolicach pępka? Chyba rozchodzą mi się mięśnie, kłuje i szczypie tak jakby pod skórą. Jak leżę jest ok,ale jak chociaż 5 minut pochodzę to rwie jak cholera

Ja mam dokładnie tak samo,muszę zrobić usg powłok brzusznych po fizjo podejrzewa początek przepukliny. dużo mi daje w tej kwestii oklejanie brzucha taśmami. wczoraj musiałam ściągnąć i dzis już mam kiepsko:/

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma mi wlansie wysłała linka z sinsay. Zobaczcie jeśli któraś z was kupowlaa te bluzy dla dziecka
    https://www.sinsay.com/pl/pl/komunikat-bluza?fbclid=IwAR20rOmTHqoBbQiel8XnS5yMTnGBN1elHwoKdaUy4XBRQ1Jw2OxjQo1L5FA

• Asasa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darkestfear wrote:
    Moje dopiero jutro przyjda, a jak na pierwszy dotyk Ci sie wydaja? :) ja kupilam ich az 20, wiec wolalabym zeby naprawde byly ok 😅
    W dotyku jak na razie bardzo miłe. Powinny być ok.

darkestfear lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Dziś wieczorem czeka mnie walka z 🦔 bo jutro rano wizyta 😄
    Ja robie "na czuja", probowalam z lusterkiem, ale jakos srednio to idzie.

W nawiazaniu do golenia - tuz przed III trymestru, juz w przychodni poszlam do toalety.
    Na bieliznie zauwazylam mala plamke krwi. Poczatkowo w glowie panika. Potem zastanowienie - a moze to przy goleniu... Zastanawialam sie w jaki sposob na badaniu nazwiazac do tej krwi. W koncu wypalilam w stylu: "Mam takie dziwne pytanie, ale
    jestem baba w ciazy, wiec mozna to zrozumiec. Przed wejsciem tutaj zauwazylam plamke krwi na bieliznie. Dzis sie golilam i to moze byc od tego. Jednak nie mam pewnosci.
    Czy jakby cos bylo nie tak to bedzie to widac na usg".
    Lekarz na to:
    - Tak. Chociaz nie wiem gdzie sie Pani golila (taki zartownis).
    Zeby jakos uratowac twarz powiedzialam, ze dziecka na pewno nie golilam.

Ostatecznie to byla plamka po goleniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 11:57

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Dziś wieczorem czeka mnie walka z 🦔 bo jutro rano wizyta 😄
    Ja robie "na czuja", probowalam z lusterkiem, ale jakos srednio to idzie.

W nawiazaniu do golenia - tuz przed III trymestru, juz w przychodni poszlam do toalety.
    Na bieliznie zauwazylam mala plamke krwi. Poczatkowo w glowie panika. Potem zastanowienie - a moze to przy goleniu... Zastanawialam sie w jaki sposob na badaniu nazwiazac do tej krwi. W koncu wypalilam w stylu: "Mam takie dziwne pytanie, ale
    jestem baba w ciazy, wiec mozna to zrozumiec. Przed wejsciem tutaj zauwazylam plamke krwi na bieliznie. Dzis sie golilam i to moze byc od tego. Jednak nie mam pewnosci.
    Czy jakby cos bylo nie tak to bedzie to widac na usg".
    Lekarz na to:
    "Tak. Chociaz nie wiem gdzie sie Pani golila (taki zartownis).
    Zeby jakos uratowac twarz powiedzialam, ze dziecka na pewno nie golilam.

Ostatecznie to byla plamka po goleniu.

Madzko, Kropka4, Namyria, Mirabelka02, agniecha2101 lubią tę wiadomość

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka☺️ wrote:
    Znajoma mi wlansie wysłała linka z sinsay. Zobaczcie jeśli któraś z was kupowlaa te bluzy dla dziecka
    https://www.sinsay.com/pl/pl/komunikat-bluza?fbclid=IwAR20rOmTHqoBbQiel8XnS5yMTnGBN1elHwoKdaUy4XBRQ1Jw2OxjQo1L5FA

O ciekawe co z tymi bluzami jest nie tak??🤔 Miałam kupić ale w końcu nie było rozmiaru i nie wzięłam.

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje iść na depilacje, ale to będzie pierwszy raz w życiu 😂 pójdę w przyszłym tygodniu, zobaczy czy wytrzymam i później przed porodem. Myślałam że na czuja mi się uda, ale ostatnio też się pozacinalam i pełno chrostek wyskoczyło, potem swędzialo i generalnie zamiast komfortu było na odwrót 😅

oar89n739mpxwn5r.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maszynka nigdy nie potrafiłam, wole golarka od depilatora i trymuje na jeżyka :)
    Ale bez lusterka nie dam rady, ostatnio spróbowałam bez ale jak później zobaczyłam w lusterku to widok był naprawdę opłakany :)

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Ja planuje iść na depilacje, ale to będzie pierwszy raz w życiu 😂 pójdę w przyszłym tygodniu, zobaczy czy wytrzymam i później przed porodem. Myślałam że na czuja mi się uda, ale ostatnio też się pozacinalam i pełno chrostek wyskoczyło, potem swędzialo i generalnie zamiast komfortu było na odwrót 😅
    Ja raz byłam na wosku myslalm że tam zejdę 😅😅2x robiłam przerwę hehe już wolałam ból przy depilacji laserem (ale to inna część ciała) teraz mąż mi trzyma lusterko a ja się gole 😅albo on czasem bo już mam taki brzuch że mi źle dosięgnąć niżej 😉

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła walizka i jak na nią patrzę to chyba przesadziłam z wielkością 🤔 jak mnie zobaczą z taką walizą w szpitalu to chyba wyśmieją... Ja taka mała to śmiesznie będę z nią wyglądać 🤦‍♀

Ale za to przyda się na wyjazdy z małym bo się zapakujemy oboje w nią, i może tatuś też się zmieści 😂

Bela lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu,poczytałam o przepuklinie i wydaje mi się że w moim przypadku jest to jednak to rozejście mięśni, bo nie mam żadnego uwypuklenia,nawet wydaje mi się że mam wklęśnięcie po lewej stronie od pępka. Wczoraj kupiłam taśmy i zamierzam się oklejać jak tylko przyjdą. Z tego co czytałam tylko one są bezpieczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad godzina w tym miejscu i bateria naładowana ☀️ woda jest cieplejsza niż w moim basenie ❤️❤️

dacd307ea295.jpg

AgaAgnieszka1989, Evli, MomOfBoys, to_tylko_ja, ticia9, Bela, Kropka4, MartitaS, pati_zuzia83, Mamuśka☺️, aniołkowa_mama, megson91, Iskierka87, Mirabelka02, Kindoll, m@rzenie, mommy, agniecha2101, OranżadA, tym_janek lubią tę wiadomość

• Madzko Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta35 wrote:
    Madu,poczytałam o przepuklinie i wydaje mi się że w moim przypadku jest to jednak to rozejście mięśni, bo nie mam żadnego uwypuklenia,nawet wydaje mi się że mam wklęśnięcie po lewej stronie od pępka. Wczoraj kupiłam taśmy i zamierzam się oklejać jak tylko przyjdą. Z tego co czytałam tylko one są bezpieczne.

Ja mam wklęśnięcie nad pępkiem wielkości 5zl. I tak mi się wydawało że to rozejście mięśnia... chociaż ja trochę ćwiczyłam przed ciążą i mięśnie brzucha mam dosyć mocne wiec jestem zdziwiona że coś takiego mi się zrobiło...

oar89n739mpxwn5r.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Jaka różnice wielką robi dobry sprzet i doświadczony dobry lekarz.
    Moja szyjka ma 2,46 cm nie 2,2cm, nie ma lejka i prof mówi że jak na ten tydzień ciąży to szyjka całkiem przyzwoita. Młody ma 1700 gram i jest idealny jak na swój wiek, przeplywy,narządy, łożysko, wody płodowe wszystko w normie. Odetchnęłam i uspokoiłam się. Uwielbiam tego mojego lekarza, wszystko pokazał wytłumaczył i przy tym miły i taki jak się na niego patrzy czuje się człowiek zaopiekowany i bezpieczny. Nie ma żadnego zagrożenia porodem przedwczesnym. A dzidzia zdrowa. ♥️♥️💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 13:06

darkestfear, to_tylko_ja, madu, Asasa, Madzko, ticia9, Kagu3, Bela, Kropka4, Evli, MartitaS, pati_zuzia83, Loczek:), Zozo, aniołkowa_mama, kasia_pra, Namyria, megson91, Iskierka87, Mirabelka02, Kindoll, m@rzenie, MomOfBoys, mommy, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Ja mam wklęśnięcie nad pępkiem wielkości 5zl. I tak mi się wydawało że to rozejście mięśnia... chociaż ja trochę ćwiczyłam przed ciążą i mięśnie brzucha mam dosyć mocne wiec jestem zdziwiona że coś takiego mi się zrobiło...

Ja też chodziłam regularnie na siłownię,nie miałam nadwagi,byłam w dobrej kondycji,więc też się nie spodziewałam. Ogólnie czytałam w necie, że na tym etapie to czeka sie do rozwiązania z leczeniem a widzę ,że jesteśmy w podobnym terminie. Ale jak tu funkcjonować na leżąco.Po kilku minutach muszę się położyć bo mnie tak ciągnie i kłuje. A w jakiś specjalny sposób się oklejalas? W necie są różne instrukcje.

• Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Ja po wizycie. Jaka różnice wielką robi dobry sprzet i doświadczony dobry lekarz.
    Moja szyjka ma 2,46 cm nie 2,2cm, nie ma lejka i prof mówi że jak na ten tydzień ciąży to szyjka całkiem przyzwoita. Młody ma 1700 gram i jest idealny jak na swój wiek, przeplywy,narządy, łożysko, wody płodowe wszystko w normie. Odetchnęłam i uspokoiłam się. Uwielbiam tego mojego lekarza, wszystko pokazał wytłumaczył i przy tym miły i taki jak się na niego patrzy czuje się człowiek zaopiekowany i bezpieczny. Nie ma żadnego zagrożenia porodem przedwczesnym. A dzidzia zdrowa. ♥️♥️💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
    Gratulacje! Super wiesci. Zazdro z powodu lekarza ;)

m3sx9jcg41kgolnu.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ