❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tez jeszcze w lozku sie wyleguje, klade sie spac po 1 i zazwyczaj budze ok 10 a najchetniej spalabym jeszcze i spala, ale ogolnie mam jakis problem z ulozeniem sie, nie moge sie doczekac az bede mogla swobodnie pospac na brzuchu ❤️ Dzisiaj na dwie sekundy sie polozylam i gdyby nie swiadomosc, ze tam jest mala to nawet wygodnid by mi bylo 🤣😢
Bela, Kindoll lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:Są tabletki anty jednoskładnikowe (tzw mini pigułka), które można brać karmiąc piersią. Ja brałam, ale niedługo, bo jakoś źle się po nich czułam i przeszliśmy na gumki, a chwilę później staraliśmy się już i tak o kolejne bobo
Teraz sama się zastanawiam nad metodą antykoncepcji...🤔
Tak wiem tylko ja nie bardzo chciałam wgl tabletki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 11:14
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta35 wrote:Ogólnie zakupy w Pepco to loteria, czasami zdarza się coś fajnego,ale niestety sprawdza się często zasada jaka cena taka jakość. Mam kilka rzeczy które są prawie do wyrzucenia i kilka fajnych i zgadzam się że Lidl ma chyba lepszą jakość.
Co do ruchów to mam różnie, wczoraj wieczorem była tak nadpobudliwa, że aż zaczęłam się martwić czy coś jej się tam nie dzieje.a dzień wcześniej jakieś smyranie w pachwinie i delikatne puknięcia. Na moją działają najlepiej słodycze, po 5 minutach kładę się na bok i spokojnie wyliczę 10 ruchów.
Czy któraś z was odczuwa ból w okolicach pępka? Chyba rozchodzą mi się mięśnie, kłuje i szczypie tak jakby pod skórą. Jak leżę jest ok,ale jak chociaż 5 minut pochodzę to rwie jak cholera
Ja mam dokładnie tak samo,muszę zrobić usg powłok brzusznych po fizjo podejrzewa początek przepukliny. dużo mi daje w tej kwestii oklejanie brzucha taśmami. wczoraj musiałam ściągnąć i dzis już mam kiepsko:/21.10.2015 Leon -
nick nieaktualny
-
Iskierka87 wrote:Dziś wieczorem czeka mnie walka z 🦔 bo jutro rano wizyta 😄
W nawiazaniu do golenia - tuz przed III trymestru, juz w przychodni poszlam do toalety.
Na bieliznie zauwazylam mala plamke krwi. Poczatkowo w glowie panika. Potem zastanowienie - a moze to przy goleniu... Zastanawialam sie w jaki sposob na badaniu nazwiazac do tej krwi. W koncu wypalilam w stylu: "Mam takie dziwne pytanie, ale
jestem baba w ciazy, wiec mozna to zrozumiec. Przed wejsciem tutaj zauwazylam plamke krwi na bieliznie. Dzis sie golilam i to moze byc od tego. Jednak nie mam pewnosci.
Czy jakby cos bylo nie tak to bedzie to widac na usg".
Lekarz na to:
- Tak. Chociaz nie wiem gdzie sie Pani golila (taki zartownis).
Zeby jakos uratowac twarz powiedzialam, ze dziecka na pewno nie golilam.
Ostatecznie to byla plamka po goleniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 11:57
-
Iskierka87 wrote:Dziś wieczorem czeka mnie walka z 🦔 bo jutro rano wizyta 😄
W nawiazaniu do golenia - tuz przed III trymestru, juz w przychodni poszlam do toalety.
Na bieliznie zauwazylam mala plamke krwi. Poczatkowo w glowie panika. Potem zastanowienie - a moze to przy goleniu... Zastanawialam sie w jaki sposob na badaniu nazwiazac do tej krwi. W koncu wypalilam w stylu: "Mam takie dziwne pytanie, ale
jestem baba w ciazy, wiec mozna to zrozumiec. Przed wejsciem tutaj zauwazylam plamke krwi na bieliznie. Dzis sie golilam i to moze byc od tego. Jednak nie mam pewnosci.
Czy jakby cos bylo nie tak to bedzie to widac na usg".
Lekarz na to:
"Tak. Chociaz nie wiem gdzie sie Pani golila (taki zartownis).
Zeby jakos uratowac twarz powiedzialam, ze dziecka na pewno nie golilam.
Ostatecznie to byla plamka po goleniu.
Madzko, Kropka4, Namyria, Mirabelka02, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Mamuśka☺️ wrote:Znajoma mi wlansie wysłała linka z sinsay. Zobaczcie jeśli któraś z was kupowlaa te bluzy dla dziecka
https://www.sinsay.com/pl/pl/komunikat-bluza?fbclid=IwAR20rOmTHqoBbQiel8XnS5yMTnGBN1elHwoKdaUy4XBRQ1Jw2OxjQo1L5FA
O ciekawe co z tymi bluzami jest nie tak??🤔 Miałam kupić ale w końcu nie było rozmiaru i nie wzięłam.
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Ja planuje iść na depilacje, ale to będzie pierwszy raz w życiu 😂 pójdę w przyszłym tygodniu, zobaczy czy wytrzymam i później przed porodem. Myślałam że na czuja mi się uda, ale ostatnio też się pozacinalam i pełno chrostek wyskoczyło, potem swędzialo i generalnie zamiast komfortu było na odwrót 😅
-
Ja maszynka nigdy nie potrafiłam, wole golarka od depilatora i trymuje na jeżyka
Ale bez lusterka nie dam rady, ostatnio spróbowałam bez ale jak później zobaczyłam w lusterku to widok był naprawdę opłakany2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyMadzko wrote:Ja planuje iść na depilacje, ale to będzie pierwszy raz w życiu 😂 pójdę w przyszłym tygodniu, zobaczy czy wytrzymam i później przed porodem. Myślałam że na czuja mi się uda, ale ostatnio też się pozacinalam i pełno chrostek wyskoczyło, potem swędzialo i generalnie zamiast komfortu było na odwrót 😅
-
Przyszła walizka i jak na nią patrzę to chyba przesadziłam z wielkością 🤔 jak mnie zobaczą z taką walizą w szpitalu to chyba wyśmieją... Ja taka mała to śmiesznie będę z nią wyglądać 🤦♀
Ale za to przyda się na wyjazdy z małym bo się zapakujemy oboje w nią, i może tatuś też się zmieści 😂Bela lubi tę wiadomość
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)
-
nick nieaktualnyMadu,poczytałam o przepuklinie i wydaje mi się że w moim przypadku jest to jednak to rozejście mięśni, bo nie mam żadnego uwypuklenia,nawet wydaje mi się że mam wklęśnięcie po lewej stronie od pępka. Wczoraj kupiłam taśmy i zamierzam się oklejać jak tylko przyjdą. Z tego co czytałam tylko one są bezpieczne.
-
nick nieaktualny
AgaAgnieszka1989, Evli, MomOfBoys, to_tylko_ja, ticia9, Bela, Kropka4, MartitaS, pati_zuzia83, Mamuśka☺️, aniołkowa_mama, megson91, Iskierka87, Mirabelka02, Kindoll, m@rzenie, mommy, agniecha2101, OranżadA, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Marta35 wrote:Madu,poczytałam o przepuklinie i wydaje mi się że w moim przypadku jest to jednak to rozejście mięśni, bo nie mam żadnego uwypuklenia,nawet wydaje mi się że mam wklęśnięcie po lewej stronie od pępka. Wczoraj kupiłam taśmy i zamierzam się oklejać jak tylko przyjdą. Z tego co czytałam tylko one są bezpieczne.
Ja mam wklęśnięcie nad pępkiem wielkości 5zl. I tak mi się wydawało że to rozejście mięśnia... chociaż ja trochę ćwiczyłam przed ciążą i mięśnie brzucha mam dosyć mocne wiec jestem zdziwiona że coś takiego mi się zrobiło... -
Ja po wizycie. Jaka różnice wielką robi dobry sprzet i doświadczony dobry lekarz.
Moja szyjka ma 2,46 cm nie 2,2cm, nie ma lejka i prof mówi że jak na ten tydzień ciąży to szyjka całkiem przyzwoita. Młody ma 1700 gram i jest idealny jak na swój wiek, przeplywy,narządy, łożysko, wody płodowe wszystko w normie. Odetchnęłam i uspokoiłam się. Uwielbiam tego mojego lekarza, wszystko pokazał wytłumaczył i przy tym miły i taki jak się na niego patrzy czuje się człowiek zaopiekowany i bezpieczny. Nie ma żadnego zagrożenia porodem przedwczesnym. A dzidzia zdrowa. ♥️♥️💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 13:06
darkestfear, to_tylko_ja, madu, Asasa, Madzko, ticia9, Kagu3, Bela, Kropka4, Evli, MartitaS, pati_zuzia83, Loczek:), Zozo, aniołkowa_mama, kasia_pra, Namyria, megson91, Iskierka87, Mirabelka02, Kindoll, m@rzenie, MomOfBoys, mommy, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzko wrote:Ja mam wklęśnięcie nad pępkiem wielkości 5zl. I tak mi się wydawało że to rozejście mięśnia... chociaż ja trochę ćwiczyłam przed ciążą i mięśnie brzucha mam dosyć mocne wiec jestem zdziwiona że coś takiego mi się zrobiło...
Ja też chodziłam regularnie na siłownię,nie miałam nadwagi,byłam w dobrej kondycji,więc też się nie spodziewałam. Ogólnie czytałam w necie, że na tym etapie to czeka sie do rozwiązania z leczeniem a widzę ,że jesteśmy w podobnym terminie. Ale jak tu funkcjonować na leżąco.Po kilku minutach muszę się położyć bo mnie tak ciągnie i kłuje. A w jakiś specjalny sposób się oklejalas? W necie są różne instrukcje. -
Mildred wrote:Ja po wizycie. Jaka różnice wielką robi dobry sprzet i doświadczony dobry lekarz.
Moja szyjka ma 2,46 cm nie 2,2cm, nie ma lejka i prof mówi że jak na ten tydzień ciąży to szyjka całkiem przyzwoita. Młody ma 1700 gram i jest idealny jak na swój wiek, przeplywy,narządy, łożysko, wody płodowe wszystko w normie. Odetchnęłam i uspokoiłam się. Uwielbiam tego mojego lekarza, wszystko pokazał wytłumaczył i przy tym miły i taki jak się na niego patrzy czuje się człowiek zaopiekowany i bezpieczny. Nie ma żadnego zagrożenia porodem przedwczesnym. A dzidzia zdrowa. ♥️♥️💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚