❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bela wrote:O ciekawe co z tymi bluzami jest nie tak??🤔 Miałam kupić ale w końcu nie było rozmiaru i nie wzięłam.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Ten Smart na Allegro zaczyna mnie denerwować na liczniku 70zl i mam jeszcze za dostawę płacić bo od 100zł jest smart u tego sprzedawcy. A czasem jedna rzecz i jest darmowa dostawa😕
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
to_tylko_ja wrote:Odpadają zamki, w sensie ta końcówka za którą się ciągnie jak chcesz odpiąć albo zapiąć zamek. I w sumie to niebezpieczne, bo dziecko może włożyć do buzi i połknąć.
Aha, faktycznie to coś z zamkiem było nie ta, próbowałam zapiać bluzę w sklepie i się nie dało nie było 56 i odpuściłam.
Kupiłaś ją?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 13:24
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Marta, być może to ciągnie tak rozejscie, mnie meirzyka mam na 4 palce przy pepku ale tak jak mówię w ciszy to fizjologiczne j więcej stwierdzić nie może. da się już w ciąży z tym.pracowac min właśnie taśmami, ćwiczeniami. Mnie kleila na normalnym eozluznuonym brzuchu na stojąco, zrobiła takiego kwiatka z 3 krótkich taśm przez środek pępka plus pokleila mi jeszcze brzuch u dołu żeby odciążyć mięśnie. generalnie mam wrażenie że one nic nie ściągają ale tak ogólnie na wieczór jest tysiąc razy lepiej niż bez. ja mam tak.ze ta o jeszcze jakoś.funkcjonuje ale od południa równia pochyla a wieczór to bez taśm nawet śmiać się nie mogę bo mam uczucie jakby mi rozrywalo pępek:/ dla mnie to dziwne bo w 1 ciąży tak nie miałam, natomiast ok pół roku przed ciąża teraz wzmacnialam mięśnie głębokie i to mi chyba teraz szkodzi...
Marta zobacz sobie też jak wstawać, kłaść się i robić takie codzienne rzeczy przy przejściu może.to ci też trochę zmniejszy ten ból.21.10.2015 Leon -
Marta35 wrote:Ja też chodziłam regularnie na siłownię,nie miałam nadwagi,byłam w dobrej kondycji,więc też się nie spodziewałam. Ogólnie czytałam w necie, że na tym etapie to czeka sie do rozwiązania z leczeniem a widzę ,że jesteśmy w podobnym terminie. Ale jak tu funkcjonować na leżąco.Po kilku minutach muszę się położyć bo mnie tak ciągnie i kłuje. A w jakiś specjalny sposób się oklejalas? W necie są różne instrukcje.
Ja się niczym nie oklejalam, dopiero tutaj przeczytałam o tych taśmach. Jedyne co robię to z pozycji leżącej nie wstaje na wprost tak jak brzuszki się robi, tylko się przekręcam na bok, w pozycji klęczącej i dopiero wstaje bo gdzieś wyczytałam żeby właśnie nie dźwigać się na wprost bo można pogorszyć ten stan -
Mildred super wieści!😍 jednak lekarz a lekarz jest różnica. Nasze dzieciaczki tyle samo ważą🥰
Kagu ale Ci zazdroszczę, uwielbiam Gdańsk❤️ I za te dwie godzinki na plaży stogi bym oszalała ze szczęścia😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 13:35
Mildred lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Madzko dokładnie tak mówiła moja fizjoterapeutów i jak tego pilnuje to jest lepiej ale wystarczy że się raz zeewe bez kontrolowania tych mięśni i już mnie boli, choć tak jak mówię taśmy to rozejscie trzymają w miejscu. Nie sprawiają że ono się zmniejsza ale to nie pogłębiają.
Madzko lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Ja po wizycie. Maluszek waży już 1669g i idzie równo swoim centylem
jak tak dalej pójdzie to przy porodzie będzie ok 3600
Niestety z serduszkiem nadal nie najlepiejz zastawka jest nawet trochę gorzej niż było. Przedtem bylo ten przepływ wsteczny 2m/s a dzisiaj 2,5m/s. Najgorsze że przyczyna nie jest znana. Badala serduszko z 15 minut z każdej strony i powiedziała że to nie jest wada serca, a dysfunkcja i trzeba sprawdzać i spróbować znaleźć przyczynę i naprawić.
Posiewy pierwszy raz od ponad roku mi wyszły ok, więc w końcu zwalczylam e.coli A tutaj nic lepiej. Dostałam antybiotyk i kolejna kontrola za 2 tygodnie. Plus taki że chociaż często małego pooglądam
A tutaj nasz brzdąc 😍 no nie mogę się na niego napatrzec 😍😍 i męża nie wygonili z usg, ale potem już wyszedł z przychodni i wizytę i ktg byłam sama
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 13:53
Mildred, Madzko, Kagu3, ticia9, pati_zuzia83, Mamuśka☺️, Kropka4, Bela, aniołkowa_mama, Asasa, kasia_pra, MartitaS, Evli, AgaAgnieszka1989, Iskierka87, Kindoll, m@rzenie, Namyria, MomOfBoys, mommy, agniecha2101, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Mała_Gwiazdka wrote:Ja po wizycie. Maluszek waży już 1669g i idzie równo swoim centylem
Niestety z serduszkiem nadal nie najlepiejz zastawka jest nawet trochę gorzej niż było. Przedtem bylo ten przepływ wsteczny 2m/s a dzisiaj 2,5m/s. Najgorsze że przyczyna nie jest znana. Badala serduszko z 15 minut z każdej strony i powiedziała że to nie jest wada serca, a dysfunkcja i trzeba sprawdzać i spróbować znaleźć przyczynę i naprawić.
Posiewy pierwszy raz od ponad roku mi wyszły ok, więc w końcu zwalczylam e.coli A tutaj nic lepiej. Dostałam antybiotyk i kolejna kontrola za 2 tygodnie. Plus taki że chociaż często małego pooglądam
A tutaj nasz brzdąc 😍 no nie mogę się na niego napatrzec 😍😍 i męża nie wygonili z usg, ale potem już wyszedł z przychodni i wizytę i ktg byłam sama
Polubiłam za wszystkie dobre info, o serduszko nie lubię. Ale jak to lekarz mówi to dysfunkcją nie wada. Może z czasem to się wszystko unormuje, jesteś pod kontrolą będzie dobrze 🙏💚Mirabelka02 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBela wrote:Mildred super wieści!😍 jednak lekarz a lekarz jest różnica. Nasze dzieciaczki tyle samo ważą🥰
Kagu ale Ci zazdroszczę, uwielbiam Gdańsk❤️ I za te dwie godzinki na plaży stogi bym oszalała ze szczęścia😊
A w Mikoszewie mam najlepsze wspomnienia. Jak mieszkaliśmy w Gdańsku, to po powrocie z plaży w Mikoszewie powstała nasza córka 🙃 to było najpiękniejsze i najcieplejsze lato i to miejsce zawsze mi się super kojarzy ❤️☀️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zadzwoniłam do tego lux medu i okazało się że mogę dziś przyjść. Poszłam na wizytę i maskara nie dość że zrobił to usg na szybko nic nie wiem w sumie z niego. Gdy mu powiedziałam że miałam ciśnienie wysokie to wpisał mi to w kartę a nic nie skomentował... Nic nie doradzil...A mailam 142/98 Poza tym podczas usg chciał mi zrobić zdj ale mała się nie obrucila i cały czas ta główka od usg tak mocno naciskał i jak by uderzał w brzuch aż mnie boli to moejece:/ czy to jest normalne takie badanie żeby tak naciskać na brzuch? Boję się teraz że jej się coś stanie, 🥺😞.😢 Żaden lekarz mi tak nie badał żeby nawet mocniej nacisnąć już nie mówię o takim jak by uderzeniu ta główka od usg😐
Nie wiem po co też mi wpisał się w kartę ciąży... Mam nadzieję że moja ginekolog nie będzie miała nic przeciwko temu.
Jedyna dobra rzecz z tego usg to to że mi powiedział że jest odwrócona główka w dół.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 14:14
-
Madzko wrote:Ja planuje iść na depilacje, ale to będzie pierwszy raz w życiu 😂 pójdę w przyszłym tygodniu, zobaczy czy wytrzymam i później przed porodem. Myślałam że na czuja mi się uda, ale ostatnio też się pozacinalam i pełno chrostek wyskoczyło, potem swędzialo i generalnie zamiast komfortu było na odwrót 😅
Ja jestem w szpitalu, wczoraj slabo czułam ruchy, dzisiaj do południa wcale, wiec się zestresowałam i pojechałam na IP. Myślałam, ze mi zrobia KTG, a oni mnie zatrzymali minimum do jutra, choć w USG i KTG wszystko ok. Mam nadzieje, ze jutro wyjdę. A mała jak na razie raz kopnęła w pelote i to by było tyle na dzień dzisiejszy.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Kagu3 wrote:Kochana, ja byłam w Mikoszewie, bo to bliżej Elbląga i ludzi niewiele, bo każdy woli właśnie Stogi, Brzeźno itd (ja też kocham, ale dziś byśmy się nie wyrobili) . W Gdańsku trzeba zawsze liczyć się z dużymi korkami.
A w Mikoszewie mam najlepsze wspomnienia. Jak mieszkaliśmy w Gdańsku, to po powrocie z plaży w Mikoszewie powstała nasza córka 🙃 to było najpiękniejsze i najcieplejsze lato i to miejsce zawsze mi się super kojarzy ❤️☀️
A no widzisz a ja myślałam, że do Gdańska się wybraliście. Ale byliście na plaży❤️ powdychać jodu i naładować baterie i to najważniejsze😊 jeszcze jakie cudne wspomnienia🥰 ajj:)
Kagu3 lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwia💝🧸
14.04.-21tc 382g❤️
12.05.- 25tc 840g💘
3.06.- 28 tc 1300g💝
16.06.-30tc 1703g💞
30.06- 32tc 2250g💖 -
Mała_Gwiazdka wrote:Ja po wizycie. Maluszek waży już 1669g i idzie równo swoim centylem
-
Bela, ja jestem januszem i jak mi brakuje coś do tych 100zł to domawiam coś i później zwracam, bo zwroty są za darmo
tylko szukam czegoś takiego, co może akurat mi się spodoba, bo wolę zostawić niż odsyłać, ale jak już ewidentnie nie ma to zwracam.
Tak, mam ją i właśnie nie wiem czy zwracać czy zostawić, bo bardzo mi się podoba, a niemowlę chyba tak przy zamku nie grzebie? Najwyżej oderwę to co podobno tak odpada.
Mała_gwiazdka, trzymam kciuki żeby się rozwiązała sytuacja z tym serduszkiem. Na pewno będzie dobrze.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
nick nieaktualny
-
i_ka wrote:Ja chciałam iść, ale na stronach gabinetów była napisane, ze w 3 trymestrze nie robią, dopiero w donoszonej ciąży. Jak na razie na czuja idzie mi zaskakująco dobrze, Sprawdzam potem lusterkiem i jest git.
Ja jestem w szpitalu, wczoraj slabo czułam ruchy, dzisiaj do południa wcale, wiec się zestresowałam i pojechałam na IP. Myślałam, ze mi zrobia KTG, a oni mnie zatrzymali minimum do jutra, choć w USG i KTG wszystko ok. Mam nadzieje, ze jutro wyjdę. A mała jak na razie raz kopnęła w pelote i to by było tyle na dzień dzisiejszy.i_ka lubi tę wiadomość
-
Mamuśka☺️ wrote:Znajoma mi wlansie wysłała linka z sinsay. Zobaczcie jeśli któraś z was kupowlaa te bluzy dla dziecka
https://www.sinsay.com/pl/pl/komunikat-bluza?fbclid=IwAR20rOmTHqoBbQiel8XnS5yMTnGBN1elHwoKdaUy4XBRQ1Jw2OxjQo1L5FA -
Mamuśka, ja raz miałam takie bardziej dotkliwe badanie, na połówkowych, ale lekarz tylko kazał mi się przekręcać z boku na bok i dociskał głowicą w miejscu, w którym chciał coś sprawdzić, bo akurat mała nie chciała współpracować. Było to trochę nieprzyjemne uczucie w chwili badania, bo naciągał mi mocno skórę, ale w żadnym razie nie uderzał w brzuch ani nie bolało mnie to później, po prostu starał się dotrzeć do tego co trzeba, żeby dobrze przeprowadzić badanie.
Nie martw się, dzieciaczki mają jednak wokół siebie trochę warstw ochronnych, będzie dobrze