X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    O rany... Ale długi post mi wyszedł 🙈

Madzko super fotki ☺️ i cudna sukienka 😍 Nie chcesz mi jej pożyczyć? 😄 Idę na komunię w przyszłym tygodniu, taka sukienka byłaby idealna ☺️
    A tak w ogóle w jakiej miejscowości jesteście nad morzem?

MomOfBoys dziekuje ❤️ Co do sukienki to nie ma problemu, podaj jaki paczkomat to Ci pożyczę 😁 ja ją kupiłam na Allegro tak przypadkiem i się okazało że za bardzo nie mam jej gdzie założyć, a jest bardzo elastyczna i się fajnie dopasowuje 🙂

Byliśmy 3 dni w Darłówku, a teraz tydzień w Sianożętach.
    Druga miejscówka tysiąc razy lepsza niż pierwsza 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 00:18

MomOfBoys lubi tę wiadomość

oar89n739mpxwn5r.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Madzko, mąż się spisał i sesja udana 😘 Ty masz naturalnie taką ładną karnację?

Znalazłam tę ośmiorniczkę, tylko nie wiem jak wymiar wziąć bo te długości com oni podają to są razem z mackami? 😅

https://m.pl.aliexpress.com/item/4000287908897.html?src=google&_randl_currency=PLN&_randl_shipto=PL&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Gploogle_7_shopping&aff_atform=google&aff_short_key=UneMJZVf&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&albcp=6459808507&albag=76872920869&trgt=743612850874&crea=pl4000287908897&netw=u&device=m&albpg=743612850874&albpd=pl4000287908897&gclid=CjwKCAjwxLH3BRApEiwAqX9arSfe21L2b-_UWmDcnbFJ1jVKV-EIY6bqs4L-2MkPf5zeAr0-Q20ZwxoCbikQAvD_BwE

Dziękuje ❤️
    Mam to szczescie że wystarczy trochę slonca i zaraz jestem brązowa. A poza tym my w styczniu byliśmy w Egipcie, wiec skóra już w tym roku przygotowana na nasze słoneczko 😊 pol godziny leżenia i jak po solarium 😂

A co do ośmiorniczki i rozmiaru... hmmm ciężko stwierdzić. No bo te większe to na bank z mackami ale te 18cm? To taka mikro ta ośmiorniczka jesli z mackami 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 00:18

oar89n739mpxwn5r.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne zdjecia dziewczyny <3

U nas jak u zazu - niepijacy, aspoleczny mezu ;) zadnych szpitalnych odwiedzin, wizyty pierwsze w domu po 2 tygodniach i tak, tez teraz uwazam, ze za szybko. Z drugim beda po miesiacu mysle. Byly fochy i niezadowolenie, szczegolnie tesciowej, ale dzieki temu ugralismy to, ze teraz jak podejmujemy jakas decyzje to nawet nie probuje dyskutowac. Z wnuczkami od strony siostry meza robi co chce, u nas stosuje sie do naszych zasad. Stawianie granic jest wazne i wlasnie macierzynstwi mnie tego nauczylo. Naszym zadaniem jest dbac o komfort swoj wlasny i tego malego czlowieczka. Inni dorosli sa dorosli, nie musimy dbac o ich zadowolenie, poobrazaja sie to ich sprawa.

zazu lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, skończyłam prasowanie. Z małym poślizgiem, bo musiałam jeszcze 45 minut porozmawiać z córką, której się włączyło trajkotanie podczas usypiania i tata już dłużej nie dał rady ;)

To racja, że granice trzeba wyznaczać od razu, chociaż ja akurat nie jestem osobą, która dobrze sobie z tym radzi. Na szczęście nigdy nikt mi się nie wtrącał w kwestii postępowania z dzieckiem, ale fakt, odwiedziny po porodzie były u nas dość liczne. Z jednej strony męczyło mnie to, zwłaszcza odwiedziny rodziny (ach te bluzki zalane mlekiem...), ale z drugiej spotkania ze znajomymi dawały mi taką namiastkę trochę "normalnego" życia i lubiłam je. Nikt nigdy długo nie siedział i zawsze był zapowiedziany, ale teraz tak myślę, że dam sobie więcej czasu na taki rozbieg, bo zwyczajnie nie będę tego potrzebować. Wydaje mi się, że drugie dziecko to mimo wszystko nie jest aż taka rewolucja w życiu jak pierwsze i bardzo chciałabym się skupić na nas, na tworzeniu tej nowej rodziny. Mam nadzieję, że najbliższa rodzina zrozumie i dadzą nam trochę spokoju.

Za to pamiętam, że od jednych znajomych dostałam piękny koszt kwiatów, który przysłali niespodziewanie pocztą kwiatową następnego dnia, kiedy wróciłam do domu. I chociaż w domu czekały już na mnie inne bukiety to jest to jedno z przyjemniejszych wspomnień z tamtego okresu, mimo że moja teściowa była trochę zaniepokojona "taką ilością kwiatów blisko malutkiego dziecka" (?!). Fajna sprawa jak chce się dac znać świeżym rodzicom, że cieszymy się z ich szczęścia, a niekoniecznie musimy od razu zwalać się im na głowę.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mom of boys, dzieki za odpowiedz 😃 i tak to kawa z biedronki 😅
    Ja dzisiaj mialam bardzo intensywny dzien i jestem mocno padnieta, mialam chyba jakis mocny instynkt wicia gniazda bo nawet sciany dzisiaj mylam 🙈 ale juz leze w lozku i odpoczywam, a maz maluje podloge w kuchni, nie moglam sie tego doczekac ❤️

Madzko, MomOfBoys lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, niewyspana ech...

Poczytałam Was co nie co bo wczoraj po wizycie od razu pojechaliśmy z mężem do teściów i nie miałam kiedy zajrzeć. Spać tu ciężko bo gorąco a jak nie to, to psy ujadają ciężko.

Nadzieja cudnie wyglądasz 🤩
    Madzko Ty równie pięknie 🙂 i ta opalenizna zazdro. Jak zawsze co roku byłam opalona tak teraz blada ech może jeszcze zdążę sie ciut opalić.

Co do picia to ja uwielbiam te 0% somersby owoce leśne pycha 😋 mój mąż nie pije alko wgl od śmierci swojego taty. Jak ma ochotę to Hainekena 0% wypije.

A ja zjadłam wczoraj truskawek że śmietaną i cukrem (bo były mega kwaśne) i teraz żałuję bo zgaga mnie pali jak smok, masakra.

Madzko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu taka mała ściąga może okazać się pomocna ☺️
    20dc8f6b6fa7.jpg

5a7fc51ae788.jpg
    de0a5e07e9b6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 05:07

Madzko, Bela, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• AgaAgnieszka1989 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze nie tylko ja bezsenność mam :)
    Tez doczytuje :) i z tych nudów zamówiłam ośmiornica, ale ta mala zeby do wozka zabierac:)
    Madzko następna ślicznotka 😘 można przy was dziewczyny w kompleksy wpasc

Madzko lubi tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Domi_ Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    A tu taka mała ściąga może okazać się pomocna ☺️
    20dc8f6b6fa7.jpg

5a7fc51ae788.jpg
    de0a5e07e9b6.jpg

Fajna ściąga :)

m3sx9jcg41kgolnu.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Widzę ze nie tylko ja bezsenność mam :)
    Tez doczytuje :) i z tych nudów zamówiłam ośmiornica, ale ta mala zeby do wozka zabierac:)
    Madzko następna ślicznotka 😘 można przy was dziewczyny w kompleksy wpasc

Ja właśnie nie wkem na jaki wymiar się zdecydować 🤔 podoba mi się biała i niebieska 🙂

Madzko wydaje mi się, że to wymiar z mackami i dlatego mam dylemat 🤣

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• madu Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry W sobotę:)

Dziewczyny Wy piękne i zdjęcia genialne. ja nie mialam sesji przy synu, natomiast teraz koleżanka fotograf ciągle mi pisze czy już się zastanowiłam a ja ciągle nie mogę podjąć decyzji - czuje się wielka i niefotogeniczna, na codzień chodzę w leginasch i koszulkach z hm bo kursuje dom-przedszkole-plac zabaw więc przede wszystkim wygoda, jakoś się nie widzę w sukienkach;)

Co do picia - mój m nie pije. raz dwa razy w roku jak się spotka z kumplami to tak i to mocno ale na co dzień jak już to piwo zero. jak nie byłam w ciąży to czasem go na jakiegoś drinka namowilam. za to sama uwielbiam wino, niestety to 0% smakuje ochydnie. piwa też zero raczej nie piję bo ogólnie czuje że mam mało miejsca w żołądku:D

Megson mega opcja z tym ujastkiem! Jak raczej na pewno Żeromski i raczej nie nastawiam się na to że mąż będzie obecny.

Odnośnie granic, to ja też.uwazam że dobrze je stawiać od początku. My od początku bardzo wiedzieliśmy jak chcemy a jak nie chcemy i kompletnie nie mieliśmy problemów z jakimkolwiek narzucaniem nam czegokolwiek. Odwiedziny chyba jakoś po miesiącu były i pamiętam że już wtedy jakoś daliśmy im wolna rękę i wyszliśmy razem gdzieś na godzine. Natomiast błąd którego teraz będę starała się nie popełnić to bardziej prosić o pomoc nawet jakbym nie miała co robić to będę sobie coś swojego wynajdywac, bo i tak przychodzą gorsze momenty i dobrze mieć doładowanie baterie na zapas.

21.10.2015 Leon <3

Wysłany: 20 czerwca 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Ja właśnie nie wkem na jaki wymiar się zdecydować 🤔 podoba mi się biała i niebieska 🙂

Madzko wydaje mi się, że to wymiar z mackami i dlatego mam dylemat 🤣

71b12b8d897f.jpg

Ja na podstawie tego zdjecia wybieralam, że akurat w male raczki idealny

Madzko, Kropka4 lubią tę wiadomość

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, o tak, proszenie o pomoc, u mnie też to leżało! Wszystko sama, bo wszystko najlepiej. Zresztą moja przylepa mi w tym nie pomagała, bo nie mogłam jej na dłużej zostawić. Ale postanowiłam już w ostatnim miesiącu ciąży trochę potrenować i prosić o opiekę nad starszą córką, żeby choć trochę odpocząć. Oczywiście mam na myśli osoby inne niż mąż ;)

madu lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko - zazdroszczę tego urlopu i Egiptu 🥰

Magson - 900 zl na dobę a w moim szpitalu 800 zl za caly pobyt - ale niestety niedostępny.

Moja przyjaciółka w tamtum roku zamówiła ten apartament i była mega zadowolona - dostawali całkowicie inne jedzenie z mężem niz to szpitalne itp. Problem jeden ze mały dostał żółtaczki i płacili chyba za 7 dni 🤦‍♀️ wiem, że tego nie planowali w budżecie 😄

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka02 wrote:
    Madu, o tak, proszenie o pomoc, u mnie też to leżało! Wszystko sama, bo wszystko najlepiej. Zresztą moja przylepa mi w tym nie pomagała, bo nie mogłam jej na dłużej zostawić. Ale postanowiłam już w ostatnim miesiącu ciąży trochę potrenować i prosić o opiekę nad starszą córką, żeby choć trochę odpocząć. Oczywiście mam na myśli osoby inne niż mąż ;)

Mój syn chodzi do małego prywatnego takiego jakby domowego przedszkola i ja otwarcie powiedziałam że siedzę w domu mogłabym go nie posyłac ale teraz potrzebuję pomocy i tyle. nie limlieszkam tez prosic kolezanki o odbior syna jak jak juz naprawde polegne. pamiętam że ja też byłam taka Zosia samosia ale jak przyszedł bunt 2 latka to już miałam tak wyladowane baterie ze jak zaczelam robic coś dla siebie w końcu to nie mogłam się nasycić a i tak to wszystko było obarczone mega poczuciem winy że dziecko z tatą zostawiam:D z perspektywy czasu jak to czytam to aż śmieszne:)

Także dziewczyny: my mamy też jesteśmy ważne:)

Mirabelka02 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Mój syn chodzi do małego prywatnego takiego jakby domowego przedszkola i ja otwarcie powiedziałam że siedzę w domu mogłabym go nie posyłac ale teraz potrzebuję pomocy i tyle. nie limlieszkam tez prosic kolezanki o odbior syna jak jak juz naprawde polegne. pamiętam że ja też byłam taka Zosia samosia ale jak przyszedł bunt 2 latka to już miałam tak wyladowane baterie ze jak zaczelam robic coś dla siebie w końcu to nie mogłam się nasycić a i tak to wszystko było obarczone mega poczuciem winy że dziecko z tatą zostawiam:D z perspektywy czasu jak to czytam to aż śmieszne:)

Także dziewczyny: my mamy też jesteśmy ważne:)

Oj bunt 2 latka to ja do konca zycia zapamiętam, na ogół moj syn jest grzeczny, samodzielny itp jak to dziecko czasem rogi pokaże ale naprawde nie moge narzekac
    Ale jak mial 2 lata 👹👹👹👹 diabeł wcielony, na wakacjach tak nas wymeczyl ze bylismy wrakami czkowieka, wszysyko na nie, placz o wszytsko, bo butow sam nie zdejmie, bo nie wejdzie do mieszkania, bo nie wysiadzie z auta potem poprostu zamykalam okna w domu zeby wstydu nie bylo i po opieke zeby nikt nie dzwonil 😂 i siadalam na kanapie czekają jak mu atak gniewu przejdzie np lezac pod drzeiamy, BO DO DOMU NIE WEJDZIE, najgorsza w tym byla moja mam (mieszkalysmy wtedy w jednym domu) bo zaraz przylatywala bo biedne dziecko. Ale po paru awanturach przestała przychodzić a maly zalapal szybko ze jego ataki zlosci nie robią na nikim wrazrnia i przestał robić sceny. Ale mimo to dostaje dreszczy na wspomnienie 😅

m3sxqqmz9ufod68y.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki ❤️

Ślicznie dziękuje za wszystkie miłe słowa 🥰

Właśnie dostałam maila z Rossnę, żadnego kuponu w aplikacji nie ma, wiec w poniedziałek przejdę się do drogerii i sprawdzę czy mogę odebrać te pampki za grosik 🙂
    fdde3e9a9df4.png

oar89n739mpxwn5r.png
  • i_ka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko miła wiadomość, tez oczekuje takiego maila :)

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaAgnieszka1989 wrote:
    Oj bunt 2 latka to ja do konca zycia zapamiętam, na ogół moj syn jest grzeczny, samodzielny itp jak to dziecko czasem rogi pokaże ale naprawde nie moge narzekac
    Ale jak mial 2 lata 👹👹👹👹 diabeł wcielony, na wakacjach tak nas wymeczyl ze bylismy wrakami czkowieka, wszysyko na nie, placz o wszytsko, bo butow sam nie zdejmie, bo nie wejdzie do mieszkania, bo nie wysiadzie z auta potem poprostu zamykalam okna w domu zeby wstydu nie bylo i po opieke zeby nikt nie dzwonil 😂 i siadalam na kanapie czekają jak mu atak gniewu przejdzie np lezac pod drzeiamy, BO DO DOMU NIE WEJDZIE, najgorsza w tym byla moja mam (mieszkalysmy wtedy w jednym domu) bo zaraz przylatywala bo biedne dziecko. Ale po paru awanturach przestała przychodzić a maly zalapal szybko ze jego ataki zlosci nie robią na nikim wrazrnia i przestał robić sceny. Ale mimo to dostaje dreszczy na wspomnienie 😅

taaa my też byliśmy na wakacjach jak młody miał kończyć zaraz 2 lata - nie polecam:D

AgaAgnieszka1989 lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Bela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Dzięki Bela 🥰
    https://www.asos.com/pl/asos-maternity/asos-design-maternity-lniana-spodnica-maxi-zapinana-na-guziki/prd/12291334?r=1

Ja mam rozmiar 38 ale myśle że te dostępne 36 tez będzie dobre bo dosyć rozciągliwa guma pod biustem 😊

Super jest ale na rozmiar 36 to się nie odważę;) choć ostatnio w Lidlu wzięłam sukienkę w rozmiarze S myśle najwyżej oddam. I po przymierzeniu w domu okazała się idealna nawet nie obcisła😊 Byłam zachwycona że S-kajest na mnie dobra😍
    Te pampersiaki odbierasz kochana przy kasie w Rossmanie. Powiedz że maila dostałaś :)

Słodkie te ośmiorniczki 🐙 mi jeszcze wpadły w oko te króliczki

d619e73f97d0.jpg

Madzko, agniecha2101 lubią tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ