X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziab wrote:
    Mirabelka a to nie jest tak, że przy drugim dziecku dopuszczalny jest poród posladkowy?
    Nie mam pojęcia 🤷‍♀️ Na pewno będę teraz na wizycie rozmawiać z lekarzem o porodzie.

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    A ja kupiłam tą dużą walizkę z Wittchen bo promocja a dzisiaj moja położna na zajęciach online powiedziała, że do tego szpitala w którym najprawdopodobniej będę rodzić to dla dziecka mam zabrać tylko maść do pupy, pampersy ok. 20 szt. i chusteczki nawilżane i nic więcej, a dla siebie ew. z dwie koszule, do porodu dostanę i na salę generalnie też ale mogę mieć swoje, z dwa podkłady na łóżko, kosmetyczkę z potrzebnymi rzeczami, klapki na salę i pod prysznic, ręcznik, kubek, sztućce, przekąski i wodę i to wszystko. No nic zabiorę małą walizkę i tyle 🤣 a duza się przyda na wyjazdy z małym 🤦‍♀
    Myślę, że spokojnie wypełnisz tą walizkę :D pampersy zajmują sporo miejsca, chusteczki, ręcznik, woda, jakieś kosmetyki dla siebie. Ja się nawet przestałam łudzić, że biorę mniejszą :D

Nadzieja - no pewnie, należy Ci się :P

Mirabelka02 - mi się też wydawało, że mała jest główką do góry a okazało się, że to jednak była pupa :D więc może się nie obróciła.

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Namyria Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka - moze nawet ta duża sie zapełni 🤔

Moja ta duza się zapełniła bez problemu - laktator, kosmetyczka moja, 2xrecznik, 3x piżama, ciuchy na wyjście dla mnie i dziecka, przekąski, ładowarka, klapki, podpaski, pampersy, podklady, suszarka (mam manie mycia codziennie głowy), dokumenty ciążowe, jakies pieluszki musinowe, butelka filtrującą ... Oooo rozek zajął 1/4 walizki 😄 Do tego mam kosmetyczne dla małej ale one tez mało zajmuje miejsca.

Ciuszki zapakowalam pół na pół długie z krotkimi ale nastawiam sie na dlugie... Czyli pewnie mam ich za duzo ale one zajmują mało miejsca w torbie.

Moj maz lubi piwko ale wydaje mi sie w granicach zdrowego rozsądku chociaż czutam o Waszych nie pijących w ogole mężach i zaczynam sie stresować😄 ale częściej idzie właśnie w lecie piwo - w zimie to potrafimy nawet nie miec ani jednej puszki przez miesiąc w domu.

Drinka mało co robi - zazwyczaj jak chce cos uczcić ale jest to bez sesnu bo po jednym juz spi 🤦‍♀️ poprostu wieczorem jest już za bardzo zmeczony budowa aby mieć siłę jeszcze na picie 😉

IGGRp2.png

31 lat - Bocian Katowice

⏱13.06.18 - Pierwsza wizyta w Klinice
    1️⃣
    03.08.18 - Transfer dwóch zarodków - cb ❌
    02.11.18 -❄️Crio - cb ❌
    2️⃣
    2019.12.05 - Crio - 3dniowego 💮

13dpt - beta 909!

🍼14.08.2020 - Poród przez cc

02.07.2022 - powrót po rodzeństwo - transfer ❄️(4d) cb ❌

Na zimowisku: ❄️(3d)

Przygotowania do ostatniego criotransferu
  • cela1518 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to do szpitala do walizki dla małego może zamiast kocyka wezmę spakuje mu śpiworek?

f2wlupjypf2pzqjw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No aż z ciekawości weszłam na swoje wpisy z pierwszej ciąży i torbę pakowałam w 36+6 jako ostatnia😅 przy drugim dziecku jakaś bardziej ogarnięta się chyba zrobiłam 🤔

Madzko lubi tę wiadomość

• Zozo Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    No aż z ciekawości weszłam na swoje wpisy z pierwszej ciąży i torbę pakowałam w 36+6 jako ostatnia😅 przy drugim dziecku jakaś bardziej ogarnięta się chyba zrobiłam 🤔

No ja jeszcze tez nic nie spakowane, gorzej nawet nie zamówione :/ na poczatku lipca dopiero bede robila zakupy w aptece i koszule, staniki . To tez bede koncowka 35 tyg wiec zanim przyjdzie to 36 :) szykuje sie na porod pod koniec lipca przeciez to powinnam sie wyrobic w czasie :D.

Kagu3 lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka4 wrote:
    Kiedyś któraś z Was podawała tutaj nazwę bloga z przepisami na ciasta/desery dla słodkich mam. Przypomnicie mi jak się nazywała ta stronka?
    W niedzielę przyjeżdża do mnie koleżanka w ciąży i ma cukrzycę więc chcę upiec coś co będzie mogła zjeść 🙂

www.napolslodko.com

Ja dzisiaj upiekłam sernik bez cukru z malinami na orkiszowym spodzie. Ale wiem, że dla mnie to tylko malutki kawałeczek. Przynajmniej Mąż ma uciechę, że się rozwijam cukierniczo 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 22:16

Madzko, Kropka4 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Flara Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cela1518 wrote:
    Dziewczyny to do szpitala do walizki dla małego może zamiast kocyka wezmę spakuje mu śpiworek?

Mi się wydaje że kocyk praktyczniejszy. Bo też służyć może za wyścielanie mydelniczki, zawsze możesz tylko częściowo przykryć, lub zawinąć mocniej gdyby jednak wolał być trochę ściśnięty. No i mniej zachodu przy zmienię pieluszki, bo u nas te pierwsze dni to była kupa przed każdym karmieniem i po każdym karmieniu :) i czasami jeszcze w trakcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 22:34

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak a propos piwa 0 😂🙈
    2f5d0b21a959.jpg

Madzko, Kagu3, MartitaS, AgaAgnieszka1989, Mamuśka☺️ lubią tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    Nadzieja piękne zdjęcia 😍😍
    ja znów czasem wolę jak mój gdzieś wyjdzie i mam trochę czasu dla siebie ;) Mamy tylko umowę, że dzwoni po mnie i przyjeżdżam po niego.

gdyby któraś szukała stanika do karmienia to polecam z esotoq
    https://www.esotiq.com/pl/pl/biustonosze/biustonosz-do-karmienia-freely--_-12923

jest promocja -50% więc zapłaciłam niecałe 50 zł a jest na prawdę ładny :)

Aniolkowa jak rozmiarowo wychodzą? Wiesz coś?

Kropka jak znajdziesz tą ośmiornice na AliExpress to koniecznie wrzuć linka, jest boska 😁

Co do picia męża: mój ma problemu żołądkowe i generalnie nie powinien pic. No ale wiadomo, jak weekend przychodzi to drineczka sobie zrobi. Jako że nie spotykaliśmy się z nikim od marca, no to delikatnie sam sobie drinka zrobił albo jakiegoś jagermaistra wypił.
    Ale byliśmy 2 tyg temu u kuzynostwa bo taras wybudowali i tak porządził że całą niedziele rzygał.
    Wkurzylam się bo nie po to leki bierze, żeby jedną posiadówą pol roku leczenia żołądka zaprzepaścić. Oczywiście o tym wszystkim mu powiedziałam.
    Teraz te 10 dni nad morzem sami o tez codziennie piwko na plazy, jakiś jagerek, nawet pare razy się ululał ale mi to nie przeszkadzało. Miał urlop, tez wiem ze musiał dychnąc od roboty i się trochę zresetować.
    Ustaliliśmy że po powrocie musi być czujny bo za miesiąc mała już się może pojawić jako donoszona.
    Ale jak pomyśle o pępkowym... eh Ci faceci....

oar89n739mpxwn5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc, nie ma takiego upału, to nie umiem już spać 🙄 później w dzień chodzę nieprzytomna i upał mnie dobija.
    Jak żyć

• Madzko Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wracamy do domku, ciesze się że minęły nas ulewy na Śląsku bo jak oglądałam filmiki to miejscami Wenecja 😂
    Nie udało mi się dogadać z fotografem na sesje, pogoda się wieczorami psuła, byłam mega zawiedziona...
    Ale dzisiaj mąż starał mi się poprawić humor i porobił pare zdjęć.

Nadzieja - nie są to niestety tak piękne i profesjonalne zdjęcia jak Twoje (boszzzzz normalnie gwiazda na czerwony dywan 😍😍😍😍), ale ciesze się że jakakolwiek pamiątka będzie 😊

4e40f6fff9e0.jpg

2861f8bc64bb.jpg

m@rzenie, MomOfBoys, MartitaS, megson91, Kropka4, Evli, Bela, tym_janek, Mirabelka02, aniołkowa_mama, i_ka, AgaAgnieszka1989, Iskierka87, Mamuśka☺️, Kindoll, Nadzieja777, ticia9, Asasa, pati_zuzia83, Zozo, Kagu3, AgaG88, OranżadA, Mousie89, Namyria, to_tylko_ja, mommy, YoYo85, madziab, agniecha2101, Niki345 lubią tę wiadomość

oar89n739mpxwn5r.png
  • Bela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi- Ja też rozważam Salve ale nie jestem jeszcze zdecydowana. Nie ma tam mojego lekarza a mam takie odczucie, że jak on będzie pracował w danym szpitalu to będę bezpieczniejsza:) Trochę to złudne bo może go wcale nie być akurat w pracy jak zacznę rodzić.

Piwo 0% i u mnie gości :) ale w większości są strasznie słodkie. Najbardziej podchodzi mi Lech limonka mięta i Somersby owoce leśne i gruszkowe😋 Wszystkich jeszcze nie wypróbowałam polećcie jakieś orzeźwiające ? :)
    Czasem mnie najdzie ochota na drinka albo winko. Mój czasem napije się drinka, piwo ale siedzi w domu. Myśle że w przyszłe wakacje będę mogła się napić Marini z tonikiem...albo coś innego. Mmm i zjeść tatara🤪
    Denerwuje mnie jak na obiedzie u rodziny proponują mi mała lampkę wina😤i słyszę troszkę można to na krążenie, lekarze zalecają.
    Tak a ja jakoś wątpię i nie mogłabym się napić bo nie widzę w tym nic korzystnego. Miałbym wyrzuty sumienia że krzywdę dziecku robię. Poza tym tylko bym sobie ochoty narobiła tą odrobinką.

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkestfear ja majtek siateczkowych nie prałam przed użyciem. Widzę, że kupiłaś te fioletowe. Ciekawe czy będziesz z nich zadowolona. Ja po jednym użyciu je wyrzuciłam, te z Canpola były dużo lepsze. Ale za nic nie mogę sobie przypomnieć co mi w nich nie pasowało, bo to było 3 lata temu. Ten kwiat w białym kubku to kawa? Mam taki sam w brązowym 😊

Domi - 3 pajace to faktycznie trochę mało. A ze skarpetami to ja zakładałam chłopcom pod (lub na) śpiochy, ale to było w kwietniu. W sierpniu pewnie tak robić nie będę.

I_ka ja rozrabiałam tantum Rosa w butelce z dzióbkiem i pryskałam tym pod koniec kąpieli pod prysznicem.

Megson... Ja Cię... Apartament, jak to fajnie brzmi 😊 ile takie udogodnienie kosztuje? I jak to rezerwujesz skoro daty porodu nie da się przewidzieć?

Nadzieja piękne te zdjęcia i piękna modelka. Wyglądasz na nich na wysoką osóbkę ☺️
    Alkohol u męża trudny temat... Współczuję sytuacji i nerwów. Sama jestem DDA i znam ten problem doskonale. U mnie w domu rodzinnym na szczęście przemocy nie było, ale kłótnie i tzw ciągi alkoholowe owszem. Mój mąż z kolei generalnie nie upija się jakoś mocno (przez 10 lat parę razy się zdarzyło, ale był wtedy łagodny jak baranek), ale za to nie ma już dnia żeby nie wypił piwka, winka czy czegokolwiek innego co ma procenty. Wkurza mnie to strasznie, ale nie jestem w stanie nic z tym zrobić, bo tylko słyszę, że on pije przeze mnie 🤷‍♀️ Już na to trochę zobojętniałam nawet. Jedyny czas kiedy nie pije to post wielkanocny i miesiąc sierpień (trochę obłuda jak dla mnie, ale widać on wtedy czuje się lepszym człowiekiem 😅). Pierwszy syn urodził się w czasie postu wielkanocnego, więc miałam komfort psychiczny, że nie pił. Przed drugim porodem już się denerwowałam, bo żadne argumenty do niego nie trafiały. Ciągle słyszałam, że przesadzam, że niepotrzebnie panikuję, że nie urodzę wcześniej. Urodziłam 11 dni przed terminem. Na szczęście poród zaczął się w nocy, a on chyba był po jednym piwku wypitym w ciągu dnia, więc tego alkoholu w organizmie nie miał. Teraz mam termin na połowę sierpnia, więc też jestem spokojniejsza. Oby tylko nie zaczęło się przed 1 sierpnia.

Kagu te staniki sportowe to nadają się do karmienia?

Zozo ja też nie porobiłam jeszcze zakupów 🙈 (no... oprócz owsianek z Lidla do jedzenia 😂) więc gdzie tu pakowanie. Muszę jakąś listę sobie stworzyć i zacząć odhaczać cokolwiek 😅

Co do niezapowiedzianych wizyt po powrocie że szpitala... Po pierwszym porodzie wracałam ledwo żywa do domu, bo prawie w ogóle nie spałam w szpitalu (albo syn płakał, albo sąsiadka z łóżka obok chrapała, albo hałasy dnia przeszkadzały, byłam kompletnie rozbita wtedy). Liczyłam na to że zjem zupkę ugotowaną przez teściową, tylko ona miała być u nas w domu, i pójdę spać w końcu. A w domu siostra męża ze swoją rodziną czekała (trójka dzieci w wieku od 5 do 11 lat) z balonami, z napisem "witaj w domu" (czy coś w ten deseń), wyskoczyli z pokoju z okrzykiem jak weszłam, szwagier zaczął zdjęcia pstrykać (ja bez makijażu, wyglądałam i czułam się jak kompletne zwłoki). Rozbeczałam się wtedy konkretnie a oni zdębieli. Tak bardzo pragnęłam ciszy i spokoju domowego, odpoczynku przede wszystkim, a oni tu z hollywoodzką niespodzianką wyskoczyli 🤦‍♀️ Strasznie głupia i niekomfortowa sytuacja. A jeszcze miałam potem wyrzuty sumienia, że powinnam się cieszyć z niespodzianki, że jestem niewdzięczna, heh.

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Bela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko wrote:
    Jutro wracamy do domku, ciesze się że minęły nas ulewy na Śląsku bo jak oglądałam filmiki to miejscami Wenecja 😂
    Nie udało mi się dogadać z fotografem na sesje, pogoda się wieczorami psuła, byłam mega zawiedziona...
    Ale dzisiaj mąż starał mi się poprawić humor i porobił pare zdjęć.

Nadzieja - nie są to niestety tak piękne i profesjonalne zdjęcia jak Twoje (boszzzzz normalnie gwiazda na czerwony dywan 😍😍😍😍), ale ciesze się że jakakolwiek pamiątka będzie 😊

4e40f6fff9e0.jpg

2861f8bc64bb.jpg

Madzko śliczne wyglądasz 😍 Jaka z ciebie czekoladka😍 super jakbyś z Grecji wróciła. Maż się spisał👍 W centrum od wczoraj pada i ma padać cały weekend:/
    Ps. Obydwie stylizacje super ale ta spódnica bardzo mi się podoba teraz gdzieś kupowałaś ?😊

Nadzieja piękne zdjęcia😍 i ty wyglądasz na nich ślicznie😍
    Same piękności na forum u nas💖

Madzko lubi tę wiadomość

w57vpc0zoagnyrk6.png
    Nasze szczęście Oliwia💝🧸
    14.04.-21tc 382g❤️
    12.05.- 25tc 840g💘
    3.06.- 28 tc 1300g💝
    16.06.-30tc 1703g💞
    30.06- 32tc 2250g💖
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany... Ale długi post mi wyszedł 🙈

Madzko super fotki ☺️ i cudna sukienka 😍 Nie chcesz mi jej pożyczyć? 😄 Idę na komunię w przyszłym tygodniu, taka sukienka byłaby idealna ☺️
    A tak w ogóle w jakiej miejscowości jesteście nad morzem?

Madzko lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    www.napolslodko.com

Ja dzisiaj upiekłam sernik bez cukru z malinami na orkiszowym spodzie. Ale wiem, że dla mnie to tylko malutki kawałeczek. Przynajmniej Mąż ma uciechę, że się rozwijam cukierniczo 😂😂

Dziękuję 😗 też chyba się skuszę na ten serniczek 🙂 ciekawe czy mój mąż wyczuje znaczną różnicę w smaku bo ja akurat nie raz jadłam wypieki bez cukru a on raczej nie 🙂

kasia_pra lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• megson91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MomOfBoys wrote:
    Megson... Ja Cię... Apartament, jak to fajnie brzmi 😊 ile takie udogodnienie kosztuje? I jak to rezerwujesz skoro daty porodu nie da się przewidzieć?

Jak byliśmy na dniach otwartych, to mówili nam, żeby się nie martwić. W szpitalu są dwa skrzydła tych apartamentów i zawsze zostawiają sobie zapas w razie nagłych sytuacji. A jeżeli chodzi o termin porodu lub termin CC, to rezerwują dany apartament na 2 tygodnie do przodu i 2 tygodnie do tylu 💜 My wybraliśmy tą opcje: rubinowy/szmaragdowy/perłowy 900 zł za dobę 😊

http://ujastek.grupaneomedic.pl/upload/upload/uslugi_dodatkowe.pdf

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Madzko Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bela wrote:
    Madzko śliczne wyglądasz 😍 Jaka z ciebie czekoladka😍 super jakbyś z Grecji wróciła. Maż się spisał👍 W centrum od wczoraj pada i ma padać cały weekend:/
    Ps. Obydwie stylizacje super ale ta spódnica bardzo mi się podoba teraz gdzieś kupowałaś ?😊

Nadzieja piękne zdjęcia😍 i ty wyglądasz na nich ślicznie😍
    Same piękności na forum u nas💖

Dzięki Bela 🥰
    https://www.asos.com/pl/asos-maternity/asos-design-maternity-lniana-spodnica-maxi-zapinana-na-guziki/prd/12291334?r=1

Ja mam rozmiar 38 ale myśle że te dostępne 36 tez będzie dobre bo dosyć rozciągliwa guma pod biustem 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 00:20

oar89n739mpxwn5r.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzko, mąż się spisał i sesja udana 😘 Ty masz naturalnie taką ładną karnację?

Znalazłam tę ośmiorniczkę, tylko nie wiem jak wymiar wziąć bo te długości com oni podają to są razem z mackami? 😅

https://m.pl.aliexpress.com/item/4000287908897.html?src=google&_randl_currency=PLN&_randl_shipto=PL&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Gploogle_7_shopping&aff_atform=google&aff_short_key=UneMJZVf&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&albcp=6459808507&albag=76872920869&trgt=743612850874&crea=pl4000287908897&netw=u&device=m&albpg=743612850874&albpd=pl4000287908897&gclid=CjwKCAjwxLH3BRApEiwAqX9arSfe21L2b-_UWmDcnbFJ1jVKV-EIY6bqs4L-2MkPf5zeAr0-Q20ZwxoCbikQAvD_BwE

Madzko lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ