Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2023, 17:22
adukow lubi tę wiadomość
-
U Nas będzie Nikodem lub Oliwier,decyzji jeszcze nie ma i też moga dojść jakies inne imiona ale na ten moment te dwa są brane pod uwagę.
Dla dziewczynki mieliśmy kilka typów:
Blanka,Pola,Mia,KorneliaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2023, 10:51
adukow lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
adukow wrote:Magdalenkaa z jaką datą Cię dopisać do listy?
proszę mnie wpisać na 5 sierpnia -
adukow wrote:
Żeby nie było tak kolorowo to TSH na wyżynach 4x. Czy któraś z Was również ma problemy z tarczycą? Łykacie lewotyroksynę?
Miłego dnia
Ja mam niedoczynność, ale wykryta dopiero w listopadzie i od tamtego czasu biorę Letrox, a odkąd jestem w ciąży większą dawkę 75. I póki co mam TSH w normie.
adukow lubi tę wiadomość
-
adukow wrote:Ja dziś mam wizytę. Odebrałam wczoraj PAPPĘ, chyba spoko, ale jeśli możecie mi jeszcze potwierdzić:
trisomia 21 1:696 (podstawowe) 1:13 929 (skorygowane)
trisomia 18 1:1769 (podstawowe) <1:20 000 (skorygowane)
trisomia 13 1:5531 (podstawowe) <1:20 000 (skorygowane)
Żeby nie było tak kolorowo to TSH na wyżynach 4x. Czy któraś z Was również ma problemy z tarczycą? Łykacie lewotyroksynę?
Miłego dniaadukow lubi tę wiadomość
-
Mi zwiększył dawkę euthyroxu na 75 TSH miałam za wysokie. No właśnie zastanawia mnie ta moja tarczyca nigdy nie miałam z nią problemów dopiero w ciąży zaczęlo mi tak skakać.
Co do imion to ja nie mam pojęcia, gdyby to była dziewczynka to byłaby Anastazja a do chłopca jeszcze mi nie wpadło nic do głowy. -
Chantell88 wrote:U Nas będzie Nikodem lub Oliwier,decyzji jeszcze nie ma i też moga dojść jakies inne imiona ale na ten moment te dwa są brane pod uwagę.
Dla dziewczynki mieliśmy kilka typów:
Blanka,Pola,Mia,Kornelia -
Ja mam mnóstwo pomysłów na dziewczynkę:Helenka (po ukochanej babci), Alicja, Pola, Izabela, Mia, a z chłopięcych podoba mi się chyba tylko Szymon..
Mąż nie chce mi powiedzieć, dopiero jak poznamy płeć to się bedzie zastanawiał..😄
Ja przy staraniach miałam tsh 2,5 do 3 i lekarz przepisał mi 0,75 euthyroxu , bo przy staraniach podobno powinno być w okolicy 1, więc nadal przyjmuje taka dawkę. Ale teraz umówiłam się do endokrynologa, zrobię badania na pakiet z pracy żeby sprawdzić czy nadal mam taką brać.
Robiłam tsh razem z betą i było Ok, teraz potwierdzę czy nadal tak jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2023, 14:11
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Dziewczyny, które przyjmują duphaston. Do kiedy macie go brać?