Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w ogóle nie mysle o tej ciazy😶 Przez to, ze wciaz pracuje i mega duzo sie dzieje, to nawet zapominam nierzadko brac leki / witaminy. Nic jeszcze małej nie kupilam, nie gadam do niej, nawet detektor wlaczam raz na tydzien, gdzie z Miśką sprawdzalam tetno po 3 razy dziennie.
Głupio mi troche wobec tego malucha, ze jak tak po macoszemu traktowany. Jak pojde w koncu na L-kę ok. maja / czerwca, to postaram sie to nadrobic🙈 Mąż tez ma inne podejscie niz przy pierwszym dziecku, wtedy bardzo nade mna skakał, jezdzil po zachcianki w srodku nocy, teraz jestesmy raczej na rowni, oboje tak samo ogarniamy majstrow, remont, starszą córkę. Ja nawet wiecej pracuje ostatnimi czasy i wiecej zarabiam. Musze z nim pogadac, ze to jednak niezbyt fair i ze moglby troche bardziej nad żoną i domem poskakać 😛 -
Dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam takie odczucia:)
W marcu planuje wybrać i zakupić farby do pokoju, pomału cos tam zacząć działać bo pod koniec kwietnia planujemy wyjazd na wakacje,w maju komunia syna i nie chce zostawiać tego na ostatnią chwilę mimo ze mi.nie spieszno😁
Mellow na kiedy planujesz zapisać się na połówkowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2023, 12:10
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Mellow wrote:Teraz mam wizytę 17 lutego, po niej pewnie się zapiszę na II prenatalne. Będę celować w skończone 21 tc, czyli ok. 20 marca.
A to ja bardzo podobnie, ide z Lux medu.. skierowanie juz mam.
Od kilku dni sprawdzałam terminy bo było wszystko zajęte,dzis pojawił się na 21.03 wiec odrazu kliknęlam i się zapisałam.
Będzie to 21+4 wiec chyba idealnie.
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Jestem po badaniu prenatalnym. Pan doktor mega miły, wszystko wyjaśnił. Zdrowa dziewczynka 😍
Ryzyka bardzo niskie, wszystko pięknie w normie. Ale jestem szczęśliwa ❤️Mellow, welonka, Chantell88, Sesyjka, Salea, Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje udanuch wizyt
Ja mysle ze zaczne mysl3c nad wyprawka jak w końcu skończymy remont na dole bo na czas remontu mloda jest z nami w pokoju a raczej my w jej pokoju:d potem bedziemy remontować gore ale tam juz bez pospiechu i na spokojnie,nie cierpie remontów.
-
Zazdroszczę Wam , że już znacie płeć. Mi na prenatalnych trafil się jakiś lekarz, który nie podaje na takim etapie płci a wizytę u swojego prowadzącego mam dopiero 28.02.. Ale marzy mi się dziewczynka😊
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:a Wy planujecie dodatkowe badania typu sanco czy nifty?
Ja mimo tego że to pierwsze dziecko ciagle jeszcze czekam z zakupami i planowaniem. Dopiero niedawno zaplanowałam że zakupami zajmę się w marcu, nie wiem czy od razu bedziemy robić pokój oddzielny bo raczej na początku łóżeczko będzie z nami w sypialni. -
Dziewczyny przy trzecim to już w ogóle nie wiem czy przyjdzie zakupowy szał 🤣 ogólnie jestem na etapie, że w ogóle mi się nie chce nic kupować, szukać, chodzę do pracy, z ciążą robię tylko tyle ile to konieczne 😅 z jednym dzieckiem lekcje, z drugim tańce plus baseny, angielskie, nie wiem co mi przyszło do głowy jeszcze 😅 jakby znalazł się ktoś kto za mnie wszystko kupi, poskłada i ogarnie to zgłaszać się coś czuję że nawet nowych ubranek nie poprasuje tym razem 😀
Chantell88, Mellow lubią tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Szyharku wrote:Dziewczyny przy trzecim to już w ogóle nie wiem czy przyjdzie zakupowy szał 🤣 ogólnie jestem na etapie, że w ogóle mi się nie chce nic kupować, szukać, chodzę do pracy, z ciążą robię tylko tyle ile to konieczne 😅 z jednym dzieckiem lekcje, z drugim tańce plus baseny, angielskie, nie wiem co mi przyszło do głowy jeszcze 😅 jakby znalazł się ktoś kto za mnie wszystko kupi, poskłada i ogarnie to zgłaszać się coś czuję że nawet nowych ubranek nie poprasuje tym razem 😀
Ale też mam podobnie. Niby ciąża a w ogóle tego nie czuję 🙈 nawet mi się nie chce już za dużo robić tylko to co potrzebne -
Za to w pracy musiałam wczoraj powiedziec całemu wydziałowi (pracuję w Sądzie) bo już dwie osoby po cichu zapytały, a póki co wiedziały tylko moje psiapsie z pokoju i kierownictwo, które też są mi bardzo bliskie z paru rzeczy zostałam zwolniona i już nie będę dźwigać tych akt , więc jakieś plusy są w kolejnych ciążach jakoś ten brzuch chyba szybciej widać, bo pamiętam, że przy pierwszej to się denerwowałam że ciągle nic i nic.-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Ja prasowalam jak tylko szykowalam wyprawke potem tylko pieluchy a tak prasuje do tej pory to co mi jest potrzebne . Moja corka nie byla zadowolona ze vedzie miec brata ale teraz juz cieszy sie i chciala mu wybrac cos to mowie chodz wybierzesz mu pieluszki wiec jedna rzecz mamy wybrana , zauwazylam ze teraz na promocji sa babmbusowe pieluszki ja musze wybrac sie na strych u mamy i przejrzeć ciuszki ,juz od miesiaca ide tam po ciuchy ciazowe:d
Jakis czas temu maz z corka wybrali imienie dla synka liczylam ze im to wyleci z glowy ale chyba zostanie Olaf. -
dziewczyny, a jak uważacie, można poznać płeć naprawdę z dużą pewnością na prenatalnych? ja byłam na prenatalnych o dwóch różnych lekarzy ( jeden w Luxmed, drugi na NFZ z racji wieku mi już przysługuje), a prowadzę ciąże jeszcze w innym miejscu prywatnie. no i te trzy osoby mi powiedziały że w brzuchu na 70% siedzi dziewczynka. trochę się do tego przywiązałam już...
-
Usiasia wrote:Prawdopodobnie nie będziemy robić bo w tym momencie to poza wiedzą i tak za wiele nie zmieni.
Ja mimo tego że to pierwsze dziecko ciagle jeszcze czekam z zakupami i planowaniem. Dopiero niedawno zaplanowałam że zakupami zajmę się w marcu, nie wiem czy od razu bedziemy robić pokój oddzielny bo raczej na początku łóżeczko będzie z nami w sypialni.
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶