Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 21:08
Arga, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Skorygowane ryzyko trisomii 21 wyszło 1:607, więc pośrednie. Lekarz nie zalecił amnio, powiedział że można zrobić sanco czy nifty.
Ja generalnie jestem dobrej myśli, bo to tylko statystyka tak naprawdę, wiek zaniżył mi wynik.Arga lubi tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Dziękuję za wsparcie, a co lekarz radził w takim przypadku? Jaki dokładnie masz wynik?
Tak, pappa to statystyka na szczęście ale stresu może przyspozyc.
Doczytałam że jesteś już po wizycie. Będziecie robić dalsze badania czy lekarz powiedział że taki wynik jest w miarę ok?
W jakim wieku jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2023, 19:03
-
Usiasia wrote:Jeszcze nie konsultowałam z lekarzem, te wyniki robiłam na NFZ I u nas je wydaje taka kobitka która nawet chyba nie jest położną. Lekarza dopiero mam za tydzień a teraz mojego nie było bo ferie u nas więc nie za bardzo miałam możliwość konsultacji. Wynik skorygowany miałam 1:667
Doczytałam że jesteś już po wizycie. Będziecie robić dalsze badania czy lekarz powiedział że taki wynik jest w miarę ok?
W jakim wieku jesteś?
Lekarz nie zalecił amniopuncji, powiedział że można zrobić nifty czy sanco. My od razu mieliśmy konsultację przy odbiorze wyniku.
Zastanawiamy się nad sanco, ale ja jestem dobrej myśli, to statystyka a wiek zawyżył mi ryzyko.. na usg było wszystko ok.
Ja robiłam w luxmedzie na nfz I lekarz był bardzo dokładny, opis również, wsyztsko sprawdził. Ryzyko preeklampsji też ok. Badania robiliśmy w sobotę a dzisiaj już mieliśmy konsultację z lekarzem przy odbiorze wyniku.
Normy to:
1-1:300 ryzyko wysokie
1:301-1:1000 ryzyko pośrednie
1:1001 i mniej ryzyko niskieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2023, 19:17
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Hej, ja też już po wizycie. Z Dzieckiem dobrze, prawdopodobnie chłopiec, waży 100g. Niestety łożysko jest na razie przodujące, mamy nadzieję że się podniesie. Jestem ciekawa czy za miesiąc nadal będzie chlopcem:) Córka też miała być chłopcem na tym etapie:) kończę luteinę i zwiększam dawkę neoparinu na 0,4. Pozdrawiam
Chantell88, Vilka, Salea, Arga, ada.d, welonka lubią tę wiadomość
-
A jakie u was było tętno płodu?
-
Chantell88 wrote:Na prenatalnych 163.
Vilka lubi tę wiadomość
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Czy odczuwała już któraś z Was skurcze BH? Ja wczoraj miałam wrażenie, że mi się przytrafiły wieczorem. Szybko! Pojawił się cień nadziei na porod SN tym razem, skoro macica już ćwiczy 🙂
Aly078, PIV to ten kluczowy przepływ żylny u płodu -
Marrud88 wrote:Hej, ja też już po wizycie. Z Dzieckiem dobrze, prawdopodobnie chłopiec, waży 100g. Niestety łożysko jest na razie przodujące, mamy nadzieję że się podniesie. Jestem ciekawa czy za miesiąc nadal będzie chlopcem:) Córka też miała być chłopcem na tym etapie:) kończę luteinę i zwiększam dawkę neoparinu na 0,4. Pozdrawiam
-
Trzymajcie kciuki za moje prenatalne dzisiaj o 12:30 😊
adukow, Chantell88, welonka, Salea, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Usiasia wrote:Jeszcze nie konsultowałam z lekarzem, te wyniki robiłam na NFZ I u nas je wydaje taka kobitka która nawet chyba nie jest położną. Lekarza dopiero mam za tydzień a teraz mojego nie było bo ferie u nas więc nie za bardzo miałam możliwość konsultacji. Wynik skorygowany miałam 1:667
W jakim wieku jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2023, 09:27
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Ja rowniez po wizycie bedzie syn jest wszytsko ok ale maly tak ułożył sie pionowo na glowie wogole ni3 chcial sie ruszyc serudszko 152 i ma prawie 8cm .w tej pozycji dalo sie tylko pieknie zoabczyc nozki
Vilka, Arga, Chantell88, Mellow, adukow lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt❤
Może przy nickach na 1 stronie zrobimy 💙 lub 🩷 jak ktoś zna juz płeć?
Dziewczyny,te które mają już dzieci.. czy wy też tak macie że ta druga ciążę troche mniej przezywacie?
Ja się bardzo cieszę z ciazy.. lubię sobie cos pooglądać w necie ale kompletnie mi nie spieszno żeby cokolwiek kupować, i nie dlatego że sie boję tylko po prostu jeszcze tego nie czuje..,nawet ostatnio oglądałam ciuszki w sklepie ale nic nie kupilam i poszłam dalej.
I sie zastanawiam czy to przyjdzie z czasem,tzn i tak będę musiała w końcu zacząć kupować bo nie mam nic czy tak już zostanie do porodu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2023, 10:44
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Chantell88 wrote:Gratuluję udanych wizyt❤
Może przy nickach na 1 stronie zrobimy 💙 lub 🩷 jak ktoś zna juz płeć?
Dziewczyny,te które mają już dzieci.. czy wy też tak macie że ta druga ciążę troche mniej przezywacie?
Ja się bardzo cieszę z ciazy.. lubię sobie cos pooglądać w necie ale kompletnie mi nie spieszno żeby cokolwiek kupować, i nie dlatego że sie boję tylko po prostu jeszcze tego nie czuje..,nawet ostatnio oglądałam ciuszki w sklepie ale nic nie kupilam i poszłam dalej.
I sie zastanawiam czy to przyjdzie z czasem,tzn i tak będę musiała w końcu zacząć kupować bo nie mam nic czy tak już zostanie do porodu?
Mellow wcześniej miałam dawkę neoaprin 0,2.
-
U mnie podobnie… Odebrałam wyniki Nifty i wszystkie ryzyka niskie, a poza tym potwierdziło się, że będę miała wymarzoną córeczkę, ale jakieś takie zobojętnienie mi towarzyszy co do zakupów ubranek, wyposażenia pokoju itp. W pierwszej ciąży tuż po potwierdzonej informacji o płci rzuciłam się w wir zakupów, a teraz jakoś ochoty brak. Mnie cały czas dokuczają jednak mdłości i osłabienie, więc liczę na to, że wraz z trzecim trymestrem, energia wróci i rozpocznę zakupowe szaleństwo.