Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia na jutrzejszych wizytach
My godzine temu wrocilismy do domu powiem wam ze dawno nie bawilam sie tak dobrze mimo ciazy, obawialam sie ze corka nie da rady tyle czasu ale to jest dusza towarzystwa:d raz grzala sie przez jakies 30 min w samochodzie bo mowila ze jest zmeczona i chce spac.
U mnie tez drugi trymestr ogólnie czuje sie lepiej ale dalej bardzo czesto rano wymiotuje i mam mdłości.
Ja nie moge doczekać sie ruchów maluszka karmienia piersią ale jak pomysle o wstawaniu w nocy do dziexka to chce mi sie płakać. -
O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 21:07
-
nick nieaktualnyVilka wrote:Już 4 dzień odczuwam uporczywy świąd miejsc intymnych. To jest taki napadowy bardziej, trwa z godzinę dwie, potem spokoj. Biorę ten lakcid intima ale może trzeba by zmienić specyfik? Czy uzbroic się w cierpliwość?
Mój lekarz powiedział że wszystkie te specyfiki z apteki bez recepty są dobre do stosowania do naprawy flory bakteryjnej po antybiotykoterapii i nie wyleczą stanu zapalnego. Na infekcję w ciąży tylko i wyłączne antybiotyk od razu bo są niebezpieczne. -
Vilka wrote:Już 4 dzień odczuwam uporczywy świąd miejsc intymnych. To jest taki napadowy bardziej, trwa z godzinę dwie, potem spokoj. Biorę ten lakcid intima ale może trzeba by zmienić specyfik? Czy uzbroic się w cierpliwość?
Ja bym chyba udała się do lekarza, żeby zobaczył co się dzieję i przepisał jakies mocniejsze leki.
W ciąży łatwiej o różnego rodzaju infekcje, ale chyba nie ma co czekać, skoro te apteczne produkty nie pomagają. -
O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 21:08
ada.d lubi tę wiadomość
-
A ja się podłamałam, zadzwonili do mnie z luxmedu przed chwilką zeby jutro isc na konsultancje do dr który mi robił prenatalne, czyli pewnie coś wyszło nie tak, bo tak bym miala wynik do odbioru przez internet..
Może po prostu będzie korygował pappę względem usg na tej konsultacji?
Jezu... jak ja wytrzymam nerwowo jutro do 17
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Vilka a używasz wkladek? Ja na codzień nie uzywam ale jak mam jakies wyjscia to uzywam bo sluzu jest wiecej i nie chce czuc sie przez to zle,i po takim dniu pojawia sie swiad ktory trwa 1-2dni . I nie jest to infekcja.
Sesyjka trzymam kciuki zeby bylo wszytsko dobrze a Pani doktor chce sie ipewnix ze wszystko jest ok .
Wczoraj sie super czulam a dzisiaj najchętniej bym nie wstawala z lozka caly dzien mdłości okropny posmak w buzi jak na pocztaku ciazy , zmusialam sie zeby wyjsc z corka na dwor.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 16:24
-
O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 21:08
-
Sesyjka wrote:A ja się podłamałam, zadzwonili do mnie z luxmedu przed chwilką zeby jutro isc na konsultancje do dr który mi robił prenatalne, czyli pewnie coś wyszło nie tak, bo tak bym miala wynik do odbioru przez internet..
Może po prostu będzie korygował pappę względem usg na tej konsultacji?
Jezu... jak ja wytrzymam nerwowo jutro do 17Sesyjka lubi tę wiadomość
-
Usiasia wrote:Trzymam kciuki za Ciebie, postaraj się nie denerwować. Ja sporo poczytałam o badaniu PAPPA jak wyszło mi pośrednie ryzyko trisomii 21 i to mnie trochę uspokoiło choć nadal zastanawiam się nad zrobieniem nifty lub sanco. Z jednej strony to lepiej, że od razu będziesz miała rozmowę z lekarzem który wyjaśni co i jak. Wiem że to ciężkie ale postaraj się jakoś myśleć o czymś przyjemnym. Trzymam kciuki, daj znać jutro.
Tak, pappa to statystyka na szczęście ale stresu może przyspozyc.
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Dziewczyny, ja jestem po usg prenatalnym. Zrobiłam do niego tą pappe plus b hcg żeby nie było, że byłaby jednak potrzebna. I mimo że na nifty ryzyka naprawde jeden do milionów to pappa... Określiła ryzyko trisomii 21 na 1:154! Także wszystkie które macie wątpliwości zachęcam do badań genetycznych, bo u mnie pappa spieprzona została wiekiem (38) oraz jednym nietypowym przepływem, który zdarza się w takiej samej ilości u zdrowych co u chorych dzieci. I tyle. Reszta wg usg świetnie, wszystko widoczne, serce bije pięknie, nosek jest, mózg śliczny, przezierność ok, cztery kończyny, dwadzieścia paluszków, wszystkie narządy. Także gdybym tego nifty nie zrobiła wcześniej to i tak zostałoby mi zalecone i czekałabym w niepewności ponad tydzień. Cieszę się, że na wizycie zostaliśmy uspokojeni i już na spokojnie mogę cieszyć się synkiem
Dziewczyny, które są przed prenatalnymi, trzymam za was kciuki mocno, wiem jakie to nerwy i niepewność. Dajcie znać która jeszcze nie miała i kiedy będzie badanie, żebyśmy mogły o was pomyśleć i wysłać troche dobrych fluidów a Tobie Sesyjka w szczególności życzę dobrej najbliższej wizyty, kciuki podwójnie zaciśnięte! ściskam!Vilka, Megi93, Arga, Usiasia lubią tę wiadomość
-
Czyli jak mi wyjdzie Pappa nie taka pojutrze na prenatalnych to mam się nie przejmować? Fakt że mam też USG to może lekarz od razu mnie uspokoi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 19:31
-
Salea wrote:Dziewczyny, ja jestem po usg prenatalnym. Zrobiłam do niego tą pappe plus b hcg żeby nie było, że byłaby jednak potrzebna. I mimo że na nifty ryzyka naprawde jeden do milionów to pappa... Określiła ryzyko trisomii 21 na 1:154! Także wszystkie które macie wątpliwości zachęcam do badań genetycznych, bo u mnie pappa spieprzona została wiekiem (38) oraz jednym nietypowym przepływem, który zdarza się w takiej samej ilości u zdrowych co u chorych dzieci. I tyle. Reszta wg usg świetnie, wszystko widoczne, serce bije pięknie, nosek jest, mózg śliczny, przezierność ok, cztery kończyny, dwadzieścia paluszków, wszystkie narządy. Także gdybym tego nifty nie zrobiła wcześniej to i tak zostałoby mi zalecone i czekałabym w niepewności ponad tydzień. Cieszę się, że na wizycie zostaliśmy uspokojeni i już na spokojnie mogę cieszyć się synkiem
Dziewczyny, które są przed prenatalnymi, trzymam za was kciuki mocno, wiem jakie to nerwy i niepewność. Dajcie znać która jeszcze nie miała i kiedy będzie badanie, żebyśmy mogły o was pomyśleć i wysłać troche dobrych fluidów a Tobie Sesyjka w szczególności życzę dobrej najbliższej wizyty, kciuki podwójnie zaciśnięte! ściskam! -
Salea, czyli jeśli nifty wyjdzie ok to nie ma potrzeby robienia amnio?
Ile czekałaś na wynik nifty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 20:08
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka tak nifty sa nie inwazyjne i zaleca sie zamiast Amniopunkcji ,nifty pobieraja krew od matki i wyodrębniają dna dziecka.. Wyniki sa do 10 dni ponoc czesto sa juz po 8 . Moje przyszly 10 dnia ale jescze ich nie znam no w środę ide do gina . M
Sesyjka lubi tę wiadomość
-
Sesyjka wrote:Salea, czyli jeśli nifty wyjdzie ok to nie ma potrzeby robienia amnio?
Ile czekałaś na wynik nifty? -
Tak, tak dziewczyny czytałam już dużo o nifty, dziękuję za informację. Jeśli jutro odbierzemy wyniki z ryzykiem idziemy w środę na nifty pro.
Mam jednak nadzieje, ze jesli pappa wyszła słabo,to lekarz z usg to skoryguje, bo usg wyszło bardzo dobrze.. proszę o kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 20:39
Marrud88 lubi tę wiadomość
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Vilka wrote:Czyli jak mi wyjdzie Pappa nie taka pojutrze na prenatalnych to mam się nie przejmować? Fakt że mam też USG to może lekarz od razu mnie uspokoi.