X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na jutrzejszych wizytach :)

My godzine temu wrocilismy do domu powiem wam ze dawno nie bawilam sie tak dobrze mimo ciazy, obawialam sie ze corka nie da rady tyle czasu ale to jest dusza towarzystwa:d raz grzala sie przez jakies 30 min w samochodzie bo mowila ze jest zmeczona i chce spac.

U mnie tez drugi trymestr ogólnie czuje sie lepiej ale dalej bardzo czesto rano wymiotuje i mam mdłości.
    Ja nie moge doczekać sie ruchów maluszka karmienia piersią ale jak pomysle o wstawaniu w nocy do dziexka to chce mi sie płakać.

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka współczuje wszystkim, które męczą się z wymiotami, ja miałam tylko mdłości i czułam sie okropnie, a jak kiepskie musi być samopoczucie i osłabienie organizmu przy wymiotach... 😶 Mam nadzieje, że drugi tymestr będzie dla was łaskawszy!

• Vilka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 21:07

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Już 4 dzień odczuwam uporczywy świąd miejsc intymnych. To jest taki napadowy bardziej, trwa z godzinę dwie, potem spokoj. Biorę ten lakcid intima ale może trzeba by zmienić specyfik? Czy uzbroic się w cierpliwość?

Mój lekarz powiedział że wszystkie te specyfiki z apteki bez recepty są dobre do stosowania do naprawy flory bakteryjnej po antybiotykoterapii i nie wyleczą stanu zapalnego. Na infekcję w ciąży tylko i wyłączne antybiotyk od razu bo są niebezpieczne.

• ada.d Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Już 4 dzień odczuwam uporczywy świąd miejsc intymnych. To jest taki napadowy bardziej, trwa z godzinę dwie, potem spokoj. Biorę ten lakcid intima ale może trzeba by zmienić specyfik? Czy uzbroic się w cierpliwość?

Ja bym chyba udała się do lekarza, żeby zobaczył co się dzieję i przepisał jakies mocniejsze leki.
    W ciąży łatwiej o różnego rodzaju infekcje, ale chyba nie ma co czekać, skoro te apteczne produkty nie pomagają.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 21:08

ada.d lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się podłamałam, zadzwonili do mnie z luxmedu przed chwilką zeby jutro isc na konsultancje do dr który mi robił prenatalne, czyli pewnie coś wyszło nie tak, bo tak bym miala wynik do odbioru przez internet..
    Może po prostu będzie korygował pappę względem usg na tej konsultacji?
    Jezu... jak ja wytrzymam nerwowo jutro do 17 :(

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka a używasz wkladek? Ja na codzień nie uzywam ale jak mam jakies wyjscia to uzywam bo sluzu jest wiecej i nie chce czuc sie przez to zle,i po takim dniu pojawia sie swiad ktory trwa 1-2dni . I nie jest to infekcja.

Sesyjka trzymam kciuki zeby bylo wszytsko dobrze a Pani doktor chce sie ipewnix ze wszystko jest ok .

Wczoraj sie super czulam a dzisiaj najchętniej bym nie wstawala z lozka caly dzien mdłości okropny posmak w buzi jak na pocztaku ciazy , zmusialam sie zeby wyjsc z corka na dwor.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 16:24

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 21:08

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    A ja się podłamałam, zadzwonili do mnie z luxmedu przed chwilką zeby jutro isc na konsultancje do dr który mi robił prenatalne, czyli pewnie coś wyszło nie tak, bo tak bym miala wynik do odbioru przez internet..
    Może po prostu będzie korygował pappę względem usg na tej konsultacji?
    Jezu... jak ja wytrzymam nerwowo jutro do 17 :(
    Trzymam kciuki za Ciebie, postaraj się nie denerwować. Ja sporo poczytałam o badaniu PAPPA jak wyszło mi pośrednie ryzyko trisomii 21 i to mnie trochę uspokoiło choć nadal zastanawiam się nad zrobieniem nifty lub sanco. Z jednej strony to lepiej, że od razu będziesz miała rozmowę z lekarzem który wyjaśni co i jak. Wiem że to ciężkie ale postaraj się jakoś myśleć o czymś przyjemnym. Trzymam kciuki, daj znać jutro.

Sesyjka lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Trzymam kciuki za Ciebie, postaraj się nie denerwować. Ja sporo poczytałam o badaniu PAPPA jak wyszło mi pośrednie ryzyko trisomii 21 i to mnie trochę uspokoiło choć nadal zastanawiam się nad zrobieniem nifty lub sanco. Z jednej strony to lepiej, że od razu będziesz miała rozmowę z lekarzem który wyjaśni co i jak. Wiem że to ciężkie ale postaraj się jakoś myśleć o czymś przyjemnym. Trzymam kciuki, daj znać jutro.
    Dziękuję za wsparcie, a co lekarz radził w takim przypadku? Jaki dokładnie masz wynik?
    Tak, pappa to statystyka na szczęście ale stresu może przyspozyc.

age.png

AMH- 2,6

operacja żylaków 1st.
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Salea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jestem po usg prenatalnym. Zrobiłam do niego tą pappe plus b hcg żeby nie było, że byłaby jednak potrzebna. I mimo że na nifty ryzyka naprawde jeden do milionów to pappa... Określiła ryzyko trisomii 21 na 1:154! Także wszystkie które macie wątpliwości zachęcam do badań genetycznych, bo u mnie pappa spieprzona została wiekiem (38) oraz jednym nietypowym przepływem, który zdarza się w takiej samej ilości u zdrowych co u chorych dzieci. I tyle. Reszta wg usg świetnie, wszystko widoczne, serce bije pięknie, nosek jest, mózg śliczny, przezierność ok, cztery kończyny, dwadzieścia paluszków, wszystkie narządy. Także gdybym tego nifty nie zrobiła wcześniej to i tak zostałoby mi zalecone i czekałabym w niepewności ponad tydzień. Cieszę się, że na wizycie zostaliśmy uspokojeni i już na spokojnie mogę cieszyć się synkiem :-)
    Dziewczyny, które są przed prenatalnymi, trzymam za was kciuki mocno, wiem jakie to nerwy i niepewność. Dajcie znać która jeszcze nie miała i kiedy będzie badanie, żebyśmy mogły o was pomyśleć i wysłać troche dobrych fluidów :-) a Tobie Sesyjka w szczególności życzę dobrej najbliższej wizyty, kciuki podwójnie zaciśnięte! ściskam!

Vilka, Megi93, Arga, Usiasia lubią tę wiadomość

• Vilka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak mi wyjdzie Pappa nie taka pojutrze na prenatalnych to mam się nie przejmować? Fakt że mam też USG to może lekarz od razu mnie uspokoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 19:31

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea wrote:
    Dziewczyny, ja jestem po usg prenatalnym. Zrobiłam do niego tą pappe plus b hcg żeby nie było, że byłaby jednak potrzebna. I mimo że na nifty ryzyka naprawde jeden do milionów to pappa... Określiła ryzyko trisomii 21 na 1:154! Także wszystkie które macie wątpliwości zachęcam do badań genetycznych, bo u mnie pappa spieprzona została wiekiem (38) oraz jednym nietypowym przepływem, który zdarza się w takiej samej ilości u zdrowych co u chorych dzieci. I tyle. Reszta wg usg świetnie, wszystko widoczne, serce bije pięknie, nosek jest, mózg śliczny, przezierność ok, cztery kończyny, dwadzieścia paluszków, wszystkie narządy. Także gdybym tego nifty nie zrobiła wcześniej to i tak zostałoby mi zalecone i czekałabym w niepewności ponad tydzień. Cieszę się, że na wizycie zostaliśmy uspokojeni i już na spokojnie mogę cieszyć się synkiem :-)
    Dziewczyny, które są przed prenatalnymi, trzymam za was kciuki mocno, wiem jakie to nerwy i niepewność. Dajcie znać która jeszcze nie miała i kiedy będzie badanie, żebyśmy mogły o was pomyśleć i wysłać troche dobrych fluidów :-) a Tobie Sesyjka w szczególności życzę dobrej najbliższej wizyty, kciuki podwójnie zaciśnięte! ściskam!
    Jak posiadasz takie fluidy to przesyłaj. Ja mam w czwartek USG prenatalne.

• Sesyjka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salea, czyli jeśli nifty wyjdzie ok to nie ma potrzeby robienia amnio?
    Ile czekałaś na wynik nifty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 20:08

age.png

AMH- 2,6

operacja żylaków 1st.
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka tak nifty sa nie inwazyjne i zaleca sie zamiast Amniopunkcji ,nifty pobieraja krew od matki i wyodrębniają dna dziecka.. Wyniki sa do 10 dni ponoc czesto sa juz po 8 . Moje przyszly 10 dnia ale jescze ich nie znam no w środę ide do gina . M

Sesyjka lubi tę wiadomość

age.png
  • Salea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesyjka wrote:
    Salea, czyli jeśli nifty wyjdzie ok to nie ma potrzeby robienia amnio?
    Ile czekałaś na wynik nifty?
    Tak, nifty są badaniem genetycznym, dokładaność ma 99proc. Jest też podobny test sanco albo harmony i one wszystkie badają dna płodu z krwi mamy. Pobiera się tylko próbkę krwi jak podczas innych badań. Ja czekałam 7 dni roboczych, czasem jest wcześniej. Ale do 10 dni jest wynik. To badanie nie niesie za sobą ryzyka poronienia jak amniopunkcja. Jeśli weźmiesz nifty z ubezpieczeniem to w przypadku złych wyników nifty i potrzeby dalszej diagnostyki, nifty Ci wtedy zwraca za amniopunkcję (chyba! Poprawcie mnie jeśli coś pomieszałam)

• Sesyjka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak dziewczyny czytałam już dużo o nifty, dziękuję za informację. Jeśli jutro odbierzemy wyniki z ryzykiem idziemy w środę na nifty pro.
    Mam jednak nadzieje, ze jesli pappa wyszła słabo,to lekarz z usg to skoryguje, bo usg wyszło bardzo dobrze.. proszę o kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 20:39

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png

AMH- 2,6

operacja żylaków 1st.
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Salea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Czyli jak mi wyjdzie Pappa nie taka pojutrze na prenatalnych to mam się nie przejmować? Fakt że mam też USG to może lekarz od razu mnie uspokoi.
    Ta pappa jest w połączeniu z usg, same liczby nie powiedzą Ci nic. Mi np. wyszło ryzyko przedwczesnego zahamowania rozwoju płodu z ciśnienia, pappy i czegos tam jeszcze. Generalnie te wszystkie ryzyka pokazuje komputer. Lekarz zrobi wywiad, zrobi usg, pomierzy dzidziora a na końcu te wszystkie dane plus wynik pappa +beta wklepie w komputer i dopiero wtedy powie Ci jakie masz ryzyko chorób genetycznych, preeklampsji, zahamowania rozwoju dziecka, problemów z łożyskiem i inne. To nie znaczy, żeby tym się nie przejmować, ale też nie rozpaczać bo to jest tylko wskazanie do dalszej diagnostyki bardziej dokładnej. Z drugiej strony dobry wynik pappy też nic nie przesądza, że na pewno jest ok, bo jej skuteczność jest niższa niż testów genetycznych, a najdokładniejsza jest amniopunkcja. Lekarz na pewno wszystko Ci wyjaśni podczas wizyty. Jak będzie ryzyko pośrednie lub wysokie to powie jakie są opcje :-)

• Salea Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Jak posiadasz takie fluidy to przesyłaj. Ja mam w czwartek USG prenatalne.
    Daj znać po wizycie :-)

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ