Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Salea wrote:Właśnie dostałam wyniki, ryzyka jeden do miliarda, do trzech i do pięciu miliardów - super niskie, ilość frakcji dna z badania aż 33%. Będziemy mieli synka! Tak się cieszę, że wyszło dobrze. Trzymam kciuki za Twój wynik!
Cudowne wiadomości!
Marrud88, welonka lubią tę wiadomość
-
Salea wrote:Hej, robiłaś krzywą cukrową? Ja też na diecie z niksim ig, jem co prawda owoce ale to najlepiej mi wchodzi, reszta powoduje troszkę mdłości, i ostatnio rutynowa glukoza o którą byłam spokojna bo też słodyczy nie jem, wyszła mi podniesiona. Zrobiłam powtórke i była w normie (13 godz odstępu między kolacją a badaniem) ale lekarka i tak zleciła krzywą. Jestem w właśnie w trakcie badania i czekam na trzecie pobranie. Boję się wyniku bo trzymam się zdrowego trybu odżywiania i częstych a małych posiłków, nie wyobrażam sobie jeszcze bardziej pilnować jedzenia do końca ciąży. Nie wiem co więcej mogłabym zrobić, może bardziej restrykcyjnie sprawdzać produkty... Daj znać jak sobie radzisz z dietą, trzymam kciuki że obędzie sie bez insuliny. I pamietaj że wiekszosc glukometrów zawyża wynik i to sporo. Ja od razu po pobraniu sprawdzilam i miałam za wysoko, a z wyników krwi wyszło w normie i to tak pośrodku normy!
Tak, robiłam na czczo miałam cukier 95 po godzinie 162 (!!), a po dwóch 73. -
ada.d wrote:Tak, robiłam na czczo miałam cukier 95 po godzinie 162 (!!), a po dwóch 73.
-
Salea wrote:Dostałaś dietę czy masz testować na własną rękę co Ci służy? Podobno u każdego co innego może podnosić cukier, jedni zjedzą jogurt naturalny i mają po nim skoki a inni po pieczywie. Nie ma reguły. Życzę Ci wytrwałości i mam nadzieję że uda się znaleźć złoty środek co jeść. Ja czekam do poniedziałku na swoje wyniki krzywej.
Nie dostałam żadnej diety, narazie mam sama sprawdzać co mi służy. Nie mogę jeść nabiału na pierwsze śniadanie, co mocno utrudnia mi życie, bo od początku ciąży nie jem mięsa i wędlin.
Mam też jeść przed samym snem, żeby przerwa między kolacją i śniadaniem nie była taka długa.
Ja ogólnie nie mam w ogóle apetytu, jem bardzo mało, na siłę wręcz.
Wstaje rano, mierzę cukier i już mam słaby nastrój, bo wynik ponad 92.
Trzymam kciuki za Twoje wyniki.
-
ada.d wrote:Nie dostałam żadnej diety, narazie mam sama sprawdzać co mi służy. Nie mogę jeść nabiału na pierwsze śniadanie, co mocno utrudnia mi życie, bo od początku ciąży nie jem mięsa i wędlin.
Mam też jeść przed samym snem, żeby przerwa między kolacją i śniadaniem nie była taka długa.
Ja ogólnie nie mam w ogóle apetytu, jem bardzo mało, na siłę wręcz.
Wstaje rano, mierzę cukier i już mam słaby nastrój, bo wynik ponad 92.
Trzymam kciuki za Twoje wyniki.
Może właśnie dlatego masz takie skoki, że za mało jesz? Podobno wtedy organizm sobie podnosi sam cukier mimo że wcale byśmy po tym co jemy tego nie podejrzewali.
-
Jakieś przeziębienie mnie dopadło Dopiero co byłam chora przed świętami. Znowu katar, gardło, kichanie. A do tego infekcja intymna. Niech mi to wszystko szybko przejdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2023, 07:52
-
Nie chce zapeszać ale od początku ciazy nie bolalo mnie nawet gardlo a tak wczesniej co troche bolalo mnie gardlo udzy vzy bylam chora .
My dzisiaj jedziemy ze znajomymi na ognisko i sanki do lasu uwielbiam takie wypady , juz wyobrażam sobie jak bedziemy jeździć tam na jesien z malenstwem ciekawe czy uda sie . Corka byla z nami jak miala nie caly rok pierwszy raz.Salea, Arga, adukow, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:Nie chce zapeszać ale od początku ciazy nie bolalo mnie nawet gardlo a tak wczesniej co troche bolalo mnie gardlo udzy vzy bylam chora .
My dzisiaj jedziemy ze znajomymi na ognisko i sanki do lasu uwielbiam takie wypady , juz wyobrażam sobie jak bedziemy jeździć tam na jesien z malenstwem ciekawe czy uda sie . Corka byla z nami jak miala nie caly rok pierwszy raz.
Ale super, zazdro! Bawcie się dobrze 😉
-
Marrud88 wrote:Dziewczyny, pytanie do tych z Was które przyjmują Euthyrox. Czy jak badacie tsh to po wzięciu tabletki czy przed?
Mi z kolei endokrynolog kazał oddać krew przed zażyciem euthyroxuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2023, 16:18
-
Mellow wrote:Ja się odpukać nie czuję w ogóle jak w ciaży, sprzatam, gotuję, remontuję 💪 Wczoraj tez wreszcie znalezlismy czas, zeby poserduszkowac ze Starym 🤭 Kooocham drugi trymestr🙃
U mnie tak samo. Nie mam już żadnych mdłości, zawrotów głowy. Zero objawów.
Teraz czekam na pierwsze ruchy dziecka, ale to pewnie jeszcze trochę.
-
Ja mam niedoczynność i biorę Letrox po pobraniu krwi
-
Salea wrote:Dziewczyny, my jutro o 11 mamy usg prenatalne, proszę o kciuki
Z nifty wiemy ze genetycznie jest dobrze, teraz tylko czy serduszko działa jak należy
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶