Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
To moja trzecia ciąża, w domu dwóch chłopców a każda ciąża inna. Więc tak jak dziewczyny mówią, nie ma gwarancji ale nie można wykluczyć. U mnie z dwóch różnych kompletnie ciąż wyszli chłopcy.🙈 Dlatego już się nie nastawiamy.😅
Sesyjka lubi tę wiadomość
-
Dokładnie, moja mama opowiadała mi, że jej ciąża z rok starszym ode mnie bratem wyglądała dokładnie tak samo jak rok później ze mną. Dlatego wszyscy jej wmawiali że na pewno będzie drugi chłopak. Nawet po porodzie pielęgniarka spytała mojej mamy, czy nie jest ciekawa kogo urodziła, na to moja mama że na pewno syna, a położna że córeczka. Wszyscy byli tak zaskoczeni i szczęśliwi. Kiedyś były inne czasy i nie można było sprawdzić wcześniej płci oczywiście
-
Ja juz po wizycie,wszystko wzorowo:)
Szyjka długa,wszystko zamknięte.
Siusiak nie odpadł wiec pozostaje chłopcem, termin pozostaje bez zmian 28.07 z USG +/- 1/2 dni do przodu.
I jeśli dobrze widzę to waży 120g.
Siedzial sobie po turecku i łapka miział po twarzy🥰Marrud88, adukow, Arga, Salea, welonka, Vilka, Sesyjka, Mellow lubią tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Ciąża2023 wrote:Wiadomo, prawie każdy by chciał parkę dla odmiany ale nie jestem nastawiona jakoś. Najważniejsze żeby było zdrowe i do kochania reszta jest mniej ważna.
JA tych przeczuć nie rozumiem, to 50% na 50%, prędzej to są jakieś pragnienia, no żadna wróżka nie jest. Może się coś wydawać, ale czy to się sprawdza, pewnie różnie..
Trzymam kciuki u Ciebie za chlopaka 🍀✊
A ja proszę kciuki za jutrzejsze prenatalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 19:17
Ciąża2023, Arga, Mellow, Marrud88 lubią tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
nick nieaktualnySesyjka wrote:Nie każdy by chciał parkę😉
JA tych przeczuć nie rozumiem, to 50% na 50%, prędzej to są jakieś pragnienia, no żadna wróżka nie jest. Może się coś wydawać, ale czy to się sprawdza, pewnie różnie..
Trzymam kciuki u Ciebie za chlopaka 🍀✊
A ja proszę kciuki za jutrzejsze prenatalne.
Trzymamy kciuki i czekamy na pozytywne wiadomościSesyjka lubi tę wiadomość
-
Ja mam USG prenatalne 12t6d, czy myślicie że poznam płeć?
-
Ok to się nie nastawiam
-
Jak lekarz ma dobry sprzęt i dziecko się odpowiednio ustawi, to jasne, że poznasz. Skoro na usg prenatalnym potrafią ocenić oczodoły, pęcherz czy nerki, to tym bardziej płeć. Mi lekarz FMF powiedział w 12t4d, że na 80 %, że dziewczyna, a 10 dni pozniej lekarz prowadzacy wskazal, że na 95 % dziewczyna. Na dobrym usg oni naprawdę to widzą 🙂 A kogo wolisz Vilka?
-
Vilka wrote:Ja mam USG prenatalne 12t6d, czy myślicie że poznam płeć?
Mi powiedział tez w 12+4.. sam zapytal czy chce wiwdziec,pokazał siusiorka i powiedział że ten obraz wskazuje na jedno,wczoraj w 15tc moja gin tez mowila ze raczej nie ma wątpliwości,tak więc jest duża szansa że jak dzieciorek dobrze się ustawi to Ci powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 08:42
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Hej, ja za 2h mam usg prenatalne. U mnie dziś równo skończone 13 tygodni. Odetchnę dopiero jak usłyszę, że serce dalej bije i dziecior zdrowy, bo narazie ciągle towarzyszą mi lęki. No i też jestem ciekawa czy jeśli wszystko gra to już dowiemy się kto tam mieszka u mnie mąż i syn stawiają na chłopca, a ja z córką na dziewczynkę jak się dowiemy o płci to kupię balona a w środek konfetti w kolorze różowym albo niebieskim i tak im powiem i oczywiście nagram, będzie pamiątka na lata 😀
Salea lubi tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Jak u Was z samopoczuciem? Ja od wczoraj jestem jakaś rozchwiana, wyć mi się chce z byle powodu, może to już hormony dają o sobie znać?
Jestem załamana tą cukrzycą ciążową, miałam w środę wizytę u diabetolog, mam dwa tygodnie na próbę uregulowania cukrów dieta, jeśli to nic nie da to wchodzę na insulinę.
Problem w tym, że ja na diecie z niskim ig jestem już od jakiś 3 lat, odżywiam się bardzo zdrowo, takie dieta weszła mi już w nawyk, nie jem żadnych słodyczy, owoców, śmiechowego jedzenia, pieczywo tylko żytnie.
A cukry dramatyczne, nie wiem już co mam jeść, na nic nie mam ochoty, na sama myśl o kolejnym posiłku chce mi się płakać.
Wczoraj po kanapce z pomidorem, ogórkiem i jajkiem cukier po godzinie miałam 175(!!).