Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczescie ja również nigdy nie musialam liczyc kalorii wogole ciezko mi jaka kolwiek diete stosowac. Ja w pierwszej ciazy zaczynalam 53 przytylam 11 kg tetaz zaczynam z 51 kg . Ja jajka uwielbiam od jajecznicy ,sadzone czy na twardo z majonezem:) ja mysle ze wiekszosc kobiet w ciazy niedojada na poczatku i dzieci sa zdrowe nie pobieraja od początku od mamy.
Ja zawsze mialam niedowage bo jestem wysoka i zawsze chcialam wazyc okolo 58 kg bardzo podobalo mi sie cialo w ciazy jak wazylam 60 kg wiadomo bez brzucha ,bo teraz 51 to wszytsko elzy jak na wieszaku. -
Chantell88 wrote:A to dopytaj lepiej.
Ja mam wypisane ze mogę chodzić.
No chyba przez pomyłke, bo chyba nie zakłada że ja będę siedzieć w domu do sierpnia 🤣 -
Arga wrote:Dzisiaj wieczorem idę na prenatalne. Już miły nie dobrze na samą myśl o tym 😅
Powodzenia, będzie dobrze!
Ja dziś byłam na pierwszej jodze dla ciężarnych i było wspaniale. Wyszłam z taką super energia i poczucie, że zrobiłam dla siebie coś dobrego 😊
Arga, Vilka, Salea, Marrud88, adukow lubią tę wiadomość
-
Na początkujących toć one jedzą z pęcherzyka a dopiero później z nas 😅 najważniejsze to się nie odwodnić w tych pierwszych tygodniach. Organizm zarodek traktuje jak intruza i nie oddaje mu nic wartościowego tylko ratuje matkę a tego chce się pozbyć i dlatego są te mdłości aż się łożysko zrobi i wtedy udają część nas 🤣 więc tak naprawdę nie mlfa znaczenia aż tak ten pierwszy trymestr dla tego "pasożyta" 😉
-
Vilka wrote:A skąd takie informacje o jajkach? Właśnie trzeba je jeść w ciąży. Ja uwielbiam na miękko, jajecznicę, sadzone, na twardo do kanapek. Chodzi o to żeby nie jeść surowych ani z niewiadomych źródeł.
-
Salea wrote:Wszędzie są informacje żeby unikać niedogotowanych jajek, i że jajka na miękko i jajecznica odpadają. Ja tylko mówię co inni mówią i co wyczytałam 😅
Vilka lubi tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
Arga wrote:Znalazlam te stare wyniki pappy skorygowane było 1:10087. Ale podstawowe 1:504 a teraz są chyba inne te zakresy 🤔
Wolne bhcg-31.92 iu/i pappa 2,156 iu/i. -
Ja jajecznicę zajadam codziennie, mam taką fazę ze nie mogę tego opanować. Szczerze mówiąc nie ważyłam się a powinnam;) w pierwszej ciazy przytyłam 15 kg ale już po porodzie było-10kg, później dopadła mnie choroba więc strasznie schudłam. Dziś miałam małe spięcie z kierownikiem, mimo tego że jestem na l4 wymaga (prosi) abym przychodziła uczyć innego pracownika...ogólnie jestem opanowana ale dzisiaj to aż mi para uszami poszła...
-
Mamitka wrote:Ile czekałyście na wyniki Nifty? Ten czas mi się tak dłuży i zastanawiam się czy faktycznie 10 dni roboczych czy jest szansa że będą wcześniej?
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Vilka, skoryguj to lepiej, bo ZUS kocha kontrolować chorych "leżących" czy faktycznie leżą i możesz mieć bój o zasiłek jak Cie nie zastaną w domu.
Ja jem jajka praktycznie codziennie, głównie na miękko, gin nie widzi przeciwwskazań😉 -
Ja jem kabanosy a niby to surowe mięso 🤣 ich kindzuka, sushi pewnie też zjem tylko wybiorę raczej gotowane. Nie ma co wariować. Jajecznica ich jakość na miękko są zdrowe. Te w sklepach są naświetlane więc ryzyko salmonelli jest praktycznie zerowe.
Wiem co mówię boli dwójka dzieci żyje. Obiady też muszę robić i kroić surowe mięso, ryby itp.
Mellow lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Vilka, skoryguj to lepiej, bo ZUS kocha kontrolować chorych "leżących" czy faktycznie leżą i możesz mieć bój o zasiłek jak Cie nie zastaną w domu.
Ja jem jajka praktycznie codziennie, głównie na miękko, gin nie widzi przeciwwskazań😉 -
welonka wrote:Mi lekarz mowil ze zazwyczaj sa po 8 dniach od pobrania , ja dzisiaj rano dzwonilam to mowil ze nie ma jwscze ale moga byc wieczorem dopeiro i jutro kazal mi dzwonic.
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Salea wrote:Ja też czekam, dzisiaj mija piąty dzień od pobrania, myślałam oprymistycznie że do prenatalnych które mam 6go zdążę dostać wynik, ale chyba się nie zapowiada. Poza tym robiłam pobranie u innego ginekologa niż moja pani doktor, i w sumie nie wiem w jaki sposób dostaniemy informację, bo lekarz delikatnie mówiąc strasznie zakręcony 😉 staram się być spokojna i za dużo o tym nie myśleć, jakoś jestem dobrej myśli, chociaż nie wiem czemu bo przed każdym usg mam nerwy w strzępach a przed wynikiem nifty jakoś na luzie. Daj znać jak dostaniesz wynik i w jaki sposób został wam przedstawiony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2023, 18:08
-
Arga wrote:Z usg wygląda na normę. Przezierność 1,62 inne pomiary dobre. Ale jestem za tłusta więc było trudno wszystko sprawdzić 🙈 to teraz czekam na SMS. Te dwa tygodnie będą mi się dopiero dłużyć 🤣
Ojj będą,wiem to po sobie.10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔