Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mellow wrote:A kogo wolisz Vilka?
Mi jest totalnie obojętnie, bo to pierwsza dzidzia, ogólnie to chciałabym parkę. A partner woli córeczkę jednak przeczuwam chłopca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 09:43
-
Dziewczyny, a w którym tygodniu miałyście krzywą cukrową? Mi jeszcze lekarz nie dał skierowania ani na sam cukier ani na krzywą? Macie jakieś objawy cukrzycy ciążowej?
Dziś o 11:45 mam prenatalne, trzeba mieć napełniony pecherz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 10:35
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Dziewczyny, a w którym tygodniu miałyście krzywą cukrową? Mi jeszcze lekarz nie dał skierowania ani na sam cukier ani na krzywą? Macie jakieś objawy cukrzycy ciążowej?
Dziś o 11:45 mam prenatalne, trzeba mieć napełniony pecherz? -
Arga wrote:Normalne krzywa jest od 24-28 tc. Glukoze możesz sobie zbadać sama jeśli coś cię niepokoi. Ogólnie to nie jest obowiązkowe badać, mi kazał teraz bo mam nadwagę ale cukier w normie więc krzywa będzie normalnie pod koniec drugiego trymestru
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
ada.d wrote:Jak u Was z samopoczuciem? Ja od wczoraj jestem jakaś rozchwiana, wyć mi się chce z byle powodu, może to już hormony dają o sobie znać?
Jestem załamana tą cukrzycą ciążową, miałam w środę wizytę u diabetolog, mam dwa tygodnie na próbę uregulowania cukrów dieta, jeśli to nic nie da to wchodzę na insulinę.
Problem w tym, że ja na diecie z niskim ig jestem już od jakiś 3 lat, odżywiam się bardzo zdrowo, takie dieta weszła mi już w nawyk, nie jem żadnych słodyczy, owoców, śmiechowego jedzenia, pieczywo tylko żytnie.
A cukry dramatyczne, nie wiem już co mam jeść, na nic nie mam ochoty, na sama myśl o kolejnym posiłku chce mi się płakać.
Wczoraj po kanapce z pomidorem, ogórkiem i jajkiem cukier po godzinie miałam 175(!!). -
Sesyjka wrote:Nic mnie nie niepokoi w sumie, jestem ciągle senna ale to raczej normalne w ciąży, nie miałam nigdy problemu z cukrem.
-
Dziewczyny a ja mam takie ciągnięcia w brzuchu. Nie jest to jakoś bardzo bolesne ale nie raz trochę mocniejsze. To moja pierwsza ciąża na tym etapie więc nie wiem czy tak ma być. Nie wiem co mi wczoraj bylo jakby jednodniowa żołądkowa biegunka i wymioty od południa do wieczora, dziś już jest ok nie wiem czy się tym martwić. Wizyta z USG prenatalnym 9.02 także jeszcze troszke
-
ada.d wrote:Jak u Was z samopoczuciem? Ja od wczoraj jestem jakaś rozchwiana, wyć mi się chce z byle powodu, może to już hormony dają o sobie znać?
Vilka wrote:Mi jest totalnie obojętnie, bo to pierwsza dzidzia, ogólnie to chciałabym parkę. A partner woli córeczkę jednak przeczuwam chłopca. -
Mania30 wrote:Dziewczyny a ja mam takie ciągnięcia w brzuchu. Nie jest to jakoś bardzo bolesne ale nie raz trochę mocniejsze. To moja pierwsza ciąża na tym etapie więc nie wiem czy tak ma być. Nie wiem co mi wczoraj bylo jakby jednodniowa żołądkowa biegunka i wymioty od południa do wieczora, dziś już jest ok nie wiem czy się tym martwić. Wizyta z USG prenatalnym 9.02 także jeszcze troszke
Tak samo gorsze i lepsze dni z żołądkiem i jelitami też są normalne. Gorzej jak biegunka trwa non stop kilka dni a jednorazowo ja bym się nie przejmowała. -
Arga wrote:W ciąży ciągnięcia są normalne. Wszystko się rozciąga, narządy będą się w koncie przemieszczać. Ja przez te blizny po cc to czasem jak źle wstanę to się zwijam z bólu bo coś mnie tam zakuje lub szarpnie i to jest normalne.
Tak samo gorsze i lepsze dni z żołądkiem i jelitami też są normalne. Gorzej jak biegunka trwa non stop kilka dni a jednorazowo ja bym się nie przejmowała. -
Ja już po prenatalnych, na usg wszystko ok. Teraz oczekiwanie na pappe.
Termin się przesunął z 15.08 na 16.08.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 13:13
Arga, Chantell88, Marrud88 lubią tę wiadomość
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
A ja byłam na usg w środę w ramach pakietu z LUX Medu i to był mój równy 11 tc i lekarz obwieścił, że będę miała córeczkę. Byłam mocno zaskoczona, bo to przecież dopiero 11 tc, więc nie sądziłam, że na tak wczesnym etapie określenie płci jest w ogóle możliwe, ale lekarz sam z siebie zapytał czy chciałabym już poznać płeć 😳 Wczoraj oddałam krew do Nifty i zobaczymy czy prognoza lekarza co do płci się potwierdzi. Nie ukrywam, że byłabym przeszczęśliwa, bo zawsze marzyłam o kiteczkach 😊
Chantell88, adukow, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
Ja też już po wielkie uff, wszystko gra 6,5 cm człowieka i prawdopodobnie to będzie dziewczynka
Arga, Sesyjka, Chantell88, Farfalla, Marrud88 lubią tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka -
Szyharku wrote:Ja też już po wielkie uff, wszystko gra 6,5 cm człowieka i prawdopodobnie to będzie dziewczynka
Pappę robiłaś też?
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
welonka wrote:Salea dzisiaj lekarz do mnie pisal ze przyszly wyniki nifty i jesli bedzie w gabinecie to sprawdzi wyniki .
Sesyjka, Chantell88, Farfalla, Arga, adukow lubią tę wiadomość
-
Salea cudownie ❤
Salea lubi tę wiadomość
AMH- 2,6
operacja żylaków 1st.
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Sesyjka wrote:Mi lekarz powiedział, że na tym etapie on nic nie sugeruje..a szkoda 😉
Pappę robiłaś też?
Nie robiłam, tylko usg we wszystkich trzech ciążach. Wiadomo że 100 procent nie ma pewności ale powiedział że ryzyko wad jest niskie, tego się trzymam
Mój gin ma najlepszy sprzęt w mieście, są do niego ogromne kolejki, przyjmuje po nocach i w ogóle ma świetne opinie, ale we wcześniejszych ciążach jak chodziłam do zwykłych gabinetów gdzie były zwykle usg to też dopiero koło 20 tygodnia określali płeć. Teraz mi coś mierzył liniami równorzędnymi, że jak są proste to dziewczynka, jak pod kątem 45 stopni to chłopiec, bo ten woreczek płciowy na tym etapie jest taki sam u wszystkich i tylko na podstawie tych pomiarów można stwierdzić tak w każdym razie zrozumiałam. Powiedział że o wódkę może się założyć ale ręki obciąć nie da 😀 w.kazdym razie ciesze się bardzo bo po cichu liczyłam na drugą córeczkę
Arga lubi tę wiadomość
-Dwójka dzieci na pokładzie (9 i 6)
-listopadowe poronienie samoistne 5tc
-4.12 - 2 kreski 🥰
-6. 12 - beta 149, progesteron 24,9
17.12 - beta 12226
19.12 - zarodek i serduszko (6t+2d)
7.01 - 2 cm malucha, serce bije, wszystko gra
4.02 - 6,5 cm, usg w porządku, prawdopodobnie dziewczynka