Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Szyharku wrote:Za to w pracy musiałam wczoraj powiedziec całemu wydziałowi (pracuję w Sądzie) bo już dwie osoby po cichu zapytały, a póki co wiedziały tylko moje psiapsie z pokoju i kierownictwo, które też są mi bardzo bliskie z paru rzeczy zostałam zwolniona i już nie będę dźwigać tych akt , więc jakieś plusy są w kolejnych ciążach jakoś ten brzuch chyba szybciej widać, bo pamiętam, że przy pierwszej to się denerwowałam że ciągle nic i nic.
-
Magdalenkaa wrote:dziewczyny, a jak uważacie, można poznać płeć naprawdę z dużą pewnością na prenatalnych? ja byłam na prenatalnych o dwóch różnych lekarzy ( jeden w Luxmed, drugi na NFZ z racji wieku mi już przysługuje), a prowadzę ciąże jeszcze w innym miejscu prywatnie. no i te trzy osoby mi powiedziały że w brzuchu na 70% siedzi dziewczynka. trochę się do tego przywiązałam już...
Mnie lekarz w równym 11 tc powiedział, że będzie dziewczynka i badanie Nifty to potwierdziło, więc skoro trzech lekarzy tak uznało, to chyba śmiało możesz się oswajać z tą wiadomością 😊 -
Magdalenkaa wrote:dziewczyny, a jak uważacie, można poznać płeć naprawdę z dużą pewnością na prenatalnych? ja byłam na prenatalnych o dwóch różnych lekarzy ( jeden w Luxmed, drugi na NFZ z racji wieku mi już przysługuje), a prowadzę ciąże jeszcze w innym miejscu prywatnie. no i te trzy osoby mi powiedziały że w brzuchu na 70% siedzi dziewczynka. trochę się do tego przywiązałam już...
-
Salea wrote:U nas na prenatalnych dwa dni temu i dzisiaj na wizycie ewidentnie było widać, że chłopak ale czasem podobno dziecko potrafi się tak ułożyć, że ciężko stwierdzić na pewno.
ale po wyrostku płciowym to stwierdzono tak? czy było widać już siusiaka?
moje dziecko niby się dobrze układało, lekarze sami z siebie pytali czy chcę znać płeć bo coś widzą. ale się martwię że niepotrzebnie się napalę
-
Farfalla wrote:Mnie lekarz w równym 11 tc powiedział, że będzie dziewczynka i badanie Nifty to potwierdziło, więc skoro trzech lekarzy tak uznało, to chyba śmiało możesz się oswajać z tą wiadomością 😊
super gratuluję ohh chciałabym ale się boję, bo wiem że potrafię potem strasznie przeżywać, a w ciąży w ogóle płaczę 10 razy dziennie bez powodu
-
Ewelina mi się wydaje że tak będzie już całe życie 🙈 Teraz martwimy się ciąża a potem będziemy martwić się o dziecko 😅
Ja dzisiaj byłam u znajomej i okazało się ze ma córkę w szpitalu z wirusem rsv i dopiero do mnie dotarło że przecież ona miała kontakt ze swoim dzieckiem i ze mną. I zaczęłam myśleć czy czasem mnie nie mogła zarazić...Arga lubi tę wiadomość
-
Stresy jak dziecko jest juz na zewnątrz są nieporównanie większe do tych z okresu ciąży 😉 Zobaczycie jaki to jest paraliż, jak maluch Wam pierwszy raz mocniej zachoruje, zachłyśnie się, spadnie z łóżka etc. Lęku o dziecko z niczym się nie da porównać. Ale fakt, intuicja matki też niesamowicie pomaga reagować w takich sytuacjach, ja do dzisiaj jestem w szoku, jak o pewnych dolegliwosciach Misi po prostu wiem nawet jesli zewnetrzne symptomy sa prawie zadne. Tata - mimo ze sa mega zżyci - tego nie widzi, a ja widze od razu, ze to przeziebienie np. minie jej szybko, a z tego wyjdzie cos grubego. Po prostu matka wie 🥲
-
Misia nasza mega czeka na Małą, jestem w szoku, bo to jest raczej typ małego egocentryka, a oszalała na punkcie brzucha. Podchodzi szeptac do Polci, opowiada do mojego pępka jak było w przedszkolu. Jestem mega ciekawa jak to bedzie obserwowac te siostrzana relacje 😊
Vilka lubi tę wiadomość
-
Dziś rozpoczynam drugi trymestr:)
Arga, adukow, Chantell88 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mam wizytę. Odebrałam wczoraj PAPPĘ, chyba spoko, ale jeśli możecie mi jeszcze potwierdzić:
trisomia 21 1:696 (podstawowe) 1:13 929 (skorygowane)
trisomia 18 1:1769 (podstawowe) <1:20 000 (skorygowane)
trisomia 13 1:5531 (podstawowe) <1:20 000 (skorygowane)
Żeby nie było tak kolorowo to TSH na wyżynach 4x. Czy któraś z Was również ma problemy z tarczycą? Łykacie lewotyroksynę?
Miłego dniaArga, Arjada lubią tę wiadomość
-
adukow wrote:Ja dziś mam wizytę. Odebrałam wczoraj PAPPĘ, chyba spoko, ale jeśli możecie mi jeszcze potwierdzić:
Żeby nie było tak kolorowo to TSH na wyżynach 4x. Czy któraś z Was również ma problemy z tarczycą? Łykacie lewotyroksynę?
Miłego dnia
Ja mam hashimoto od kilku lat stwierdzone,biorę Letrox 75 teraz i w miarę regularnie do endo..
Moja tarczyca jest bardzo nie ładna na obrazie usgjak to doktorowa stwierdziła i tak jest w szoku ze tak ładnie sobie organizm radzi na takiej niskiej dawce leku.adukow lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Magdalenkaa wrote:ale po wyrostku płciowym to stwierdzono tak? czy było widać już siusiaka?
moje dziecko niby się dobrze układało, lekarze sami z siebie pytali czy chcę znać płeć bo coś widzą. ale się martwię że niepotrzebnie się napalę -
adukow wrote:Ja dziś mam wizytę. Odebrałam wczoraj PAPPĘ, chyba spoko, ale jeśli możecie mi jeszcze potwierdzić:
Miłego dniaadukow lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Dziś rozpoczynam drugi trymestr:)
Vilka lubi tę wiadomość
-
Chantell88 wrote:U Nas też był bardzo wyraźny 😁
A wy juz dziewczyny macie imiona wybrane?