Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Farfalla wrote:Dziewczyny, czy robiłyście badania krwi w kierunku cytomegalii? Nie każdy ginekolog zleca to badanie, choć zakażenie podczas ciąży może nieść ze sobą poważne konsekwencje 😔 Ja dopiero dziś zrobiłam badanie w klasie Ig G i wynik niestety mam dodatni, co oznacza albo świeże zachorowanie, albo zakażenie przebyte w przeszłości. Jutro maszeruję na Ig M. Ciekawa jestem jak Wasze wyniki, bo dziś jestem mocno przestraszona.
U mnie IgG wyszły dodatnie, a w IgM wynik niejednoznaczny, robiłam wyniki w diagnostyce. Gin skierowała mnie do lekarza chorób zakaźnych i tam powtórzyłam wyniki i zrobili mi jeszcze awidność (w innym laboratorium). IgG wyszły dodatnie, IgM niereaktywne, a awidność na poziomie wskazującym, że infekcje przeszłam w przeszłości. Daj znać jak Ci wyszły IgM.Farfalla lubi tę wiadomość
04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
Czy taki napięty brzuch pod pępkiem to normalna sprawa ? Wyżej mam miękki normalny brzuch, a niżej naciągnięty. Biorę magnez codziennie. Nie boli ani nic, tylko po prostu napięcie czuję.
-
Vilka wrote:Czy taki napięty brzuch pod pępkiem to normalna sprawa ? Wyżej mam miękki normalny brzuch, a niżej naciągnięty. Biorę magnez codziennie. Nie boli ani nic, tylko po prostu napięcie czuję.
-
Aliya wrote:U mnie IgG wyszły dodatnie, a w IgM wynik niejednoznaczny, robiłam wyniki w diagnostyce. Gin skierowała mnie do lekarza chorób zakaźnych i tam powtórzyłam wyniki i zrobili mi jeszcze awidność (w innym laboratorium). IgG wyszły dodatnie, IgM niereaktywne, a awidność na poziomie wskazującym, że infekcje przeszłam w przeszłości. Daj znać jak Ci wyszły IgM.
IgM na szczęście ujemne, więc odetchnęłam z ulgą, ale kilka siwych włosów chyba mi przybyło 😉Vilka, ada.d, Aliya lubią tę wiadomość
-
Zasada, Agata , Agak, Keglemegle, MaSza, Aliya, Aly078, Jedna_z_wielu, dominikawa, Reikja, Siasia, Liksa, Megi93, Cicha90, Nadia35, Fijolka87, Atomówka, ann2224
czy dopisać na pierwszej stronie płeć ? jak coś to dajcie znać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2023, 14:30
zasada lubi tę wiadomość
-
adukow wrote:Zasada, Agata , Agak, Keglemegle, MaSza, Aliya, Aly078, Jedna_z_wielu, dominikawa, Reikja, Siasia, Liksa, Megi93, Cicha90, Nadia35, Fijolka87, Atomówka, ann2224
czy dopisać na pierwszej stronie płeć ? jak coś to dajcie znać!
Pewnie, dopisz proszę dziewczynkę ❤️😊adukow, Farfalla, Vilka lubią tę wiadomość
04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
nick nieaktualnyadukow wrote:Zasada, Agata , Agak, Keglemegle, MaSza, Aliya, Aly078, Jedna_z_wielu, dominikawa, Reikja, Siasia, Liksa, Megi93, Cicha90, Nadia35, Fijolka87, Atomówka, ann2224
Dopiszesz mnie i synka na 13.08?Farfalla, Vilka, adukow lubią tę wiadomość
-
adukow wrote:Zasada, Agata , Agak, Keglemegle, MaSza, Aliya, Aly078, Jedna_z_wielu, dominikawa, Reikja, Siasia, Liksa, Megi93, Cicha90, Nadia35, Fijolka87, Atomówka, ann2224
Jasne ja poproszę, u nas Dziewczynka.❤️ do trzech razy sztuka.😅🙈Farfalla, Vilka, adukow lubią tę wiadomość
-
Proszę dopisać chlopcaadukow lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Mężowi właśnie wyszedł pozytywny test na covid. Ja mam od 3 dni lekki katar.
Co robić? W poniedziałek mam przyjąć kolejną dawkę chemii.
Mąż chce się wyprowadzić do teściów, ale ja nie chce zostać sama.
Jeszcze nie przechodziłam choroby, byłam szczepiona 3 razy. -
ada.d wrote:Dziewczyny,
Jeszcze nie przechodziłam choroby, byłam szczepiona 3 razy.
Ja myślę, że jak się mialas zarazić to już się zarazilas od męża.
-
ada.d wrote:Dziewczyny,
Jeszcze nie przechodziłam choroby, byłam szczepiona 3 razy.
Obecny wariant Kraken jest bardziej transmisyjny, ale w większości przypadków nie wywołuje ciężkiego przebiegu. U mojego męża wirus rozwijał się przez tydzień od momentu, gdy ja to przywlokłam do chaty. Nam dość szybko przeszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2023, 18:20
ada.d lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:Qwa zrobiłam test i mam Covid 😷 nie wiem co mam teraz zrobić bo oczywiście jest weekend 😔 póki co nie panikuję i może poczekam co będzie do jutra, ale totalnie bez sił jestem.
Ja miałam tego już kilka i co sezon jest słabszy 😅🙈 bez sił możesz być jeszcze długo po covidzie. Jeśli będzie gorączka to weź apap i raczej tyle możesz zrobić w ciąży. Może być też kaszel ale nie wiem co w ciąży na to brać. Jak lekki to są syropy dedykowane a jak będzie gorzej Ti idź do lekarza w poniedziałekMamitka lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:Tego się nie leczy. Odpoczywaj, weź witaminę C i D, mężowi jeszcze a i acard możesz dać i tyle.
Ja miałam tego już kilka i co sezon jest słabszy 😅🙈 bez sił możesz być jeszcze długo po covidzie. Jeśli będzie gorączka to weź apap i raczej tyle możesz zrobić w ciąży. Może być też kaszel ale nie wiem co w ciąży na to brać. Jak lekki to są syropy dedykowane a jak będzie gorzej Ti idź do lekarza w poniedziałek -
Mamitka wrote:Dziękuję trochę mnie uspokoiłaś 🥰
Mnie też trochę to uspokoiło, ale nie wiem czy w poniedziałek na chemię jechać, będę się kontaktowała z onkologiem.
Mamitka, szybkiego powrotu do zdrowia.
Mamitka lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:Mnie też trochę to uspokoiło, ale nie wiem czy w poniedziałek na chemię jechać, będę się kontaktowała z onkologiem.
Mamitka, szybkiego powrotu do zdrowia.