X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwo na laktację mi tylko kg dodało 😅🙈 lepsza jest woda ale wiadomo takie karmi jest smaczniejsze 🤣 ja wybieram tylko te piwa gdzie jest wyraźne 0,0% boję kiedyś właśnie po urodzeniu piję sobie takie 0% i coś mnie się w głowie kręci i doczytałam, że nie piję 0.5% i tak mnie wzięło 😅

age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Kurcze to ja od początku ciąży płace 100% mam mutacje i dwa poronienia wcześniej . Muszę z nim zagadać o co to chodzi 🤦‍♀️
    Ja też płaciłam 100% za neoparin, bo mój dr nie ma umowy z nfz. Ale zagadałam z położna z naszej przychodni i ich ginekolog mi wypisuje recepty. Wtedy są za darmo.

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wcisnąć dzisiaj do dentysty. Wycisnął mi nieprzyjemności z tego miejsca obolałego w dziąsle. Mówił, że to raczej nie od zęba. Kazał płukać rumiankiem. Mam nadzieję że nie nawróci i już się będzie goić.
    Cały dzień mnie głowa od tego ustrojstwa boli i lekki stan podgorączkowy mam. Nigdy nie miałam kłopotów z zębami czy dziąsłami a tu takie coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 20:50

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś zaliczyłam wizyte u dentysty ale niestety z ubytkiem. Naprawione wszystko spoko, tyle że prawie zjechałam na fotelu😅 Pani dentystka lubi pracować jak ma pacjenta w pozycji leżącej i tym sposobem w pewnym momencie nie mogłam w ogóle oddychać😅 spadło ciśnienie, saturacja... na szczęście w pozycji siedzącej przy otwartym oknie szybko doszłam do siebie i mogłyśmy dokończyć.
    Mi też ostatnio bardzo wchodzą zerówki i też nauczona doswiadczeniem sprawdzam etykiety bo się kiedyś naciełam.

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Ja też płaciłam 100% za neoparin, bo mój dr nie ma umowy z nfz. Ale zagadałam z położna z naszej przychodni i ich ginekolog mi wypisuje recepty. Wtedy są za darmo.
    Faktycznie może położna coś załatwi nie zaszkodzi zapytać . Zawsze to 300 zł w kieszeni . Ale luteinę i inne leki mi wypisywał ze zniżką to nie wiem czy w tym akurat jest problem .

• Mamitka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja z innej beczki jaki kupić płyn lub proszek do prania i płukania ubrań na początek?

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Dziwne ja prowadzę ciąże u lekarza prywatnie clexan przepisuje mi ryczałtowo dla kobiet w ciąży od razu kilka opakowań i dostaje je w aptece za darmo tak samo jak euthyrox.
    Mam mutacje pai w heterozygocie i podejrzenie poronień nawykowych.
    Ciekawe na jakiej podstawie mogą euthyrox wydać za darmo... Ja za wszystko płacę normalnie 100% Za duphaston też normalnie płaciłam.

Piwa 0% to była jedyna rzecz która czasem mi wchodziła do picia na początku jak nic nie mogłam jeść ani pić, ale zawsze prosiłam żeby dokładnie sprawdzali etykiety jak ktoś dla mnie kupował. Chociaż oczywiście już kilka razy słyszałam że lampkę wina można, a wręcz wskazane (nie od lekarzy oczywiście 🙃).

Mamitka z płynem też się zastanawiam, na razie kupiłam kapsułki Lovella bo akurat trafiłam za pół ceny. Jak nie zapomnę zapytam położnej na szkole rodzenia, może coś podpowie.
    Zastanawiam się też nad pieluchami, bo widziałam w sieciówkach promocje, ale nie wiem czy kupować zwykle czy bambusowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 22:57

Mamitka lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovela bardzo mocno pachnie, to zupełnie nie jest płyn do prania rzeczy dla noworodka. Lubię go i kupuję, ale dla naszych ubrań. Ja przy Miśce używalam płyn Dzidziuś i jego mogę polecić.

Pieluszki bambusowe są spoko, ale tylko na początek, większego ładunku już nie udźwigną plus wychodzą drogo. U nas sie sprawdziły Pampers Premium Care

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam kilka razy w tej ciąży 0% (nie 0,0%), tam jest nadal bardzo mało alkoholu, raczej nie obawiam się FAS z tego powodu 😅 Tak jak ktoras wyzej napisala, we Francji np. standardowo ciężarowki piją male ilosci wina i wszystko z dziećmi jest git

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja piłam kilka razy w tej ciąży 0% (nie 0,0%), tam jest nadal bardzo mało alkoholu, raczej nie obawiam się FAS z tego powodu 😅 Tak jak ktoras wyzej napisala, we Francji np. standardowo ciężarowki piją male ilosci wina i wszystko z dziećmi jest git
    FAS to raczej jak się nadużywa całą ciąże mocne alkohole. Tak naprawdę jeszcze nie dawno nie było takiej wiedzy i kobiety w ciąży piły i paliły i jakoś rodziły 😐 sądzę, że za czasów naszych babć to było normalne.

age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Ciekawe na jakiej podstawie mogą euthyrox wydać za darmo... Ja za wszystko płacę normalnie 100% Za duphaston też normalnie płaciłam.

Piwa 0% to była jedyna rzecz która czasem mi wchodziła do picia na początku jak nic nie mogłam jeść ani pić, ale zawsze prosiłam żeby dokładnie sprawdzali etykiety jak ktoś dla mnie kupował. Chociaż oczywiście już kilka razy słyszałam że lampkę wina można, a wręcz wskazane (nie od lekarzy oczywiście 🙃).

Mamitka z płynem też się zastanawiam, na razie kupiłam kapsułki Lovella bo akurat trafiłam za pół ceny. Jak nie zapomnę zapytam położnej na szkole rodzenia, może coś podpowie.
    Zastanawiam się też nad pieluchami, bo widziałam w sieciówkach promocje, ale nie wiem czy kupować zwykle czy bambusowe...
    Tak dostaje nie płacę ani za euthyrox ani za clexan i mój ginekolog też nie ma podpisanej umowy z NFZ więc nie rozumiem o co u ciebie chodzi że tak masz i musisz się prosić.

Usiasia lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jakieś lekarz wypisuje clexane na zniżki bez podstawy to mogą się go przyczepić więc sądzę, że się po prostu boi i woli mieć tzw. dupochron

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Podobno jakieś lekarz wypisuje clexane na zniżki bez podstawy to mogą się go przyczepić więc sądzę, że się po prostu boi i woli mieć tzw. dupochron

Ja biorę neoparin do początku ciąży, mój lekarz prowadzący, do którego chodzę prywatnie wypisywał mi receptę 100%, bo według niego nie ma podstaw. Ale od kiedy prowadzę ciążę w Instytucie na NFZ to tam wypisują mi już ze zniżką.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wien zawsze sprawdzam etykiety albo biore te co znam .

Ja w pierwszej ciazy luteline mialam ze znizka a duphaston w obu na 100%procent euthyrox pierwsze opakowanie mialam 100%bo zaplacilam ponad 30zl a teraz za dwa opakowania zaplacilam 13zl.

Ja przy córce uzywalam loveli nie bylo zadnych problemów skornych i teraz tez bede tego używac.

U nas np. Duzo pampersów corke uczulało, jedynie nie podrażniały z dady fioletowe one sa troszke grubsze, ponoc z lidla sa super pampersy.

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostrzenica miała uczulenie na pampers . I okazało się właśnie , że z lidla są dla niej najlepsze i też zamierzam wypróbować właśnie te .

• Arga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie polecam pampersów. Okropne są. Pierwsza córka miała Prze moment pampers pants i powiem szczerze, że te lidlowskie lub dady są o wiele lepsze. Pampers jest dziwny, ma okropny żel który jest zimny, nie przyjemny, no nie znoszę ich 🙈🤣

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agra wlasnie u nas pampers uczulal , ale jak miala rok czasu miala pampersy pants i byly ok ,te z dady pantsy na lato byly dosc grube . Teraz mam blisko lidla wiec bede te probowac. Pewnie na pocztaek kupimy opakowanie z dady i z lidla i zkvavzymy ktore lepsze.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Agra wlasnie u nas pampers uczulal , ale jak miala rok czasu miala pampersy pants i byly ok ,te z dady pantsy na lato byly dosc grube . Teraz mam blisko lidla wiec bede te probowac. Pewnie na pocztaek kupimy opakowanie z dady i z lidla i zkvavzymy ktore lepsze.
    Dady i lupilu są porównywalne jakościowo. Ja wolę lupilu bo pantsy 6 były jakby większe i nie zdarzały się przecieki a w innych się zdarzały często. Niestety mój syn długo nosił pieluchę 🙈
    Nie pamiętam też, które babydream z Rossmanna były bardzo śmierdzące, jak kupa więc też z nich zrezygnowałam 😅 ja teraz też będę kupować zamiennie dady i lupilu (zależy gdzie mi będzie bliżej). Możliwe, że do szpitala kupię te bambo z Rossmanna ale na długo się nie nadają No robią się jakieś takie farfocle co się wszędzie przyczepiają do dupki i reszty 🤣
    Jak coś mam też trochę wielorazowek to może się uda, syn był uczulony na wełnę więc nie udało mi się go długo wielopieluchowac. A inn i pieluchy w końcu mu nie pasowały i błagał o zwykłego pantsa 🙈

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie ,wszytsko ok . Wazy 985 g, tylko ten chloptaszek przekrecil sie , caly czas byl juz ulozony główkowa a teraz miednicowo. Lozysko juz drugiego stopnia . Dostalam skierowanie na krzywa mam nadzieje ze uda mi sie zrobic .

Mania30, Arga, Mamitka, Marrud88 lubią tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zwykłe Pampersy te niebieskie robiły dramę z tyłka, a te jasnozielone Premium, zwlaszcza Pantsy, sprawdziły się bardzo. Dadę czy Lupilu też przeszliśmy, ale moim zdaniem one są dużo mniej chłonne niż Pampers.

Moja Miśka odpieluchowała się na 2l 2mce, więc tak standardowo.

Welonka, ale juz duzy malec, szok!🙂 Ja w piątek wizytuję, pewnie Polcia przekroczy 1kg 🙂

age.png

08.2019 👧
    07.2023 👧
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ