Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Piwo na laktację mi tylko kg dodało 😅🙈 lepsza jest woda ale wiadomo takie karmi jest smaczniejsze 🤣 ja wybieram tylko te piwa gdzie jest wyraźne 0,0% boję kiedyś właśnie po urodzeniu piję sobie takie 0% i coś mnie się w głowie kręci i doczytałam, że nie piję 0.5% i tak mnie wzięło 😅
-
Evellka93 wrote:Kurcze to ja od początku ciąży płace 100% mam mutacje i dwa poronienia wcześniej . Muszę z nim zagadać o co to chodzi 🤦♀️
-
Udało mi się wcisnąć dzisiaj do dentysty. Wycisnął mi nieprzyjemności z tego miejsca obolałego w dziąsle. Mówił, że to raczej nie od zęba. Kazał płukać rumiankiem. Mam nadzieję że nie nawróci i już się będzie goić.
Cały dzień mnie głowa od tego ustrojstwa boli i lekki stan podgorączkowy mam. Nigdy nie miałam kłopotów z zębami czy dziąsłami a tu takie coś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 20:50
-
Ja też dziś zaliczyłam wizyte u dentysty ale niestety z ubytkiem. Naprawione wszystko spoko, tyle że prawie zjechałam na fotelu😅 Pani dentystka lubi pracować jak ma pacjenta w pozycji leżącej i tym sposobem w pewnym momencie nie mogłam w ogóle oddychać😅 spadło ciśnienie, saturacja... na szczęście w pozycji siedzącej przy otwartym oknie szybko doszłam do siebie i mogłyśmy dokończyć.
Mi też ostatnio bardzo wchodzą zerówki i też nauczona doswiadczeniem sprawdzam etykiety bo się kiedyś naciełam. -
Marrud88 wrote:Ja też płaciłam 100% za neoparin, bo mój dr nie ma umowy z nfz. Ale zagadałam z położna z naszej przychodni i ich ginekolog mi wypisuje recepty. Wtedy są za darmo.
-
Mania30 wrote:Dziwne ja prowadzę ciąże u lekarza prywatnie clexan przepisuje mi ryczałtowo dla kobiet w ciąży od razu kilka opakowań i dostaje je w aptece za darmo tak samo jak euthyrox.
Mam mutacje pai w heterozygocie i podejrzenie poronień nawykowych.
Piwa 0% to była jedyna rzecz która czasem mi wchodziła do picia na początku jak nic nie mogłam jeść ani pić, ale zawsze prosiłam żeby dokładnie sprawdzali etykiety jak ktoś dla mnie kupował. Chociaż oczywiście już kilka razy słyszałam że lampkę wina można, a wręcz wskazane (nie od lekarzy oczywiście 🙃).
Mamitka z płynem też się zastanawiam, na razie kupiłam kapsułki Lovella bo akurat trafiłam za pół ceny. Jak nie zapomnę zapytam położnej na szkole rodzenia, może coś podpowie.
Zastanawiam się też nad pieluchami, bo widziałam w sieciówkach promocje, ale nie wiem czy kupować zwykle czy bambusowe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 22:57
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Lovela bardzo mocno pachnie, to zupełnie nie jest płyn do prania rzeczy dla noworodka. Lubię go i kupuję, ale dla naszych ubrań. Ja przy Miśce używalam płyn Dzidziuś i jego mogę polecić.
Pieluszki bambusowe są spoko, ale tylko na początek, większego ładunku już nie udźwigną plus wychodzą drogo. U nas sie sprawdziły Pampers Premium CareMamitka lubi tę wiadomość
-
Ja piłam kilka razy w tej ciąży 0% (nie 0,0%), tam jest nadal bardzo mało alkoholu, raczej nie obawiam się FAS z tego powodu 😅 Tak jak ktoras wyzej napisala, we Francji np. standardowo ciężarowki piją male ilosci wina i wszystko z dziećmi jest git
-
Mellow wrote:Ja piłam kilka razy w tej ciąży 0% (nie 0,0%), tam jest nadal bardzo mało alkoholu, raczej nie obawiam się FAS z tego powodu 😅 Tak jak ktoras wyzej napisala, we Francji np. standardowo ciężarowki piją male ilosci wina i wszystko z dziećmi jest git
-
Usiasia wrote:Ciekawe na jakiej podstawie mogą euthyrox wydać za darmo... Ja za wszystko płacę normalnie 100% Za duphaston też normalnie płaciłam.
Piwa 0% to była jedyna rzecz która czasem mi wchodziła do picia na początku jak nic nie mogłam jeść ani pić, ale zawsze prosiłam żeby dokładnie sprawdzali etykiety jak ktoś dla mnie kupował. Chociaż oczywiście już kilka razy słyszałam że lampkę wina można, a wręcz wskazane (nie od lekarzy oczywiście 🙃).
Mamitka z płynem też się zastanawiam, na razie kupiłam kapsułki Lovella bo akurat trafiłam za pół ceny. Jak nie zapomnę zapytam położnej na szkole rodzenia, może coś podpowie.
Zastanawiam się też nad pieluchami, bo widziałam w sieciówkach promocje, ale nie wiem czy kupować zwykle czy bambusowe...Usiasia lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:Podobno jakieś lekarz wypisuje clexane na zniżki bez podstawy to mogą się go przyczepić więc sądzę, że się po prostu boi i woli mieć tzw. dupochron
Ja biorę neoparin do początku ciąży, mój lekarz prowadzący, do którego chodzę prywatnie wypisywał mi receptę 100%, bo według niego nie ma podstaw. Ale od kiedy prowadzę ciążę w Instytucie na NFZ to tam wypisują mi już ze zniżką. -
Tak wien zawsze sprawdzam etykiety albo biore te co znam .
Ja w pierwszej ciazy luteline mialam ze znizka a duphaston w obu na 100%procent euthyrox pierwsze opakowanie mialam 100%bo zaplacilam ponad 30zl a teraz za dwa opakowania zaplacilam 13zl.
Ja przy córce uzywalam loveli nie bylo zadnych problemów skornych i teraz tez bede tego używac.
U nas np. Duzo pampersów corke uczulało, jedynie nie podrażniały z dady fioletowe one sa troszke grubsze, ponoc z lidla sa super pampersy.
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Agra wlasnie u nas pampers uczulal , ale jak miala rok czasu miala pampersy pants i byly ok ,te z dady pantsy na lato byly dosc grube . Teraz mam blisko lidla wiec bede te probowac. Pewnie na pocztaek kupimy opakowanie z dady i z lidla i zkvavzymy ktore lepsze.
-
welonka wrote:Agra wlasnie u nas pampers uczulal , ale jak miala rok czasu miala pampersy pants i byly ok ,te z dady pantsy na lato byly dosc grube . Teraz mam blisko lidla wiec bede te probowac. Pewnie na pocztaek kupimy opakowanie z dady i z lidla i zkvavzymy ktore lepsze.
Nie pamiętam też, które babydream z Rossmanna były bardzo śmierdzące, jak kupa więc też z nich zrezygnowałam 😅 ja teraz też będę kupować zamiennie dady i lupilu (zależy gdzie mi będzie bliżej). Możliwe, że do szpitala kupię te bambo z Rossmanna ale na długo się nie nadają No robią się jakieś takie farfocle co się wszędzie przyczepiają do dupki i reszty 🤣
Jak coś mam też trochę wielorazowek to może się uda, syn był uczulony na wełnę więc nie udało mi się go długo wielopieluchowac. A inn i pieluchy w końcu mu nie pasowały i błagał o zwykłego pantsa 🙈 -
Ja po wizycie ,wszytsko ok . Wazy 985 g, tylko ten chloptaszek przekrecil sie , caly czas byl juz ulozony główkowa a teraz miednicowo. Lozysko juz drugiego stopnia . Dostalam skierowanie na krzywa mam nadzieje ze uda mi sie zrobic .
Mania30, Arga, Mamitka, Marrud88 lubią tę wiadomość
-
U nas zwykłe Pampersy te niebieskie robiły dramę z tyłka, a te jasnozielone Premium, zwlaszcza Pantsy, sprawdziły się bardzo. Dadę czy Lupilu też przeszliśmy, ale moim zdaniem one są dużo mniej chłonne niż Pampers.
Moja Miśka odpieluchowała się na 2l 2mce, więc tak standardowo.
Welonka, ale juz duzy malec, szok!🙂 Ja w piątek wizytuję, pewnie Polcia przekroczy 1kg 🙂