X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dosc nisko kopie po szyjce /pęcherzu to nie sa przyjemne kopniaczki .

Biore magnez 3razy dziennie a wczroaj wieczorem w samochodzie zlapal mnie okropny skurcz w udzie ,musialam wyjsc z samochodu i rozchodzic noge. Pewnie przez to ze wieksozsc dnia przesiedzialam przy stole potem godzina jazdy w samochodzie.

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek byliśmy na prenatalnych i na echu serduszka, oczywiście wszystko jest super w normie i Maja prawidłowo się rozwija ❤ Pytałam się czy nie za wcześnie na prenatalne to absolutnie nie. Lekarka powiedziała że to co teraz zobaczyła to to samo by widziała za tydzień czy dwa.

Co do kopniaków i ucisku na pecherz to faktycznie teraz już jest cały czas uczucie jakby się chciało sikać🙈 wyjście z domu to masakra tylko myślę czy będzie WC po drodze 😅

Mam do Was pytanie czy któraś z Was ma w morfologii niskie limfocyty? Mam 14 a norma jest od 21. Co prawda jutro idę do.lekarza ale mam stres ponieważ przy chemioterapii 10 lat temu walczyłam z tymi limfocytami i prawie otarłamm się o przeszczep szpiku i zastanawiam się czy to w ciąży normalne czy temat się za mną ciągnie😮‍💨

Usiasia lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niskie limfocytu 14,6 (norma od 20), więc domniemam że w ciąży spadają bo lekarz nic nie mówił.

Mamitka lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Ja mam niskie limfocytu 14,6 (norma od 20), więc domniemam że w ciąży spadają bo lekarz nic nie mówił.
    Dziękuję Ci za odpowiedź 😊 pocieszyłaś mnie bo o niczym innym nie myślę tylko o tych limfocytach😅

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Dziękuję Ci za odpowiedź 😊 pocieszyłaś mnie bo o niczym innym nie myślę tylko o tych limfocytach😅

U mnie też są delikatnie obniżone,mam 12,6 a norma od 16.
    I przy każdej morfologii tak mam

Mamitka lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to teraz miałam leukocyty podwyższone 13 a norma jest do 10

• Vilka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Ja za to teraz miałam leukocyty podwyższone 13 a norma jest do 10

Podwyższone leukocyty to też normalne w ciąży. :) Potwierdzone info od lekarza hematologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 21:09

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dawno się nie odzywałam ale zakręcony czas i stresujący...
    3 Maja zgłosiłam się na SOR ponieważ miałam gorączkę 38, a głównie chodziło o czerwone plamy które zaczęły się pojawiać na jednej z piersi.
    Niestety CRP wariowalo i było wysokie, więc zostawili mnie, dostałam antybiotyk na bakterie i przeciwbólowe. Niestety nie ma jak się wyznać powodu z jakiego powodu się pojawiło zapalenie ale pierś calutka jak od linijki stała się jedną wielką czerwoną twardą bombą. Na szczęście CRP spadło a ja wychodzę do domu po 6 dniach, ciężkich dla mnie bo pierwszy raz na tak długo się rozstałam z córką w domu...
    Dziś wypis i kontynuację do domu jeszcze na parę dni.
    Mam straszne obawy odnośnie leków w ciąży, ale mam nadzieję że wiedzą co mogą.
    Miałyście styczność albo braliście kiedyś antybiotyk AMOTAKS?

• Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znów w badaniu moczu wyszły bakterie, zrobiłam od razu posiew i z posiewu nic nie wyszło i tak mam od początku ciąży . Do tego kryształy szczawianu wapnia , moczany bezpostaciowe 🤯 Zwariować można bo od
    Początku ciąży zrobiłam chyba z 5-6 posiewów i nigdy nic nie wyszło .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś chyba byłam ostatnio dzień w biurze. W środę mam wizytę i już chyba poproszę o zwolnienie bo nie daje rady tyle siedzieć. I tak się już pukają niektórzy w głowę jak mówię że dalej pracuje. Ale mam pracę mocno umysłową i czuję że głupieje i nie ogarniam.

• Mellow Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to głupie, ale na infekcje intymne polecam Wam bardzo zainstalowanie bidetu / bidetki 🤪 W pierwszej ciazy co rusz mi wychodzily jakies bakterie, w drugiej ciazy jak mamy w nowym domu bidetke i myje sie nia po kazdym skorzystaniu z toalety, seksie itd. nie mam nawet pół bakterii. Serio działa 😆

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Salea Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    U mnie tez dosc nisko kopie po szyjce /pęcherzu to nie sa przyjemne kopniaczki .

Biore magnez 3razy dziennie a wczroaj wieczorem w samochodzie zlapal mnie okropny skurcz w udzie ,musialam wyjsc z samochodu i rozchodzic noge. Pewnie przez to ze wieksozsc dnia przesiedzialam przy stole potem godzina jazdy w samochodzie.
    Ja po raz pierwszy dzisiaj w nocy poczułam mocny ucisk na szyjkę, kłujący i bardzo nieprzyjemny, powtórzył sie kilka razy a potem spokój. Trochę się przestraszyłam, ale lekarka przez tel powiedziała że to prawdopodobnie kopniaki dziecka lub rozpychanie się akurat na szyjkę a nie skracająca się szyjka albo skurcze. Nie pojechałam do szpitala, mam nadzieję, że to już sie nie powtórzy. Jeśli takim uczuciem zaczyna się poród, to ja chyba poszukam jednak możliwości cesarki ;-)

Usiasia lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciaza ja bralam w 6miesiecu ten antybiotyk , mogl kanail mlekowy zatakac sie stad moglo dojsc do zapalenia piersi.

Evelka bakterie bardzo czesto wychodza w moczu i nie siwadcza ze masz do leczenia jakies bakterie . Musisz duzo bardzo pic ,na oczysczenie nerek polecam kupic w aptece wode jan i pic 3 szklanki dzienie . Mi ginekolog pozwolil .

Salea ja rodzilam naturlanir nie bylo tal zle , mnie no przeraza wizja cesarki

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ciaza ja bralam w 6miesiecu ten antybiotyk , mogl kanail mlekowy zatakac sie stad moglo dojsc do zapalenia piersi.

Evelka bakterie bardzo czesto wychodza w moczu i nie siwadcza ze masz do leczenia jakies bakterie . Musisz duzo bardzo pic ,na oczysczenie nerek polecam kupic w aptece wode jan i pic 3 szklanki dzienie . Mi ginekolog pozwolil .

Salea ja rodzilam naturlanir nie bylo tal zle , mnie no przeraza wizja cesarki
    Mi przed ciążą też wychodziły , byłam nawet na usg nerek i okazało się , że mam torbiele i zwężenie kanalików miedniczkowych . Lekarz stwierdził , że prawdopodobnie mam tak od urodzenia więc pewnie to też ma wpływ . Dzięki za polecajke . Staram się dużo wody pić ale zawsze można więcej 😎

• welonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evellka93 wrote:
    Mi przed ciążą też wychodziły , byłam nawet na usg nerek i okazało się , że mam torbiele i zwężenie kanalików miedniczkowych . Lekarz stwierdził , że prawdopodobnie mam tak od urodzenia więc pewnie to też ma wpływ . Dzięki za polecajke . Staram się dużo wody pić ale zawsze można więcej 😎

Krysztaly szczawianu wapnia moga prowadzic do kamicy nerkowej. Ja mam od dziecka mialam kolke jako dziecko potem spokój az do porodu po porodzie mialam kolki nawet co pol roku,bol 1000 razy gorszy od porodu a od kiedy robie sibie taka kuracje raz w miesiącu to mam spokoj.

age.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na początku bakterie w moczu. Piłam sok z żurawiny (zalecenie od lekarza). Spałam całą butelkę i minęło jak ręką odjął. Dp tego teraz za każdym razem przed pobieraniem moczu do pojemnika biorę prysznic, jednak podmywając się można gdzieś zrobić to niedokładnie.

U mnie minęły te niskie kopniaki, teraz czuję z kolei bardzo wysoko ruchy, na wysokości żeber. Dobrze wiedzieć że też macie podobne uczucie z tym kopaniem na dole. Sama myślałam, że to skracającą się szyjka.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wiem dlaczego czasem te kopniaki są tak nisko. Byłam wczoraj na wizycie i naszlismy mojego dzidziorka co wyprawiał był ułożony miednicowo, praktycznie swoje nogi zakładał sobie na głowę śmiesznie to wyglądało. Buzi przez to nie dał sobie obejrzeć ale u stóp każdy paluszek wyraźnie było widać.

Maura lubi tę wiadomość

• Marrud88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei już mam odpowiedź na dziwne ruchy dziecka po jednej stronie:) jest ułożony poprzecznie i myślałam, że tak gdzie największe uderzenia są nogi, a to właśnie głową. A nogi są okolicy blizny. Po mnie na wizytę wchodziła Dziewczyna z brzuchem mniejszym ode mnie i była w 38 tc :😀
    Odnośnie badania moczu to polecam jeśli nie ma leukocytow a są bakterie oddać próbkę do innego laba. Może za długo przytrzymują. Ja Mocz robię w labie przyszpitalnym i wynik jest po 20 minutach. Dodatkowo z Waszego polecenia piję sok żurawinowy, znalazłam na allegro w takich małych szklanych butelkach "Rześka Żurawina".

Maura lubi tę wiadomość

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak u was, raz kopniaczki na dole, raz wyżej. Już nie nadążam bo są wszędzie. I ciekawa jestem czy to rączki czy nóżki :)
    No i już wiem co to znaczy kopniak w pęcherz... Za chwilę start trzeciego trymestru... Jejku jak to zleciało!

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kompani trochę delikatjiejsze, ale zdecydowanie wyżej je czuje. Na ostatniej wizycie mały był w ułożenie główkowym, ale na tym etapie to się może jeszcze zmieniać.

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ