Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tez dosc nisko kopie po szyjce /pęcherzu to nie sa przyjemne kopniaczki .
Biore magnez 3razy dziennie a wczroaj wieczorem w samochodzie zlapal mnie okropny skurcz w udzie ,musialam wyjsc z samochodu i rozchodzic noge. Pewnie przez to ze wieksozsc dnia przesiedzialam przy stole potem godzina jazdy w samochodzie. -
W piątek byliśmy na prenatalnych i na echu serduszka, oczywiście wszystko jest super w normie i Maja prawidłowo się rozwija ❤ Pytałam się czy nie za wcześnie na prenatalne to absolutnie nie. Lekarka powiedziała że to co teraz zobaczyła to to samo by widziała za tydzień czy dwa.
Co do kopniaków i ucisku na pecherz to faktycznie teraz już jest cały czas uczucie jakby się chciało sikać🙈 wyjście z domu to masakra tylko myślę czy będzie WC po drodze 😅
Mam do Was pytanie czy któraś z Was ma w morfologii niskie limfocyty? Mam 14 a norma jest od 21. Co prawda jutro idę do.lekarza ale mam stres ponieważ przy chemioterapii 10 lat temu walczyłam z tymi limfocytami i prawie otarłamm się o przeszczep szpiku i zastanawiam się czy to w ciąży normalne czy temat się za mną ciągnie😮💨Usiasia lubi tę wiadomość
-
Ja mam niskie limfocytu 14,6 (norma od 20), więc domniemam że w ciąży spadają bo lekarz nic nie mówił.
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Mamitka wrote:Dziękuję Ci za odpowiedź 😊 pocieszyłaś mnie bo o niczym innym nie myślę tylko o tych limfocytach😅
U mnie też są delikatnie obniżone,mam 12,6 a norma od 16.
I przy każdej morfologii tak mamMamitka lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Mania30 wrote:Ja za to teraz miałam leukocyty podwyższone 13 a norma jest do 10
Podwyższone leukocyty to też normalne w ciąży. Potwierdzone info od lekarza hematologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 21:09
-
nick nieaktualnyCześć, dawno się nie odzywałam ale zakręcony czas i stresujący...
3 Maja zgłosiłam się na SOR ponieważ miałam gorączkę 38, a głównie chodziło o czerwone plamy które zaczęły się pojawiać na jednej z piersi.
Niestety CRP wariowalo i było wysokie, więc zostawili mnie, dostałam antybiotyk na bakterie i przeciwbólowe. Niestety nie ma jak się wyznać powodu z jakiego powodu się pojawiło zapalenie ale pierś calutka jak od linijki stała się jedną wielką czerwoną twardą bombą. Na szczęście CRP spadło a ja wychodzę do domu po 6 dniach, ciężkich dla mnie bo pierwszy raz na tak długo się rozstałam z córką w domu...
Dziś wypis i kontynuację do domu jeszcze na parę dni.
Mam straszne obawy odnośnie leków w ciąży, ale mam nadzieję że wiedzą co mogą.
Miałyście styczność albo braliście kiedyś antybiotyk AMOTAKS? -
Mi znów w badaniu moczu wyszły bakterie, zrobiłam od razu posiew i z posiewu nic nie wyszło i tak mam od początku ciąży . Do tego kryształy szczawianu wapnia , moczany bezpostaciowe 🤯 Zwariować można bo od
Początku ciąży zrobiłam chyba z 5-6 posiewów i nigdy nic nie wyszło . -
nick nieaktualnyJa dziś chyba byłam ostatnio dzień w biurze. W środę mam wizytę i już chyba poproszę o zwolnienie bo nie daje rady tyle siedzieć. I tak się już pukają niektórzy w głowę jak mówię że dalej pracuje. Ale mam pracę mocno umysłową i czuję że głupieje i nie ogarniam.
-
Może to głupie, ale na infekcje intymne polecam Wam bardzo zainstalowanie bidetu / bidetki 🤪 W pierwszej ciazy co rusz mi wychodzily jakies bakterie, w drugiej ciazy jak mamy w nowym domu bidetke i myje sie nia po kazdym skorzystaniu z toalety, seksie itd. nie mam nawet pół bakterii. Serio działa 😆
-
welonka wrote:U mnie tez dosc nisko kopie po szyjce /pęcherzu to nie sa przyjemne kopniaczki .
Biore magnez 3razy dziennie a wczroaj wieczorem w samochodzie zlapal mnie okropny skurcz w udzie ,musialam wyjsc z samochodu i rozchodzic noge. Pewnie przez to ze wieksozsc dnia przesiedzialam przy stole potem godzina jazdy w samochodzie.Usiasia lubi tę wiadomość
-
Ciaza ja bralam w 6miesiecu ten antybiotyk , mogl kanail mlekowy zatakac sie stad moglo dojsc do zapalenia piersi.
Evelka bakterie bardzo czesto wychodza w moczu i nie siwadcza ze masz do leczenia jakies bakterie . Musisz duzo bardzo pic ,na oczysczenie nerek polecam kupic w aptece wode jan i pic 3 szklanki dzienie . Mi ginekolog pozwolil .
Salea ja rodzilam naturlanir nie bylo tal zle , mnie no przeraza wizja cesarki
-
welonka wrote:Ciaza ja bralam w 6miesiecu ten antybiotyk , mogl kanail mlekowy zatakac sie stad moglo dojsc do zapalenia piersi.
Evelka bakterie bardzo czesto wychodza w moczu i nie siwadcza ze masz do leczenia jakies bakterie . Musisz duzo bardzo pic ,na oczysczenie nerek polecam kupic w aptece wode jan i pic 3 szklanki dzienie . Mi ginekolog pozwolil .
Salea ja rodzilam naturlanir nie bylo tal zle , mnie no przeraza wizja cesarki -
Evellka93 wrote:Mi przed ciążą też wychodziły , byłam nawet na usg nerek i okazało się , że mam torbiele i zwężenie kanalików miedniczkowych . Lekarz stwierdził , że prawdopodobnie mam tak od urodzenia więc pewnie to też ma wpływ . Dzięki za polecajke . Staram się dużo wody pić ale zawsze można więcej 😎
Krysztaly szczawianu wapnia moga prowadzic do kamicy nerkowej. Ja mam od dziecka mialam kolke jako dziecko potem spokój az do porodu po porodzie mialam kolki nawet co pol roku,bol 1000 razy gorszy od porodu a od kiedy robie sibie taka kuracje raz w miesiącu to mam spokoj.
-
Ja miałam na początku bakterie w moczu. Piłam sok z żurawiny (zalecenie od lekarza). Spałam całą butelkę i minęło jak ręką odjął. Dp tego teraz za każdym razem przed pobieraniem moczu do pojemnika biorę prysznic, jednak podmywając się można gdzieś zrobić to niedokładnie.
U mnie minęły te niskie kopniaki, teraz czuję z kolei bardzo wysoko ruchy, na wysokości żeber. Dobrze wiedzieć że też macie podobne uczucie z tym kopaniem na dole. Sama myślałam, że to skracającą się szyjka. -
Ja już wiem dlaczego czasem te kopniaki są tak nisko. Byłam wczoraj na wizycie i naszlismy mojego dzidziorka co wyprawiał był ułożony miednicowo, praktycznie swoje nogi zakładał sobie na głowę śmiesznie to wyglądało. Buzi przez to nie dał sobie obejrzeć ale u stóp każdy paluszek wyraźnie było widać.
Maura lubi tę wiadomość
-
A ja z kolei już mam odpowiedź na dziwne ruchy dziecka po jednej stronie:) jest ułożony poprzecznie i myślałam, że tak gdzie największe uderzenia są nogi, a to właśnie głową. A nogi są okolicy blizny. Po mnie na wizytę wchodziła Dziewczyna z brzuchem mniejszym ode mnie i była w 38 tc :😀
Odnośnie badania moczu to polecam jeśli nie ma leukocytow a są bakterie oddać próbkę do innego laba. Może za długo przytrzymują. Ja Mocz robię w labie przyszpitalnym i wynik jest po 20 minutach. Dodatkowo z Waszego polecenia piję sok żurawinowy, znalazłam na allegro w takich małych szklanych butelkach "Rześka Żurawina".Maura lubi tę wiadomość
-
U mnie tak jak u was, raz kopniaczki na dole, raz wyżej. Już nie nadążam bo są wszędzie. I ciekawa jestem czy to rączki czy nóżki
No i już wiem co to znaczy kopniak w pęcherz... Za chwilę start trzeciego trymestru... Jejku jak to zleciało!