X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Muszę się z Wami podzielić moim szczęściem. Miałam dziś kontrolne usg piersi, jest 100% odpowiedzi na leczenie, po 4 dawkach chemii czerwonej guza nie ma! 🙂🙂🙂

Evellka93, Agak, Maura, Mimi__, Edyta1, Arga, Mamitka, Mellow, welonka, adukow, Vilka, Mania30, eweljina, Chantell88, Arjada, Anulka87, Ciąża2023, Farfalla, Megi93, zasada, Usiasia lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka ja biorę clexane już jakieś 150 sztuk zrobiłam i wszystkie w brzuch ale nie tylko 5 cm od pępka tylko po całości aż do boczków . Na bokach najmniejsze ślady . Jak dobrze wejdzie zastrzyk to jest mała kropeczka czerwona a jak trafie w jakieś naczynie albo zrost to potrafi się zrobić nawet duży siniak . W uda słyszałam, że bardziej boli . W ręce , że boli i siniaki .

Mamitka lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Cześć :)
    U mnie dziś piękna pogoda. Od rana siedzę i szukam różnych pierdół w internecie dla małej. Już niewiele mi brakuje ale najgorsze te pierdółki.

Pytanie do dziewczyn które biorą CLEXANE bo właśnie dostałam, gdzie ją wstrzykujecie? W brzuch, udo czy ramię? Bo mam dylemat a na brzuchu widzę że zostają ślady po zastrzykach.

Co do wagi to mój gin ostatnio się zaśmiał czy mam jeszcze dziecko w brzuchu 🤣 bo mam -2,5kg i po mnie nic nie widać. Mowie mu ze dobrze się kamufluje🤣
    Maja waży 1.30kg jest obrócona pośladkowo, szynkę mam bardzo długą i zamkniętą 5cm. Już któryś lekarz mówi że ma długie nogi. Ciekawe czy faktycznie tak będzie, mój mąż ma bardzo długie oby miała po nim😅
    Ja wbijam w brzuch ale już wyżej nad pępkiem, ślady raz są raz nie. Ja robię tak, że szukam miejsca gdzie nie boli mnie jak przyłożę igłę i tam wbijam i bardzo powoli wstrzymuję razem z tym powietrzem i wolno wyciągam i przykładam wacik. Takie duże siniski zrobiły mi się raptem trzy razy a tak to takie małe ślady. W ufo nie mogę się odważyć a sama w ramię nie zrobię.

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Hej dziewczyny.
    Muszę się z Wami podzielić moim szczęściem. Miałam dziś kontrolne usg piersi, jest 100% odpowiedzi na leczenie, po 4 dawkach chemii czerwonej guza nie ma! 🙂🙂🙂
    Aaaaa jakie szczęście 🥰 Strasznie się z Tobą cieszę!!! Teraz masz już naprawdę z górki, najgorsze za Tobą 💕

ada.d, Vilka lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d cudowna wiadomość! ❤️ Wspaniałe. Bardzo się cieszę, duzo zdrówka dla was!

Maura płyny do jamy ustnej bez alkoholu są ok. Ja używam meridol właśnie odkąd miałam zapalenie dziąsła i języka.

Maura, ada.d lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.d. cudowne wieści!!!
    Ja robię sobie zastrzyki w brzuch, coraz ciężej znaleźć miejsce. Na pewno rób dalej od pępka, mniej boli.
    Ja przytyłam 8 kg, ale czuję że brzuch jest ogromny, mam wrażenie że taki miałam na porodówce:D
    Zamowlismy dziś dostawkę do łóżka. Ale kącik w sypialni jeszcze w planach na czerwiec. Doszło do mnie że jak mały na razie nie przybiera tak jak Jego siostra, to pewnie będzie mniejszy. Muszę poszukać ubranek w rozmiarze 56cm.
    Dziewczyny po cc, jak się nastawiacie na drugi poród?

ada.d, Mamitka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada super wieści 😚

U mnie 9kg na plus,brzuch nie jest jakiś duzy ale wszyscy mi mówią że w końcu widać że jestem w ciąży 😁
    Poki co ide z wagą mniejwiecej podobnie jak w pierwszej ciazy a tam przytyłam 14kg.

Marud-ja pierwszy poród mialam cc.. teraz nie wiem jak będzie z względów medycznych,w pon mam konsultacje z kardiologiem.. poki co do tego czasu nie nastawiam się na nic.

ada.d lubi tę wiadomość

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.d. super wiadomość 😁😁 najgorsze za tobą. A dziewczyny które miały cc jak dawałyście radę po? Ja się mega boje cesarki. Komplikacji, bólu, sama nie wiem ale z najbliższych znajomych czy rodziny nie słyszałam dobrych doświadczeń. Same jakieś historie typu zespół popunkcyjny itp. Poprzednie rodziłam naturalnie ale wiadomo zawsze może być różnie wiec nie traktuje tego jako pewnik

ada.d lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada wrote:
    Ada.d. super wiadomość 😁😁 najgorsze za tobą. A dziewczyny które miały cc jak dawałyście radę po? Ja się mega boje cesarki. Komplikacji, bólu, sama nie wiem ale z najbliższych znajomych czy rodziny nie słyszałam dobrych doświadczeń. Same jakieś historie typu zespół popunkcyjny itp. Poprzednie rodziłam naturalnie ale wiadomo zawsze może być różnie wiec nie traktuje tego jako pewnik
    Ja nic nie miałam po cc. Po pierwszej dłużej mnie ciągnęło ale ze wszystkim dawałam sobie radę tak, że już po 16 miesiącach byłam w kolejnej ciąży (niestety poronienie) a po 18 już z synem i też nic mi nie było. Teraz też blizna nie boli, nie ciągnie nic. Po drugim cc czułam się super. Wiadomo trochę tam boli po samym cc ale serio nie było to jakieś mega straszne. Teraz pójdę do fizjo na mobilizacje blizny bo jedyne co mi dolega to gorsze czucie obok blizny ale to się zdarza mi jest do wypracowania (może teraz dam radę chodzić). Ogólnie drugie cc było lepsze bi mnie lepiej zszyli i w domu praktycznie czułam się tak jakbym nie miała operacji. Po pierwszym ciężko mi się było podnieść z toalety.

Arjada lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Ada.d. cudowne wieści!!!
    Ja robię sobie zastrzyki w brzuch, coraz ciężej znaleźć miejsce. Na pewno rób dalej od pępka, mniej boli.
    Ja przytyłam 8 kg, ale czuję że brzuch jest ogromny, mam wrażenie że taki miałam na porodówce:D
    Zamowlismy dziś dostawkę do łóżka. Ale kącik w sypialni jeszcze w planach na czerwiec. Doszło do mnie że jak mały na razie nie przybiera tak jak Jego siostra, to pewnie będzie mniejszy. Muszę poszukać ubranek w rozmiarze 56cm.
    Dziewczyny po cc, jak się nastawiacie na drugi poród?
    A ile teraz już waży? Sama się zastanawiam od jakich zacząć ale mam 56 i 62

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Farfalla Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dobre wspomnienia po cc. Szybko doszłam do siebie, nigdy nie odczuwałam jakiegoś dyskomfortu z powodu blizny, mam czucie w tym miejscu, a sama blizna jest tak cieniutka i delikatna, że ledwo ją widać. Wiadomo, że pierwsze dni po cięciu do najłatwiejszych nie należały, a już najgorzej jak trzeba było kichnąć albo zakasłać (o Panie, istny koszmar), ale po tygodniu już niemal nie odczuwałam żadnych przykrych dolegliwości. Kilka razy była też u mnie fizjoterapeutka i „pracowała” z blizną. Kiedy tylko rana się zagoiła zaczęłam stosować plastry Sutricon i one chyba też zrobiły robotę, bo naprawdę mam bardzo ładną bliznę.

Ja szykuję się na kolejne cięcie. Mam dwa wskazania medyczne. Bardzo się boję drugiej cesarki, ale poród sn też mnie mega przeraża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 19:29

Arjada lubi tę wiadomość

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, jesteś fighterem, mam nadzieję, że godnie dziś świętujesz 😊 Musisz mieć jeszcze tę białą chemie w tej sytuacji w aż tylu dawkach?

Ja cesarke wspominam bardzo dobrze, o 20 mnie cięli, o 2 w nocy juz chodzilam, jeszcze poprosilam, zeby od razu mi dziecko dali na salę, wiec nie mialam wyjscia i musialam wstawac i sie Mycha zajmowac. Zagoilo sie spoko, z blizna problemw brak.

Ja clexane robie wylacznie w boczki nad biodrami, w brzuch nie. Nie mam juz praktycznie wcale siniakow, ogarnelam metode wklucia, przy ktorej udaje sie je zminimalizowac.

ada.d, Arjada lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ada, jesteś fighterem, mam nadzieję, że godnie dziś świętujesz 😊 Musisz mieć jeszcze tę białą chemie w tej sytuacji w aż tylu dawkach?

Ja cesarke wspominam bardzo dobrze, o 20 mnie cięli, o 2 w nocy juz chodzilam, jeszcze poprosilam, zeby od razu mi dziecko dali na salę, wiec nie mialam wyjscia i musialam wstawac i sie Mycha zajmowac. Zagoilo sie spoko, z blizna problemw brak.

Ja clexane robie wylacznie w boczki nad biodrami, w brzuch nie. Nie mam juz praktycznie wcale siniakow, ogarnelam metode wklucia, przy ktorej udaje sie je zminimalizowac.

Tak, leczenie zostaje bez zmian. Tu się nic nie zmienia, ale najważniejsze jest działa 🙂

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    A ile teraz już waży? Sama się zastanawiam od jakich zacząć ale mam 56 i 62
    27+1 ważył 940 g, a jak porównywałam to Córka ważyła w 29 1500 g. No i urodziła się 4010g. Doktor mówi, że tu raczej powtórki nie będzie.

Ja miałam cc z powodu braku postępu więc naprawdę byłam wykończona, znieczulenie podawali mi pomiędzy l skurczami. Sam czas po operacji nie był zły. O 20:05 cięcie potem skin to skin mała przerwa a o 06.00 Dziecko już wjechało na stałe :D
    Od strony pulmonologicznej nie mam przeciwskazań do SN, pomimo częściowego braku płuca jestem wydolna oddechowo. Doktor kazał mi przemyśleć jak chce rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 22:43

preg.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2023, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Hej dziewczyny.

Ada cudowne wiadomości! Cieszę się bardzo i ciągle nie puszczam kciuków. Teraz już będzie tylko dobrze.✊🏻✊🏻😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 23:18

ada.d lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjada wrote:

Mam tak samo okropnie boje sie cesarki,jak ostatnio lekarz powiedzial mi ze mlody jest ulozony miednicowo to zaczelam panikować bo jesli sie nie obróci to cesarka . Rodzilam naturalnie i teraz tez tak chcilabym .

Arjada lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2023, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odwrotnie, miałam CC i teraz też bym chciała. Wcześniej córka 4780, teraz zapowiada się mniejszy i już mnie tak nie zapewniają o cc 😅

Marrud88 lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już siedzę po wypiciu glukozy i czekam na pobranie. Mam nadzieję, że będę w stanie po tym prowadzić 😅
    Córka jest u babci bo ją głowa boli od wczoraj a mnie dzisiaj. Syn się trzyma ale już kombinował jak nie iść do przedszkola 😅

age.png
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rodziłam nigdy ale chyba chciałabym SN. Ostatnio też zaczęłam o tym myśleć coraz częściej i mnie to przeraża.
    Nie wiem czy to od tego zależy ale mój synek w poniedziałek na wizycie mial już 998g a to był dopiero 25w6t więc co to już oznacza że może być duży?

• Arga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chciałam rodzic naturalnie a lekarz dwa tygodnie przed zdecydował, że cięcie. Popłakałam się wtedy ale w sumie wydaje mi się, że nie było tak źle. Dzieciaki są a ja mam pamiątkę na całe życie

age.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ