X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce demonizować cesarki bo rozumiem że jest np konieczna albo ktoś się właśnie czuje bezpieczniej w takich warunkach z góry ustalonych. Ja się po prostu boje różnych zabiegów, operacji itp chociaż byłam poddawana narkozie i nic złego się nie działo. Mimo to jest gdzieś we mnie ogromny strach chyba przed samym bólem i tym że mogłabym nie być samodzielna przez jakiś czas i zależna od kogoś.

• Mellow Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zniosłam psychicznie bardzo źle kwestię, że nie urodzilam naturalnie😬

Jestem typem mocno zadaniowym, ambitnym, byłam przekonana, że jak chcę urodzic SN i dziecko jest dobrze ustawione, to urodzę i nie ma innej opcji. Życie mnie zaskoczyło. Brak postępu porodu rozpatrywałam jako swoją winę, długo nie mogłam tego przepracować. Przez CC czułam się też gorszą mamą. Dopiero teraz po latach jestem już z tym OK, ale łatwo nie było

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czułam dokładnie to samo Mellow, po latach wiem że to niemądre...ale najgorzej właśnie mieć ten ułożony plan i jak się nie powiedzie szukać winy w sobie. Jednak lata doświadczenia życiowego pomagają teraz.

preg.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, Stasiu waży 1061g
    Lekarz mówi, że ze względu na chemię i moje wcześniejsze poronienia raczej będzie malutki, ale na tę chwilę wszytsko u niego dobrze 🙂
    Cały czas ułożony jest główkowa. Jutro zaczynamy 3 trymestr 🥰

A o porodzie będziemy z lekarzem rozmawiać w okolicach 32tc, chciałabym rodzić SN, ale na nic się nastawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 12:33

Marrud88, Arga, welonka, Vilka, zasada lubią tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Edyta1 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Robiłam dzisiaj krzywą cukrową. Moje wyniki to 94,2 na czczo. Po godzinie 138,5 a po dwóch godzinach 119,1. Ten pierwszy wynik jest za wysoki. Czy to oznacza, że mam cukrzycę?

preg.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Lekarz mówi, że ze względu na chemię i moje wcześniejsze poronienia raczej będzie malutki, ale na tę chwilę wszytsko u niego dobrze 🙂

A o porodzie będziemy z lekarzem rozmawiać w okolicach 32tc, chciałabym rodzić SN, ale na nic się nastawiam
    Chyba Stasiu nie jest aż taki Malutki:)

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta1 wrote:
    Cześć dziewczyny. Robiłam dzisiaj krzywą cukrową. Moje wyniki to 94,2 na czczo. Po godzinie 138,5 a po dwóch godzinach 119,1. Ten pierwszy wynik jest za wysoki. Czy to oznacza, że mam cukrzycę?
    Według norm w ciąży to cukrzyca. Ale może sama dieta wystarczy bo inne wyniki nie są złe.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pordoem to tak jak z karmieniem piersią, czesto kobiety obwiniają sie jelsi nie urodza naturalnie albo nie moga karmic pierisia,pamietam jak ze zmeczenia w szpitalu dalam dziecku butelke czulam sie okropnie . Wiadomo jesli jest koniecznosc cesarki z medycznych przyczyn czy nie ma postępu w porodzie to nie ma co obwiniać sie ,niestety nie da sie wszystkiego zaplanowac. Ja chcialabym urodzic naturalnie kolejny raz porod byl szybki i az tak zle nie bylo,co nie znaczy ze drugi bedzie taki sam . Ja boje sie cesrki bo wiem ze dlugo bym ja odczuwała ,ja po laparoskopii dlugo dochodzilam do siebie.

Ada mi tez sie wydaje ze Stas ma dobra wage do swojego tygodnia;)

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta1 wrote:
    Ja miałam wyższe cukry jutro jadę na wizytę rano dam znać co moj lekarz powie . Z tym, że ja przed ciąża miałam IO i przyjmuje metformine .

• Vilka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś małe zakupki: smoczki, pieluchy tetrowe, pieluchę bambusowa, butelkę, wkładki laktacyjne.
    A czy te wkładki laktacyjne to must have?

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:

Ja właśnie idę spacerem na wizytę :) cieplutko, czas na L4. Stasiu bobo w sam raz! Ciekawe ile Diana waży, zaraz się dowiemy :)

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj po wizycie, bobo waży 1290g, póki co ma być z tych większych dzidziutkow, zobaczymy, czy tak zostanie. :)

Na poprzedniej wizycie był obrócony główką w dół, a dziś z kolei główka u góry 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 15:39

Arga lubi tę wiadomość

E
    age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Zrobiłam dziś małe zakupki: smoczki, pieluchy tetrowe, pieluchę bambusowa, butelkę, wkładki laktacyjne.
    A czy te wkładki laktacyjne to must have?

Zdecydowanie tak, ja musialam uzywac prawie 2 lata, nawet jak wrocilam do pracy i cycki byly przepelnione albo pomyślałam intensywniej o dziecku to mleko leciało 😆😅 Bardzo polecam wkładki z Lovi, są cieniutkie, a bardzo chłonne, odradzam te tańsze grubasy z Rosmanna

Vilka lubi tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkładki używałam po pierwszym porodzie a po drugim nie były mi potrzebne więc nie wiem jak będzie teraz 🙈 ale lepiej mieć niż nie mieć bo mleko wypływa kiedy się tego nawet nie spodziewamy 😅

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wkladki sa super ,chociaz ja w pierwszym miesiacu jak bylam w domu to przy nawale zamiast wkladek używałam pieluchy.

Arga lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krzywej
    Na czczo 86
    Po godzinie 108
    Po dwóch 112

Widzę, że w normach tylko dziwi mnie że ostatni jest większy niż drugi ale mam nadzieję, że to nic takiego 🤔 jutro wizyta więc się dowiem

A hemoglobina 12,2 a hemakrotyt 35,5% więc spada.

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam po 2h ciut wyższy ale lekarz mówił że jest ok. A wynika to z tego, że organizm na początku wyrzucił sporo insuliny która zjadła glukozę, a potem insulina spada, a glukoza może ciut podskoczyć. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 18:09

Arga lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta
    17.02 połówkowe
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ułożona główkowo, ale jeszcze to się może zmieniać. Waga 1179g :) Wprowadził mi do suplementacji SZELAZO SR, bo hemoglobina i hematokryt gorsze. Szyjka podobno długa. Przed lekarzem mam zawsze wizytę u położnej - dostałyśmy pierwszy wydruk z KTG :) zadowolone z wizyty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 19:53

Arga, Vilka, ada.d lubią tę wiadomość

age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj kupiliśmy fotelik do auta a wczoraj dostałam od znajomej całe pudło ciuszków po jej córeczce. Zaczęliśmy też zakupy takiech pierdół jak jakieś waciki, husteczki itp. Mówimy z mężem że dopiero teraz zaczyna do nas docierać że za 2 miesiące Majeczka będzie z nami 😍 To nasze pierwsze dziecko pewnie przy 2 aż tak się nie przeżywa 😅 chyba że się mylę 😁

Vilka, Arga, adukow, ada.d lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Arga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    My dzisiaj kupiliśmy fotelik do auta a wczoraj dostałam od znajomej całe pudło ciuszków po jej córeczce. Zaczęliśmy też zakupy takiech pierdół jak jakieś waciki, husteczki itp. Mówimy z mężem że dopiero teraz zaczyna do nas docierać że za 2 miesiące Majeczka będzie z nami 😍 To nasze pierwsze dziecko pewnie przy 2 aż tak się nie przeżywa 😅 chyba że się mylę 😁
    Drugie dziecko miało wszystko jakoś z rozbiegu pokarm pierwszym i w sumie dostawkę robiliśmy tydzień przed cc a i tak sądzę, że nic nie miałam ogarniętego 😅 teraz to nie wiem co robić i co przygotować ofertę mi się nawet nie chce 🤣🙈 ale pewnie będę w panice wsztstko robić dwa tygodnie przed terminem i jeszcze instrukcje zostawię jak pójdę do szpitala 🤣

Mamitka lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ