Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie chce demonizować cesarki bo rozumiem że jest np konieczna albo ktoś się właśnie czuje bezpieczniej w takich warunkach z góry ustalonych. Ja się po prostu boje różnych zabiegów, operacji itp chociaż byłam poddawana narkozie i nic złego się nie działo. Mimo to jest gdzieś we mnie ogromny strach chyba przed samym bólem i tym że mogłabym nie być samodzielna przez jakiś czas i zależna od kogoś.
-
Ja zniosłam psychicznie bardzo źle kwestię, że nie urodzilam naturalnie😬
Jestem typem mocno zadaniowym, ambitnym, byłam przekonana, że jak chcę urodzic SN i dziecko jest dobrze ustawione, to urodzę i nie ma innej opcji. Życie mnie zaskoczyło. Brak postępu porodu rozpatrywałam jako swoją winę, długo nie mogłam tego przepracować. Przez CC czułam się też gorszą mamą. Dopiero teraz po latach jestem już z tym OK, ale łatwo nie było -
My po wizycie, Stasiu waży 1061g
Lekarz mówi, że ze względu na chemię i moje wcześniejsze poronienia raczej będzie malutki, ale na tę chwilę wszytsko u niego dobrze 🙂
Cały czas ułożony jest główkowa. Jutro zaczynamy 3 trymestr 🥰
A o porodzie będziemy z lekarzem rozmawiać w okolicach 32tc, chciałabym rodzić SN, ale na nic się nastawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 12:33
Marrud88, Arga, welonka, Vilka, zasada lubią tę wiadomość
-
ada.d wrote:My po wizycie, Stasiu waży 1061g
Lekarz mówi, że ze względu na chemię i moje wcześniejsze poronienia raczej będzie malutki, ale na tę chwilę wszytsko u niego dobrze 🙂
A o porodzie będziemy z lekarzem rozmawiać w okolicach 32tc, chciałabym rodzić SN, ale na nic się nastawiam -
Edyta1 wrote:Cześć dziewczyny. Robiłam dzisiaj krzywą cukrową. Moje wyniki to 94,2 na czczo. Po godzinie 138,5 a po dwóch godzinach 119,1. Ten pierwszy wynik jest za wysoki. Czy to oznacza, że mam cukrzycę?
-
Z pordoem to tak jak z karmieniem piersią, czesto kobiety obwiniają sie jelsi nie urodza naturalnie albo nie moga karmic pierisia,pamietam jak ze zmeczenia w szpitalu dalam dziecku butelke czulam sie okropnie . Wiadomo jesli jest koniecznosc cesarki z medycznych przyczyn czy nie ma postępu w porodzie to nie ma co obwiniać sie ,niestety nie da sie wszystkiego zaplanowac. Ja chcialabym urodzic naturalnie kolejny raz porod byl szybki i az tak zle nie bylo,co nie znaczy ze drugi bedzie taki sam . Ja boje sie cesrki bo wiem ze dlugo bym ja odczuwała ,ja po laparoskopii dlugo dochodzilam do siebie.
Ada mi tez sie wydaje ze Stas ma dobra wage do swojego tygodnia;)
Marrud88 lubi tę wiadomość
-
Edyta1 wrote:Cześć dziewczyny. Robiłam dzisiaj krzywą cukrową. Moje wyniki to 94,2 na czczo. Po godzinie 138,5 a po dwóch godzinach 119,1. Ten pierwszy wynik jest za wysoki. Czy to oznacza, że mam cukrzycę?
-
Zrobiłam dziś małe zakupki: smoczki, pieluchy tetrowe, pieluchę bambusowa, butelkę, wkładki laktacyjne.
A czy te wkładki laktacyjne to must have? -
ada.d wrote:My po wizycie, Stasiu waży 1061g
A o porodzie będziemy z lekarzem rozmawiać w okolicach 32tc, chciałabym rodzić SN, ale na nic się nastawiam
Ja właśnie idę spacerem na wizytę cieplutko, czas na L4. Stasiu bobo w sam raz! Ciekawe ile Diana waży, zaraz się dowiemyMarrud88 lubi tę wiadomość
-
My też dzisiaj po wizycie, bobo waży 1290g, póki co ma być z tych większych dzidziutkow, zobaczymy, czy tak zostanie.
Na poprzedniej wizycie był obrócony główką w dół, a dziś z kolei główka u góry 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 15:39
Arga lubi tę wiadomość
-
Vilka wrote:Zrobiłam dziś małe zakupki: smoczki, pieluchy tetrowe, pieluchę bambusowa, butelkę, wkładki laktacyjne.
A czy te wkładki laktacyjne to must have?
Zdecydowanie tak, ja musialam uzywac prawie 2 lata, nawet jak wrocilam do pracy i cycki byly przepelnione albo pomyślałam intensywniej o dziecku to mleko leciało 😆😅 Bardzo polecam wkładki z Lovi, są cieniutkie, a bardzo chłonne, odradzam te tańsze grubasy z RosmannaVilka lubi tę wiadomość
-
Ja też miałam po 2h ciut wyższy ale lekarz mówił że jest ok. A wynika to z tego, że organizm na początku wyrzucił sporo insuliny która zjadła glukozę, a potem insulina spada, a glukoza może ciut podskoczyć. 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 18:09
Arga lubi tę wiadomość
-
Mała ułożona główkowo, ale jeszcze to się może zmieniać. Waga 1179g Wprowadził mi do suplementacji SZELAZO SR, bo hemoglobina i hematokryt gorsze. Szyjka podobno długa. Przed lekarzem mam zawsze wizytę u położnej - dostałyśmy pierwszy wydruk z KTG zadowolone z wizyty!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 19:53
Arga, Vilka, ada.d lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj kupiliśmy fotelik do auta a wczoraj dostałam od znajomej całe pudło ciuszków po jej córeczce. Zaczęliśmy też zakupy takiech pierdół jak jakieś waciki, husteczki itp. Mówimy z mężem że dopiero teraz zaczyna do nas docierać że za 2 miesiące Majeczka będzie z nami 😍 To nasze pierwsze dziecko pewnie przy 2 aż tak się nie przeżywa 😅 chyba że się mylę 😁
Vilka, Arga, adukow, ada.d lubią tę wiadomość
-
Mamitka wrote:My dzisiaj kupiliśmy fotelik do auta a wczoraj dostałam od znajomej całe pudło ciuszków po jej córeczce. Zaczęliśmy też zakupy takiech pierdół jak jakieś waciki, husteczki itp. Mówimy z mężem że dopiero teraz zaczyna do nas docierać że za 2 miesiące Majeczka będzie z nami 😍 To nasze pierwsze dziecko pewnie przy 2 aż tak się nie przeżywa 😅 chyba że się mylę 😁
Mamitka lubi tę wiadomość