Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Arga wrote:W końcu kupiłam gondolę. Niedługo będę mieć łóżko dla starszaków i trzeba zorganizować miejsce dla małej. Może zdążę do porodu 🙈
Już coraz mniej mam siły i padam już przed dziećmi. W czerwcu jedziemy nad jezioro i chyba partner wróci już na cc. Boję się tego ostatniego, samotnego miesiąca
-
Marrud88 wrote:Hej, ja też już jestem po wizycie. Malutki waży 1500 g, więc dr mówi że nie dogoni Siostry wagowo, dla mnie dobra wiadomość bo dalej nie wiem jaki poród wybrać...
W domu dalej mam kupę roboty, pisałam Wam kiedyś że moja Córka złamała nogę. Po 7 tygodniach gipsu, zero zrostu. Gips ściągnęli i noga ma zacząć się regenerować...i ma stawać na tą złamaną nogę...
Ile bierzecie koszul do szpitala? Dżizas jak ja nie lubię tego outfitu....
Ja biorę chyba 3 sztuki,w razie czego maz mi dowiezie.Musze się jeszcze zorientować czy szpital jakiś nie daje.
Co do kolarek do polecam te z strony Lidla,jestem zadowolona.
Ojj cos dzisiaj w Pń pogoda nam się zepsuła.
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
Miała któraś z Was wanienkę składaną, np. Twistshake? Chciałam zaoszczędzić miejsce i kupić składaną, ale zastanawiam się też nad Beaba, a ona nie jest składana. Dajcie znać, jeśli macie opinie na ten temat:)
My mamy gondole xmove, co prawda ja jej teraz nie dzwigalam a mąż, więc nie wypowiem się co do jej ciężaru, ale po zamontowaniu do stelaża wózek nie jest ciężki i chodzi płynnie i lekko, duże, pompowane kółka w tym wypadku dla mnie sa na plus:) -
welonka wrote:a u mnie dalej gondola nie wybrana, zastanawiam sie na x lander move ale kazdy mowi ze to ciezki duzy wozek ale na kazdy teren wiec dalej szukam . Nie dziwie Ci sie ze masz obawy jak na codzien jesteś sama z dwójką maluchów ,masz chociaz kogos na mijesxu kto moze czasem zabrac dzieci na spacer czy pomóc w zakupach albo pomóc w domu? Mi z jednym dzieckiem juz jest ciezko gdzie wiekszosc rzeczy jest na mnie i jescze przy tym starac sie oszczędzać bardziej.
Mam niby mamę ale ona na spacer ich nie weźmie i nic mi nie wniesie do domu, bardziej ja jej muszę robić zakupy 😅
Po cc będę pewnie zamawiać wodę z dostawą do domu bo nie dam rady dziecka i zgrzewek wnieść. Teraz jeszcze daję radę coś sobie wnieść, niestety muszę chodzić częściej bo muszę kupić mniej ciężkich rzeczy.
-
Maura wrote:Miała któraś z Was wanienkę składaną, np. Twistshake? Chciałam zaoszczędzić miejsce i kupić składaną, ale zastanawiam się też nad Beaba, a ona nie jest składana. Dajcie znać, jeśli macie opinie na ten temat:)
My mamy gondole xmove, co prawda ja jej teraz nie dzwigalam a mąż, więc nie wypowiem się co do jej ciężaru, ale po zamontowaniu do stelaża wózek nie jest ciężki i chodzi płynnie i lekko, duże, pompowane kółka w tym wypadku dla mnie sa na plus:)
My kupiliśmy składaną Stokke. Nie wiem jak sie sprawdza przy kąpaniu malucha, ale zajmuje bardzo mało miejsca. Będziemy ja trzymać za szafą u synka w pokoju. Zależało mi na takiej która mogę złożyć i nie będzie stała wiecznie na widoku.
Maura lubi tę wiadomość
-
Maura wrote:Miała któraś z Was wanienkę składaną, np. Twistshake? Chciałam zaoszczędzić miejsce i kupić składaną, ale zastanawiam się też nad Beaba, a ona nie jest składana. Dajcie znać, jeśli macie opinie na ten temat:)
My mamy gondole xmove, co prawda ja jej teraz nie dzwigalam a mąż, więc nie wypowiem się co do jej ciężaru, ale po zamontowaniu do stelaża wózek nie jest ciężki i chodzi płynnie i lekko, duże, pompowane kółka w tym wypadku dla mnie sa na plus:)
My kupiliśmy Twistshake, ale to pierwszy bobas, więc jeszcze nie wiem jak się u nas sprawdzi ale znajomi są zachwyceni
Maura lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Maura a masz spacerowke? Bo jedni mowia ze da sie spacerówkę złożyć ze stelazem a inni ze nie da sie. U producenta nie ma informacji na ten temat .
Arga to faktycznie juz ciezko.
Nie sprawdziliśmy w zasadzie takiej opcji, bo podczas prezentacji, jak był wózek rozkładany na części, to osobno stelaż i osobno spacerowka i gondola, ale wszystko mieściło się do bagażnika, oczywiście stelaż i gondola lub stelaż i spacerowka. Nie sądzę, żeby razem dało radę się złożyć, kilka stron temu wstawiłam fotkę spacerówki rozlozonej praktycznie na płasko. Montaz do stelaża jest bardzo prosty i szybki, demontaż też -
adukow wrote:My kupiliśmy Twistshake, ale to pierwszy bobas, więc jeszcze nie wiem jak się u nas sprawdzi ale znajomi są zachwyceni
-
My po wizycie, niepotrzebnie się martwiłam wielkością Poli, bo dziś waga 2002 g, wszystko prawidłowo, pokazała buzke na usg 😊 Niestety wciąż położenie miednicowe 😭😭😭 Szyjka 4,7 cm, wg lekarza aż za długa na ten etap ciąży.
Kolejna wizyta za 3 tyg, już z KTG, ale to zleciało!
Ja mam wanienkę ze stelażem Beaba, którą polecam całym sercem, wspaniała jest. A dodatkowo na wyjazdy mamy składaną jakąś biało-niebieską z Allegro.Arga, Maura, Mamitka, ada.d, adukow, Chantell88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja przy pierwszym dziecku bardzo chciałam nosić w chuście, kupiłam jakąś wypasioną z Lenny Lamb i po pierwszym motaniu byłam tak upocona, a dziecko tak wkur...one, że momentalnie chusta wylądowała na Vinted 😄 Teraz juz nie mam zamiaru sie w to bawić
-
Mellow wrote:Ja przy pierwszym dziecku bardzo chciałam nosić w chuście, kupiłam jakąś wypasioną z Lenny Lamb i po pierwszym motaniu byłam tak upocona, a dziecko tak wkur...one, że momentalnie chusta wylądowała na Vinted 😄 Teraz juz nie mam zamiaru sie w to bawić
Mellow lubi tę wiadomość
-
Maura wrote:I nie ma w niej żadnej wypustki do siedzenia? Bo słyszałam, że w niektorych wanienkach są, a jest to mało bezpieczne dla maluszka.
Maura masz insta? Wejdź na profil @joanasno, nagrała akurat dziś relacje, w której dokładnie pokazuje tę wanienkę :d
https://instagram.com/joanasno?igshid=MzRlODBiNWFlZA== -
adukow wrote:Maura masz insta? Wejdź na profil @joanasno, nagrała akurat dziś relacje, w której dokładnie pokazuje tę wanienkę :d
https://instagram.com/joanasno?igshid=MzRlODBiNWFlZA==adukow lubi tę wiadomość
-
Od jakichś dwóch tygodni doskwiera mi ból i drętwienie dłoni, zwłaszcza z rana. Macie na to jakieś sposoby? I czy też wam takie coś dolega albo dolegało w poprzednich ciążach? Rozmawiałam z położna, mówiła o masażu dłoni piłeczka, ale to nie pomaga.
-
Vilka czasem czuje dretwienie dłoni, ale nie dokucza mi bardzo, nawet w ciagu dnia jak poleżę, nie tylko rano. Za to mam problem ze spaniem,kładąc się na boku prawym lub lewym mała po chwili daje o sobie znać, bardzo się wierci, mam wrażenie, że jej jest niewygodnie i kładę się wysoko na poduszkach w pozycji polsiedzacej, nie powiem, żebym się wysypiala jakoś szczególnie;) pobudka mniej więcej, co 2-3 godziny. Macie podobne odczucia?