Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    W końcu kupiłam gondolę. Niedługo będę mieć łóżko dla starszaków i trzeba zorganizować miejsce dla małej. Może zdążę do porodu 🙈
    Już coraz mniej mam siły i padam już przed dziećmi. W czerwcu jedziemy nad jezioro i chyba partner wróci już na cc. Boję się tego ostatniego, samotnego miesiąca
    a u mnie dalej gondola nie wybrana, zastanawiam sie na x lander move ale kazdy mowi ze to ciezki duzy wozek ale na kazdy teren wiec dalej szukam . Nie dziwie Ci sie ze masz obawy jak na codzien jesteś sama z dwójką maluchów ,masz chociaz kogos na mijesxu kto moze czasem zabrac dzieci na spacer czy pomóc w zakupach albo pomóc w domu? Mi z jednym dzieckiem juz jest ciezko gdzie wiekszosc rzeczy jest na mnie i jescze przy tym starac sie oszczędzać bardziej.

age.png
  • Chantell88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Hej, ja też już jestem po wizycie. Malutki waży 1500 g, więc dr mówi że nie dogoni Siostry wagowo, dla mnie dobra wiadomość bo dalej nie wiem jaki poród wybrać...
    W domu dalej mam kupę roboty, pisałam Wam kiedyś że moja Córka złamała nogę. Po 7 tygodniach gipsu, zero zrostu. Gips ściągnęli i noga ma zacząć się regenerować...i ma stawać na tą złamaną nogę...
    Ile bierzecie koszul do szpitala? Dżizas jak ja nie lubię tego outfitu....

Ja biorę chyba 3 sztuki,w razie czego maz mi dowiezie.Musze się jeszcze zorientować czy szpital jakiś nie daje.

Co do kolarek do polecam te z strony Lidla,jestem zadowolona.

Ojj cos dzisiaj w Pń pogoda nam się zepsuła.

10.2013-synek👶🩵
    07.2023-synek👶💙
    01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔
  • Maura Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś z Was wanienkę składaną, np. Twistshake? Chciałam zaoszczędzić miejsce i kupić składaną, ale zastanawiam się też nad Beaba, a ona nie jest składana. Dajcie znać, jeśli macie opinie na ten temat:)

My mamy gondole xmove, co prawda ja jej teraz nie dzwigalam a mąż, więc nie wypowiem się co do jej ciężaru, ale po zamontowaniu do stelaża wózek nie jest ciężki i chodzi płynnie i lekko, duże, pompowane kółka w tym wypadku dla mnie sa na plus:)

age.png

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    a u mnie dalej gondola nie wybrana, zastanawiam sie na x lander move ale kazdy mowi ze to ciezki duzy wozek ale na kazdy teren wiec dalej szukam . Nie dziwie Ci sie ze masz obawy jak na codzien jesteś sama z dwójką maluchów ,masz chociaz kogos na mijesxu kto moze czasem zabrac dzieci na spacer czy pomóc w zakupach albo pomóc w domu? Mi z jednym dzieckiem juz jest ciezko gdzie wiekszosc rzeczy jest na mnie i jescze przy tym starac sie oszczędzać bardziej.

Mam niby mamę ale ona na spacer ich nie weźmie i nic mi nie wniesie do domu, bardziej ja jej muszę robić zakupy 😅
    Po cc będę pewnie zamawiać wodę z dostawą do domu bo nie dam rady dziecka i zgrzewek wnieść. Teraz jeszcze daję radę coś sobie wnieść, niestety muszę chodzić częściej bo muszę kupić mniej ciężkich rzeczy.

age.png

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Miała któraś z Was wanienkę składaną, np. Twistshake? Chciałam zaoszczędzić miejsce i kupić składaną, ale zastanawiam się też nad Beaba, a ona nie jest składana. Dajcie znać, jeśli macie opinie na ten temat:)

My mamy gondole xmove, co prawda ja jej teraz nie dzwigalam a mąż, więc nie wypowiem się co do jej ciężaru, ale po zamontowaniu do stelaża wózek nie jest ciężki i chodzi płynnie i lekko, duże, pompowane kółka w tym wypadku dla mnie sa na plus:)

My kupiliśmy składaną Stokke. Nie wiem jak sie sprawdza przy kąpaniu malucha, ale zajmuje bardzo mało miejsca. Będziemy ja trzymać za szafą u synka w pokoju. Zależało mi na takiej która mogę złożyć i nie będzie stała wiecznie na widoku.

Maura lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:

My kupiliśmy Twistshake, ale to pierwszy bobas, więc jeszcze nie wiem jak się u nas sprawdzi :) ale znajomi są zachwyceni

Maura lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura a masz spacerowke? Bo jedni mowia ze da sie spacerówkę złożyć ze stelazem a inni ze nie da sie. U producenta nie ma informacji na ten temat .

Arga to faktycznie juz ciezko.

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was interesowała się chustonoszeniem? :>

age.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Maura a masz spacerowke? Bo jedni mowia ze da sie spacerówkę złożyć ze stelazem a inni ze nie da sie. U producenta nie ma informacji na ten temat .

Arga to faktycznie juz ciezko.

Nie sprawdziliśmy w zasadzie takiej opcji, bo podczas prezentacji, jak był wózek rozkładany na części, to osobno stelaż i osobno spacerowka i gondola, ale wszystko mieściło się do bagażnika, oczywiście stelaż i gondola lub stelaż i spacerowka. Nie sądzę, żeby razem dało radę się złożyć, kilka stron temu wstawiłam fotkę spacerówki rozlozonej praktycznie na płasko. Montaz do stelaża jest bardzo prosty i szybki, demontaż też:)

age.png

age.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    My kupiliśmy Twistshake, ale to pierwszy bobas, więc jeszcze nie wiem jak się u nas sprawdzi :) ale znajomi są zachwyceni
    I nie ma w niej żadnej wypustki do siedzenia? Bo słyszałam, że w niektorych wanienkach są, a jest to mało bezpieczne dla maluszka.

age.png

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    I nie ma w niej żadnej wypustki do siedzenia? Bo słyszałam, że w niektorych wanienkach są, a jest to mało bezpieczne dla maluszka.

Jak wrócę do domu to zrobię Ci foto 😊

Maura lubi tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    czy któraś z Was interesowała się chustonoszeniem? :>
    Takkkkk, super sprawa. Nosiłam dwójkę i teraz też zamierzam

adukow lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Mellow Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, niepotrzebnie się martwiłam wielkością Poli, bo dziś waga 2002 g, wszystko prawidłowo, pokazała buzke na usg 😊 Niestety wciąż położenie miednicowe 😭😭😭 Szyjka 4,7 cm, wg lekarza aż za długa na ten etap ciąży.

Kolejna wizyta za 3 tyg, już z KTG, ale to zleciało!

Ja mam wanienkę ze stelażem Beaba, którą polecam całym sercem, wspaniała jest. A dodatkowo na wyjazdy mamy składaną jakąś biało-niebieską z Allegro.

Arga, Maura, Mamitka, ada.d, adukow, Chantell88 lubią tę wiadomość

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wanienkę składaną i polecam bo też na początku dostawałam szału na widok tej wanienki normalnej. Zmieniliśmy na składaną i nie kłuje w oko

Maura lubi tę wiadomość

• Mellow Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku bardzo chciałam nosić w chuście, kupiłam jakąś wypasioną z Lenny Lamb i po pierwszym motaniu byłam tak upocona, a dziecko tak wkur...one, że momentalnie chusta wylądowała na Vinted 😄 Teraz juz nie mam zamiaru sie w to bawić

age.png

Mum, wife, lawyer 👨‍👩‍👧‍👧👜
    08.2019 👧
    07.2023 👧
  • Arga Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mellow wrote:
    Ja przy pierwszym dziecku bardzo chciałam nosić w chuście, kupiłam jakąś wypasioną z Lenny Lamb i po pierwszym motaniu byłam tak upocona, a dziecko tak wkur...one, że momentalnie chusta wylądowała na Vinted 😄 Teraz juz nie mam zamiaru sie w to bawić
    Ja poczekałam trochę po pierwszym kryzysie u córki do później ona tak lubiła chustę, że nawet w wózku nie jezdziła. A zawsze można też nosidło bo jest trochę łatwiej to ogarnąć ale dziecko musi siedzieć lub być w miarę stabilne już.

Mellow lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:

Maura masz insta? Wejdź na profil @joanasno, nagrała akurat dziś relacje, w której dokładnie pokazuje tę wanienkę :d
    https://instagram.com/joanasno?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

age.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Maura masz insta? Wejdź na profil @joanasno, nagrała akurat dziś relacje, w której dokładnie pokazuje tę wanienkę :d
    https://instagram.com/joanasno?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
    Dzięki Adukow! Obejrzałam relację i wszystko super zaprezentowane :D

adukow lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakichś dwóch tygodni doskwiera mi ból i drętwienie dłoni, zwłaszcza z rana. Macie na to jakieś sposoby? I czy też wam takie coś dolega albo dolegało w poprzednich ciążach? Rozmawiałam z położna, mówiła o masażu dłoni piłeczka, ale to nie pomaga.

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka czasem czuje dretwienie dłoni, ale nie dokucza mi bardzo, nawet w ciagu dnia jak poleżę, nie tylko rano. Za to mam problem ze spaniem,kładąc się na boku prawym lub lewym mała po chwili daje o sobie znać, bardzo się wierci, mam wrażenie, że jej jest niewygodnie i kładę się wysoko na poduszkach w pozycji polsiedzacej, nie powiem, żebym się wysypiala jakoś szczególnie;) pobudka mniej więcej, co 2-3 godziny. Macie podobne odczucia?

age.png

age.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ