Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Arjada u mnie corka miala dosc spora glowe, riznica miedzy glowa a brzuc3m bylo pod koniec ciazy wlasnie 2 tygodnie. Nie rzucało sie w oczy ze ma duza glowe przy wymiarach 57 cm3100 ,wieku 6m miala glowe wieksza o miesiąc u nas to byl duzy plus bo szyblo zaczely zrastax sie szwy czaszkowe (miala zbyt duzy poziom witaminy d3)
Arjada lubi tę wiadomość
-
Och, ja również mam problemy ze snem, a w zasadzie z pozycją, choć ostatnie dwie noce coś tam pospałam na boku prawym, bo na lewym mała bez wiercenia wytrzymuje kilka minut A jak odczuwacie ruchy maluszków? Wiem, że każda z nas ma inaczej, ale tak z ciekawości pytam. Torby nie spakowane, nawet nic nie poprasowane, ale mam w planie na początku lipca mieć już wszystko gotowe, zobaczymy jak wyjdzie.
-
Moja pierwsza córka w 32 tc ważyła 2300g ponad, więc waga obecnej ok. 2 kg mnie martwi, że trochę mało 🤪
Jakie macie plany na długi weekend? Wyjazdowe czy siedzicie na miejscu? My uciekamy nad morze, musze sobie dzis kupic jakis stroj kąpielowy, bo w nic juz się nie mieszczę, totalnie nic🙈 -
Mellow wrote:Moja pierwsza córka w 32 tc ważyła 2300g ponad, więc waga obecnej ok. 2 kg mnie martwi, że trochę mało 🤪
Jakie macie plany na długi weekend? Wyjazdowe czy siedzicie na miejscu? My uciekamy nad morze, musze sobie dzis kupic jakis stroj kąpielowy, bo w nic juz się nie mieszczę, totalnie nic🙈
Siedzimy na miejscu,maz troche w pracy.. ja jutro z młodym planuje wypad nad jezioro bo ma być upał.
Mellow mój mały tydzien temu na prenatalnych ważył 1900 wiec chyba bardzo zbliżona waga do Twojej małej,lekarz nic nie mówił że mało czy duzo wiec chyba jest ok.
P.s teraz sprawdziłam ile ważył syn ,więc w 33tc 1871g.. urodził się 2 tyg przed terminem z waga 3500..
Maura,ja bardzo odczuwam o każdej porze dnia i nocy😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 10:19
Maura lubi tę wiadomość
10.2013-synek👶🩵
07.2023-synek👶💙
01.19- 6/7 tc mój Aniołek 💔 -
U nas wczoraj na prenatalnych mała ważyła 1800g lekarz stwierdził, że to taki „średniaczek” i do tp powinna przybrać do ok 3,2-3,7kg. Ale u nas też moja gin planuje indukcję przed terminem.
Dzisiaj ma mi przyjść 7 paczek z rzeczami do wyprawki 🙈 jutro będę wszystko prać, a w przyszłym tygodniu chcę mieć już spakowaną walizkę
Polecacie jakieś śpiworki?04/22 26tc 👼
07/23 38tc 🌈 -
Polecacie jakieś śpiworki?[/QUOTE]
Podpinam się pod pytanie, ja już sama nie wiem jaki zamawiać, na 1 miesiąc dobrze byłoby mieć ten najcieńszy, chciałam bambusowy, tym bardziej, że sypialnia na poddaszu bez klimy... Ale to tylko 1 miesiąc, a później od września to już wypadałoby trochę grubszy, więc chyba jednak na 1 miesiąc kupię rożek, macie jakieś sprawdzone? Mięciutkie na lato? A od września przerzucimy się na śpiworek już trochę grubszy, który będziemy używać przez następne pół roku -
Ja śpię w miarę dobrze, raz wstaje na siku. Ale się sama na dużym w łóżku z rogalem :F
D Właśnie wyszła położna, super babeczka, muszę ćwiczyć codziennie oddech i ruchy na piłce.
My na weekend w domu, Maż ma dyżur, Córka o kulach więc daleko się odskoczymy
Piorę dziś pierwszą partię, jutro poprasuje. -
Dziewczyny sorki że tak z innej beczki ale kilka dni mnie tu nie było i staram się wszystko nadrobić ale ciężko 😅
Mam prośbę czy możecie się podzielić co kupowałyście do wyprawki ze środków higienicznych i Kosmetyków dla Was i dla maluszka? Cholera tonę w tym i sama nie wiem co jest potrzebne a co nie.
Jakie kosmetyki do mycia, czy szampon też czy lepszy olejek czy żel do.mycia maluszka czy balsam do ciała brać i krem do twarzy. Jezu zwariuje🤣🤣🤣
Jakie podkłady poporodowe polecacie i majtki te siatkowe... Czy któraś z Was ma to spisane i może się podzielić?
Mam jeszcze 1 pytanko apropo katarku do odkurzacza, ponieważ w domu Mam centralny i nie wiem czy on nie będzie za mocny a jego siw nie da regulować żeby miał mniejsze ssanie. Czy któraś ma może centralny i używa a jak nie to co w zamian polecacie?
HELP😅😅😅 -
Ja po wizycie mam syna wstydnisia wogole nie chce sie pokazac ,ma 2.81 .szyjka ok i ujscie zamkniete wiec ulga. Przytylam juz prawie 15kg ale nie wiem gdzie te kg sa bo mam tylko brzuch ,zaczyna dokuczac kręgosłup przez to .
Co do chemi ja mam dla maluszka tylko plyn od kapieli, do pupy bephanten jescze chce kupic olejek migdalowy zamiast oliwki na lato krem na slonce. Podklady mam z campola sa duze i dobrze trzymają sie bielizny.
Maura a w zimie ile masz w domu stopni ? Ja mam 1 tg i bedziemy uzywac go dopoki bedzie dobry wystarczy ubrac piżamkę z dlugim
Marrud88, Mamitka lubią tę wiadomość
-
Mamitka wrote:Dziewczyny sorki że tak z innej beczki ale kilka dni mnie tu nie było i staram się wszystko nadrobić ale ciężko 😅
Mam prośbę czy możecie się podzielić co kupowałyście do wyprawki ze środków higienicznych i Kosmetyków dla Was i dla maluszka? Cholera tonę w tym i sama nie wiem co jest potrzebne a co nie.
Jakie kosmetyki do mycia, czy szampon też czy lepszy olejek czy żel do.mycia maluszka czy balsam do ciała brać i krem do twarzy. Jezu zwariuje🤣🤣🤣
Jakie podkłady poporodowe polecacie i majtki te siatkowe... Czy któraś z Was ma to spisane i może się podzielić?
Mam jeszcze 1 pytanko apropo katarku do odkurzacza, ponieważ w domu Mam centralny i nie wiem czy on nie będzie za mocny a jego siw nie da regulować żeby miał mniejsze ssanie. Czy któraś ma może centralny i używa a jak nie to co w zamian polecacie?
HELP😅😅😅
Mamitka, zerknij 😄 zrobiłam takie foto na szkole rodzenia dot. kąciku pielęgnacyjnego noworodka:
https://zapodaj.net/20ceb6e283cbd.jpg.html
Babka mówiła, żeby na początku do kąpieli dodać kilka kropel swojego mleka lub olejku ze słodkich migdałów. Emolienty wprowadzać nieco później. Odradzała kosmetyki z Nivea. Przy wyjściu na dwór krem pielęgnacyjny hipp do twarzy i ciała. A przy Linomagu podobno łatwiej qpa schodziWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 16:41
Mamitka lubi tę wiadomość
-
Maura wrote:Polecacie jakieś śpiworki?
Podpinam się pod pytanie, ja już sama nie wiem jaki zamawiać, na 1 miesiąc dobrze byłoby mieć ten najcieńszy, chciałam bambusowy, tym bardziej, że sypialnia na poddaszu bez klimy... Ale to tylko 1 miesiąc, a później od września to już wypadałoby trochę grubszy, więc chyba jednak na 1 miesiąc kupię rożek, macie jakieś sprawdzone? Mięciutkie na lato? A od września przerzucimy się na śpiworek już trochę grubszy, który będziemy używać przez następne pół roku [/QUOTE]
To tez dla mnie ciekawy temat, będę tu Was czytać 😄 śpiworek otulacz to tez podobno różnica (?) Dla mnie czarna magia 🙈 jedyne co mam zapisane to tabelkę z TOG:
https://zapodaj.net/f36e46577efcb.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 17:13
-
adukow wrote:Mamitka, zerknij 😄 zrobiłam takie foto na szkole rodzenia dot. kąciku pielęgnacyjnego noworodka:
https://zapodaj.net/20ceb6e283cbd.jpg.html
Babka mówiła, żeby na początku do kąpieli dodać kilka kropel swojego mleka lub olejku ze słodkich migdałów. Emolienty wprowadzać nieco później. Odradzała kosmetyki z Nivea. Przy wyjściu na dwór krem pielęgnacyjny hipp do twarzy i ciała. A przy Linomagu podobno łatwiej qpa schodziMamitka lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny my dziś po wizycie ktg super, młoda aktywna, szalała aż miło, waży dziś dokładnie 1994g więc idealnie na ten dzień/tydzień. To miła wiadomość bo do tej pory raczej była poniżej(w normie ale dolnej części). Jedyny minus moje ciśnienie, znowu szaleje i dostałam dodatkowe leki bo tak być nie może. Mam nadzieję, że nic złego z tego nie wyniknie bo już oczywiście stres mam. W domu moje ciśnienia zawsze są w normie ale syndrom białego fartucha ewidentnie nie odpuszcza.🤷🏻♀️ Jak czasem czytam, że macie takie niskie ciśnienie to chwilami aż szok przeżywam. Ja na wizycie mam właściwie za każdym razem 150/90 mimo leków.🙉
welonka lubi tę wiadomość
-
A z innej beczki mam pytanie. Czy któraś z was miała może zapalenie spojówek w ciąży? Po komunii naszego najstarszego syna zachorowała teściowa, potem nasz młodszy syn, w zeszłym tygodniu mąż miał a od wczoraj ja to samo. No obłęd. Mam co prawda krople już i jest znacznie lepiej ale trochę się martwię, bo to kolejne paskudztwo. 😑
-
Zasada ja mialam zapalenie spojówek mialam krople z antybiotykiem , mija 4 tydzien a ja dalej czesto budze sie ze sklejonymi powiekami ,po spojowkach u mnie i u corki pojawil sie okropny niezyt nosa ,chuba nigdy nie mialam tak zatkanego nosa.
Co do cisnienia ja w pierwszej ciazy mialam podwyższone cisnienie i takie mialam po ciazy a teraz mam tak niskie az sama jestem w szoku .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 21:40
-
Usiasia wrote:Dodam tylko że u nas położna radziła, żeby zwrócić uwagę na szczotkę do czesania. Ma być podobno raczej twarda niż z tych miękkich. I nie polecała tych zestawów do paznokci jak np. Są z Canpola, mówiła że pilniczka raczej się nie używa a nozyczki często są słabe w tych zestawach, ze nawet ona jak ma pomóc to nie może obciąć dziecku paznokci.
Usiasia, a na jakie nożyczki się zdecydowałaś? Bo jeszcze tego nie mam 😉