X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Maura a w zimie ile masz w domu stopni ? Ja mam 1 tg i bedziemy uzywac go dopoki bedzie dobry wystarczy ubrac piżamkę z dlugim ;)

Między 19-21,5 stopni, więc w teorii 1 tog byłby ok, ale chyba zdecydowalabym się na grubszy... właśnie nie wiem 🤷‍♀️

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nożyczki kupiłam złote Canpol Babies, w zestawie za 12 zł , mam nadzieję, że będą dobre, bo gdzieś wyczytałam, że te złote są super :D

adukow lubi tę wiadomość

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mellow, jeśli chodzi o seriale to może wielkie kłamstewka :>
    https://www.filmweb.pl/serial/Wielkie+kłamstewka-2017-745557

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w jaka torbę do szpitala się pakujecie? Np walizka mała, średnia, czy duża? :P

E
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Usiasia, a na jakie nożyczki się zdecydowałaś? Bo jeszcze tego nie mam 😉

Ja kupiłam te z Wilkinson i wyglądają dość solidnie i opinie też były super.
    https://naforum.zapodaj.net/422cc8d675dd.jpg.html

adukow lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie. Córcia waży 1860g jest już obrócona główką ostatnio jeszcze była pośladkowo.
    Dostałam termin na zastrzyk ale nie powtórzę jaki😅 chodzi o konflik serologiczny, któraś z Was kiedyś pytała czy już miałyśmy podany więc ja mam za tydzień. I cały czas zastanawiam się nad krztuścem bo mój lekarz mówi że warto.

zasada, welonka, Arga lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2023, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Zasada ja mialam zapalenie spojówek mialam krople z antybiotykiem , mija 4 tydzien a ja dalej czesto budze sie ze sklejonymi powiekami ,po spojowkach u mnie i u corki pojawil sie okropny niezyt nosa ,chuba nigdy nie mialam tak zatkanego nosa.
    Co do cisnienia ja w pierwszej ciazy mialam podwyższone cisnienie i takie mialam po ciazy a teraz mam tak niskie az sama jestem w szoku .

Kurde to słabo z tymi sklejonymi powiekami bo to mega słabe uczucie kiedy wstajesz w nocy na siusiu i chcesz szybko d9 łóżka a musisz najpierw rozkleić oko bo Ci przeszkadza. 🤷🏻‍♀️😑
    Co do kataru napisze tylko witaj w klubie. Ja mam tak właściwie całą ciążę (z krótkimi okresami kiedy dodatkowo jestem przeziębiona i jest jeszcze gorzej...) lekarz mi powiedział, że to opuchniete śluzówki od hormonów i na to jest tylko jedna rada... urodzić.😂🫢 Ale podobno zdarza się, że samo wcześniej trochę odpuści. Kto wie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 04:36

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2023, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Byłam dzisiaj na wizycie. Córcia waży 1860g jest już obrócona główką ostatnio jeszcze była pośladkowo.
    Dostałam termin na zastrzyk ale nie powtórzę jaki😅 chodzi o konflik serologiczny, któraś z Was kiedyś pytała czy już miałyśmy podany więc ja mam za tydzień. I cały czas zastanawiam się nad krztuścem bo mój lekarz mówi że warto.

Ja pytałam o konflikt. Też miałam zastrzyk na poprzedniej wizycie 2 tyg temu. No nie jest to przyjemne ale mus to mus.🤷🏻‍♀️ Co do krztuśca wiem, że dziewczyny mają tu różne zdania ja się zaszczepiłam, wierzę, że to da Lence najlepszą ochronę.😊

Marrud88, ada.d lubią tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasada wrote:
    Ja pytałam o konflikt. Też miałam zastrzyk na poprzedniej wizycie 2 tyg temu. No nie jest to przyjemne ale mus to mus.🤷🏻‍♀️ Co do krztuśca wiem, że dziewczyny mają tu różne zdania ja się zaszczepiłam, wierzę, że to da Lence najlepszą ochronę.😊

Ja też wczoraj się zaszczepiłam i mój mąż też będzie się szczepił w przyszłym tygodniu.

zasada lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Dziewczyny, a w jaka torbę do szpitala się pakujecie? Np walizka mała, średnia, czy duża? :P

Wczoraj rozmawiałam z położną, którą wykupuję do porodu. Poradziła żeby spakować w średnią/dużą walizkę siebie i dziecko na oddział poporodowy i małą walizkę/torbę z rzeczami dla siebie i dziecka na porodówkę.

eweljina lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Wczoraj rozmawiałam z położną, którą wykupuję do porodu. Poradziła żeby spakować w średnią/dużą walizkę siebie i dziecko na oddział poporodowy i małą walizkę/torbę z rzeczami dla siebie i dziecka na porodówkę.

To ma sens, wszystko się zmieści, myślałam, że może wezmą mnie za crazy jak wyparuje z wielką walicha na porodówkę 🤣

E
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo z was ma miec juz przed terminem indukcje porodu, co jest przyczyna ze lekarz decyduje wczensiej? Stan maluszka czy zdrowie mamy ?

Ja pakuje walizke siebie i torbe od wozka malego rzeczy , tak mialam przy pierwzym porodzie i sprawdzilo sie .

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Duzo z was ma miec juz przed terminem indukcje porodu, co jest przyczyna ze lekarz decyduje wczensiej? Stan maluszka czy zdrowie mamy ?

Ja pakuje walizke siebie i torbe od wozka malego rzeczy , tak mialam przy pierwzym porodzie i sprawdzilo sie .
    Ja właśnie też walizkę średnią dla siebie a rzeczy dla małego w torbę od wózka 🙂
    Co do porodu to będę rozmawiała właśnie we wtorek z lekarzem bo wiem , że przy cukrzycy wcześniej wywołują poród . A nawet dla mnie by było lepiej bo bym sobie wcześniej przyjechała bo mam 1,5h drogi niż się stresować tym , że mnie złapie w domu i zostanie nam szpital na miejscu którego wole unikać 🤦‍♀️

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Usiasia, a na jakie nożyczki się zdecydowałaś? Bo jeszcze tego nie mam 😉
    Jeszcze nie mam nożyczek właśnie. Wiem tyle że z kulkami na końcówkach, u nas w jednej z aptek mają bardzo duży wybór nożyczek w witrynce i miałam tam podejść zerknąć ale nie mogę tam dotrzeć.
    eweljina wrote:
    Ja myślę o kabinowce na kółkach+do tego Kosmetyczka taka usztywniana, którą się wozi na górze torby. Ta średnia wydaje mi się za duża, ale wyjdzie w praniu.
    ada.d wrote:
    Jak u Was działa to wykupowanie położnej? Bo ja bym też chciała ale u nas nikt nic nie wie.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Jak u Was działa to wykupowanie położnej? Bo ja bym też chciała ale u nas nikt nic nie wie.

Ja mam położna z polecenia koleżanki, która rodziła z nią kilka miesięcy temu w szpitalu, w którym ja też będę miała wywoływany poród. Dodatkowo pytałam o położną mojego lekarza prowadzącego ze szpitala i polecił tę samą osobę. Może poszukaj na forach/grupach dla mam z Twojego miasta?

Narazie jestem z nią w kontakcie telefonicznym, a za 3 tygodnie ma przyjechać na wizytę domową, omówimy plan porodu, sprawdzi też czy torba do porodu jest dobrze spakowana i przeprowadzi przyspieszoną szkołę rodzenia (cokolwiek to znaczy 😉)

Kolejne spotkanie będzie w szpitalu w 37tc, tam zrobi pomiary miednicy, zważy dziecko, pokaże nam sale porodowe itd

Koszt to 2000zł, płacimy już po porodzie w to wchodzą wcześniejsze konsultacje i wizyta domowa i ewentualne znieczulenie do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 12:34

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pakuję w jedną dużą walizkę. Wczoraj położna mówiła, że jeszcze przyjdzie kilka razy, opiszemy plan porodu, przyniesie mi paski do badania ph (pod kątem wycieku wód). Jakoś mi dodała wiary w powodzenie SN, zobaczymy co powie dr?
    Dziewczyny macie już wyznaczone wszystkie wizyty do porodu? Mój dr ma urlop i ostatnia wizyta wypada mi 13.07. Później dopiero będzie w pracy 01.08.

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada czy to jest polozna ktora pracuje w danym szpitalu czy zewnątrz?

U nas teraz juz wizyty co dwa tygodnie. U mnie gin juz byl na urlopie dlugim . Mam nadzieje ze do porodu juz bedzie . W oierwszej ciazy wlasnie tak 38 dostalam instrukcje ile dni po terminie mam soe zglosic do szpitala jak bedzie wygladac wywoalnie itp bo szedl na urlop wtedy .

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ada czy to jest polozna ktora pracuje w danym szpitalu czy zewnątrz?

U nas teraz juz wizyty co dwa tygodnie. U mnie gin juz byl na urlopie dlugim . Mam nadzieje ze do porodu juz bedzie . W oierwszej ciazy wlasnie tak 38 dostalam instrukcje ile dni po terminie mam soe zglosic do szpitala jak bedzie wygladac wywoalnie itp bo szedl na urlop wtedy .

To jest położna, która pracuje w szpitalu, w którym będę rodziła

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Ja się pakuję w jedną dużą walizkę. Wczoraj położna mówiła, że jeszcze przyjdzie kilka razy, opiszemy plan porodu, przyniesie mi paski do badania ph (pod kątem wycieku wód). Jakoś mi dodała wiary w powodzenie SN, zobaczymy co powie dr?
    Dziewczyny macie już wyznaczone wszystkie wizyty do porodu? Mój dr ma urlop i ostatnia wizyta wypada mi 13.07. Później dopiero będzie w pracy 01.08.

Mam to samo, doktorek 2 ostatnie tygodnia lipca na urlopie, a my termin na 30ego.. :) na razie mam ustalone wizyty: 22.06, 06.07.

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    To jest położna, która pracuje w szpitalu, w którym będę rodziła
    A jelsi w dniu porodu ona bedzie miec dyżur w szpitalu i bedzie np dwa porody ,czy ona wtedy moze byc caly czas z tobą jako Twoja prywtana? .

age.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ