X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2023
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Maura a w zimie ile masz w domu stopni ? Ja mam 1 tg i bedziemy uzywac go dopoki bedzie dobry wystarczy ubrac piżamkę z dlugim ;)

Między 19-21,5 stopni, więc w teorii 1 tog byłby ok, ale chyba zdecydowalabym się na grubszy... właśnie nie wiem 🤷‍♀️

age.png
  • Maura Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nożyczki kupiłam złote Canpol Babies, w zestawie za 12 zł , mam nadzieję, że będą dobre, bo gdzieś wyczytałam, że te złote są super :D

adukow lubi tę wiadomość

age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mellow, jeśli chodzi o seriale to może wielkie kłamstewka :>
    https://www.filmweb.pl/serial/Wielkie+kłamstewka-2017-745557

age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w jaka torbę do szpitala się pakujecie? Np walizka mała, średnia, czy duża? :P

E
    age.png
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Usiasia, a na jakie nożyczki się zdecydowałaś? Bo jeszcze tego nie mam 😉

Ja kupiłam te z Wilkinson i wyglądają dość solidnie i opinie też były super.
    https://naforum.zapodaj.net/422cc8d675dd.jpg.html

adukow lubi tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • Mamitka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie. Córcia waży 1860g jest już obrócona główką ostatnio jeszcze była pośladkowo.
    Dostałam termin na zastrzyk ale nie powtórzę jaki😅 chodzi o konflik serologiczny, któraś z Was kiedyś pytała czy już miałyśmy podany więc ja mam za tydzień. I cały czas zastanawiam się nad krztuścem bo mój lekarz mówi że warto.

zasada, welonka, Arga lubią tę wiadomość

age.png
    18.07.2023 - córeczka Maja 👶
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2023, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Zasada ja mialam zapalenie spojówek mialam krople z antybiotykiem , mija 4 tydzien a ja dalej czesto budze sie ze sklejonymi powiekami ,po spojowkach u mnie i u corki pojawil sie okropny niezyt nosa ,chuba nigdy nie mialam tak zatkanego nosa.
    Co do cisnienia ja w pierwszej ciazy mialam podwyższone cisnienie i takie mialam po ciazy a teraz mam tak niskie az sama jestem w szoku .

Kurde to słabo z tymi sklejonymi powiekami bo to mega słabe uczucie kiedy wstajesz w nocy na siusiu i chcesz szybko d9 łóżka a musisz najpierw rozkleić oko bo Ci przeszkadza. 🤷🏻‍♀️😑
    Co do kataru napisze tylko witaj w klubie. Ja mam tak właściwie całą ciążę (z krótkimi okresami kiedy dodatkowo jestem przeziębiona i jest jeszcze gorzej...) lekarz mi powiedział, że to opuchniete śluzówki od hormonów i na to jest tylko jedna rada... urodzić.😂🫢 Ale podobno zdarza się, że samo wcześniej trochę odpuści. Kto wie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 04:36

age.png
  • zasada Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2023, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamitka wrote:
    Byłam dzisiaj na wizycie. Córcia waży 1860g jest już obrócona główką ostatnio jeszcze była pośladkowo.
    Dostałam termin na zastrzyk ale nie powtórzę jaki😅 chodzi o konflik serologiczny, któraś z Was kiedyś pytała czy już miałyśmy podany więc ja mam za tydzień. I cały czas zastanawiam się nad krztuścem bo mój lekarz mówi że warto.

Ja pytałam o konflikt. Też miałam zastrzyk na poprzedniej wizycie 2 tyg temu. No nie jest to przyjemne ale mus to mus.🤷🏻‍♀️ Co do krztuśca wiem, że dziewczyny mają tu różne zdania ja się zaszczepiłam, wierzę, że to da Lence najlepszą ochronę.😊

Marrud88, ada.d lubią tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasada wrote:
    Ja pytałam o konflikt. Też miałam zastrzyk na poprzedniej wizycie 2 tyg temu. No nie jest to przyjemne ale mus to mus.🤷🏻‍♀️ Co do krztuśca wiem, że dziewczyny mają tu różne zdania ja się zaszczepiłam, wierzę, że to da Lence najlepszą ochronę.😊

Ja też wczoraj się zaszczepiłam i mój mąż też będzie się szczepił w przyszłym tygodniu.

zasada lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweljina wrote:
    Dziewczyny, a w jaka torbę do szpitala się pakujecie? Np walizka mała, średnia, czy duża? :P

Wczoraj rozmawiałam z położną, którą wykupuję do porodu. Poradziła żeby spakować w średnią/dużą walizkę siebie i dziecko na oddział poporodowy i małą walizkę/torbę z rzeczami dla siebie i dziecka na porodówkę.

eweljina lubi tę wiadomość

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • eweljina Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    Wczoraj rozmawiałam z położną, którą wykupuję do porodu. Poradziła żeby spakować w średnią/dużą walizkę siebie i dziecko na oddział poporodowy i małą walizkę/torbę z rzeczami dla siebie i dziecka na porodówkę.

To ma sens, wszystko się zmieści, myślałam, że może wezmą mnie za crazy jak wyparuje z wielką walicha na porodówkę 🤣

E
    age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo z was ma miec juz przed terminem indukcje porodu, co jest przyczyna ze lekarz decyduje wczensiej? Stan maluszka czy zdrowie mamy ?

Ja pakuje walizke siebie i torbe od wozka malego rzeczy , tak mialam przy pierwzym porodzie i sprawdzilo sie .

age.png
  • Evellka93 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Duzo z was ma miec juz przed terminem indukcje porodu, co jest przyczyna ze lekarz decyduje wczensiej? Stan maluszka czy zdrowie mamy ?

Ja pakuje walizke siebie i torbe od wozka malego rzeczy , tak mialam przy pierwzym porodzie i sprawdzilo sie .
    Ja właśnie też walizkę średnią dla siebie a rzeczy dla małego w torbę od wózka 🙂
    Co do porodu to będę rozmawiała właśnie we wtorek z lekarzem bo wiem , że przy cukrzycy wcześniej wywołują poród . A nawet dla mnie by było lepiej bo bym sobie wcześniej przyjechała bo mam 1,5h drogi niż się stresować tym , że mnie złapie w domu i zostanie nam szpital na miejscu którego wole unikać 🤦‍♀️

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Usiasia, a na jakie nożyczki się zdecydowałaś? Bo jeszcze tego nie mam 😉
    Jeszcze nie mam nożyczek właśnie. Wiem tyle że z kulkami na końcówkach, u nas w jednej z aptek mają bardzo duży wybór nożyczek w witrynce i miałam tam podejść zerknąć ale nie mogę tam dotrzeć.
    eweljina wrote:
    Ja myślę o kabinowce na kółkach+do tego Kosmetyczka taka usztywniana, którą się wozi na górze torby. Ta średnia wydaje mi się za duża, ale wyjdzie w praniu.
    ada.d wrote:
    Jak u Was działa to wykupowanie położnej? Bo ja bym też chciała ale u nas nikt nic nie wie.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Jak u Was działa to wykupowanie położnej? Bo ja bym też chciała ale u nas nikt nic nie wie.

Ja mam położna z polecenia koleżanki, która rodziła z nią kilka miesięcy temu w szpitalu, w którym ja też będę miała wywoływany poród. Dodatkowo pytałam o położną mojego lekarza prowadzącego ze szpitala i polecił tę samą osobę. Może poszukaj na forach/grupach dla mam z Twojego miasta?

Narazie jestem z nią w kontakcie telefonicznym, a za 3 tygodnie ma przyjechać na wizytę domową, omówimy plan porodu, sprawdzi też czy torba do porodu jest dobrze spakowana i przeprowadzi przyspieszoną szkołę rodzenia (cokolwiek to znaczy 😉)

Kolejne spotkanie będzie w szpitalu w 37tc, tam zrobi pomiary miednicy, zważy dziecko, pokaże nam sale porodowe itd

Koszt to 2000zł, płacimy już po porodzie w to wchodzą wcześniejsze konsultacje i wizyta domowa i ewentualne znieczulenie do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 12:34

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • Marrud88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pakuję w jedną dużą walizkę. Wczoraj położna mówiła, że jeszcze przyjdzie kilka razy, opiszemy plan porodu, przyniesie mi paski do badania ph (pod kątem wycieku wód). Jakoś mi dodała wiary w powodzenie SN, zobaczymy co powie dr?
    Dziewczyny macie już wyznaczone wszystkie wizyty do porodu? Mój dr ma urlop i ostatnia wizyta wypada mi 13.07. Później dopiero będzie w pracy 01.08.

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada czy to jest polozna ktora pracuje w danym szpitalu czy zewnątrz?

U nas teraz juz wizyty co dwa tygodnie. U mnie gin juz byl na urlopie dlugim . Mam nadzieje ze do porodu juz bedzie . W oierwszej ciazy wlasnie tak 38 dostalam instrukcje ile dni po terminie mam soe zglosic do szpitala jak bedzie wygladac wywoalnie itp bo szedl na urlop wtedy .

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • ada.d Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ada czy to jest polozna ktora pracuje w danym szpitalu czy zewnątrz?

U nas teraz juz wizyty co dwa tygodnie. U mnie gin juz byl na urlopie dlugim . Mam nadzieje ze do porodu juz bedzie . W oierwszej ciazy wlasnie tak 38 dostalam instrukcje ile dni po terminie mam soe zglosic do szpitala jak bedzie wygladac wywoalnie itp bo szedl na urlop wtedy .

To jest położna, która pracuje w szpitalu, w którym będę rodziła

Kocia i Psia mama 😺🐶
    👰‍♀️🤵‍♂️ 18.04.2015r
    age.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrud88 wrote:
    Ja się pakuję w jedną dużą walizkę. Wczoraj położna mówiła, że jeszcze przyjdzie kilka razy, opiszemy plan porodu, przyniesie mi paski do badania ph (pod kątem wycieku wód). Jakoś mi dodała wiary w powodzenie SN, zobaczymy co powie dr?
    Dziewczyny macie już wyznaczone wszystkie wizyty do porodu? Mój dr ma urlop i ostatnia wizyta wypada mi 13.07. Później dopiero będzie w pracy 01.08.

Mam to samo, doktorek 2 ostatnie tygodnia lipca na urlopie, a my termin na 30ego.. :) na razie mam ustalone wizyty: 22.06, 06.07.

Marrud88 lubi tę wiadomość

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada.d wrote:
    To jest położna, która pracuje w szpitalu, w którym będę rodziła
    A jelsi w dniu porodu ona bedzie miec dyżur w szpitalu i bedzie np dwa porody ,czy ona wtedy moze byc caly czas z tobą jako Twoja prywtana? .

age.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ