Sierpniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już mam chyba wszystko ogarnięte. Został mi tylko kosz na pieluchy do kupienia, mam już wybrany i myjka jakaś do kąpieli. Mam nadzieję że tylko tyle, jeśli o czymś zapomniałam to życie😅 mam też już poprane i poprasowane ale jeszcze pokoik nie ogarnięty na cito, zostało parę pierdółek jak firanki itp.
Ja już zaczynam panikować jak wiem że mi zostało raptem 35 dni😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 20:04
-
U mnie tez truskawki i to nawet kwasne :d ja dwa razy kupowalam do zamrożenia truskawki i za kazdym razem nie udalo sie zamrozić, dzisiaj kupilam 6 kg i w końcu mam zamrożone;d i lodyy w kazdej ilosci smieje sie ,ze od tych lodow tak zbieram kilogramy:d ostatnio robimy z corka domowe lody bo najlpesze sa te sorbetowe.
Dzisiaj w koncu kupiliśmy wozek i w końcu wzięliśmy kinderkraft prime.
Czy wasze kilkulatki tez wszystko testuja dla dziecka? Bo u nas corka wszystko na swojej Zuzi (lalki)musi wypróbować. -
Mamitka wrote:Ja już mam chyba wszystko ogarnięte. Został mi tylko kosz na pieluchy do kupienia, mam już wybrany i myjka jakaś do kąpieli. Mam nadzieję że tylko tyle, jeśli o czymś zapomniałam to życie😅 mam też już poprane i poprasowane ale jeszcze pokoik nie ogarnięty na cito, zostało parę pierdółek jak firanki itp.
Ja już zaczynam panikować jak wiem że mi zostało raptem 35 dni😬 -
Mellow u mnie jest 32+1, o ile waga mnie jakoś bardzo nie martwi to ta głowa.. duża mnie przeraża. Córkę rodziłam sn i nie popękałam ani mnie nie cieli. Mimo że była wcześniakiem to ważyła już ponad 3kg w 36 tyg. Myślałam że to przez sterydy ale jak widać faktycznie może być coś w tym że mam tendencję do rodzenia dużych dzieci. Zresztą młoda mimo że ma 8 lat to wygląda na starszą 🫣 rozwojowo i w kwestii dojrzewania wszystko w normie. U mnie codziennie lody wjeżdżają bezwzględnie 😆 jabłka, truskawki w formie koktajlu. Mega dużo mleka i nabiału potrzebuje co jest dość kłopotliwe bo zmienił mi dziś też żelazo i nie wiem już kiedy je przyjmować jak nie mam tak długich przerw w niejedzieniu nabiału. To mleko, to ser, to jogurcik itd😆😆 a chyba jednak jest problem z przyswajaniem bo wyniki dalej lecą.
-
Arjada wrote:Ja też po wizycie. Młody 2200g i spory. Nie spowalnia tempa wzrostu póki co. Lekarz stwierdził że jeszcze wczesnie na takie decyzje ale jak trzeba będzie to on da zlecenie na cesarke ze względu na gabaryty młodego. Kolejna wizyta za 3tyg. Podniósł mi trochę ciśnienie bo przy badaniu palpacyjnym stwierdzil rozwarcie na opuszek🫣 wiec mnie się już ciepło zrobiło, po czym zrobił pomiar szyjki usg i powiedział że jednak jest spoko a szyjka ma 3,7. Mam takie dziwne przeczucie że powinnam się sprężać z pakowaniem i dokończeniem kompletowania wyprawki. Nie mam jeszcze aptecznych rzeczy zamówionych, wiszą sobie w koszyku, brakuje mi materaca bo nie możemy się zdecydować nie mówiąc już o praniu i prasowaniu😆😆 ja nie wiem ale w pierwszej ciąży gotowa już byłam dawno a teraz wiecznie co innego do zrobienia albo nie chce mi się bo już się zmęczyłam 🤭
Pranie i prasowanie realnie myślę że zacznie nie wcześniej niż za 2 tygodnie. W czwartek lekarz to zobaczymy czy trzeba przyspieszyć.
U nas dzisiaj dopiero zrobiło się trochę chłodniej wiec można było ruszyć z działaniem bo przy 30stopniach średnio to szło.
U mnie Truskawki od początku ciąży są TOP, jak nie mogłam jeść to tylko Truskawki i borówki wchodziły. Ale nie ma porównania w smaku te obecne a te zimowe.Arjada lubi tę wiadomość
-
Usiasia wrote:To dokładnie tak jak ja. W domu mam z 2 pokoi zrobiony składzik, apteczna wyprawką wciąż w koszyku, mamy już łóżeczko do odbioru ale też nie możemy się zdecydować na materac. Aż się boję pomyśleć co by było gdybym nagle zaczęła rodzić. Znalazłam przewijak idealny, chciałam kupić uzywany i nawet był u mnie w mieście, ale oczywiście ktoś mu podkupił 🤦♀️
Pranie i prasowanie realnie myślę że zacznie nie wcześniej niż za 2 tygodnie. W czwartek lekarz to zobaczymy czy trzeba przyspieszyć.
U nas dzisiaj dopiero zrobiło się trochę chłodniej wiec można było ruszyć z działaniem bo przy 30stopniach średnio to szło.
U mnie Truskawki od początku ciąży są TOP, jak nie mogłam jeść to tylko Truskawki i borówki wchodziły. Ale nie ma porównania w smaku te obecne a te zimowe.
Nam tak bazę obrotową do fotelika sprzątnęli sprzed nosa 😠 poluję cały czas
-
Adukow, do kołyski / gondoli polecam prześcieradełka Pink No More, wspaniała jakość, takie satynowe, super się piorą i użytkują. A do łóżeczka 60 × 120 z firmy Mumla.
Ja szukam fajnego przewijaka, mamy kupiony obecnie ten biały z Ikei, ale nie wróżę mu długiego żywota. Z Misią używaliśmy sztywne z Ceba Baby w różne wzory, ale szybko się przecierały, pękały itd.
O tym słyszałam dobre opinie, ale cena zabija jak za przewijak 🙈
https://scandinavianbaby.pl/product-pol-25280-LEANDER-mata-do-przewijania-MATTY-TM-rozowy.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2023, 00:29
adukow lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Adukow, do kołyski / gondoli polecam prześcieradełka Pink No More, wspaniała jakość, takie satynowe, super się piorą i użytkują. A do łóżeczka 60 × 120 z firmy Mumla.
Ja szukam fajnego przewijaka, mamy kupiony obecnie ten biały z Ikei, ale nie wróżę mu długiego żywota. Z Misią używaliśmy sztywne z Ceba Baby w różne wzory, ale szybko się przecierały, pękały itd.
O tym słyszałam dobre opinie, ale cena zabija jak za przewijak 🙈
https://scandinavianbaby.pl/product-pol-25280-LEANDER-mata-do-przewijania-MATTY-TM-rozowy.html
https://allegro.pl/oferta/skladana-mata-do-przewijania-bumgo-shnuggle-nowosc-13498331047 -
Mellow wrote:Uprawiacie seks na tym etapie ciąży? Ja chciałam sie wstrzymać do 37 tc, ale wczoraj się złamaliśmy i było mega dobrze, ta końcówka ciązy pod tym względem to jest złoto 🤭🤩
Mellow lubi tę wiadomość
-
Mellow wrote:Uprawiacie seks na tym etapie ciąży? Ja chciałam sie wstrzymać do 37 tc, ale wczoraj się złamaliśmy i było mega dobrze, ta końcówka ciązy pod tym względem to jest złoto 🤭🤩
My mamy zakaz od 22 tygodnia... łatwo nie jest 🙈 -
Mellow ja szukam wolnostojącego przewijaka. Coś w stylu Klupś Emma, bo ma kółka więc choćby do sprzątnięcia pod nim łatwiej przemieścić, do tego 2 półki na dole więc też łatwiej o organizację.
Z drugiej strony ciagle wiele osób odradza te wolnostojące bo "i tak na łóżku przewijały". Więc szkoda trochę wydawać ponad 300zł na nowy jeśli ma się nie przydać (choć pewnie i tak finalnie go kupimy).
Najgorsze jest to że tak mało czasu zostało a ja tu się ciągle jeszcze nad czymś zastanawiamy 🙃 -
nick nieaktualnyDziewczyny, wielką prośba bo muszę wkoncu ruszyć z pakowaniem chociażby torby do szpitala.
Macie jakąś małą listę/ściągę rzeczy do zabrania?
+ Pytanko jakie polecacie majtki siateczkowe, będę mieć prawdopodobnie cesarkę stąd też muszę mieć luźne i przewietrzane żeby rana oddychała